分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 34

类型广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(原创版)复习课件:阅读综合训练--(二).ppt

  • 上传人:a****
  • 文档编号:401262
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:PPT
  • 页数:34
  • 大小:294.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    广东省 深圳市 发展有限公司 2015 高考 英语 二轮 原创 复习 课件 阅读 综合 训练
    资源描述:

    1、(A)A.encouraged her team to win gamesB.did the service work for her teamC.carried water with her classmatesD.helped to cure the injured teammates1.Being a member of the football team,Jenny_.B 细节理解题。根据倒数第二段She carried big buckets of water to her teammates.和She was continually at their beck and call(有

    2、求必应)以及Often Jenny could be seen carrying a bucket of water可得知,Jenny主要在学校橄榄球队中做后勤工作的。故选B正确。A.persuade B.condemn C.praise D.encourage2.The underlined word in Para.4 is closest in meaning to _.B 词义猜测题。根据后面的She begged.She complained.She promised.Finally the coach gave in可推知,Jenny应该是“声讨、炮轰”教练,并恳求、抱怨、许诺,说

    3、服教练让她参加比赛。斟酌四个选项,包含有这一层意思的只能是B。A.a professional football player B.a disabled athlete full of ambitionsC.a different kind of athlete D.a disabled girl full of ideas3.According to the passage,Jenny was mainly described as _.C 推理判断题。通读全文可知,Jenny主要在学校橄榄球队中做后勤工作的,虽然她没有直接上场比赛,但是由于她的协助和鼓励,学校橄榄球队取得了好成绩。故可以说

    4、,她是队伍中特殊的一员。符合C项。A.was very sensitive to what others thought of herB.was active but pessimistic about her misfortuneC.attached great importance to group honorD.was positive about her life and achieved a lot4.It can be inferred from the passage that Jenny _.D 推理判断题。通读全文可知,Jenny虽然身体有残疾,但是对生活非常乐观、积极向上,

    5、最后获得了很多奖学金和荣誉。故选D正确。A.Jennys parent B.Jennys football coachC.a doctorD.a reporter5.The passage is probably written by _.A 推理判断题。文章第二段多次提到“我(I)”,而描写Jenny以第三人称she的角度来讲述故事。此外,从第二段I carried her和I would often hold her等我对她的帮助和亲密关系,不难推知作者应该是Jenny的母亲。故答案选A正确。heel n.脚后跟ease vi.&vt.减轻cheerleader n.拉拉队长coach n

    6、.教练drag vt.拖曳bandage vt.用绷带包扎wrap vt.包裹gym class 健身课put pressure on 施加压力letter vi.赢得佩戴校名首字母标志的荣誉助读强化(B)A.There is little food wasted in Chinese restaurant now.B.Leftover can be taken away when you leave the restaurant.C.You can choose the quantity of rice in Bangladesh restaurant.D.You can only get

    7、limited vegetables in Bangladesh restaurant.1.What can we learn from the second paragraph?C 细节理解题。由第二段第三句In restaurants,rice is served in a large bowl from which you take just the quantity you can eat,and you may take more if needed.可得知,故选C。A.food and resource wasting is common in our daily lifeB.en

    8、vironmental pollution caused by waste is more seriousC.food and resources waste should be forbidden during the flightD.environmental resources are available to get in most situations2.The author supports the idea that _.A 细节理解题。根据第三段not only food but also environmental resources,energy,money,are was

    9、ted daily,even hourly可得知,人们经常浪费食物和环境资源,即这种浪费在日常生活中很常见,故选A。A.It is wise to use plastic glass during the flight.B.Recycling the glass is helpful to save resources.C.Passenger can choose the drink on Chinese airlines.D.Many glasses are wasted on the international flight.3.What can be inferred from Para

