分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 5

类型2019版高考英语一轮复习单元检测二十二GreatScientists外研版必修4.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:399008
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:5
  • 大小:1.21MB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 高考 英语 一轮 复习 单元 检测 十二 GreatScientists 外研版 必修
    资源描述:

    1、单元检测(二十二) Great Scientists.阅读理解AOne day Thomas Alva Edison was given a letter by his teacher. His teacher asked him to give it to his mother. Edison thought it was something nice. After he returned home, he proudly gave it to his mother, saying “My teacher let me give this letter to you.”Not knowing

    2、 what it was, Edisons mother opened it, and then her eyes opened wide. With tears in her eyes, she looked at her son and read out the letter aloud, “Your child is a genius. This school is too small for him and doesnt have enough good teachers to train him. Please teach him yourself.”The fact was tha

    3、t Edison liked asking strange questions in class. His teachers thought he was mentally ill. They could no longer stand him and decided to stop him from going to school. However, Edisons mother didnt give up on her son. She taught him at home.Many years after Edisons mother died and he was already on

    4、e of the greatest inventors, one day he was looking through the old family things. Suddenly he saw a piece of folded paper in the corner of a drawer. He took it and opened it up. It read, “Your son is addled (mentally ill). We wont let him come to school anymore.”Edison cried for hours and then he w

    5、rote in his diary, “Thomas Alva Edison was an addled child, but, by his hero mother, he becomes the genius of the century.”Having faith in those we love is very important. We should have faith in those around us. Even if others have given up on you, you should have faith in yourself.语篇解读:本文是一篇夹叙夹议文。

    6、文章主要介绍了爱迪生小时候被学校开除,但他妈妈没有责备他,而是用善意的谎言鼓励他,并让他在家接受教育,最终,爱迪生成为一名伟大的发明家的故事。1How did Edisons mother probably feel when reading the letter?ARelaxed.BSad.CProud. DCalm.解析:选B推理判断题。根据第二段中的“. and then her eyes opened wide. With tears in her eyes, she looked at her son and read out the letter aloud .”及下文内容可知,爱

    7、迪生的妈妈读那封信时应该很难过。2In the teachers opinion, Edison_.Awasnt hard to trainBwas really a geniusCwas too clever to teachDwasnt a normal child解析:选D细节理解题。根据第三段中的“The fact was that Edison liked asking strange questions in class. His teachers thought he was mentally ill.”可知,爱迪生的老师们认为他精神不正常。3What did Edisons m

    8、other do after knowing the teachers decision?AShe asked him to invent things.BShe sent him to another school.CShe let him get educated at home.DShe asked him to study by himself.解析:选C细节理解题。根据第三段中的“However, Edisons mother didnt give up on her son. She taught him at home.”可知,爱迪生的妈妈并没有放弃他,而是让他在家接受教育。4T

    9、he passage is meant to show that _.Ateachers should love their studentsBparents know their children the bestCwe should have faith in others and ourselvesDmost children can be geniuses if encouraged解析:选C主旨大意题。根据全文,尤其是最后一段可知,本文是想告诉我们:要对别人及自己有信心。BWomen Nobel Peace Prize laureates (获奖者) are fewer in num

    10、ber than men who have been awarded the Prize, even though it may have been a womans peace activism (行动主义) which inspired Alfred Nobel to create the award. In recent decades, the percentage of women among the winners has increased.1Baroness Bertha von SuttnerA friend of Alfred Nobel, Baroness was a l

    11、eader in the international peace movement in the 1890s, and she received support from Nobel for her Austrian Peace Society. When Nobel died, she bequeathed (遗赠) money for four prizes for scientific achievements, and one for peace. In 1905, she was the first woman to be awarded the Nobel Peace Prize.

