四川省仁寿第一中学北校区2020-2021学年高二英语下学期6月考试题(含解析).doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省 仁寿 第一 中学 校区 2020 2021 学年 英语 下学 月考 试题 解析
- 资源描述:
-
1、四川省仁寿第一中学北校区2020-2021学年高二英语下学期6月考试题(含解析)考试时间: 120分钟 满分:150分第卷第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题:每小题1. 5分,满分7. 5分)听下面 5 段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有 10 秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What kind of car will the speakers buy?A. The one with four doors.B. The one with two doors.C. The one
2、 in red.2. Why does the man make the call?A. To confirm a booking.B. To make a booking.C. To change a booking.3. What will the man probably do today?A. Ask for sick leave.B. See a doctor after work.C. Invite his manager to his house.4. When does the conversation take place?A. On Saturday. B. On Sund
3、ay. C. On Monday.5. What are the speakers mainly talking about?A. A teacher. B. An exam. C. Chemistry.第二节 (共 15 小题;每小题 1.5 分,满分 22.5 分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6、7 题。6. How will the speakers go to
4、the new Italian place?A. By bus. B. On foot. C. By car.7. What will Rob do tonight?A. Eat out. B. Meet friends. C. Fly to London.听第 7 段材料,回答第 8 至 10 题8. What are the speakers mainly discussing?A. A weekend plan.B. A delicious picnic.C. The beautiful scenery.9. What did the woman intend to do?A. Walk
5、 along the park.B. Stay at home.C. Attend a concert.10. What is the womans attitude toward climbing in the end?A. Worried. B. Excited. C. Tired.听第 8 段材料,回答第 11 至 13 题。11. What color tie does the woman think matches the mans jacket?A. Green. B. Black. C. Red.12. Why doesnt the woman like high heels?A
6、. They arent beautiful.B. They are uncomfortable to wear.C. They dont match the dress.13. What does the man mean in the end?A. He knows a cafe nearby.B. He cant decide what to buy.C. He doesnt want to go on shopping.听第 9 段材料,回答第 14 至 16 题。14. How many people were there on the train?A. 17. B. 18. C.
7、20.15. Why did the bus lose control?A. It had a fault.B. It caught fire inside.C. The road was wet.16. What was the result of the car accident?A. The cars fuel tank exploded.B. The car crashed into water.C. Franc broke his arm.听第 10 段材料,回答第 17 至 20 题。17. When did the students get to school?A. At 4:3
8、0. B. At 5:00. C. At 5:30.18. How did the speaker feel when the coach arrived?A. Excited. B. Tired. C. Sad.19. What did the speaker get for her sister?A. A dress. B. A bag. C. A T-shirt.20. What did the speaker like best about this trip?A. The boat trip.B. The comfortable hotel.C. The shopping exper
9、ience.第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThe Guide to Riding a San Francisco Cable CarCable Car HistoryThe cable car was introduced to San Francisco on August 2, 1873. Throughout the 1890s, eight companies operated 600 cars which covered 21 cabl
10、e car routes. The 1906 earthquake destroyed most of the cable car system. Now, only 37 cable cars remain with three lines in operation. All cars are artistic works as they are made and handled by hand!Cable cars arent just for tourists! They are an essential part of the citys public transport system
