四川省三台中学实验学校2019-2020学年高二英语下学期期末适应性考试试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 三台 中学 实验学校 2019 2020 学年 英语 学期 期末 适应性 考试 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省三台中学实验学校2019-2020学年高二英语下学期期末适应性考试试题(含解析)第一部分 听力第一节1.How much is the postage of the letters?A.Three cents. B.Eighty-five cents. C.Eighty-two cents.2.What will the man do?A.Try to sleep. B.Turn down the TV. C.Prepare a presentation.3.Whats the possible relationship between the speakers?A.Husband an
2、d wife. B.Boss and secretary. C.Teacher and student.4.Where does the conversation take place?A:In a hospital. B:On a phone. C:At a lunch party.5.How will the speakers go back home?A.By bus. B.By taxi. C.On foot.第二节听第6段材料,回答第6至7题。6.What are they going to do tonight?A.To do a report. B.To watch a film
3、. C.To attend a party.7.When will they meet?A.8:10. B.8:05. C.8:25.听第7段材料,回答第8至9题。8.What is the man complaining about?A.The cost for the nightclub.B.The noise of the nightclub.C.The delayed room service.9.What does the man finally decide to do?A.To go out for a walk.B.To go to the nightclub.C.To ent
4、ertain himself.听第8段材料,回答第10至12题。10.What does the man want to know?A.Whats covered in his bill.B.Whats available in the restaurant.C.How much he has to pay for his meal.11.What is item 5?A.The main-course. B.The vegetables. C.The soup.12.How will the man pay his bill?A.By credit card. B.By cash. C.By
5、 a cheque.听第9段材料,回答第13至16题。13.What are they mainly discussing about their holiday?A.Where. B.Whether. C.When.14.What is Peggys main concern at the beginning?A.Destination. B.Time. C.Money.15.Whats Bobs excuse against Florida?A.Weather. B.Distance. C.Cost.16.Why do you think Bob chooses Wales or Scot
6、land?A.Its warm. B.Its cheap. C.Its cold.听第10段材料,回答第17至20题。17.Why did the speaker move to London?A.To attend a party.B.To look for a girl.C.To have a new job.18.Who invited the speaker to the party?A.A colleague. B.A neighbor. C.A classmate.19.How did the speaker feel about the party?A.Exciting. B.B
7、oring. C.Lively.20.What attracted the speaker in the end?A.The atmosphere. B.A girl. C.The food.第二部分 阅读理解第一节阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AExtreme sports are any sport that involves great speed, height and danger. You need to be very fit to take part in these sports. It can be quite expensive b
8、ecause a lot of special equipment is needed. This type of sport is not usually a team sport like football or rugby. It is what is known as an individual sport because you are alone most of the time.BASE JUMPING: This is the sport of using a parachute(降落伞) to jump from fixed objects like skyscrapers,
9、 high towers, bridges, domes, statues and steep, high mountains. Base jumping can be very dangerous as you compete to be the quickest to reach solid ground.SKY DIVING: This sport also uses a parachute. Divers are taken up to a certain height in an aeroplane. They have parachutes strapped to their ba
10、cks. They then jump out of the plane and freefall before opening their parachute at the correct moment. The parachute is to stop them from hitting the ground at a great speed, which would be very dangerous. The most important thing about this sport is knowing when exactly to open the parachute.ROCK
11、CLIMBING: This is the activity of climbing up and down very steep rock formations. This sport needs special equipment to keep the climbers safe. A climber has to have great strength of body and mind. It is better to climb in small groups, so that there is someone to help in the case of an emergency.
