2020版高考英语译林版一轮复习习题:模块二 UNIT 2 WISH YOU WERE HERE WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语译林版一轮复习习题:模块二UNIT 2WISH YOU WERE HERE WORD版含解析 2020 高考 英语 译
- 资源描述:
-
1、高考题型规范练(五)高考题型规范练第18页模块二Unit 2Wish you were here.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ABrownsea Open Air TheatreDORSETThe only way to this theatre is by boat.Each June volunteers travel there to begin building the set.“The people do Brownsea for the love of the island,” says BOAT
2、director Denise Mallender.“Were a charity,and we help the work on the island by holding a regular Shakespeare play.”Regents Park Open Air TheatreLONDONEach summer,almost 140,000 people visit the park to watch one of the four yearly plays.This years plays include J.M.Barries Peter Pan and William Gol
3、dings Lord of the Flies.With the stage and seating both completely uncovered,the actors and the audiences are left at the mercy of the British weatheralthough this hasnt prevented stars such as Jeremy Irons and Benedict Cumberbatch from performing here.Scarborough Open Air TheatreSCARBOROUGHEnjoy th
4、e sea air and sights of Europes largest open-air playhouse.The stage and seating are separated by a lake.“Its a unique place,” says Janet Deacon,area director of Welcome to Yorkshire.The theatre now plays host to concerts by big-names such as Elaine Paige and Tom Jones,who are both performing this m
5、onth.Rutland Open Air TheatreRUTLANDThis theatre is home to the Stamford Shakespeare Company,who this year celebrate their 39th year of outdoor plays with performances of Romeo and Juliet and Henry V.In all its years,ROAT has never cancelled a performance because of rainand although the stage and ac
6、tors are left open to the weather,the audience can shelter in the covered hall.【语篇导读】本文是应用文。文章是英国四家露天剧院的介绍。1.What do we know about Regents Park Open Air Theatre?A.It puts on four plays a year.B.It has a covered hall for the audience.C.It has the same plays on show every year.D.Its stage and seating
7、are separated by a lake.答案A解析细节理解题。根据Regents Park Open Air Theatre部分中的“watch one of the four yearly plays”可知,该剧院每年上演四部戏剧。注意这里的four yearly plays并不是指每年都是同样的四部戏剧,这点也可以根据下一句“This years plays include J.M.Barries Peter Pan and William Goldings Lord of the Flies.”推出。2.What do BOAT and ROAT have in common?A
8、.They do Shakespeare plays.B.They are completely uncovered.C.They have the same history.D.They can be reached only by boat.答案A解析细节理解题。根据Brownsea Open Air Theatre部分中的“holding a regular Shakespeare play”和Rutland Open Air Theatre部分中的“This theatre is home to the Stamford Shakespeare Company”和“with perfo
9、rmances of Romeo and Juliet and Henry V”可知,这两家剧院都会安排莎翁的戏剧表演。3.Which is the largest outdoor theatre in Europe?A.Rutland Open Air Theatre.B.Brownsea Open Air Theatre.C.Scarborough Open Air Theatre.D.Regents Park Open Air Theatre.答案C解析细节理解题。根据Scarborough Open Air Theatre部分中的“Europes largest open-air pl
10、ayhouse”可知,该剧院是欧洲最大的露天剧场。BIts nice to feel like a hero or to be the centre of attention every once in a while.Walking barefoot down the worn road,cheered on by the villagers of Bradstone,one would have thought that I should feel full of pride and joy.Those feelings might have been nice,except for th
11、is one tiny fact:I had no idea where I was heading,even when I heard my name being shouted out upon entering the village.Earlier,after painfully recovering consciousness beside the road,the only important things I could remember were my name,Jonathan Grey,and a horribly uncomfortable feeling that I
12、had forgotten something which could result in life or death.So I had followed the road.Shortly I noticed that I had somehow also lost track of my shoes.I had ended up in Bradstone.Many villagers hurried over and screamed my name.One older woman particularly threw her arms around my waist.“You made i
13、t!I knew you were special!” she cried.“My baby is finally home!” At a loss for words,with no idea what to do,the best I could offer the crying woman was to put my arms around her,too.When she settled down,she pulled back to look at me properly.“How are you?Really?Oh,you will have to report to Mr Fre
14、drick first.”I was not sure how to answer the womansmy mothers?questions,so I decided to be honest.“Im sorry,but Im not sure who Mr Freddrick is,or what I must report to him.”My mother took a deep breath,then took my hand to lead me into the house.“Your father will be home soon,so get settled in.Ill
15、 be outside if you need me.” Taking one last look around,my mother let out a sigh.For the time being,home this would have to be.Breathing deeply,I gathered my courage and mentally prepared myself for what was now my new life.【语篇导读】本文是记叙文。文章讲述了作者失忆后所经历的事情。作者在路边失去意识后而失忆,他只记得自己的名字,之后讲述了作者回到村里村民们及自己母亲的各
16、种反应。4.What can we know about Jonathan?A.The villagers knew who he was.B.He enjoyed the welcome he received.C.The villagers were very sorry for him.D.He had never been the centre of attention.答案A解析推理判断题。根据文章首段中的最后一句可知,村民们都大喊Jonathan的名字,因此村里人都认识Jonathan。5.What happened to him when Jonathan recovered c
17、onsciousness?A.He felt relieved.B.He was in pain.C.He didnt know his name.D.He realized he had an accident.答案B解析细节理解题。根据第二段中的“after painfully recovering consciousness”可知,作者意识恢复时感到疼痛。6.Why did Jonathan hug the woman?A.He would not let her go.B.He recognized his mother.C.He didnt know what to say.D.He
