2019版高考英语二轮复习专题限时集训14 完形填空之记叙文(Ⅰ) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语二轮复习专题限时集训14完形填空之记叙文 WORD版含解析 2019 高考 英语 二轮 复习 专题 限时 集训 14 填空 记叙文 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(十四)完形填空之记叙文()A(2018日照市校际联考)One small mistake changed Sonias life.Now she is 1 and tries not to miss any opportunities that come to her way.One day,Sonia walked 2 a little boy,who wanted to buy crayons (彩色蜡笔),but he couldnt 3 them.He looked sad when he saw the money in Sonias hand. 4 she didnt
2、 realize he was in 5 of help at all.Sonia ignored him and 6 on her way home.After reaching home,she told everything to her brother Gur.Gur told Sonia that God had given you a (n) 7 to help a boy,but you 8 it.Theres a possibility that God was 9 you;maybe today would have become your big day of your l
3、ife.Hearing Gurs words,Sonia 10 back to the shop to find the boy but time never 11 for anyone.Sonia got disappointed and returned home,continuously 12 at herself.Why didnt it come into her mind what Gur had 13 ?“Chances are everywhere,and all you need to do is 14 them because they dont always show u
4、p,” said Gur.Now what Sonia has missed is a chance that she can only 15 .On that day Sonia learnt the biggest 16 in her life.Actually not only Sonia,but many of us ignore the chance of helping in 17 ways because we always run after bigger ones.However,big opportunities do come but not every day.Ther
5、efore, 18 small ones so that you cant miss big ones.Sonia also 19 to wait for big opportunities,but now she knows that with small opportunities she can make big 20 in her life.【语篇解读】本文是一篇记叙文,讲述了主人公Sonia在错失一次帮助他人的机会后,受到哥哥启发,从而意识到要不断练习抓住小的机会帮助别人来改变自己的生活的故事。这也告诉我们,行善无论大小,有机会就要及时抓住。1A.attentiveBoptimist
6、icCenthusiasticDfortunateA根据空后的“and tries not to miss any opportunities that come to her way”可知,Sonia现在很专注,尽力不去错过任何她遇到的机会。 attentive“专心的”;optimistic“乐观的”;enthusiastic“热情的”; fortunate“幸运的”。2A. throughBbyCoverDupB根据语境可知,此处表示Sonia从一位小男孩身旁走过。by“经过”。3A.arrangeBaffordCofferDgainB根据“who wanted to buy crayo
7、ns(彩色蜡笔)”及下文可知,小男孩想买彩色蜡笔,但是买不起。arrange“安排”;afford“买得起”;offer“主动提供”;gain“获得,得到”。4A.ThusBBesidesCButDAndC根据上下文可知,空处表示转折。此处表示小男孩需要帮助,但是Sonia并未意识到,故But符合语境。5A.favorBhonorCneedDsearchC参见上题解析。in favor of“支持”;in honor of“为了纪念”;in need of“需要”;in search of“寻找”。6A.remainedBhurriedChesitatedDcontinuedDSonia没有理
8、睬小男孩,继续走自己的路。continue“继续”符合语境。 remain“仍然是”;hurry“赶快”;hesitate“犹豫”。7A.directionBdutyCurgeDopportunityD根据文意可知,此处指上帝给了你一个机会去帮助小男孩,但是你却错过了。direction“方向”;duty“责任”;urge“强烈的欲望”;opportunity“机会”。8A.doubtedBmissedCpassedDmistookB参见上题解析。9A.punishingBsavingCtestingDrefusingC上帝可能在(通过这个机会)测试你。test“测验,考查”符合语境。10A.