12、ICE CLIMBING: This is almost the same as rock climbing. The difference is that the climbers are climbing up and down steep walls of ice, such as frozen waterfalls. Special equipment is needed to keep climbers safe. Ice climbing is quite dangerous because ice changes as it melts or freezes. It is rea
13、lly difficult to know exactly how hard or how soft ice will be. Ice breaks easily so climbers need to concentrate very hard when they are climbing.These are the sports on offer at Shanghai School of Extreme Sports. Now you have to decide which one you would like to do.1. The text is meant to_.A. off
14、er a job descriptionB. introduce extreme sportsC. advertise a schoolD. compare extreme sports2. Extreme sports can cost a lot because_.A. it is mostly individual sportsB. it needs a lot of special equipmentC. some of them can be very dangerousD. they need lots of professional training3. Why is base
15、jumping dangerous sometimes?A. You may hit the ground head-firstB. You have to jump from a high place.C. You must bear the weight of a parachuteD. You may reach the ground at a great speed.4. In sky diving,the most important thing is to_.A. open the parachute at the right timeB. be brave enough to j
16、ump outC. wear the parachute in the right wayD. jump out at a certain height5. The difference between rock climbing and ice climbing is that_.A. rock climbing needs special equipmentB. ice changes easily when temperature changesC. rock climbing should be done in small groupsD. a rock climber has to
17、have great strength of body and mind【答案】1. C 2. B 3. D 4. A 5. B【解析】【分析】这是一篇应用文。文章主要介绍了上海极限运动学校的四种极限运动项目,以此吸引读者报名学习。【1题详解】推理判断题。由最后一段的“These are the sports on offer at Shanghai School of Extreme Sports. Now you have to decide which one you would like to do.”可知,这篇文章主要通过介绍四项极限运动项目吸引读者去上海极限运动学校报名学习。故选C
18、项。【2题详解】细节理解题。由第一段的“It can be quite expensive because a lot of special equipment is needed. ”可知,极限运动花费很高的原因在于需要很多特殊装备。故选B项。【3题详解】细节理解题。由第二段的“Base jumping can be very dangerous as you compete to be the quickest to reach solid ground.”可知,base jumping危险的原因在于运动者需要以最快的速度到达地面。故选D项。【4题详解】细节理解题。由第三段的最后一句“Th
19、e most important thing about this sport is knowing when exactly to open the parachute.”可知,在sky diving中,最重要的是需要准确知道什么时候打开降落伞。故选A项。【5题详解】推理判断题。由第四段的“The difference is that the climbers are climbing up and down steep walls of ice, such as frozen waterfalls.”及“Ice climbing is quite dangerous because ice
20、 changes as it melts or freezes.”可知,ice climbing与攀岩的不同点在于ice climbing是在冰墙上进行,而冰墙会随着冰的融化或冻结而发生变化,冰的融化或冻结伴随着的是温度的改变。故选B项。【点睛】应用文中对于目的意图的推断往往在文章开头或结尾,如第1小题,文章意图出现在最后一段。所以考试在解题的时候要培养这样的解题意识,形成解题敏感性。BHave you ever been to hospital? Did you notice that it was very clean? Were you looked after by a nurse?H
21、ospitals have not always been clean, quiet places. Long ago they were dirty and overcrowded. Nurses were never taught how to look after their patients and many people died. Thanks to Florence Nightingale, who changed all this.Florence was born in 1820. She spent a lot of time playing with her dolls.
22、 She would pretend that the dolls were sick and she was their nurse. People would bring sick or hurt animals to her to look after. She even mended a dogs broken leg when she was a young girl. She often went with her mother to visit the poor people. They took food and medicine to the sick. It was the
23、se visits that first gave her the idea of becoming a nurse.Florence really wanted to be a doctor but she couldnt because in those days only men were allowed to become doctors. She decided that she wanted to become a nurse. Her parents were very angry; the daughters of rich people did not work at all
24、 and they certainly did not become nurses. But Florence had made up her mind.Her chance came in 1854 when Britain went to war with Russia in a place called the Crimea. Florence was asked to take a group of nurses to look after the sick and wounded soldiers. The hospitals were dirty, and there was no
25、t enough medicine. There were not enough beds, so some people were just lying on rags in the mud. There was so much sickness that the doctors could not treat all the soldiers.Florence and her team cleaned the hospital rooms and beds. They made sure that the bandages were clean and that the soldiers
26、get enough medicine. The army was unhappy because there were women so close to the fighting. They gave the nurses a lot of trouble. Florence and her team worked hard. Consequently, Florence became famous as “The Lady of the Lamp”.After the war, Florence returned to London a national hero. A great we
27、lcome was prepared for her, but she slipped into the country unnoticed. She opened a school to teach nurses how to look after their patients properly. She never really got better from the illness that she had in the Crimea and she died in 1910.6. Whats the purpose of Para.1?A. To arouse readersinter
