内蒙古呼伦贝尔市海拉尔区2019届高三高考模拟(一)英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古呼伦贝尔市海拉尔区2019届高三高考模拟一英语试题 WORD版含解析 内蒙古 呼伦贝尔市 海拉尔 2019 三高 模拟 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、2019年呼伦贝尔市海拉尔区高考模拟统一考试(一)英语试卷第I卷第一部分:听力(共两节,满分30 分)做题时,先将答案标在试卷上。录音内容结束后,你将有两分钟的时间将试卷上的答案转涂到答题卡上。第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What time is it now?A.8:40. B.8:50. C.9:00.2. Where are the two speakers?A. In a l
2、ibrary. B. In a classroom. C. In a clothing shop.3. Which kind of magazine is the man not interested in?A. Science. B. Fashion. C. Economy.4. What is the computer s original price?A. $150. B.$300. C.$600.5. What does the woman mean?A. She doesnt want to go to the concert.B. They will go to the conce
3、rt by bus instead.C. She is not willing to lend the car to Jane.第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。6. How many foreign countries has the man been to in these years?A. Three. B.
4、 Four. C. Five.7. How was the mans life in Thailand?A. Everything was good except the weather.B. Everything was awful except the weather.C. Everything was great besides the weather.听第7段材料,回答第8、9题。8. Where does the conversation take place?A. In an office. B. In a university. C. Over the telephone.9.
5、What languages can Amanda speak?A. French, English and Italian. B. English, Chinese and Italian.C. English, Italian and Japanese.听第8段材料,回答第10至12题。10. What brand was the mans old car?A. Ford. B. Fiat. C. Nissan.11. How much is the mans new car?A. 10,000 dollars. B. 14, 500 dollars. C. 15,400 dollars.
6、12. How did the man go to work before?A. By bus. B. By car. C. By train.听第9段材料,回答第13至16题。13. What does the woman do?A. A teacher. B. A student. C. A manager.14. Why does the man look for the woman?A. He needs some information from her. B. He wants to travel abroad.C. He needs some suggestions about
7、his work.15. Which country does the man want to go to for his further study?A .Greece. B. America. C. Germany.16. When should the man hand in his materials?A. Before the end of October. B. Before the end of November.C. Before the end of December.听第10段材料,回答第17至20题。17. What happened to Lilly Diuble wh
8、en she was young?A. She was completely deaf. B She got a rare disease.C. She was hurt badly in a car accident.18. When did Lilly begin to raise money for the Foundation Fighting Blindness?A. When she was 10 years old. B. When she was 12 years old.C. When she was in Grade Two.19. How much money has L
9、illy given till now?A. 15, 000 dollars. B. 150, 000 dollars. C. 105, 000 dollars.20. Whats Lilly Diubles attitude towards her present situation?A. Optimistic. B. Scared. C. Hopeless.第二部分:阅读理解(共两节, 满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A100-Word-Story Competition
10、2018Our annual short-story competition is back for its eighth year. As ever, we look forward to reading yours!The RulesPlease make sure that stories are new, not previously published and exactly 100 words long (not including the title). We may use entries in all print and electronic media.Entry is o
11、pen only to people living in the UK. It is not open to employees of Readers Digest and all others associated with this competition, their immediate families and relatives living in an employees household.Terms and ConditionsThere are three categories-one for adults and two for schools: one for child
12、ren aged 12-18 and one for children under 12.In the adults category, the winner will receive1,000 and two runners-up will each receive250. In the 12-18s and under-12s categories, the winners will each receive a Fire HD 8 Tablet and a selection of STAEDTLER products worth50, plus two STAEDTLER classp
13、acks of pencils for their school. The two runners-up in both categories will each receive a Kindle E-Reader.Please submit your stories by 5 pm on February 19.The editorial team will pick a shortlist of entries, which this year will be published by our partner . Winners of the categories will have an
