四川省内江市第六中学高新校区2021-2022学年高二上学期入学考试英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省内江市第六中学高新校区2021-2022学年高二上学期入学考试英语试题 WORD版含解析 四川省 内江市 第六 中学 校区 2021 2022 学年 上学 入学考试 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、内江六中 2021-2022学年(上)高 2023届入学考试英语试题考试时间:120分钟 满分:150分第卷 选择题(满分 100分)第一部分 听力(共两节,满分 30分)第一节(共 5小题;每小题 1.5分,满分 7.5分)听下面 5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的 A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有 10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。1. What is the man trying to do?A. Park his car. B. Open the door. C. Clear some space.2.
2、 What is different about the man?A. He has his hair cut. B. He is smartly dressed. C. He wears clean shoes.3. What advantage does the woman have over Samantha?A. She is smarter. B. She is faster. C. She is taller.4. What does the man think of smart watches?A. Theyre unnecessary. B. Theyre convenient
3、. C. They re beautiful.5 How many people will attend the ceremony?A. Two. B. Three C. Five第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听下面一段对话,回答第6和第7两个小题。6. What is the relationship between the speake
4、rs?A. Classmates. B. Co-workers. C. Teacher and student.7. What would the woman most like to become if possible?A. A scientist. B. A doctor. C. An artist.听第7段材料,回答第8、9题。8. What is the man going to do this weekend?A. Cook some burgers. B. Attend a barbecue. C. Build a fence.9. What made the man put o
5、ff his plan?A. He lacked something. B. He was going on vacation. C. He was working overtime.听第8段材料,回答第10至12题。10. Where are the speakers?A. In a bank. B. In their office. C. In a school.11. What is the woman going to study?A. Geography B. Business management. C. Education.12. How is the woman going t
6、o pay for her education?A. With her own money. B. With a loan from the university.C. With the money from her company.听第9段材料,回答第13至16题。13. How many elephants have died according to the woman?A. Around 19. B. About 169. C. Over 350.14. Where were the dead elephants found?A. In Africa. B. In Asia. C. I
7、n Europe.15. What does the woman think might be the reason for the elephants deaths?A. They were sick. B. They were hunted. C. They were poisoned.16. How do the speakers feel about the news?A. Moved. B. Concerned. C. Angry.听第10段材料,回答第17至20题。17 What is the talk focusing on?A. A distant star. B. The i
8、nside of a planet. C. New planets.18. What is missing from the object?A. Gas. B. Rocks. C. Light.19. What is the object like compared to Earth?A. It is heavier. B. It is smaller. C. It is cleaner.20. How far away is the object from the star it is circling?A. 2555 light years. B.730 light years. C.39
9、 light years.第二部分 阅读理解 (共两节,满分 40分)第一节 (共 15小题:每小题 2分,满分 30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项 (A、B、C和 D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。A3 Days Dunhuang Bike TourGoing on a bike is a great way to explore the natural beauty of Dunhuang. Our tour is spent riding along the country road and the edge of town where well pass by co
10、untry houses, farmlands and vineyards (葡萄园) to show you the beauty of the little oasis (绿洲) in the desert.Day 1Meals: NoneAccommodation (住宿): In DunhuangYou will be picked up at the train station and moved to the hotel once you arrive in Dunhuang. Free for the rest of the day. Dunhuang is located on
11、 the western end of Hexi Corridor, at the meeting point of Gansu, Qinghai and Xinjiang in the Northwest of China. Known as Shazhou in ancient times, Dunhuang served as a rest stop for traders and due to its special geographical location, it was the gateway through which many religions (宗教) like Budd