28、est.B. To tell the history of hospitals.C. To ask some questions to readers.D. To recall our memories as patients.7. Florence had the idea of becoming a nurse when_.A. she played with her dollsB. she visited the poor peopleC. she mended a dogs broken legD. she looked after sick or hurt animals8. Wha
29、t can you infer from the passage?A. Women were not willing to become doctors at that time.B. Florence received professional training before the war.C. Hospitals were dirty and had no patients before.D. Florence was brought up in a wealthy family.9. How did the army react to the presence of women nur
30、ses?A. Satisfied.B. Angry.C. Disappointed.D. Worried.10. What kind of woman do you think Florence Nightingale is?A. Wealthy and outgoing.B. Beautiful and creative.C. Determined and modest.D. Clever and considerate.【答案】6. A 7. B 8. D 9. B 10. C【解析】本文是记叙文。讲述了弗洛伦斯南丁格尔的生平,她为护士事业做出了伟大的贡献。【6题详解】推理判断题。第一段给
31、出了三个问题“你去过医院吗?”“你注意到它很干净吗?”“你被护士照顾过吗?”,第二段引出了文章的主人公南丁格尔,引出推断第一段是为了唤起读者的兴趣,引出话题。故选A。【7题详解】细节理解题。根据第三段的She often went with her mother to visit the poor people. They took food and medicine to the sick. It was these visits that first gave her the idea of becoming a nurse.( 她经常和她母亲去看望穷人。他们给病人带去食物和药品。正是这些
32、访问使她第一次想到成为一名护士。)可知,当她看望穷人时,南丁格尔有了想成为护士的想法。故选B。【8题详解】推理判断题。根据第四段的Her parents were very angry; the daughters of rich people did not work at all and they certainly did not become nurses.( 她的父母非常生气;富人的女儿根本不工作,他们当然也不会做护士)可推断,弗洛伦斯是在一个富裕的家庭长大的。故选D。【9题详解】细节理解题。根据倒数第二段的The army was unhappy because there wer
33、e women so close to the fighting.(军队很不高兴,因为有女人离战斗这么近),可知军队对于女护士的出现是生气的。故选B。【10题详解】推理判断题。根据第四段的But Florence had made up her mind.可知,尽管家庭反对南丁格尔作护士,她依然下定决心成为了一名护士,因此推断她是意志坚定的;根据最后一段的A great welcome was prepared for her, but she slipped into the country unnoticed.可知,人们为她准备了欢迎仪式,她却不被注意的悄悄溜回了国。因此推断她是谦虚的。故
34、选C。CThere is a Website called the “World Database of Happiness”. It combines and analyzes the results of hundreds of surveys from around the world that have been conducted on life satisfaction. Most of the findings are predictable, but a few are surprising.The database makes it clear that there is n
35、ot a strong connection between material wealth and general satisfaction. It is a cliche to say that money cant buy happiness, but the old saying seems to be supported by research. Many people still believe that gaining riches will be the answer to all their problems, yet they are probably mistaken.S
36、tudies have been carried out on people who got sudden wealth, such as lottery winners. In most cases, after the initial joy had worn off, people were not left with a sense of lasting happiness. In fact, they tended to go back to the way they felt before they became rich. If material wealth does not
37、bring happiness, then what does? Perhaps happiness has something to do with where you live. The authorities at the World Database on Happiness have surveyed levels of happiness in different countries. Obviously, people in America, Canada, and Singapore are very happy; people living in India and Russ
38、ia, not surprisingly, are not happy.Other surveys consistently point to the importance of relationships. Family relationships in particular seem to be the key to long-term happiness. The website suggests that falling in love and having children are two of the situations that bring the greatest happi
39、ness.Nowadays people look to technology as another source of satisfaction. People increasingly spend more time alone watching TV or surfing the Internet rather than spending time with family. Can technology truly make people happy? It is too difficult to tell, but one thing is sure: If the websites
40、research is right, time spent with your family is a better investment than time spent making money.11. The Website World Database of Happiness is designed to_.A. share stories of happinessB. find out the reason for happinessC. conduct surveys around the worldD. tell interviewees how to be happy12. W
41、hat does the word cliche(Para.2)mean?A. Traditional custom.B. Proved theory.C. Famous report.D. Popular belief.13. Who is the happiest according to the passage?A. An unhappy man who has won a lottery in Singapore.B. A student who has three high-income part-time jobs in India.C. A mother who stays wi
42、th her family everyday in America.D. A Russian falling in love with a soulmate recently.14. What seems to be the authors advice about happiness?A. Levels of happiness vary from country to country.B. Making money is not the only way to happiness.C. It is uncertain whether technology make people happy
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-398905.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
三年级下册语文课件-7.一个小村庄的故事∣人教新课标 (共13张PPT).ppt
