2019版高考英语阅读理解一轮提升选练12含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 阅读 理解 一轮 提升 12 解析
- 资源描述:
-
1、2019版高考英语阅读理解一轮提升选练(12)李仕才A(2017云南昆明高三质检)The Masai are a people who are constantly trying to preserve their own ways in an increasingly modern world. They live along the border of Kenya and Tanzania, moving their homes from time to time to follow their cattle, the source of their living.The Masai ha
2、ve become known as a people of fighters, protecting their cattle against lions and other enemies. Only men are fighters. They wear long hair, which is colored red with clay. They can have more than one wife. Women build and take care of the home, fixing food and making clothing. Women and children k
3、eep their heads shaved. Women can also become elders,_once they have given birth to four healthy children.The Masai depend on their cattle for many parts of their life. They drink cows milk and blood as sacred drinks. They use the cows waste to cover and seal their homes. They dont kill their cattle
4、 for food, but if a cow is killed, then the horns(角) are used for containers; the hides are used to make shoes, clothing, ropes and bed coverings; and the bones are made into decorations.The more cattle a man owns, the richer he is considered to be. A man who owns 50 or fewer cattle is considered po
5、or. A “rich” man has a thousand or more. The cattle, though owned by the man, are considered to belong to the mans entire family. The family names the cattle and can recognize each animals unique voice.Masai houses are made from sticks and grass, but they are meant to be temporary, since the move of
6、 their cattle means that the Masai move as well.1What is Masai womens daily work at home?AThey protect the cattle from being hunted.BThey give birth to babies and bring them up.CThey look after as well as naming their cattle.DThey mainly deal with various housework.2When do the Masai move from one p
7、lace to another?AThey move when they have over a thousand cattle.BThey move once there are 4 children in the family.CThey move when their cattle need new food sources.DThey move after their houses are not strong enough.3What does the underlined word “elders” in Paragraph 2 mean?AAged citizens.BRespe
8、cted people.CBrave fighters.DWealthy hostesses.4It can be inferred from the text that _Athe Masai raise the cattle mainly for their meatBlions are the primary enemies of the MasaiCthe Masai are living a life in a modern wayDthe total of the Masais cattle decides their status【解题导语】本文是一篇说明文,介绍了马赛人的情况。
9、1D解析:细节理解题。根据第二段的第五句可知,马赛族的妇女在家看护房子,准备饭菜并且做衣服;据此可知,马赛族的妇女日常主要负责家务活,故D项正确。2C解析:推理判断题。根据第一段第二句中的“moving their homes from time to time to follow their cattle, the source of their living”并结合最后一段可知,马赛人跟着他们的牛而迁移,由此可以判断,当牛需要新的食物来源时,马赛人就会迁移。故C项正确。3B解析:词义猜测题。根据第二段最后一句可以判断,如果女子能生育四个健康的孩子,则她将成为人们尊敬的人。画线词意为“令人尊
10、敬的人”,故B项正确。4D解析:推理判断题。根据第四段的第一句可知,一个人拥有的牛越多,他就被认为越富有,据此可以判断,马赛人拥有的牛的数量决定了他们的社会地位,故D项正确。B(2015辽宁五校联盟第一次联考)As globalization continues to make the world a smaller place,and goods become more accessible across borders,concerns about food safety in the AsiaPacific region have steadily risen over the year
11、s.An APEC forum is being held in Beijing,to find ways to better address the problem.156 participants from 19 APEC economies and 4 nonAPEC members attended the APEC Food Safety Cooperation Forum,which has been actively looking for ways to strengthen food safety standard in the region,without affectin
12、g trade.“As consumers are faced with more varieties of food,the potential food safety risk also becomes bigger.This forum has helped APEC economies to cooperate in supervision (监督),exchange information,and improve the overall food safety standard in the AsiaPacific region,” said director of Chinas G