11、. They are the citys only moving historic landmarks.The Cable Car LinesPowell-mason Line (Yellow signs on car): Begins at Market Street turnaround, and ends at Fishermans Wharf East End (Bay Street turnaround).Stops: Downtown(Market Street), Union Square, Nob Hill, Chinatown, Cable Car Museum, North
12、 Beach and Fishermans Wharf(Bay Street).Powell-hyde Line(Red signs on car): Begins at Market Street turnaround and ends at Fishermans Wharf West End(Hyde Street turnaround).Stops: Downtown(Market Street), Union Square, Nob Hill, Chinatown, Cable Car Museum, Russian Hill, Fishermans Wharf(west end),
13、and Hyde Street.California Street Line: Runs East-west from Van Ness Avenue to the Financial District.Stops: Van Ness Avenue, Polk Street, Nob Hill, Chinatown.FaresTickets(single ride): can be purchased at turnarounds or from the conductor with cash as you board.Adult &Youth: $7 each way.Senior(ages
14、 65+)Disabled: $3 each wayPasses: are perfect for visitors to the city, and allow unlimited riding for one, three, or seven days on MUNI cable cars, streetcars and buses.One Day: $23; Three Days: $34; Seven Days: $45Fastpasses(One Month): allow unlimited riding for one month on MUNI cable cars, stre
15、etcars and buses.Adult(ages 1864): $78; Youth(ages 517), Senior(ages 65+)and Disabled: $391. What do we know about San Francisco cable cars?A. They operate automatically.B. They are just available for tourists.C. They have become a unique sight.D. They have a history of over 200 years.2. What do the
16、 three cable car lines have in common?A. They end at the same stop.B. They run through Chinatown.C. Their cars are of the same color.D. Their routes are equal in length.3. How much will a couple of 70 pay for their fastpasses?A. $23.B. $39.C. $45.D. $78.【答案】1. C 2. B 3. D【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章是一篇旧金山缆车乘
17、坐指南,介绍了缆车历史、缆车线路及票价等。【1题详解】推理判断题。根据文章第二段“Cable cars arent just for tourists! They are an essential part of the citys public transport system. They are the citys only moving historic landmarks.(缆车不只是供游客使用的!它们是城市公共交通系统的重要组成部分。它们是这座城市唯一的移动历史地标。)”可推断,缆车已经成为当地一种独特的景观。故答案为 C。【2题详解】细节理解题。比较三条线路的停靠点可以看出,它们都
18、途径 Chinatown。故答案为 B。【3题详解】细节理解题。根据文章最后一句“Senior(ages 65+)and Disabled: $3. 老年人(65岁以上)和残疾人:$39)”可知,超过 65 岁的老人每人票价为$39, 那么一对70岁的夫妇应该支付2*$39=$78。故答案为 D。BDesperate to protect his farmland from a group of monkeys that were always destroying his crops, a farmer in Karnatakas India decided to paint his dog
19、 to look like a tiger in the hope that it would scare the monkeys away.Srikant Gowda, a farmer from Karnatakas Shivamogga region, recently made interactional news headlines after it was reported that he used hair dye to paint his watchdog in the characteristic stripes of a tiger. The dog already had
20、 a reddish hair color, so all he had to do was add the black stripes and some white to give it the tiger look. It wasnt that Gowda had always wanted to own a tiger, but that he hoped the disguise(乔装) would help the dog drive away the monkeys destroying his crops.The Indian farmer told reporters that
