2019版高考英语一轮巩固达标练Unit5NelsonMandel__amodernhero含解析新人教版必修1201810131140.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 巩固 达标 Unit5NelsonMandel_amodernhero 解析 新人 必修 1201810131140
- 资源描述:
-
1、Unit 5 Nelson Mandel - a modern hero李仕才*阅读理解。The last thing Caitlin Hipp would have expected as she prepared to turn 28 years old was to be living at home with her parents. All shes ever wanted to do is to become an elementary school teacher. However, Hipp has racked up(累计) $100,000 (about 0.67 mill
2、ion yuan) in student loan debt and isnt able to earn enough through working as a part-time skating instructor and restaurant server tolive anywhere other than home.To some degree, multigenerational households have always been a part of American life. However, the number of adults who have been movin
3、g back in with their parents or never leaving home in the first place has been growing steadily.The Pew Research Center recently reported that 2019 was a milestone in the evolving living arrangements of young adults in the US. Until 2019, the most common living arrangement for young adults was to be
4、 living in their own property as part of a couple. UBS Financial Services, a Swiss global financial services company, released a report that even suggests one reason for the growing number of young adults still living at home could be that their family doesnt want them to leave. The report shows tha
5、t 74 percent of millennials(千禧一代) get some kind of financial support from their parents after college. Millennials see their parents as peers, friends and mentors(导师). In return, their parents happily provide financial support well into adulthood, helping fund everything for them. Stuart Hoffman, ch
6、ief economist for the PNC Financial Group in the US, said “Although job growth for millennials since 2019 has improved, that doesnt necessarily mean that millennials are starting to fly the nest, he said. “They may like living at home and being able to save money.”He added, “While it has held back h
7、ousehold formation and purchases on things, they are probably traveling more and eating out more. I dont know if it represents a change in moral values, its much more common for adult children to live in their parents homes because its becoming part of the culture.”1.Whats the purpose of Caitlin Hip
8、ps story?A. To prove the authors view.B. To introduce her situation.C. To present the topic.D. To make readers rethink about the problem.2.What does the underlined part (Paragraph1) probably refer to?A. live with parentsB. live independentlyC. stay at homeD. leave home3.According to Hoffman, which o
9、f the following is true?A. It isnt necessary for millennials to leave the nest.B. They can spend less money on their daily life.C. Moral values are changing gradually.D. Young adults are living in a different life style.4.Whats the main idea of the passage?A. Why is the number of the millennial grow
10、ing steadily?B. Why has the percentage of adults living with their parents been on the rise?C. Why are parents willing to help fund for young adults?D. Why do more adults treat their parents as peers, friends and guides?【文章大意】本文是一篇说明文,主要介绍了在美国,现在和父母同住的年轻人的数量持续增加这一社会现象。1.C 【解析】推理判断题。根据第二段中的“However,
11、the number of adults who have been moving back in with their parents or never leaving home in the first place has been growing steadily.”可知,文章开头举Caitlin Hipp的例子就是为了引出本文话题越来越多的美国青年倾向于和父母同住。3.D 【解析】细节理解题。根据最后一段中的“its much more common for adult children to live in their parents homes because its becomi
12、ng part of the culture.”可知,霍夫曼认为现在的年轻人和父母同住是一种很正常的社会现象,这是不同以往的,说明年轻人的生活方式发生了变化。4.B 【解析】主旨大意题。根据文章内容,特别是第二段中的“However, the number of adults who have been moving back in with their parents or never leaving home in the first place has been growing steadily”可知,本文主要介绍了在美国,现在和父母同住的年轻人的数量持续增加这一社会现象。*.语法填空。
13、(2019全国卷)She looks like any other schoolgirl, freshfaced and full of life.Sarah Thomas is looking forward to the challenge of her new Alevel course. But unlike her school friends, 16yearold Sarah is not spending halfterm _1_ (rest). Instead, she is earning 6,500 a day as _2_ model in New York.Sarah
14、_3_(tell) that she could be Britains new supermodel, earning a million dollars in the next year. Her father Peter, 44, wants her to give up school to model fulltime. But Sarah, _4_ has taken part in shows along with top models, wants _5_ (prove) that she has brains as well as beauty. She is determin
15、ed to carry on with her _6_ (educate)She has turned down several _7_(invitation) to star at shows in order to concentrate on her studies. After school she plans to take a year off to model fulltime before going to university to get a degree _8_ engineering or architecture.Sarah says, “My dad thinks
16、I should take the offer now. But at the moment, school _9_(come) first. I dont want to get too absorbed in modeling. It is _10_(certain) fun but the lifestyle is a little unreal. I dont want to have nothing else to fall back on when I cant model anymore.”1_ 2._ 3._ 4._ 5_ 6._ 7._ 8._ 9_ 10._ 篇章导读:本文
17、是一篇记叙文。16岁的萨拉作为一名模特儿表现出色,她父亲想让她放弃学业专心从事模特儿行业,但萨拉认为学业优先,应努力成为一个既有美貌又有智慧的女性。1resting考查非谓语动词。spend time (in) doing sth.为固定搭配,此处表示萨拉没有花半学期的时间来休息。2a考查冠词。句意:相反,她在纽约作为一名模特儿每天收入6,500英镑。用不定冠词a表泛指。3was told考查动词的时态和语态。根据语境可知,萨拉应该是“被告知”她能成为英国新的超模儿,故用一般过去时的被动语态。4who考查定语从句的引导词。引导词代替先行词Sarah在从句中作主语,且指人,故用who。5to p
18、rove考查非谓语动词。want to do sth. “想要做某事”,为固定搭配。6education考查词性转换。形容词性物主代词her应该用来修饰名词,educate的名词形式是education。7invitations考查名词的复数。several “几个”,其后的可数名词要用复数形式。8in考查介词。关于某个专业的学位要用介词in。a degree in engineering or architecture “工程学或建筑学学位”。9comes考查动词的时态。此处为陈述客观事实,故用一般现在时。10certainly考查词性转换。此处应该用副词来修饰形容词fun, certain
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399103.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
小学六年级上册语文课件-与诗同行人教新课标(共11张PPT).ppt