12、hism, Islam and Christianity entered China.Day 2Meals: Breakfast, LunchAccommodation: In DunhuangYou need to get up and start biking early in the morning. First, we will ride 30 minutes to the Mogao Caves (10 km) and visit the biggest Buddhist art gallery of the world. After lunch, we will ride bike
13、 to the White Horse Pagoda which is located in the countryside (12 km) and was built in 386 A.D. in memory of the white horse of the greatest Buddhist translator, Kumarajiva. Then we will have dinner at a local farmers restaurant. In the evening, we will ride bike to the famous SingingSand Dunes and
14、 Yueyaquan (6 km). Finally, we will ride back to the hotel.Day 3Meals: BreakfastAccommodation: NoneBe dropped off at the airport and call it a day.1. What can the riders do during the tour?A. Enjoy the beauty of the countryside.B. Find the best way to visit Dunhuang.C. Have to put up with the heat i
15、n the desert.D. Go cycling in downtown Dunhuang.2. Dunhuang once had various .A. horse racesB. tourism programsC. business activitiesD. Buddhist arguments3. What can we know about the Mogao Caves and the White Horse Pagoda?A. They hold art exhibitions.B. They have places for horses.C. They have reli
16、gious backgrounds.D. They are tourist information centers.【答案】1. A 2. C 3. C【解析】【分析】本文是一篇应用文。文章主要介绍了骑自行车去敦煌旅游的三日行程。【1题详解】细节理解题。根据第一段的“Our tour is spent riding along the country road and the edge of town where well pass by country houses, farmlands and vineyards (葡萄园) to show you the beauty of the li
17、ttle oasis (绿洲) in the desert.(我们的旅程是沿着乡村公路和城镇边缘骑行,在那里我们会经过乡村房屋、农田和葡萄园,向您展示沙漠中小绿洲的美丽)”可知,沿途骑车过程中人们可以欣赏到农田和葡萄园带来的自然之美。故选A。【2题详解】细节理解题。根据Day 1部分的“Known as Shazhou in ancient times, Dunhuang served as a rest stop for traders and due to its special geographical location, it was the gateway through which
18、 many religions (宗教) like Buddhism, Islam and Christianity entered China.(敦煌古代被称为沙州,是贸易商的休息站,由于其特殊的地理位置,是佛教、伊斯兰教、基督教等众多宗教进入中国的门户)”可知,在古代,敦煌是商人们的休息站,曾经拥有繁荣的商贸活动。故选C。【3题详解】推理判断题。根据Day 2部分的“First, we will ride 30 minutes to the Mogao Caves (10 km) and visit the biggest Buddhist art gallery of the world
19、. After lunch, we will ride bike to the White Horse Pagoda which is located in the countryside (12 km) and was built in 386 A.D. in memory of the white horse of the greatest Buddhist translator, Kumarajiva.(首先,我们将骑30分钟到10公里的莫高窟,参观世界上最大的佛教艺术画廊。午餐后,我们将骑自行车前往白马塔,这座塔位于乡村(12公里),建于公元386年,是为了纪念最伟大的佛教翻译家鸠摩罗
20、什的白马)”可知,莫高窟和白马塔都有佛教背景。故选C。BAmerican actor James Dean has been dead for 65 years. James Dean, who died at the age of 24 in September 1955, starred in just three movies before he died in a car accident. They are Rebel Without a Cause, East of Eden and Giant. Yet, he will star in a new movie about the
21、 Vietnam War thanks to digital technology, which generates images of James Dean by the computer.The idea that one of the movies most beloved former stars would be recreated digitally for a new film has been met with criticism. Captain Americas actor Chris Evans called the plans to use Deans images i
22、n the film disrespectful.However, Mark Roesler, chairman of CMG said, “Dean has more than 183,000 followers on Instagram, and he is still important today. He is known as Hollywoods rebel(叛逆者)who famously said that if a man could bridge the gap(间隔) between life and death, if he could live after he wa
23、s dead, then maybe he was a great man.” Roesler added, “What was considered rebellious in the 1950s is very different from what is rebellious today, and we feel confident that he would support this modern-day act of rebellion.”Anton Ernst, the films director, said, “I respect Deans life and history.