21、 he got the idea four years ago when he visited Uttara Kannada and came across a farmer in Bhatkal who was using a fake tiger doll to scare away monkeys. It seemed silly, but he tried the idea himself and was surprised to see that it actually worked. However, he was convinced that the toy tiger woul
22、dnt fool the monkeys for long, so he decided to try something else as well.The trick, strange as it might seem, has worked well and the dog has been able to actually scare off the monkeys.This year Gowda not only used hair dye to make his watchdog look like a small tiger, but he also placed large po
23、sters of real tigers and his own fake tiger all over his farmland, hoping that they would keep the monkeys at bay. The paint job actually doesnt harm the dog. Its actually hair dye(染发剂) and lasts up to a month before fading away.4. What did the fanner decide to do to protect his crops?A. Raise some
24、tigersB. Draw a dog like tigerC. Set traps for the monkeysD. Make up his dog as a tiger.5. Where did Srikant Gowda get his inspiration?A. From a trip.B. From a friendC. From a toy.D. From the Internet6. What can be inferred from the last paragraph?A. The dye can do harm to dogs.B. The “paint job” wi
25、ll last for only a month.C. More dogs are likely to be painted like tigers.D. Monkeys will never stop destroying crops.7. What can be a suitable title for the text?A. Farmer Is Friendly to AnimalsB. Farmer Is Good at Drawing TigersC. Farmer Protects His Crops from AnimalsD. Farmer Paints His Dog as
26、a Tiger to Scare Away Monkeys【答案】4. D 5. A 6. B 7. D【解析】【分析】本文是一篇记叙文,讲述了来自印度Karnatakas的一位农民为了保护自己的农田不受猴子的侵害,把自家的狗涂成老虎的故事。【4题详解】细节理解题。根据文章第一自然段“Desperate to protect his farmland from a group of monkeys that were always destroying his crops, a farmer in Karnatakas India decided to paint his dog to loo
27、k like a tiger in the hope that it would scare the monkeys away.(印度卡纳塔卡斯的一位农民为了保护自己的农田免受一群猴子的侵害,决定把自己的狗涂成老虎的样子,希望能把猴子吓跑)”可知,这位农民把自家的狗涂成老虎的样子,希望把猴子吓跑。故此题选D。【5题详解】细节理解题。根据文章第三自然段“The Indian farmer told reporters that he got the idea four years ago when he visited Uttara Kannada and came across a farme
28、r in Bhatkal who was using a fake tiger doll to scare away monkeys.(这名印度农民告诉记者,他四年前在参观乌塔拉卡纳达时就有了这个想法,在巴特卡尔遇到一个农民,他用一个假老虎娃娃吓跑猴子)”可知,这位农民是四年前,在乌塔拉卡纳达的旅途中得到的灵感。故此题选A。【6题详解】推理判断题。根据文章最后一句话“Its actually hair dye and lasts up to a month before fading away.(它实际上是染发剂,可以持续一个月,直到褪色)”可知,涂色的本质是染色,一个月后染料就会褪去。由此推
29、知,将狗涂色成老虎只能维持一个月。故此题选B。【7题详解】主旨大意题。根据文章第一自然段“Desperate to protect his farmland from a group of monkeys that were always destroying his crops, a farmer in Karnatakas India decided to paint his dog to look like a tiger in the hope that it would scare the monkeys away.(印度卡纳塔卡斯的一位农民为了保护自己的农田免受一群猴子的侵害,决定
30、把自己的狗涂成老虎的样子,希望能把猴子吓跑)”可知,全文围绕一位农民将狗涂色成老虎,来驱赶猴子保护庄稼展开,讲述了这一灵感的产生以及如何将狗进行染色。所以D项“Farmer Paints His Dog as a Tiger to Scare Away Monkeys(农夫把狗涂成老虎来吓跑猴子)”为最佳标题。故此题选D。CThe lander carrying Chinas first Mars rover successfully touched down on the red planet early Saturday morning Beijing Time May 15, 2021.