14、 opportunity to write a longer version of their stories for inclusion in the book.The three best stories in each category will be posted on-line at readersdigest.co.uk on February 27. You can vote for your favourite, and the one with the most votes wins the top prize. Voting will close at 5 pm on Ma
15、rch 19 and the winning list will be published in our June issue (六月刊) .1. Who is allowed to take part in the story competition?A. A British man of 20.B. A staff of Readers Digest.C. One of the organizers.D. A brother of the staff.2. Which of the following will be awarded to the runner-up in the adul
16、ts category?A. A Fire HD 8 Tablet.B. A Kindle E-Reader.C. 50.D. 250.3. Where will the three best stories in each category will be posted?A. On TV.B. In a magazine.C. On a website.D. In a book.【答案】1. A 2. D 3. C【解析】这是一篇说明文。文章为一篇读者文摘发起了2018百字故事大赛说明,说明了参加规则和条件等情况。【1题详解】推理判断题。根据The Rules部分中Entry is open
17、 only to people living in the UK. It is not open to employees of Readers Digest and all others associated with this competition, their immediate families and relatives living in an employees household.可知比赛仅限居住在英国的人。它不向读者文摘的员工和所有其他与此竞赛有关的人、他们的直系亲属和住在雇员家里的亲戚开放。分析选项可推知,A选项“一个20岁的英国人” 可以参加故事比赛。故选A。【2题详解
18、】细节理解题。根据Terms and Conditions部分中In the adults category, the winner will receive1,000 and two runners-up will each receive250.可知在成人组,获胜者将获得1000英镑,两名亚军每人将获得250英镑。由此可知,250英镑会被授予成人组的亚军。故选D。【3题详解】细节理解题。根据最后一段中The three best stories in each category will be posted on-line at readersdigest.co.uk on Februar
19、y 27.可知每一类中最好的三篇文章将于2月27日在readersdigest.co.uk网站上发布。由此可知,每个类别中三个最好的故事将在网站上发布。故选C。BIf youve never heard of eight-year-old Gavin Thomas, you clearly arent one of the millions of people around the world who have fallen in love with the young internet sensation (网红) .But it isnt in his native United Stat
20、es that Gavin has really hit the big time, the honor belongs to China. Since creating a profile a mere four months ago on Weibo, Gavin has gained an astonishing 1.8 million followers - and the number continues to grow, along with his fame. On Twitter, by comparison, Gavin has a mere 450,000 follower
21、s.Why is a young American, born in Minnesota and still in elementary school, an instant sensation in the largest country in the world? Its because of Gavins unique facial expressions, which have become a hugely successful viral meme (模仿传递行为) . Gavin first made a name for himself in the US, when shor
22、t videos of him playing with his uncle Nick Mastodon quickly became a hit online. But it wasnt until Gavins videos spread gradually to the Chinese cyberspace, particularly one of his reacting with a nervous smile to a gecko (壁虎) being placed on his head, that his fame truly took off. A picture of Ga
23、vins face, smiling awkwardly, might be used as many as 10 million times a day across Chinas various social media platforms, according to Ann Ding, founder and CEO of D, a major distributor of online gifts, told CNN. Ding said Gavin seemed to be more popular in China than in the US. She estimated tha
24、t all of the total number of Gavin related pictures used across platforms in China has easily exceeded 1 billion. His appearance on Weibo was widely reported by Chinese state media, and his first trip to China in August made headlines across the country.4. Where is Gavin more popular?A. In the USA.B
25、. In the Europe.C. All over the world.D. In China.5. Gavin Thomas has so many followers because of his _.A. unique facial expressionsB. great contribution to ChinaC. coming to ChinaD. his appearance with his uncle6. The underlined word “exceeded” in the last paragraph means_.A. enlargedB. strengthen
26、edC. surpassedD. finished7. Which of the following statements is true?A. He has never come to China but well-known here.B. He earned followers not only from the USA but also from China.C. He became famous when reacting to a gecko placed on his head.D. Gavin now works in major Chinese social media pl