    10、graph 5?B 推理判断题。根据第五段I always have to insist on reusing the same glass.Imagine!Each flight may consume a thousand glasses!可知,“我”在飞机上坚持使用同一个玻璃杯(喝水),可以想象:(如果每个人都这么做),每一次的飞行都能节省上千的杯子,由此可推断,循环使用杯子对节约资源能起到作用,故选B。A.travel by international airlines B.ask the flight staff not to wasteC.write letters to the

    11、authorities D.sent letters to the governments4.In the last paragraph,you are advised to _.C 细节理解题。由关键信息be advise to定位于原文最后一段第三句I suggest that we prepare a short letter ask the staff to send it to the concerned authorities.可得知,作者建议我们写建议信给相关部门,故选C。A.expose the behavior of waste B.offer some advice on

    12、recyclingC.compare different ways to save D.call on us to be resource savers5.The purpose of the passage is to _.D 主旨大意题。根据全文大意:讲述“我”在Bangladesh(孟加拉国)看到节约的习惯随处可见,以及在中国航班上看到不必要的浪费行为,提倡大家不要铺张浪费,要节约能源。结合最后一段大意,可得知作者的写作意图是呼吁大家节约资源,故选D。slice n.切片;片let alone 更不必说napkin n.餐巾纸bottle cap 瓶盖toothpick n.牙签sepa

    13、rately adv.单独地art and crafts 艺术和手工migrant worker 农民工the concerned authorities 相关部门助读强化(C)A.He attended university to experience the new life.B.It was time for him to fly the nest at his age.C.He must live with parents at 27 for economic reason.D.He felt alone to live with parents like other adults.1

    14、.What was the problem of Luke?C 细节理解题。根据第二段第一句But the current economic situation forced Luke back to his mums house at the age of 27.可知答案选C。A.Over 3.3 million.B.About 4.4 million.C.About 10 million.D.About 13 million.2.According to the passage,how many young adults are there in the UK nowadays?D 细节理

    15、解题。根据第二段的内容And he is not alone:a quarter of young adults in the UK now live with their parents.The Office for National Statistics said more than 3.3 million adults between the ages of 20 and 34 are living with their parents today.可知,英国目前有3.3 million青年与父母同住,大约占青年人数1/4,因此青年人数总共应该是大约13 million。故选D正确。A.

    16、The employment is in a severe situation in the UK.B.The cost of living is high in the UK nowadays.C.Luke benefits a lot from living with his parents.D.Actually Luke isnt willing to live with his parents.3.Which can NOT be inferred from the third paragraph?C 推理判断题。仔细阅读第三段可知,A、B、D均能从本段推断出来,而C项却与该段Luke

    17、所讲的话(It limits me socially;sometimes I feel it even limits me professionally to some degree.)相悖,故C项无法从该段推断出来,故答案选C。A.making one another annoyed B.getting each other busyC.getting on well with each other D.fighting with each other4.The underlined part in Para.5 can be replaced by _.A 词义猜测题。根据下半句描述的情况

    18、“早上使用卫生间时”可推知,应该是烦恼“annoyed”,A为最佳选项。用代入法解题。A.Young Adults Problems B.Living With ParentsC.Effect of Economic Situation D.Growing Pains5.What is the best title of the passage?B 主旨大意题。通读全文可知,本文提及一种社会现象因为经济和工作原因,英国不少年轻人不得不与父母同住。故选B正确。用“反向思维”解题。flat n.公寓accommodation n.住宿frustrated adj.泄气的;失意的fly the ne

    19、st 离开父母独立生活have no choice but to 别无他法只能win-win situation 双赢局面助读强化(D)A.it isnt practical but easy to take these stepsB.every little step is not magic but very helpfulC.these steps arent definitely reliable to workD.these steps dont have any focus or direction1.We can conclude from the text that _.B 推

