2020版高考英语北师大版一轮高考题型规范练(十三) (必修5 UNIT 13) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语北师大版一轮高考题型规范练十三必修5UNIT 13 WORD版含解析 2020 高考 英语 北师大 一轮 题型 规范 十三 必修 UNIT 13 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考题型规范练(十三)(必修5Unit 13)高考题型规范练第50页.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHappy Campers Summer RetreatAs a parent,your childs health and happiness are the most important things to you,which can be difficult to achieve.The Happy Campers Summer Retreat was developed to help parents w
2、ith this challenge.Founded in 1998 by Michael Gibson,our summer camp is open to children during the holidays,from May to September.We look after lots of children every single year.Our camp is based in the Colorado Mountains,and it offers a lot of different activities for children.Our program helps i
3、mprove: Physical fitness Problem-solving skills Social skills Sports ability and experienceThe Happy Campers Summer Retreat can benefit all children.Some children are good at school,but rarely active.Our program will help encourage an interest in sports.Other children are mainly interested in sports
4、.These children will not only play sports,but will also learn new skills,such as teamwork skills,social skills,and communication skills.Children will also have the chance to try new activities.Our program is designed to help develop a complete and fully active child.At very affordable prices,our pro
5、gram is available to any family in America.Your childs stay can be as short as a week or as long as six weeks.Why not call us today or click here to join our camp?Take action now and give your child this great chance!【语篇导读】本文是应用文。文章是一个夏令营活动的介绍。1.How long does the camp last every year? A.One week.B.O
6、ne month.C.Six weeks.D.Five months.答案D解析细节理解题。根据第二段中的“our summer camp is open to children during the holidays,from May to September”可知,该夏令营活动持续5个月。2.What can a child learn from the camp?A.How to deal with people.B.How to choose a strong team.C.How to avoid physical problems.D.How to stay interested
7、in something.答案A解析细节理解题。根据文中的“Our program helps improve:.”部分的内容以及“learn new skills,such as teamwork skills,social skills,and communication skills”可知,孩子们可以从该夏令营学到如何为人处事这类社交技能。3.What is the purpose of the text?A.To describe the history of the camp.B.To compare the camp with other activities.C.To tell
8、parents about the benefits of outdoor activities.D.To encourage parents to send their children to the camp.答案D解析写作目的题。根据文章最后一段“Why not call us today or click here to join our camp?Take action now and give your child this great chance!”可知,本文旨在鼓动家长将孩子送去参加这个夏令营活动。BKatie Smith Milway,author of the Citiz
9、enKid series,encourages children to be better citizens.Milways most well-known book is called One Hen:How One Small Loan(贷款) Made a Big Difference.The book is inspired by the true story of Kwabena “Kojo” Darko.It tells how a poor boy,Darko,in Ghana receives a small loan and buys a hen.This results i
10、n 25 more hens.The farm is enough to support Kojos family and provide a livelihood for others.In a recent interview,Darko talked about how the hen changed his life.“It was amazing,” he said.“I slept with the chicken; I did everything with the chicken.It brought us money,and I was able to go to schoo
11、l and study.” The tiny farm finally grew into one of the largest in West Africa.Darko went on to become chairman of Opportunity International,an organization that gives loans to people who cannot get them from a bank.“I want to give people who are poor and needy a chance just as someone did for me,”
12、 Darko said.By writing about how small kindnesses can help families like Darkos,Milway hopes to encourage kids to deal with such problems as poverty.“Build a little business,” she said.“Maybe its a lemonade stand.Maybe its bigger than that.With the money you have made,you have a choice of spending i
13、t,saving it,or giving it to help others.”Milway likes the idea of kids volunteering.When she was growing up,she enjoyed taking part in church activities and her school service organizations.She said that her mother encouraged her by volunteering and helping international students.“We were always a h
14、ome where they could feel welcome,” Milway said.【语篇导读】本文是记叙文。Milway最受欢迎的一本书讲述了一个小男孩在贷款的帮助下通过养鸡改变自己和周围人的生存状况的故事,鼓励孩子们改变自己的处境,进而帮助他人,改变世界。4.What do we know about One Hen:How One Small Loan Made a Big Difference?A.It is based on a true story.B.It is Milways latest book.C.It was written for poor kids.D.