18、 was glad to have found her.答案C解析细节理解题。根据第三段中的“At a loss for words,with no idea what to do,the best I could offer the crying woman was to put my arms around her,too.”可知,作者之所以拥抱这位哭泣的妇人,是因为他不知道该说什么。7.How did Jonathan feel at the end of the text?A.He tried to make his mother pleased.B.He was worried ab
19、out meeting his father.C.He was uncertain if he had the courage for a new life.D.He decided to temporarily accept the present situation.答案D解析推理判断题。根据最后一段中的最后两句可知,作者打算先暂时接受现状并开始新生活。CThe population of the United States grows larger every year.The state that has been growing the fastest is Nevada.The c
20、ity that has been receiving the most new residents is Las Vegas,which lies in the desert in Southern Nevada.Why are so many people moving to Las Vegas?First,it is easy to find a job.Tourism is the number one industry in Las Vegas,so there are many service jobs.Workers are building thousands of new h
21、omes,buildings,and schools.The children need teachers.People need to shop for food,clothing,and cars,so the stores are looking for clerks.About one third of the new residents are from California,where it is more difficult to find a job.Second,Nevada has no income tax.Most states have an income tax o
22、f 2%,4%,5% or more.Third,many people like the weather.Even though its very hot in the summer,the other seasons are beautiful.There are over 250 days of sunshine each year.Finally,housing is still affordable,with the price of a new home at about $139,500.People moving from California find that this i
23、s reasonable in comparison to homes in their state.Las Vegas is also the wedding capital of the United States.It is easier to get married in Las Vegas than in any other city in the United States.You dont need a blood test.You dont need to wait for a week for a marriage license.Its possible to get ma
24、rried the same day you apply for a marriage license.Las Vegas also has problems.Because it sits in the desert,there is not enough water.Even though water is expensive,residents have not been careful in conserving water.Next,Las Vegas has serious air pollution problems.Las Vegas is surrounded by high
25、 mountains,some as high as 10,000 feet.These mountains hold in the pollution from the cars.At times,there are warnings not to exercise outdoors.Finally,as the city becomes larger,people are traveling farther to work and the average commute (通勤) time has been increasing.【语篇导读】本文是说明文。拉斯维加斯作为美国最大的城市之一有
26、着许多吸引人们的地方,但是其自身也存在着不少问题。8.Why does Las Vegas receive the most new residents?A.It is easy to own a house there.B.Its industry is highly developed.C.It has low income tax.D.Its summer is cool.答案A解析细节理解题。由第二段中的“housing is still affordable”可知,在拉斯维加斯拥有一套属于自己的房子还是比较容易的,故选A项。9.What can we infer from Parag
27、raph 3?A.A blood test is necessary in the U.S.to get married.B.It is easy to find someone you love in Las Vegas.C.It is quick to get a marriage license in Las Vegas.D.The wedding party usually lasts one week in the U.S.答案C解析推理判断题。由第三段中的“You dont need to wait for a week for a marriage license.”可知,在拉斯
28、维加斯办理结婚手续很快,故选C项。10.The underlined word “conserving” in the last paragraph can best be replaced by “.”A.heatingB.savingC.wastingD.discovering答案B解析词义猜测题。由该词前的“Even though water is expensive.”可知,尽管水很昂贵人们也不节约用水,故选B项。11.What is one of the problems facing Las Vegas?A.Dirty air.B.Poor education.C.Being sh
29、ort of jobs.D.Busy traffic.答案A解析细节理解题。由最后一段中的“Las Vegas has serious air pollution problems.”可知,拉斯维加斯的空气污染比较严重,故选A项。DFears over the disruption (干扰) to classrooms from pupils using smartphones have made the government decide to carry out research into the way technology affects behaviour in schools.Ch
30、ildren should not be allowed to use smartphones until they are 16,according to Tom Bennett,the school behaviour expert leading the research.“Children are using smartphones too young,” he said.“People ask me,When should I give my child a smartphone? and I say,Whenever youre comfortable with them view
31、ing violence. Because their curiosity will take them there.” According to him,teachers should not allow them unless necessary.Mr Bennett is already leading another study into how teachers are trained to deal with bad behaviour.He has now been asked to look at the wider challenges of managing modern
32、classrooms.Although technology can improve learning,teachers have reported that the growing number of children bringing smartphones into class is leading to disruption,officials warn.“We need to make sure the advice we give to schools,and the methods being used are fit for the 21st century when even
33、 primary school pupils may be bringing in phones.That is why we have taken the decision to widen Tom Bennetts research to look at how teachers can deal with bad behaviour,” said Nick Gibb,Minister of State for Schools.Most schools have some policies about smartphone use.However,the picture is far fr
34、om uniform (统一的)from complete bans to partial bans.“I think smartphones in a classroom may be a temptation (诱惑) for students,but that isnt to say that I would ban them,” said Mr Bennett.“My personal advice is that schools should think very carefully before allowing them.I think the basic rule should
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401158.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
山东省沂水一中高二英语 Unit 2 revision课件(17) 新人教版.ppt