27、atforms.【答案】4. D 5. A 6. C 7. B【解析】【分析】这是一篇说明文。主要介绍了八岁的Gavin Thomas因为其独特的面部表情而拥有众多的追随者,成为了年轻网络红人的数百万人中的一员。而Gavin Thomas变得更加受欢迎是在中国,文章说明了他成名的经过,以及在中国受欢迎的情况。【4题详解】细节理解题。根据第二段中But it isnt in his native United States that Gavin has really hit the big time, the honor belongs to China.可知但Gavin并不是在自己的祖国美国真
28、正大受欢迎,而是中国获得了这一荣誉。由此可知Gavin是在中国变得更受欢迎的。故选D。【5题详解】细节理解题。根据第三段中Its because of Gavins unique facial expressions, which have become a hugely successful vital meme.可知这是因为Gavin独特的面部表情,这已经成为一个非常成功的表情包。由此可知,Gavin Thomas因其独特的面部表情而拥有众多追随者。故选A。【6题详解】词义猜测题。根据上文Ding said Gavin seemed to be more popular in China
29、than in the US.可知Ding说,Gavin在中国似乎比在美国更受欢迎。由此她估计,中国各平台上使用的Gavin相关图片总数已轻松超过10亿张。故划线单词意思为“超过”。故选C。【7题详解】细节理解题。根据第二段中Since creating a profile a mere four months ago on Weibo, Gavin has gained an astonishing 1.8 million followers- and the number continues to grow, along with his fame. On Twitter, by comp
30、arison, Gavin has a mere 450,000 followers.可知仅仅四个月前,Gavin在微博上创建了自己的个人主页,现在他已经拥有了180万名粉丝,这一数字令人震惊,而且随着他的名气,粉丝数量还在持续增长。相比之下,加文在Twitter上只有45万粉丝。由此可知,他在美国和中国都赢得了追随者。故选B。【点睛】词义猜测题是高考阅读理解中常考题型之一,可以大致分为 定义猜词,可以根据定义信息和举例猜测词义如文中常用refer to, be called或thats to say, such as等。 逻辑猜词可以根据同义词、反义词、因果关系词等猜测词义,例如,simil
31、arly, the same as, but, however, while, on the other hand, since ,because等,所猜词与这些提示词前/后面部分的含义一样、相反或是前因后果。 语法猜词,可以根据构词法,再结合上下文进行猜词。 语境猜词,猜测词义离不开上下文的语境,通过上下文提供的情景和线索进行合理的分析,同时还要关注其所在的整段及整篇文章。 指代猜词即找出人称代词、指示代词、关系代词或关系副词等所指代的内容,做题时要注意指代词的位置,以便于判断,然后用所找的指代内容替换划线代词,核实其逻辑、意义、位置等是否一致,最后比较所找部分与选项,确定意思最接近的选项。
32、如第三小题,根据上文Ding said Gavin seemed to be more popular in China than in the US.可知Ding说,Gavin在中国似乎比在美国更受欢迎。由此她估计,中国各平台上使用的Gavin相关图片总数已轻松超过10亿张。故划线单词意思为“超过”。故选C。CUS enrollment(入学注册)of international students declined for the second year in a row, sending waves of unease across American colleges and univer
33、sities, which see students from abroad as a buffer (缓冲) against the falling number of US high-school students graduating each year.The number of new international students enrolling at American institutions fell by 6.6% during the 2017-18 academic year, while a 3.3% decline the year before, accordin
34、g to a report by the Institute of International Education (IIE). The total number of international students in the US plus those working here on a student visa rose by just 1.5% this year. That was down from average annual growth of 6.1% over the past decade. Several factors are driving the decrease
35、. Visa and immigration policy changes by the Trump administration have prevented some international students from enrolling, college administrators and immigration analysts said. A strong dollar has made US college tuition relatively more expensive, Canadian and European universities are competing f
36、iercely for the same students, and headlines about mass shootings also may have prevented some students, said Allan Goodman, president of IIE.Foreign students are big business. They pumped $42 billion into US college and university coffers (金库) in the 2017-18 school year alone.8. The US government i
37、s expecting for more International students because _.A. they need gifted students from all over the worldB. the population in the US is growing older and olderC. they can compete with the universities from all over the worldD. fewer US high-school students graduate each year9. The number of new int
38、ernational students enrolling at American institutions fell by_ during 2016-17 academic year.A. 6.6%B. 3.3%C. 1.5%D. 6.1%10. The decrease of the US enrollment of international students lay in several factors Except that .A. the immigration policy has been changedB. the expense of studying in America
39、 is high nowC. there were too many reports about gun shootingD the big mountain fire frightened the students away11. What is the best title for this passage?A. US sees fewer international studentsB. Americas new policiesC. Fewer Chinese students study in the USD. More money will go into the US【答案】8.