31、 It is the first time China has landed a probe on a planet other than Earth.Tianwen-1, consisting of an orbiter, a lander and a rover, was launched from the Wenchang Spacecraft Launch Site on the coast of southern Chinas island province of Hainan on July 23, 2020. This is the first step in Chinas pl
32、anetary exploration of the solar system, with the purpose of completing orbiting, landing and roving on the red planet in one mission.The name Tianwen, meaning “questions to Heaven”, comes from a poem written by the ancient Chinese poet Qu Yuan (about 340-278 BC). Chinas first Mars rover is named Zh
33、urong after the god of fire in ancient Chinese mythology, which echoes with the Chinese name of the red planet: Huoxing (the planet of fire).Tianwen-1 was launched via a Long March-5 rocket, Chinas largest launch vehicle. Tianwen-1 has been traveling in space for nearly 10 months. It has carried out
34、 four orbital corrections and a deep-space maneuver. It had flown 475 million km and was 192 million km from Earth when it reached Mars orbit.The crafts plummet through the Martian atmosphere, lasting about nine minutes, was extremely complicated with no ground control, and had to be performed by th
35、e spacecraft autonomously.“Such a challenging attempt is characterized by a succession of complex activities that must be conducted completely by the spacecraft within a very short period of time,” said Geng Yan, an official with the Lunar Exploration and Space Program Center of the CNSA. “What adde
36、d to the difficulties was that we dont know much about the Martian atmosphere, which brought a lot of uncertainties to the mission. Each step had only one chance, and the actions were closely linked. If there had been any flaw, the landing would have failed.”8. What is the mission of Tianwen-1?A. To
37、 record the wind speed on Mars.B. To accomplish three major tasks on Mars.C. To search for aliens in the solar system.D. To explore the atmosphere of Mars.9. What do the numbers in paragraph 4 mainly indicate?A. The expense of traveling in space.B. The surroundings of the Mars orbit.C. The huge task
38、 of Tianwen-1.D. The size of the Long March-5 rocket.10. Why was it difficult for the spacecraft to plummet?A. It had to complete the actions independently.B. It was too fast to be controlled.C. It had traveled in space for a very long time.D. It carried too many supplies.11. What can we know from G
39、eng Yans words?A. Landing on Mars is a very challenging move.B. Chinas attempt to explore Mars is successful.C. People are enthusiastic about exploring the universe.D. Tianwen-1 is essential to Chinas space station program.【答案】8. B 9. C 10. A 11. A【解析】【分析】这是一篇新闻报道。文章主要介绍了搭载中国首个火星探测器的着陆器“天问一号”成功着陆在红色
40、星球上,这是中国第一次在地球以外的行星上着陆探测器,文章介绍了“天问一号”的任务、名字由来以及任务的艰巨性。【8题详解】细节理解题。根据第二段中“This is the first step in Chinas planetary exploration of the solar system, with the purpose of completing orbiting, landing and roving on the red planet in one mission.(这是中国对太阳系进行行星探索的第一步,目的是一次性完成对这颗红色星球的轨道运行、着陆和漫游任务)”可知,“天问一号
41、”的任务是在火星上完成三项主要任务。故选B。【9题详解】推理判断题。根据第四段中“Tianwen-1 was launched via a Long March-5 rocket, Chinas largest launch vehicle. Tianwen-1 has been traveling in space for nearly 10 months. It has carried out four orbital corrections and a deep-space maneuver. It had flown 475 million km and was 192 million
42、 km from Earth when it reached Mars orbit.(天问一号是通过长征五号火箭发射的,这是中国最大的运载火箭。“天问一号”已经在太空中飞行了近10个月。 它已经进行了四次轨道修正和一次深空飞行。它飞行了4.75亿公里,到达火星轨道时距离地球有1.92亿公里)”可推知,第四段的数字主要为了表明天问一号的艰巨任务。故选C。【10题详解】细节理解题。根据倒数第二段“The crafts plummet through the Martian atmosphere, lasting about nine minutes, was extremely complicat
43、ed with no ground control, and had to be performed by the spacecraft autonomously.(飞船在火星大气层中持续了约9分钟的俯冲,过程极其复杂,没有地面控制,必须由飞船自主完成)”可知,宇宙飞船很难俯冲是因为它必须独立完成行动。故选A。【11题详解】推理判断题。根据最后一段“Such a challenging attempt is characterized by a succession of complex activities that must be conducted completely by the s
44、pacecraft within a very short period of time,” “What added to the difficulties was that we dont know much about the Martian atmosphere, which brought a lot of uncertainties to the mission. Each step had only one chance, and the actions were closely linked. If there had been any flaw, the landing wou