13、eneral Administration of Quality Supervision Wu Qinghai.For the first time the forum has brought together highlevel regulators,academics,and industry stakeholders to talk about their respective roles in safety supervision.They say governments alone cannot shoulder this heavy duty.In China,the contin
14、uous food safety problems have greatly hurt consumersconfidence in domestic products;therefore more turned to imports.However,problems related to quality of those imported goods also began to show.In July this year,more than 400 batches (批) of food imported from 35 countries and regions were found s
15、ubstandard by the countrys top quality supervisor.Governments and industries have been brought closer by this forum.As food moves more freely beyond borders,this forum is hoped to promote safety control cooperation,so APEC members can better benefit from the economic integration(经济一体化)1What kind of
16、function can the forum play?AIt has greatly influenced the economy in the area.BIt has long been able to put every sides efforts together.CIt helps to bring government regulators and industries together.DIt has found ways to deal with safety problems.2The last but one paragraph tells us that _Athe C
17、hinese customers are more satisfied with their food safetyBfood imported from other countries is indeed high in qualityCmany Chinese customers would rather buy some foreign foodDthere are only 35 countries and regions exporting food to China3The underlined word “address” in the first paragraph can b
18、e replaced by “_”Asend a letter aboutBdeal withCdeliver a speech onDcall off4According to the article,which of the following statements is WRONG?APeople can buy foreign food more easily than ever.BThe more varieties of food,the bigger the potential food safety risk.CFood safety problems have appeare
19、d many times before this forum.DGovernments have started their cooperation with academies and industries before this forum.【解题导语】通过APEC论坛,各国之间将更加密切地合作,食品安全问题将得到更有效的监管和处理,各成员国都会从中受益。1解析:选C。细节理解题。根据第四段中的“the forum has brought together highlevel regulators,academics,and industry stakeholders to talk ab
20、out their respective roles in safety supervision”可知,应选C项。2解析:选C。细节理解题。根据第五段中的“the continuous food safety problems have greatly hurt consumersconfidence in domestic products;therefore more turned to imports.However,problems related to quality of those imported goods also began to show”可知,连续的国内食品安全问题伤
21、害了消费者的信心,他们更加愿意买进口产品,但是进口食品的质量问题也开始显现,即C项正确,A、B项错误;文中第五段的最后一句表示来自35个国家和地区的超过400批次的进口食品不达标而非只有35个国家和地区向中国出口食品,故D项错误。3解析:选B。词义猜测题。根据全文大意可知,各国通过APEC论坛加强合作,积极寻求更好的方法来解决食品安全问题。由此可推知,B项“处理,解决”与address含义相近。4解析:选D。细节理解题。根据第一段中的“and goods become more accessible across borders,concerns about food safety in th
22、e AsiaPacific region have steadily risen over the years”可知,A、C项表述正确;根据第三段中的“As consumers are faced with more varieties of food,the potential food safety risk also becomes bigger.”可知,B项表述正确,D项与第四段的第一句不符,故选D项。CAs the richest country in the world, youd expect that Qatar would also be the happiest. And
23、youd also expect Japanese people to be extremely positive, seeing as though they have the highest life expectancy. But clearly wealth and good health do not guarantee happiness after both countries failed to make the top ten most positive countries.The poll (民意测验) of nearly 150 000 people around the
24、 world found that seven of the worlds 10 countries with the most upbeat attitudes are in Latin America. Gallup asked about 1 000 people in each of 148 countries if they were wellrested, had been treated with respect, smiled or laughed a lot, learned or did something interesting and felt feelings of
25、enjoyment the previous day.In Panama and Paraguay, 85 percent of those polled said yes to all five, putting those countries at the top of the list. They were followed closely by El Salvador, Venezuela, Trinidad and Tobago, Thailand, Guatemala, the Philippines, Ecuador and Costa Rica.The people least
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
【医学考试】临床医学检验技术初级(士)(临床免疫学及检验)-试卷44.pdf
