四川省2019高考英语一轮复习题型整合练(2)(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 2019 高考 英语 一轮 复习 题型 整合 解析
- 资源描述:
-
1、四川2019高考英语一轮题型整合练(2)李仕才一、阅读理解。AWhenever we see a button, we want to press it because we know that something will happen.This is true in most cases, for example, on a doorbell.But some buttons are actually fake(假的), like the “close” button on a lift.Many people are in the habit of pressing the “close
2、” button because they dont have the patience to wait.But lifts “close” buttons are a complete trick, at least in the US.the doors will not close any faster no matter how hard you press.It started in the 1990s when the Americans with Disabilities Act was passed in the US., making sure that all lifts
3、stayed open long enough so that people with disabilities could enter safely.Only repair workers can use the buttons to speed up the door closing process if they have special keys.But to normal lift riders, the buttons arent completely useless.According to psychologists, fake buttons can actually mak
4、e you feel better by offering you a sense of control.“A sense of control is very important.It reduces stress and increases wellbeing,” said Ellen JLanger, a psychology professor at Harvard University.Experts also added that a lot of buttons that dont do anything exist in our lives for this same purp
5、ose.For example, pedestrian crosswalk buttons dont live up to their names either.Pressing them used to help make the traffic signals change faster, but that was before computercontrolled traffic signals were introduced.But psychologists found it interesting that even when people are aware of these l
6、ittle “white lies”, they still continue to push fake buttons because as long as the doors eventually close, it is considered to be worth the effort.【解题导语】本文是一篇说明文,主要介绍了我们平时生活中所见到的按钮可能是不起作用的。1What is the authors purpose in writing the text?ATo describe different fake buttons.BTo explore the functions
7、 of fake buttons.CTo analyze various habits of pushing buttons.DTo explain the disadvantages of fake buttons.B解析:写作意图题。通读整篇文章可知,作者通过举例子介绍了不同地点的虚假按钮,其目的是探求这些虚假按钮的功能。故选B。2What can we learn about the “close” buttons on a lift in America?AThey work when people press them hard.BThey were designed for a s
8、ense of control.CThey never speed up the doorclosing process.DThey take the safety of the disabled into account.D解析:细节理解题。根据第三段中的第一句可知, 美国电梯里的“关闭”按钮是为了确保残疾人能安全地通过。故选D。3What can we infer about pedestrian crosswalk buttons?AThey can make people feel better.BThey help computers work faster.CThey can co
9、ntrol the traffic signals.DThey help pedestrians cross safely.A解析:推理判断题。根据第四段中的“fake buttons can actually make you feel better by offering you a sense of control”和第六段中的“For example, pedestrian crosswalk buttons dont live up to their names either.”可知, 人行横道按钮也没有实现其功能,但可以让人们感觉好一点,故选A。4Which may be the
10、best title for the passage?AButtons in the US.A.BButtons Always LieCButtons May Not WorkD“Close” Buttons on LiftsC解析:标题归纳题。通读全文内容可知,本文主要讲述了有些按钮只是形式上的,而不具备真正的实际功能。故C项“按钮可能不起作用”最符合文章主旨。故选C。BMy daughter Kelly is a cautious person. She needs to warm up situations, and is hesitant to try new things. When
11、 with close friends, she becomes a leader who laughs loudly and chants. “Girls rule, boys drool.” But when that comfort zone is not around her, she is shy and nervous.This has been challenging for me at times. “Shy” is not a word that I think has ever been used to describe me. But this has been year
12、 of firsts for my girl that has filled her with a new sense of confidence. This year she moved to lap lane in swimming where she was preparing for a swim team. This year she learned to ride a bike without training wheels. And this year she completed her first kids triathlon(三项全能).On Saturday, with a
13、 thunderstorm coming soon and my sons birthday party later in the day, we all went out in the dark of the morning for Kelly to participate in her first triathlon. We practiced transitions from swim to bike to run with her, we got all the equipment shed need, and we kept talking about the race. But a
14、s we waited the two hours for the older kids to finish before her turn, she held my leg a little harder and told me she loved me a few too many times. She was nervous but trying to keep it together.And then it was her turn. From the second she jumped into the water, my heart soared. My daughter tran
15、sformed into the most confident human being I had ever seen. She dominated that swim, crushed that bike ride and ran to the finish with the biggest smile on her face.I can honestly say that I never felt so proud of someone in my entire life. It wasnt because she did a sport or anything like that. It
16、 was because she was afraid of something and conquered that fear with confidence and a fire I hadnt seen before.All day I would find myself just looking over at her and smiling. She might be wearing the finalist medal but I felt like I won that day. I won the chance to see my girl shine.Shine on, sw
17、eet baby.1.Kelly is nervous when _.A. boys are around herB. she changes into a leaderC. she is away from her momD. situations are new to her2.We can learn from Paragraph 3 that_.A. the race began in the early morningB. Kelly was eager for her turn in the raceC. the whole family gave Kelly supportD.
18、her brothers birthday party was delayed.3.In the ending paragraphs the author “felt like I won that day” because Kelly_.A. Took part in the sportB. Expressed love to herC. Won the gold medalD. Changed completely4.What kind of person do you think Kelly is?A. Timid and determinedB. Cute and confidentC
19、. Fearful and energeticD. Sociable and brave【文章大意】本文讲述了“我”的女儿Kelly是个慢热型的人,和陌生人在一起她会很紧张很害羞,看到女儿赢得奖牌是作为父母最大的荣耀。1.D 【解析】考查文章细节理解,根据文章中第一段所描述的She needs to warm up to situations,is hesitant to try new things以及But when that comfort zone is not around her,sheis shy and nervous.,可知Kelly是一个慢热型的人,如果有新的情况,必然需要
20、一段较长的时间适应,故选D。3.D 【解析】考查文章细节理解,根据文章第五段中的It was because she was afraid of something and conquered that fear with confidence and a fire I hadnt seen before以及第六段中的I felt like I won that day,可知她已经克服了她的恐惧了,故选D。4.A 【解析】推理判断题。根据第一段最后一句when that comfort zone is not around her, she is shy and nervous.和倒数第二段最
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(安徽专版)2022春八年级语文下册 专题三 文学常识与名著阅读课件 新人教版.ppt
