2019版高考英语大二轮复习第五部分书面表达专题二十二应用广告类阅读 社会文化类阅读 完形填空 书面表达优选习题.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019版高考英语大二轮复习第五部分书面表达专题二十二应用广告类阅读 社会文化类阅读 完形填空 书面表达优选习题 2019 高考 英语 二轮 复习 第五 部分 书面 表达 专题 十二 应用 广告 阅读
- 资源描述:
-
1、专题二十二应用广告类阅读+社会文化类阅读+完形填空+书面表达.阅读理解A(2018辽宁鞍山一模)Haad Farang (Haad Sai Yao),KohMukThis small but striking bay in Thailand has water free from riptides(激流),making it safe for families to play water in the sun.As its nickname impliesFarang is Thai for foreignersyoull find a large concentration of backp
2、ackers here.Still,with only a couple of simple food shops,its a far cry from the noises of Chaweng beach on Koh Samui or Kamala on Phuket,which makes it to be one of the top tourist destinations.Rent a sea kayak(皮划艇)(100 baht,which is around2 an hour) and go around the corner to Tham Morakot (the Em
3、erald Cave),a winding cave that opens up to a bay walled by thick leaves and often visited by groups of monkeys.It is very inspiring,but to fully appreciate it,be sure to prepare a light to avoid knocking into cave walls and other kayaks.To avoid being crowded,make the trip in the late afternoon.Whe
4、re to eatThe Ko Yao Viewpoint Hotel is the best place for tourists.Drink the sweet cocktails in favour of an icy Chang beer and sit in the last rays of the day.Where to stayCheaper hotels of comparable quality are set slightly back in the forest,but if you want beachfront access its worth choosing o
5、ne of the basic hotels at Koh Mook Charlie Beach Resort (bungalows from 32).Getting thereFly from Bangkok to Trang with Air Asia (from 30),then take a one-hour Tigerline ship from Hat Yao Pier (19).Besides,a five-hour ship from Phuket at Rassada Pier(41) goes directly to the island and will drop pas
6、sengers at Haad Farang.For more information and service,please click here.【语篇解读】本文是广告类应用文。介绍了泰国水域的一处安静的海湾Haad Farang。1.What is most likely to attract many people to Haad Farang?A.Its riptides.B.Its scenery.C.Its simple food shops.D.Its quiet environment.答案D解析细节理解题。根据第一段中的“.its a far cry from the noi
7、ses of Chaweng beach on Koh Samui or Kamala on Phuket,which makes it to be one of the top tourist destinations.”可知,吸引人们的是Haad Farang安静的环境。答案为D项。2.What can we infer about the Tham Morakot?A.It has winding rivers suitable for boating.B.There live groups of monkeys inside it.C.Tourists need to take car
8、e when swimming here.D.There are fewer people in the late afternoon.答案D解析推理判断题。根据第二段中的“To avoid being crowded,make the trip in the late afternoon.”可知,到傍晚的时候去会避免拥挤,所以推断下午晚些时候人少了。答案为D项。3.Which of the following is the advantage of the hotels back in the forest?A.They are near the sea.B.They are not exp
9、ensive.C.Its very quiet there.D.Its of high quality there.答案B解析细节理解题。根据文中的“.its worth choosing one of the basic hotels at Koh Mook Charlie Beach Resort (bungalows from 32).”可知,这个酒店值得选择是因为便宜。答案为B项。4.Where is the text most probably taken from?A.Travel magazines.B.Newspapers.C.Internet.D.Travel Agency
10、notes.答案C解析细节理解题。根据最后一段“For more information and service,please click here.”可知,这篇文章应该是出现在网页上,所以答案为C项。B(2018黑龙江双鸭山期末)For me,2015 was a milestone year.I was turning 70,and just as I was deciding how to celebrate,a brochure arrived from a seniors travel company about a special tour of the UK and Irelan
11、d.It was perfect,as they were visiting the birthplace of my grandparents where Id always longed to go.The tour started off well in London.However,the next morning I began to feel unwell during the tour and was admitted to Warwick Hospital.On regaining consciousness two days later I realized with hor
12、ror that the tour had gone ahead,leaving me alone and barely able to function,surrounded by strangers thousands of kilometers from in a country where no one can be contacted for help.As I stared across the room,another patient and her male visitor smiled.Introducing themselves as Sue and Roger,they
13、said they had been told of my troubles,and offered to contact my relatives in Australia.Ten days later,I was discharged but was still too weak to travel.Sue and Roger suggested I stay at the Falcon Hotel.Each morning they came with magazines,books and special treats.I then spoke of a friend in New Z
14、ealand who also over the years had been to my home to listen,advise and assist whenever needed and I explained he was a famous retired surgeon in Auckland and I told them more information about him.Sue suddenly shouted Don Martin!” Martin turned out to be Rogers stepbrother.We sat staring at each ot
15、her surprisingly before shouting how this miracle had brought us together in a hospital when I was so much in need.How lucky I was!Ever since the bond between us has grown.We keep in contact and hope very much to meet again.【语篇解读】本文是社会文化类阅读。作者在为如何庆祝70岁生日发愁时,他收到了老年旅游公司发来的小册子。他决定去祖父母出生地看看,但是在旅途中生病住院,幸
16、亏有病友的帮助他才渡过难关。他们结下了深厚的友谊。5.Whats the main idea of the first paragraph?A.It indicates the reason for the special tour.B.It praises the scenery of the UK and Ireland.C.It introduces the life of the author herself.D.It expresses satisfaction with the tour firm.答案A解析推理判断题。根据第一段内容可知,作者在为如何庆祝70岁生日发愁时,他收到了
17、老年旅游公司发来的小册子,所以第一段表明了这次特殊旅游的原因。答案为A项。6.What did the author realize after her consciousness?A.She was surrounded with her tour companion.B.She was left where there was no way to contact.C.She was exposed to an absolutely strange world.D.She was able to catch up with her tour group.答案C解析推理判断题。根据第二段“On
18、 regaining consciousness two days later I realized with horror that the tour had gone ahead,leaving me alone and barely able to function,surrounded by strangers thousands of kilometers from in a country where no one can be contacted for help.”可知,作者在旅游中不舒服住进了医院,当恢复意识时发现自己处于完全陌生的地方。答案为C项。7.What does t
19、he underlined sentence“I was discharged”mean in Paragragh 3?A.I had a successful operation there.B.I was permitted to leave hospital.C.I was urged to pay for the treatment.D.I failed to afford the medical fees.答案B解析词义猜测题。根据第三段“Ten days later,I was discharged but was still too weak to travel.Sue and
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399247.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