40、 D 9. B 10. D 11. A【解析】这是一篇说明文。美国的国际学生入学人数连续第二年下降,这在美国各大高校引发了一波不安情绪。在美国高中毕业生人数每年不断下降的情况下,美国高校将海外学生视为缓冲。文章还说明了近两年来美国的国际学生入学人数下降的比重以及造成这一现象的原因等情况。【8题详解】细节理解题。根据第一段US enrollment of international students declined for the second year in a row, sending waves of unease across American colleges and univers
41、ities, which see students from abroad as a buffer against the falling number of US high-school students graduating each year.可知美国的国际学生入学人数连续第二年下降,这在美国各大高校引发了一波不安情绪。在美国高中毕业生人数每年不断下降的情况下,美国高校将海外学生视为缓冲。由此可知,美国政府希望招收更多的国际学生,因为每年毕业的美国高中生越来越少。故选D。【9题详解】细节理解题。根据第二段中The number of new international students
42、enrolling at American institutions fell by 6.6% during the 2017-18 academic year, while a 3.3% decline the year before, according to a report by the Institute of International Education (IIE).可知据国际教育协会(IIE)的一份报告显示,2017-18学年,美国高校的国际新生入学人数下降了6.6%,而前一年下降了3.3%。由此可知,在2016-17学年,美国大学新入学的国际学生人数下降了3.3%。故选B。【
43、10题详解】细节理解题。根据第二段中Visa and immigration policy changes by the Trump administration have prevented some international students from enrolling, college administrators and immigration analysts said. A strong dollar has made US college tuition relatively more expensive, Canadian and European universities
44、 are competing fiercely for the same students, and headlines about mass shootings also may have prevented some students, said Allan Goodman, president of IIE.可知大学管理人员和移民分析人士表示,特朗普政府的签证和移民政策变化导致一些国际学生无法入学。国际教育学院院长Allan Goodman表示,美元走强使美国大学学费相对更贵,加拿大和欧洲的大学正在激烈争夺同样的学生,有关大规模枪击事件的新闻报道也可能阻止了一些学生的入学。由此可知,美国
45、留学生人数的减少的原因有移民政策已经改变、现在美国学习的费用很高以及关于枪击事件的报道太多了,除了D选项“山火把学生们吓跑了”。故选D。【11题详解】主旨大意题。根据第一段US enrollment of international students declined for the second year in a row, sending waves of unease across American colleges and universities, which see students from abroad as a buffer against the falling numbe
46、r of US high-school students graduating each year.可知美国的国际学生入学人数连续第二年下降,这在美国各大高校引发了一波不安情绪。在美国高中毕业生人数每年不断下降的情况下,美国高校将海外学生视为缓冲。结合文章主要说明了近两年来美国的国际学生入学人数下降的比重和造成这一现象的原因等情况,故A选项“美国的国际学生越来越少”符合文章标题。故选A。DWhen it comes to losing weight, many individuals know that the correct amount of exercise paired with he
47、althy eating is the way to go. However, this doesnt stop individuals from employing other small strategies into their routines to help the weight come off faster. The cold water technique uses the understanding that our metabolic (新陈代谢) rate will need to be increased in order to warm up the water we
48、 have consumed.In 2003, a German research team chose to study fourteen participants and found that when they consumed ice water, they were able to increase their caloric consumption. According to thestudy,this consumption was increased by about 30% for over an hour, resulting in a 100 calorie burn p
49、er day with two liters of cold water. Now two liters of cold water a day is quite a lot to consume but for 100 calories burned a day, thats a pretty major benefit considering how much exercise it takes just to burn 100-200 calories off. Unfortunately, later on, it was found that the way the study me
50、asured caloric consumption was flawed(有缺陷的) and that there wasnt actually a 30% rise in metabolic rate but rather a very small statistical rise in calories spent.Your body will work to bring any cold water that you consume up to the internal temperature through your metabolic system. Its like when y
51、ou place an ice cube into a warm drink, the drink will use up the energy to melt down the ice cube. Your body will use up the energy to heat that water up to match the environment within your body.Drinking ice cold water should not replace healthy eating or exercise, but it can be used to help you b
52、urn away some extra calories.12. When it comes to losing weight, some individuals will .A. think exercise is the best way to lose weightB. think we should only have healthy eatingC. use some small strategies to help themD. first think of drinking cold water13. What can be learned about the studies m
53、entioned in the passage?A. The cold water can sharply increase the caloric consumption.B. It turned out that the former study was not entirely correct.C. Two liters of ice water can burn 30% calories.D. The cold water can replace exercise.14. The author holds the belief in this passage that .A. drin
54、king cold water can help people lose weight in a wayB. healthy eating neednt be combined with exerciseC. people should drink more cold water to keep healthyD. the study is unbelievable15. From which is the text probably taken?A. Sports newsB. A fashion magazineC. A chemistry textbookD. A science mag
55、azine【答案】12. C 13. B 14. A 15. D【解析】这是一篇说明文。有些人使用一些小策略来帮助他们自己更快地减肥,喝冷水减肥利用的是这样一种认识,文章说明了这一研究发现的经过,作者也指出喝冰水不应该取代健康的饮食或运动,尽管它可以用来帮助你燃烧一些额外的热量。【12题详解】细节理解题。根据第一段中When it comes to losing weight, many individuals know that the correct amount of exercise paired with healthy eating is the way to go. Howeve
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400397.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