15、It offers advice on raising hens.答案A解析细节理解题。由第一段中的“The book is inspired by the true story of Kwabena Kojo Darko.”可知,这本书是根据真实故事创作的。5.What can we learn about Opportunity International?A.It was started by Darko.B.It gives jobs to the poor.C.It is in need of volunteers.D.It provides loans for the poor.答
16、案D解析细节理解题。由第三段中的“Opportunity International,an organization that gives loans to people who cannot get them from a bank”可知,该机构为穷人提供贷款。6.Whats Milways suggestion for kids?A.Start small businesses.B.Spend money carefully.C.Take part in school activities.D.Help international students fit in.答案A解析推理判断题。由倒
17、数第二段中的“Build a little business, she said.Maybe its a lemonade stand.Maybe its bigger than that.”可知,Milway建议孩子们可以通过做一些小生意来解决贫困问题。7.Whats the purpose of the text?A.To tell a life-changing story.B.To advertise a best-selling book.C.To encourage kids to make a difference.D.To show the importance of maki
18、ng loans.答案C解析写作目的题。由第一段中Milway最受欢迎的书的标题One Hen:How One Small Loan Made a Big Difference以及最后一段中的“Milway likes the idea of kids volunteering”可推断,本文通过介绍Milway最受欢迎的书的内容(根据真实故事创作)鼓励孩子们改善处境,改变世界。CThe law of supply and demand explains how the prices of goods and services are determined.Prices rise when th
19、ere is an increase in demand.When there is an increase in supply,prices go down.When the amount of goods being demanded is the same as the amount of goods being supplied,it stabilizes prices.However,if either side increases too much,it can create economic problems.Tulip Mania was a period in the Dut
20、ch Golden Age when the prices of tulips rose and dropped rapidly.In the 1630s,the demand for these flowers increased so much that prices went out of control.After tulips were introduced to the Netherlands,they became a symbol of wealth and position.As a result,the rare types were seen as valuable th
21、ings and were traded at high prices.Soon,they grew in popularity as a trading product,and traders bought them to make a lot of money.Even ordinary people started to believe it was an easy way to make money and got involved in the trade of the tulips.Prices kept on rising as more people wanted tulips
22、.Some people began selling all of their possessions in order to buy them.And the prices became unbelievably higher than the value of the actual things.As the supply increased,however,some people thought the demand for tulips would not last and began to sell their tulips.Finally,prices dropped,and ma
23、ny were left poor with worthless tulips.【语篇导读】本文是说明文。文章主要介绍了荷兰历史上的郁金香狂潮。8.What does the underlined word “stabilizes” in Paragraph 2 mean?A.Brings something down.B.Loses control of something.C.Keeps something exactly the same.D.Makes something stable.答案D解析词义猜测题。根据第一段中的“Prices rise when there is an in
24、crease in demand.When there is an increase in supply,prices go down.”以及供需关系的常识可知,如果需求的货物数量和供应的货物数量相当,那么物价就能得以稳定。9.What caused the rise in tulips prices in the 1630s?A.Their high value.B.Powerful demand.C.Their extreme rareness.D.The governments economic policy.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“In the 1630s,the dem
25、and for these flowers increased so much that prices went out of control.”可知,造成17世纪30年代郁金香狂潮的原因是需求过旺。10.What can we know about Tulip Mania?A.It involved a wide range of people.B.It helped create the Dutch Golden Age.C.It went against the law of supply and demand.D.It led to the slow economic growth i
26、n the Netherlands.答案A解析细节理解题。根据第三段中的“Even ordinary people.got involved in the trade of the tulips.”和第四段中的“Some people began selling all of their possessions in order to buy them.”可知,大量的民众都被卷入了当时的郁金香狂潮。11.Why did some people begin to sell their tulips during Tulip Mania?A.Their tulips were just commo
27、n types.B.Their prices would remain unchanged.C.They needed money to make a living.D.They were worried about the demand for tulips.答案D解析细节理解题。根据最后一段中的“some people thought the demand for tulips would not last and began to sell their tulips”可知,有些人由于担心郁金香的需求不会持续太久,因此开始卖掉手中的郁金香。DThey are sisters.They ar
28、e in a car.They are arguing and one of them tries to leave.The two girls are acting but for 17-year-old Ellie its not all that far from the truth.Next week she will be in court to testify (作证) against a friend who hurt her.“Being here makes me forget all about that,” she says.At Breeze Arts Foundati
29、on in Leeds,eight young people between the ages of 16 and 20 are practising what their acting teacher Fiona has presented to them.Breeze Arts Foundation,which has been running for five years,is trying to get young people who are Neet (not in education,employment,or training) or in danger of becoming
30、 Neets back into education or work.Each member of the group tells a different story.Some are here because they simply cant stay in school,some because they have family problems,and some because they have a history of breaking the law.The course members attend a 12-week programme.While here they will
31、 all work towards an Arts Award and an end-of-term performance.Sarah McGlinchey is the course keyworker.As well as designing the courses,she does one-on-one work with the students,helping with everything from housing to job hunting.Lessons are given on Wednesdays and Thursdays but the rest of the ti
32、me McGlinchey focuses on one-on-one support.Some of the teens here will never go on to work in the performing arts,but some will make careers in the area.One former member has worked at the West Yorkshire Playhouse.Another student went on to university to study modern art.Whatever happens,McGlinchey
33、 says,“Learning about performing arts and the arts industry builds their confidence and shows them what chances are out there.”【语篇导读】本文是说明文。英国利兹市的一个表演艺术课程让很多边缘青年开始了新生活。12.What does Ellie probably think of the course?A.It is challenging.B.It takes her pain away.C.It teaches her some basic truths.D.It
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-400886.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