45、ld have failed.”(“这样一个具有挑战性的尝试的特点是一系列复杂的活动,必须在很短的时间内完全由航天器完成。我们对火星大气了解不多,这给任务带来了很多不确定性,这加大了难度。每一步都只有一次机会,而且这些行动是紧密相连的。如果有任何缺陷,着陆就会失败。”)”可推知,耿岩的话表明登陆火星是一个非常具有挑战性的举动。故选A。DSelf-driving cars are just around the corner. Such vehicles will make getting from one place to another safer and less stressful. T
46、hey also could cut down on traffic, reduce pollution and limit accidents. But how should driverless cars handle emergencies ? People disagree on the answer. And that might put the brakes on this technology, a new study concludes.To understand the challenge, imagine a car that suddenly meets some ped
47、estrians in the road. Even with braking, its too late to avoid a crash. So the cars artificial intelligence must decide whether to take a sharp turn. To save the pedestrians, should the car swerve(突然转向)off the road or swerve into oncoming traffic? What if such options would likely kill the cars pass
48、engers?Researchers used online surveys to study peoples attitudes about such situations with driverless cars. Survey participants mostly agreed that driverless cars should be designed to protect the most people. That included swerving into walls (or otherwise sacrificing their passengers) to save a
49、larger number of pedestrians. But there is a dilemma . Those same surveyed people want to ride in cars that protect passengers at all costseven if the pedestrians would now end up dying. Jean Bonnefon is a psychologist at the Toulouse School of Economics in France. He and his colleagues reported the
50、ir findings in Science.“Autonomous cars can completely change transportation”, says study coauthor Iyad Rahwan. But, he adds, this new technology creates a moral dilemma that could slow its acceptance.Makers of driverless cars are in a tough spot, Bonnefons group warns. Most buyers would want their
51、car to be programmed to protect them in preference to other people. However, regulations might one day instruct that cars must act for the greater good. That would mean saving the most people. But the scientists think rules like this could drive away buyers. If so, all the potential benefits of driv
52、erless cars would be lost.Compromises might be possible, Kurt Gray says. He is a psychologist at the University of North Carolina. He thinks that even if all driverless cars are programmed to protect their passengers in emergencies, traffic accidents will decrease. Those vehicles might be dangerous
53、to pedestrians on rare occasions. But they “wont speed, wont drive drunk and wont text while driving, which would be a win for society.”12. The underlined word “challenge” in paragraph 2 refers to _.A. peoples negative attitudes towards self-driving carsB. the technical problems that self-driving ca
54、rs haveC. how self-driving cars cope with sudden dangerous eventsD. how self-driving cars reduce traffic accidents13. According to the text, online surveys show that _.A. self-driving cars artificial intelligence needs improvementB. the busy traffic may be a problem for self-driving carsC. self-driv
55、ing cars should be designed to protect driversD. people are in a moral dilemma about driverless cars14. What can we learn from the fifth paragraph?A. Regulations are in favour of drivers.B. Self-driving car makers are in a difficult situation.C. Most people dislike self-driving cars now.D. The poten
56、tial benefits of driverless cars are ignored.15. What is Kurt Grays attitude toward self-driving cars?A. Favorable.B. Doubtful.C Critical.D. Disapproving.【答案】12. C 13. D 14. B 15. A【解析】【分析】这是一篇议论文。文章主要讲述人们对于无人驾驶汽车在遇到紧急情况时是先保护行人还是先保护乘客的问题上陷入了道德困境,这将减慢人们对它的接受速度。【12题详解】词句猜测题。根据第一段“But how should driver
57、less cars handle emergencies ? People disagree on the answer. And that might put the brakes on this technology, a new study concludes.(但是无人驾驶汽车应该如何处理紧急情况呢?人们对答案意见不一。一项新的研究得出结论,这可能会阻碍这项技术的发展。)”和第二段划线词所在句“To understand the challenge, imagine a car that suddenly meets some pedestrians in the road.(为了理解
58、这个挑战,想象一辆汽车在路上突然遇到一些行人。)”可知,此处的challenge(挑战)主要指的是无人驾驶汽车该如何处理紧急情况,第二段主要是对challenge的描述。故选C项。【13题详解】细节理解题。由第三段“Survey participants mostly agreed that driverless cars should be designed to protect the most people. That included swerving into walls (or otherwise sacrificing their passengers) to save a la
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-399842.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