    12、2Jane AddamsJane Addams, best known as the founder of HullHouse, a settlement house in Chicago, was active in peace efforts during World War with the International Congress of Women. Jane Addams also helped to found the Womens International League for Peace and Freedom. She was nominated (提名) numero

    13、us times, but the Prize went each time to others until 1931. She was, by that time, in poor health, and could not travel to accept the Prize.3Mother TeresaBorn in Skopje, Mother Teresa founded the Missionaries of Charity in India and focused on serving the dying. She was skilled at publicizing her o

    14、rders work and thus financing the expansion of its services. She was awarded the Nobel Peace Prize in 1979 for her work in bringing help to suffering humanity.4Wangari MaathaiWangari Maathai founded the Green Belt movement in Kenya in 1977, which has planted more than 10 million trees to prevent soi

    15、l erosion (流失) and provide firewood for cooking fires. Wangari Maathai was the first African woman to be named a Nobel Peace Prize laureate, honored for her contribution to sustainable development and peace.语篇解读:本文是一篇说明文。文章向我们介绍了四位女性诺贝尔和平奖得主。5What can we know from the first paragraph?AWomen contribu

    16、ted less to the world than men.BWomen were not as active as men in keeping the world peace.CWomen won more Nobel Peace Prizes than men in recent decades.DWomen Nobel Peace laureates are still fewer in number than men.解析:选D细节理解题。根据第一段第一句中的“Women Nobel Peace Prize laureates are fewer in number than me

    17、n”可知答案为D。6What can we learn about Jane Addams?AShe set up a settlement house.BShe was a friend of Alfred Nobels.CShe accepted the Prize in person.DShe made the effort to keep the peace during WWII.解析:选A细节理解题。根据2.Jane Addams介绍中的内容“. best known as the founder of HullHouse, a settlement house in Chicag

    18、o”可知答案为A。7Wangari Maathai was awarded the Nobel Peace Prize because of _.Aher fight for freedomBthe international peace movementCher contribution to environmental protectionDher work in bringing help to suffering humanity解析:选C推理判断题。根据4.Wangari Maathai介绍中内容可知,万加丽马塔伊为环保事业做出了突出贡献。.阅读七选五A small mammal l

    19、ives in the rocky cliffs of Tian Shan, a mountain range in northwest China. But scientists dont know much about this tiny creature known as the Ili pika. _1_In fact, it had been more than 20 years since anyone had seen an Ili pika. But Weidong Li, who first discovered the animal, and a team of volun

    20、teers combed the mountains looking for the animals. _2_“They found it hiding behind a rock, and they realized that they had found the pika,” Tatsuya Shin, a Chinese naturalist said.Li was studying diseases in a mountainous region of northwest China when he first discovered the 8inch mammal in 1983.

    21、_3_ In 1985, he found two more pikas. When researchers at the Chinese Academy of Sciences took a closer look at Lis discovery, they confirmed that it was indeed a new species.In the early 1990s, scientists estimated that there were about 2,000 Ili pikas running across mountain cliffs in China. Now t

    22、here are probably fewer than 1,000. Li thinks that the Ili pika population has decreased by nearly 70 percent since he saw the first one in 1983.“This tiny species could be extinct anytime,” Li said. “_4_”Big changes to the Ili pika habitat are probably contributing to the pikas lower population. In

    23、 addition, Ili pikas dont reproduce often, and other animals are eating grass where they live. Changes in local temperatures have driven Ili pikas to higher elevations (海拔) in the mountains.Li and others are encouraging wildlife groups to help protect this creature. Li searches fulltime for Ili pika

    24、s. _5_ Li is also working to create a wildlife reserve to help protect Ili pikas.AIt became endangered soon.BThey finally spotted one last summer.CLots of animals were discovered in the mountains.DLi didnt know what it was, and neither did the locals.EOnly three dozen of them have ever been seen by

    25、people.FThey dont exist in the sites where they used to be anymore.GHe continues to study the animals and tries to find ways to help them.语篇解读:本文是一篇说明文。说明了伊犁鼠兔濒临灭绝这一现象。1选EE项是上文“scientists dont know much about this tiny creature”的原因,并与第二段第一句的“In fact,it had been more than 20 years since anyone had se

    26、en an Ili pika.”相呼应。2选BB项与上文的“combed the mountains looking for the animals”及第三段第一句中的“They found it .”相呼应。3选D由下文的“When researchers . it was indeed a new species.”可推断,当李于1983年首次发现这种动物时,他和当地人都不知道这是什么动物。4选FF项与上文的“This tiny species could be extinct anytime”相呼应。5选GG项与下文的“create a wildlife reserve to help protect Ili pikas”相呼应。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019版高考英语一轮复习单元检测二十二GreatScientists外研版必修4.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399008.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1