2020版高考英语译林版一轮复习习题:阶段性测试(二) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版高考英语译林版一轮复习习题:阶段性测试二 WORD版含解析 2020 高考 英语 译林版 一轮 复习 习题 阶段性 测试 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考题型规范练(二十三)高考题型规范练第90页阶段性测试(二).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AYou probably laugh at something you find funny,but how much do you really know about jokes and humour?Readers Digest (RD) questioned several experts to give us some facts about them.RD:Whats the oldest joke in t
2、he world?“We cant know the oldest joke in the world because it would have existed earlier than writing,” says Christie Davies,professor of sociology at the University of Reading in the UK.The oldest joke book thats been found so far is the Greek Philogelos.It dates from the 4th century AD,although t
3、he jokes date from an earlier time.According to psychologist Steve Wilson,director of National Humor Month (April in the US),it contains 265 jokes.RD:Do some people fail to develop a sense of humour?Rod Martin,professor of psychology at the Western University in Canada,believes that while everyone i
4、s born without a sense of humour,as we develop,humour and laughter begin to appear.“Of course,some children are more serious,quiet,and less likely to laugh frequently,but this doesnt mean they dont have a sense of humour.” And according to Steve Wilson,there are no adults who dont have a sense of hu
5、mour.“Almost everyone is able to develop a sense of humour,and I teach people how,” he says.RD:Do people share a sense of humour unique to their own nation?Sense of humour does differ a lot by country,according to an author named Scott Weems.British humour is thought to be absurd in nature,while Ame
6、rican humour has an aggressive quality.According to a study,Germans are found to find everything funny.【语篇导读】本文是应用文。文章通过访谈为读者传递了一些有关笑话和幽默的知识。1.What do we know about the oldest joke book?A.It remains unknown.B.It was written in Greek.C.It was found in the UK.D.It contains the oldest joke.答案B解析细节理解题。由
7、第一个问题回答中的“The oldest joke book thats been found so far is the Greek Philogelos”可知,迄今为止发现的世界上最古老的笑话书是希腊的Philogelos。2.What does Rod Martin agree with about peoples sense of humour?A.Nobody is born with a sense of humour.B.Some adults lose it when they grow up.C.Childhood is the best time to develop su
8、ch ability.D.Children have a poorer sense of humour than adults.答案A解析细节理解题。由第二个问题的回答中的“everyone is born without a sense of humour”可知,没有人生来就具有幽默感。3.Where can you probably find the text?A.In a popular magazine.B.In a research paper.C.In a personal diary.D.In a textbook.答案A解析推理判断题。根据第一段中的Readers Digest
9、及文章的形式、内容可知,本文应选自一本畅销杂志。BFor several years,Paul Watson,a Canadian environmentalist,and his crew (船员) have been very busy with a campaign every winter to find and stop Japanese ships that hunt whales in the name of research.Watson is the captain of a ship called the Steve Irwin.He and his crew work v
10、ery hard to save endangered sea creatures.Many kinds of large whales were greatly depleted in numbers before an official order to stop commercial whaling was made in 1986.And although some kinds of whales have shown great recovery since then,others like the Northern Right Whale remain seriously enda
11、ngered.In February 2009,the sea captain noted,“For twelve hours our ship,the Steve Irwin,has been on the tail of the Japanese whale killing factory ship the Nisshin Maru.Every hour has brought us closer to this monstrous killing machine,this industrialized whale-killing place.” The Japanese have con
12、tinued killing whales over the last 20 years in the name of “scientific” whaling.Watson states that research is not the actual intention.Some say that the whale meat ends up on food store shelves.Disagreements between the Steve Irwin and the whaling ships have resulted in two collisions (碰撞) serious
13、 enough to make the headlines.The whaling ships have been accused of using something illegal that produces loud waves.These made Watsons crew members feel dizzy and lose their sense of direction and may have caused ear and eye damage.The Japanese whalers also used powerful water cannons (高压水枪) again
14、st the Steve Irwin crew.In response,the Japanese have accused the Steve Irwin of causing the ships to hit each other.The behavior of people on both sides of the problem has been dangerous and caused a lot of disagreement.The question that needs to be asked is whether violence against illegal whaling
15、 operations is reasonable and right.【语篇导读】本文是记叙文。文章介绍了Paul Watson船长和他的Steve Irwin船上的船员们一起对抗日本的非法捕鲸行为。4.Why is Watson so busy every winter?A.To carry out research on whales.B.To keep an eye on Japanese ships.C.To prevent whales from being caught.D.To organize campaigns to protect the environment.答案C解
16、析细节理解题。根据文章首段中的前三句可知,Watson每个冬季都很繁忙,因为他和他的船员们都在寻找日本的捕鲸船来挽救那些濒危的海洋生物。故选C项。5.What can we know about the Nisshin Maru?A.It intended to hunt whales for meat.B.It had met with some sea monsters.C.It took whales alive for scientific research.D.It was following the Steve Irwin all the time.答案A解析推理判断题。根据第二段