24、 The movie is one of hope and love. There are still a lot of James Deans fans worldwide and there would always be critics. All we can do is tell a great story.” Ernst added, “The Dean family views this as his fourth movie, a movie he never got to make. We do not want to let his fans down.”4 Which fi
25、lm did Chris Evans star in?A. Rebel Without a Cause.B. Captain America.C. East of Eden.D. Giant.5. What can we infer from what Roesler said?A. James Deans rebellious spirit is about life and death.B. Roesler wanted to be a rebellious man like James Dean.C. James Dean thought he was a great man full
26、of rebellion.D. Roesler believes James Dean would support the digital technology.6. Which is the best title of the text?A. James Dean to Star in a New FilmB. James Deans Death in 1955C. The Latest Development of Digital TechnologyD. A Once Popular Movie On Again7. Whats the attitude of James family
27、towards his fourth movie?A. Disapproving.B. Doubtful.C. Thankful.D. Uninterested.【答案】4. B 5. D 6. A 7. C【解析】【分析】本文是一篇新闻报道。美国影星James Dean 1955年9月30日因车祸去世,年仅24岁。他一生只主演过三部影片伊甸园之东 、 无因的反叛和巨人传。仅仅凭借3部影片,他在社交网站Ins上就有183,000名追随者。65年后人们利用数字技术通过计算机生成James Dean的图像,他将出演一部由Anton Ernst导演的全新的越战题材剧情片。【4题详解】细节理解题。根据
28、第二段中“Captain Americas actor Chris Evans called the plans to use Deans images in the film disrespectful.(美国队长的演员克里斯埃文斯(Chris Evans)称,在电影中使用迪恩的形象是对他的不尊重。)”可知,Chris Evans出演的是Captain America。故选B项。【5题详解】推理判断题。根据第三段中“What was considered rebellious in the 1950s is very different from what is rebellious tod
29、ay, and we feel confident that he would support this modern-day act of rebellion.(20世纪50年代的叛逆行为与今天的叛逆行为截然不同,我们相信他会支持这种现代的叛逆行为。)”可知,Roesler相信James Dean会支持数字技术。故选D项。【6题详解】主旨大意题。根据第一段“Yet, he will star in a new movie about the Vietnam War thanks to digital technology, which generates images of James De
30、an by the computer.(然而,他将主演一部关于越南战争的新电影,这要归功于数字技术,它可以通过电脑生成詹姆斯迪恩(James Dean)的图像。)”可知,利用数字技术,通过计算机生成James Dean的影像,他将主演一部关于越南战争的新电影。所以短文的最佳标题为“詹姆斯迪恩将出演一部新电影”。故选A 项。【7题详解】推理判断题。根据文章的最后一段中“The Dean family views this as his fourth movie, a movie he never got to make. We do not want to let his fans down.(
31、迪恩一家认为这是他的第四部电影,一部他从未拍过的电影。我们不会让他的粉丝失望。)”可知,Dean的家人是希望Dean能够拍这部电影的,因为他英年早逝,无缘活到现在,所以他的家人对这部电影会非常感激。故选C 项。CThe Pyeong Chang 2018 Winter Olympics ran from 9 to 25 February.As the next host city of the Winter Olympics,Beijing presented a show for the handover ceremony.Beijings eight-minute show at the
32、closing ceremony of Pyeong Chang 2018demonstrateda confident and modern China and extended Chinas warm welcome to the whole world in a high-tech way,said Zhang Yimou,chief director of the show.“Modern China is not the same as it used to be ten years ago.We have held the Olympics and told the world o
33、ur history of five thousand years.This time at Pyeong Chang 2018,we prefer to present to the world the new achievements of contemporary China rather than repeat the story long before,said Zhang.“The show has combined high technology and traditional performance together.In order to highlight winter s
34、ports,we have adopted the gestures of skating and skiing.Our performers are not the traditional dancers or singers,but they can manage both winter sports and performances,added Zhang.One of the biggest challenges both performers and high-tech equipment needed to overcome was the extreme temperature.
