2019版高考英语二轮复习专题限时集训9 词义猜测之推测单词、短语、句子的含义 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语二轮复习专题限时集训9词义猜测之推测单词、短语、句子的含义 WORD版含解析 2019 高考 英语 二轮 复习 专题 限时 集训 词义 猜测 推测 单词 短语 句子 含义 WORD
- 资源描述:
-
1、专题限时集训(九)词义猜测之推测单词、短语、句子的含义ANot all awards are as noble as the Nobel Prize,which is world-famous for giving prizes to people who made progress in literature,science,economics andperhaps most importantlypeace,even though most countries have a system for recognizing,honoring and rewarding people who h
2、ave done something good in their countries,there are now hundreds of awards and awards ceremonies for all kinds of things.The Oscars are probably the most famous,a time for the film industry to tell itself how good it is.The awards are not only for filmsnow there are also Grammies,Brits,the Mercury
3、Prize and the MTV and Q awards for music.In Britain,a writer who wins the Booker prize,can expect to see their difficult,literary novel hit the bestseller lists and compete with The Da Vinci Code for popularity.The Turner Prize is an award for a British contemporary artist each year it causes contro
4、versy by apparently giving lots of money to artists who do things like displaying their beds,putting animals in glass cases orthis yearbuilding a garden shed.Awards dont only exist for the arts.There are now awards for Sports Personality of the Year,for European Footballer of the Year and World Foot
5、baller of the Year.This seems very strange sometimes awards can be good to give recognition to people who deserve it,or to help people who are on tight budget carry on their work without worrying about finances,but professional soccer players these days are not shy of fund!Why have all these awards
6、and ceremonies appeared recently? Shakespeare never won a prize,nor did Leonardo Da Vinci.Most awards ceremonies are now sponsored by big organizations or companies.This means that not only the person who wins the award benefits from it but also the sponsors.The MTV awards,for example,are great for
7、publicizing not only music,but also MTV itself!On the surface,it seems to be a “win-win” situation,with everyone being happy,but let me ask you a question how far do you think that publicity and marketing are winning here,and how much genuine recognition of achievement is taking place?【语篇解读】本文作者对品类越
8、来越多的获奖及获奖庆典提出了自己的疑问和看法。1Why does the writer write Paragraphs 2 and 3?ATo show the importance of giving awards to people.BTo show there are various awards.CTo tell us why so many awards appear.DTo tell us how people win awards.B考查推理判断。根据第二段和第三段列举电影类奖项Oscars、音乐类奖项Grammies,Brits,the Mercury Prize and t
9、he MTV and Q awards、文学奖项Booker prize以及当代艺术奖项、体育奖项等等可知,作者写这两段是为了展示多种多样的奖项。2What does the underlined part in Paragraph 3 mean?ADont need to carry on their work.BArent as famous as other people.CArent as important as other people.DDont lack moneyD考查词义猜测。根据前文“.to help people who are on tight budget carr
10、y on their work without worrying about finances”可知,此处是说现在专业足球运动员并不缺钱。3Which of the following statements may the writer agree with?AThe win-win situation satisfies all people involved.BMost awards today go to people who dont really need them.CAwards should be given to people with financial problems.D
11、Organizations that give awards take advantage of awards ceremonies.D考查细节理解。根据倒数第二段“This means that not only the person who wins the award benefits from it.”可知,那些颁发奖项的组织或赞助者也同时从中获利。4In the passage,the writer is mainly concerned .Aif awards go to people who really deserve themBif Nobel Prize and other
12、 awards are still as noble as before Cthat awards and ceremonies publicize the winners too muchDthat too many awards can do harm to publicity or marketingA考查推理判断。根据第一段的第一句及最后一段的末句可知,作者对获奖是否真的是对成就的一种认可表示怀疑,这篇文章也贯穿了这个思想。B(2018河北省“五个一名校联盟”模拟)Imagine this scene:its blowing outside,and you snuggle (蜷伏)up
13、 on the sofa under a warm quilt,chatting and recalling with your closest friends.That content,cosy feeling,has a name in Danish hygge.And,as Denmark recently won the title of “the happiest country in the world”,the concept of hygge is known to more and more people interested in finding ways to under
14、stand this concept.Hygge originally from a Norwegian word meaning well-being doesnt have an exact equivalent (对应物)in English.Its often translated as coziness,or as blogger Anna West told the BBC,“coziness of the soul”But,professor Maren Spark explains,“Hygge was never meant to be translated.It was m
15、eant to be felt.”Basically,hygge involves creating a warm,cosy atmosphere and enjoying it with your loved ones.Danish winters are long and dark,so achieving hygge is particularly relevant during this season.A typical hygge activity during winter could be enjoying delicious homemade food and light-he
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399122.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
探路者多元化转型的财务风险研究.pdf