17、的最后两句可知,日本人捕鲸的真正目的并不是科学研究。根据鲸肉出现在货架上可知,日本的捕鲸船捕鲸的意图是为了获取鲸肉。6.What do the collisions show?A.Laws need to be changed.B.Both sides are acting outside of the law.C.The Japanese are worse than the Steve Irwin crew.D.The Steve Irwin crew should act in a non-violent manner.答案B解析推理判断题。根据第三段内容可知,这两次严重的碰撞是两船上的
18、人员以暴力的形式对抗非法捕鲸的结果。因而两边人员都应用了法律范围以外的手段来解决问题。7.What is the text mainly about?A.A great environmentalist Paul Watson.B.Serious Japanese environmental problems.C.The Japanese whaling ship:the Nisshin Maru.D.The anti-whaling efforts of the Steve Irwin crew.答案D解析主旨大意题。本文主要介绍了Paul Watson船长和他的Steve Irwin船上的
19、船员们一起对抗日本船只的非法捕鲸行为。故选D项。CHave you ever imagined taking the SAT or ACT in middle school?Duke TIP (Talent Identification Program) gives younger students an opportunity to take these standardized tests,which are used for college admissions.Since 1979,Duke University has supported Duke TIP,an organizati
20、on that encourages academic achievement.In addition to organizing the exams for excellent students,the program also offers summer enrichment programs,online courses,and need-based help,among other resources.On May 22,Duke TIP held its Grand Recognition Ceremony at the university in Durham,North Caro
21、lina.The event celebrated the achievements of this years seventh graders who scored in the highest 4 percent.Top seventh graders are invited to take part in Summer Studies,where they can take different kinds of courses such as aerospace engineering to web development.While the 7th Grade Talent Searc
22、h is the highlight of the program,students from Grades 4 through 10 are allowed to take part in all kinds of Duke TIP programs.Duke TIPs Executive Director,Shawna Young,took part in the program when she was growing up.“I remember always being told I was smart and one day getting that letter in the m
23、ail from Duke,which was so well known,” she said.“I remember taking the SAT in seventh grade,walking in,feeling that everybody was bigger than me,not knowing how to answer all the questions,just trying to do my best.I left that experience more confident.It made me believe that it was OK to be myself
24、.”Young added that one of the best parts of Duke TIP was the creation of a group of like-minded students.“I was among the 500 seventh graders who were honored at this years ceremony,where three excellent Duke TIP alumni (校友) who have made great achievements in their own fields were also recognized.W
25、ho knows where the future will lead this years stars?”【语篇导读】本文是说明文。Duke TIP机构通过组织优秀学生参加大学入学考试激励中学生学习,并表彰成绩优异者。8.What is the main job of Duke TIP?A.Providing students with online resources.B.Offering programs for students in Duke.C.Picking up excellent students for Duke.D.Supporting gifted children.答
26、案D解析细节理解题。由第二段中的“an organization that encourages academic achievement.In addition to organizing the exams for excellent students”可知,该机构通过组织优秀学生参加大学考试鼓励学生在学业上取得成就。9.The honorees of this year will .A.give a speech to 4th - to 10th-gradersB.be provided with many coursesC.volunteer in Summer StudiesD.be
27、 given big prizes答案B解析细节理解题。由第四段中的“where they can take different kinds of courses”可知,荣誉获得者将被邀请参加多种课程。10.What did Shawna Young think of her taking the SAT in Grade 7?A.It won her great fame.B.It made her successful.C.It made her believe in herself.D.It allowed her to enter Duke early.答案C解析推理判断题。由倒数第三
28、段中的“I left that experience more confident.It made me believe that it was OK to be myself”可知,七年级时参加SAT考试的经历让她变得更加自信。11.What would be the best title for the text?A.Duke TIP Creates Top StudentsB.Duke TIP Celebrates Students SuccessC.Students Take Part in Duke TIP ProgramsD.Middle School Students Take
29、Standardized Tests答案B解析主旨大意题。本文首先简介了Duke TIP机构通过组织优秀学生参加大学入学考试激励他们学习,接着介绍了今年的庆祝活动,表彰七年级参加大学入学考试的成绩优异者。B项做标题最能概括文章大意。DThe famous website known as Facebook began as a Harvard University dropouts hobby.It was once limited to university students,but it has now become the largest social networking websit
30、e in the world.It is a good way for old friends to find each other and for new friends to meet.Facebook was started in 2004 and was then a site that only students with an email address ending in “edu” could join.It was like being part of a huge but exclusive club.College students throughout the USA
31、joined the website to create large networks.As Facebooks popularity grew,its founder,Mark Zuckerberg,realized even more people would love to sign up for the service.In 2006,Facebook opened its membership to anyone with an email address.Facebook experienced another increase in its popularity.In just
32、minutes,anyone can sign up for the service and start enjoying photos or videos.Most new members also enjoy searching for friends they lost touch with years ago.Whether they knew each other from elementary,middle,high school or college,people around the world reconnect using Facebooks simple tools.Fa
33、cebook also includes many specialized features.Members write on a friends “wall”,a special part of each persons page.Friends post short public messages on each others “walls”,or they can send private “messages”.Facebook members also “poke”(戳) each other.Sending a “poke” to a friend is like saying “I
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