35、The closing ceremony of PyeongChang 2018 Winter Olympics was held in the PyeongChang Olympic Stadium,which is an outdoor stadium,and the temperature was freezing cold during the Games.8. The underlined worddemonstratedin paragraph 1 can be replaced by“_”.A. AchievedB. showedC. repeatedD. challenged9
36、. What was one of the main difficulties for Beijings eight-minute show in PyeongChang 2018according to the passage?A. To combine high technology and traditional performance together.B. The time for performers to prepare.C. The extreme temperature for both performers and high-tech equipment to withst
37、and.D. The theme of the show.10. Which of the following statements is NOT true according to the passage?A. Performers should be familiar with the gestures of skating and skiing.B. China has told the world our history of five thousand years.C. Zhang Yimou directed the opening ceremony of Pyeong Chang
38、 2018.D. China will be the next host country of the Winter Olympics.11. Which of the following statements can best summarise the main idea of the passage?A. Beijings eight-minute show at PyeongChang 2018 demonstrated a modern China.B. Performers of Beijings eight-minute show were busy preparing.C. B
39、eijings eight-minute show was performed in cold weather.D. The closing ceremony of PyeongChang 2018 was held in the PyeongChang Olympic Stadium.【答案】8. B 9. C 10. C 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。文章主要讲了2018年平昌冬奥会于2月9日至25日举行。作为下一届冬奥会的主办城市,北京为交接仪式献上了一场表演。开幕式总导演张艺谋表示,2018年平昌冬奥会闭幕式上8分钟的“北京秀”,展示了一个自信、现代化的中国,用高科技手段向
40、世界表达了中国的热情欢迎。【8题详解】词句猜测题。根据划线词前面的内容Beijings eight-minute show at the closing ceremony of Pyeong Chang 2018(2018年平昌冬奥会闭幕式上北京8分钟的表演)以及划线词后面的内容a confident and modern China and extended Chinas warm welcome to the whole world in a high-tech way(一个自信、现代化的中国,以高科技的方式向全世界表示了中国的热烈欢迎)可知应该是“表演”展现了一个自信、现代化的中国,de
41、monstrated意思是展现,A. Achieved完成;B. showed展现;C. repeated重复;D. challenged挑战。故选B。【9题详解】细节理解题。根据最后一段One of the biggest challenges both performers and high-tech equipment needed to overcome was the extreme temperature.(表演者和高科技设备需要克服的最大挑战之一是极端的温度)可知北京2018平昌8分钟节目的主要困难是表演者和高科技设备所能承受的极端温度。故选C。【10题详解】细节理解题。根据第一
42、段As the next host city of the Winter Olympics,Beijing presented a show for the handover ceremony. Beijings eight-minute show at the closing ceremony of Pyeong Chang 2018demonstrateda confident and modern China and extended Chinas warm welcome to the whole world in a high-tech way, said Zhang Yimou,
43、chief director of the show.(作为下一届冬奥会的主办城市,北京为交接仪式献上了一场表演。开幕式总导演张艺谋表示,2018年平昌冬奥会闭幕式上8分钟的“北京秀”,展示了一个自信、现代化的中国,用高科技手段向世界表达了中国的热情欢迎)可知张艺谋执导了2018年平昌冬奥会闭幕式上8分钟的“北京秀”,而没有执导2018年平昌冬奥会开幕式。C选项“张艺谋执导了2018年平昌冬奥会开幕式”表述错误。故选C。【11题详解】主旨大意题。第一段Beijings eight-minute show at the closing ceremony of Pyeong Chang 2018d
44、emonstrateda confident and modern China and extended Chinas warm welcome to the whole world in a high-tech way, said Zhang Yimou, chief director of the show.(开幕式总导演张艺谋表示,2018年平昌冬奥会闭幕式上8分钟的“北京秀”,展示了一个自信、现代化的中国,用高科技手段向世界表达了中国的热情欢迎)是全文的主题句,结合全文内容,可知这篇文章主要讲了2018年平昌冬奥会闭幕式上8分钟的“北京秀”展示了一个现代化的中国。故选A。DA new
45、study has found that ride-sharing services result in much more pollution than other kinds of private and public transportation. Ride-sharing trips also draw passengers away from more environment friendly methods of travel, like public transportation, walking or biking, the study found.Several studie
46、s in recent years have suggested that ride-sharing services like Uber and Lyft can worsen traffic problems in cities. The new study represents an attempt to center on how ride-sharing services affect pollution. Overall, the researchers reported that ride-sharing trips now result in a 69 percent more