9、steppedBmovedCjumpedDrushedDSonia听到哥哥的话后有所意识,故应用“跑回去”来突出她此时急于弥补错过的机会的心情。step“踩,迈步”;move“移动”;jump“跳跃”;rush“急速移动”。11A.longsBanswersCallowsDwaitsD根据“to find the boy”及“Sonia got disappointed”可知,Sonia没有找到小男孩,因此此处表示时间不等(waits)人。下文中的“wait for big opportunities”也是提示。long“渴望”;answer“回答”;allow“允许”。12A.angryBh
10、ardCsurprisedDcrazyA由上文可知,Sonia第一次忽略了小男孩而没有帮他,再次回去也没有找到他,所以生自己的气。be angry at sb.“生某人的气”。13A.consideredBorderedCrealizedDlearntC为什么她没有想到Gur所意识到的事呢?此处指Sonia的自责和后悔。realize“意识到”。14A.strikeBgrabCenjoyDfindB机会随处都有,但你要抓住(grab)机会。strike“打,击,撞”。15A.regretBupsetCexperienceDforgetA现在Sonia所错过的是一个她只能后悔的(帮助别人的)机会
11、。故用regret“懊悔”。16A.problemBchanceCwisdomDlessonD那天她学到她生命中最大的一个教训(lesson)。17A.preciousBsmallCeasyDefficientB实际上,不仅Sonia,我们很多人都会忽视从小的方面去帮助别人,因为我们总是追求更大的方面的机会。18A.addBsupplyCobserveDpracticeD练习小的机会,这样你就不会错过大的机会了。practice“练习”符合语境。add“增加”;supply“提供”;observe“观察,庆祝,遵守”。19A.wantedBwishedCusedDaccustomedCSoni
12、a过去也常常等待大的机会,但是现在她知道了小的机会也能使她的生活有大的变化。此处表示过去和现在的对比,故选C项。20A.senseBchangesCfortuneDdealsB参见上题解析。sense“意义”;change“改变”;fortune“机会,运气”; deal“协议”。B(2018福州市四校联考)Back in 1959,when I was 13,I attended a school in Brooklyn.Because of the Sabbath on Friday,we had an early 21 from school.Most of the students w
13、ould go to local parks to play basketball or baseball.I always 22 myself instead in a small public library, 23 for hours before sundown,the beginning of the Sabbath.There was a kind of 24 in that library that led me to worlds that I thought Id never see.I was 25 to the Green Mountain Boys,to Isaac A
14、simov robots,to the swash buckling novels of Thomas BCostain and to a whole host of 26 of the mind.I found a paradise (乐园)of silence where I could 27 my inner self and find the treasures of other worlds. 28 ,after watching the current generation of teens 29 in the troubled waters of technology,I had
15、 little confidence in the 30 of the book.I felt sure that the physical object would be a thing of the past which the Twitter (推特)world had already 31 ,limiting the imagination of this 32 to the few characters that they could 33 in the shortest period.But on a Saturday in August,I was shocked into th
16、e 34 that my fears might be unnecessary.Stony Brook University 35 a competition for teens representing local public libraries.The participation of my granddaughter,Kayla,brought it to my 36 .In the Student Activities Center,hundreds of young people came in character costumes, 37 ready to respond to
17、a multitude of questions about books they had read.They had spent the summer in 38 .Imagine,an entire summer reading when they could have lazed with their smartphones and followed the president into the Twitter universe. 39 ,they followed their imaginations and 40 themselves to the books.Perhaps the
18、re is hope for the word.【语篇解读】本文是一篇记叙文。文章讲述了“我”与阅读之间的故事以及“我”通过阅读的态度的转变。21A.startBreleaseCreplyDwarningB根据上文中的“Because of the Sabbath on Friday”可知,周五是安息日,故此处表示我们放学很早。release“释放”;warning“警告”。22A.foundBimaginedCamusedDnoticedA根据上文中的“Most of the students would go to local parks to play basketball or bas
19、eball.”并结合语境可知,大多数同学会去当地公园打篮球或棒球,而“我”总是发现(found)自己在一个小公共图书馆里。amuse “逗笑”;notice“注意到”。23A.dreamingBdiscussingCreadingDstrugglingC根据上文中的“in a small public library”可知,“我”在一个小公共图书馆里,故此处为在太阳下山之前阅读(reading)几个小时。struggle“奋斗”。24A.bookBquietCguideDlightB根据下文中的“my inner self and find the treasures of other wor
20、lds”可知,“我”可以在图书馆里探索内在自我,找到其他世界的珍宝。所以此处表示在这个图书馆里有一种安静(quiet),它能带“我”到“我”认为“我”永远见不到的世界。下文中的“a paradise(乐园)of silence”也是提示。25A.introducedBboundCpersuadedDforcedA根据语境可知,此处为“我”认识了(introduced)很多书中的人物。bind“迫使,约束”;persuade“说服,劝服”;force“逼迫”。26A.fightsBanalysisCimagesDadventuresD根据语境可知,此处指给“我”带来了精神上的冒险(adventu
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399115.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