47、 climate pollution on average than the trips they replace. The study notes that the same passengers could have chosen to travel by bus, train, bike or on foot.One of the big reasons they give for this result is that ride-sharing vehicles are often driven with no passengers in the car. This happens w
48、hen drivers are either waiting for rider requests, are on the way to pick up passengers. This situation, known as deadheading, takes up about 42 percent of all ride-sharing driving activity, the study found. The researchers said that deadheading results in about 50 percent more carbon dioxide than o
49、ne person driving in a private vehicle. Both Uber and Lyft have said in the past that most studies on the subject overstate (夸大)the effects of their services on pollution. Uber told Reuters news agency in a statement it had no comment on the latest report and that the study made misleading claims ab
50、out ride-sharing. Meanwhile, the company said it would work directly with cities to address climate changes, promoting sharing trips and other means of transportation.12. Which of the following is the best title of the passage?A. Ride-sharing becomes a new trend that cant be avoided.B. Ride-sharing
51、industry is met with criticism.C. Ride-sharing services increase pollution.D. Ride-sharing services need improvement.13. The term “deadheading” in the passage refers to _.A. a driving process where the driver is not carrying passengersB. a potential risk that the driver may lose control of the vehic
52、leC. a period of driving hours when vehicles produce more carbon dioxideD. a situation in which a driver has too many passengers to pick up14. In the eyes of Uber, the latest report is actually_.A. barking up the wrong treeB. not seeking the truth from factsC. killing two birds with one stoneD. beat
53、ing around the bush15. From the study of ride-sharing services, we can infer that _.A. Ride-sharing attracts exactly the same number of people as traditional means of transport.B. the study was conducted to prove the influence of ride-sharing services on modern citiesC. ride-sharing service is not a
54、n environmentally friendly way to travelD. the new report has forced Uber to make big changes to achieve its goal【答案】12. C 13. A 14. B 15. C【解析】【分析】这是一篇议论文。研究发现,共享汽车的使用反而增加了污染。【12题详解】主旨大意题。根据第一段“A new study has found that ride-sharing services result in much more pollution than other kinds of privat
55、e and public transportation”。一项新的研究发现,共享汽车服务比其它类型的私人或公共交通造成的污染要大得多。第一段点明了文章的主旨,即共享汽车造成的污染更大,故选C项。【13题详解】词义猜测题。根据倒数第二段“One of the big reasons they give for this result is that ride-sharing vehicles are often driven with no passengers in the car. This happens when drivers are either waiting for rider
56、requests, are on the way to pick up passengers. This situation, known as deadheading,”他们给出导致这一结果的最大原因之一是共享汽车经常会空驶。这种情况要么发生在司机等单时,要么发生在前去接乘客时。这种情况被称为“空驶”。所以deadheading指的是司机没有载乘客情况下的驾驶。故选A项。【14题详解】推理判断题。根据最后一段“Both Uber and Lyft have said in the past that most studies on the subject overstate the effe
57、cts of their services on pollution.” Uber和Lyft公司过去都曾说过,关于这一主题的大多数研究都夸大了其服务对环境污染的影响。所以Uber公司认为这个研究不实事求是。故选B项。【15题详解】推理判断题。根据第三段“Overall, the researchers reported that ride-sharing trips now result in a 69 percent more climate pollution on average than the trips they replace.” 研究人员报告称,总体而言,目前共享汽车出行比它们
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400575.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