    20、理判断题。根据第一段的Try these meaningful steps to help move your unwilling reader towards a book-filled future.与最后一段的Though there is no easy answer,it can help your child improve his reading interests可推知,作者建议的每一项措施虽然不是魔法但是每项措施都有帮助作用。故选B正确。2.Many parents are unwilling to read with their children aged 7 or 8 b

    21、ecause _.A.they fail to find childrens interests B.they dont know childrens needsC.they think it unnecessary to do so D.they have not prepared well yetC 推理判断题。根据第五段的but once children reach seven or eight years old,many parents dont consider reading together.They think it is ready for pre-school or e

    22、arly elementary school days.可推断,虽然78岁的孩子希望父母陪伴他们读书,但是许多父母不考虑陪同孩子一起读书了,认为没有必要了,因为他们认为学前班的孩子才需要父母陪同读书。故选C正确。A.give children a good reading conditionB.let children some modern informationC.inspire children to create a review bookD.help children improve posting reviews3.The author suggests finding the c

    23、hild-safe website in order to _.A 细节理解题。根据第六段的start a book club where the texts read through shared reading are discussed in a welcoming environment.Besides,find a reliable,child-safe website where your child can post a review of that book可知,作者建议开创读书俱乐部给孩子们提供一个乐于接受的环境以便讨论共同读过的文本;此外,找到好的对孩子安全的网站也是为了帮

    24、助孩子写读书评论而创造好的阅读环境。故选A正确。a.properly frighten their children firstb.set up a book club for their childrenc.first check what their children liked.reduce their childrens interests to zeroe.let their children start with something easyf.read as a common experience with their children4.The author may sugge

    25、st that parents should _.A.a-c-d-f.B.c-d-e-f.C.a-b-c-e.D.b-c-e-f.D 细节理解题。小写的a项与第三段的第一、二句不符;小写的d与第二段的首句Zero in on the childs interests以及整段内容不符。故选D正确。A.To tell parents how to let their children like reading.B.To explain to children how to improve their reading.C.To tell people why he inspires children

    26、 to do reading.D.To find out what makes children hate reading books.5.What is the purpose of the author in writing this passage?A 写作目的题。由全文内容和第一段主题句Try these meaningful steps to help move your unwilling reader towards a book-filled future.可知,全文主要介绍了提高孩子读书兴趣的几种措施以帮助引导那些不愿意读书的孩子爱上读书。故选A正确。inspire vt.鼓

    27、舞;启示chapter n.章节;回figure out 弄清楚be related to 与有关pre-school n.学前教育;幼儿园take a step back 后退一步shared reading 共享式阅读elementary school 小学post a review 发表评论struggling reader 苦苦挣扎的读者助读强化信息匹配1.I dont want to end up going to hell.But I need to know some answers.My mom says that we should pray because we shoul

    28、d feel grateful for what we have.What if were not grateful?What if I wish I was never born that way I wouldnt have to deal with life or anything for that matter?B 题目关键词pray(祈祷)和grateful(感恩),对应B书籍封面的文字标题blessed(受祝福的)。2.I know this sounds like a stupid question but I want to start doing some freelance

    29、 writing projects for extra money and I dont have a degree.I just know how to get the idea across,basically.What is a good way to learn(quick)without going to college?D 题目关键信息doing some freelance writing projects(自由撰稿),与此对应的是语法知识,因此匹配D书籍封面的文字My Grammar and。3.I have recently been interested in Americ

    30、an history,and for my own personal pleasure would like to know VERY MUCH about it.What books can you suggest that covers the majority of American from its very start to around the early 20th century?A 题目关键词American history和信息from its very start to around the early 20th century,学习美国历史离不开学习美国内战,因此匹配A书

    31、籍封面文字CIVIL WAR。4.Im getting a new bedroom and I need some ideas on how to decorate it,my new house isnt finished yet.But I do know that I have my own bathroom,a walk-in closet,and a balcony.If you have any fun or interesting ideas please answer.E 题目关键信息a new bedroom和decorate,对应有关装修的书籍E的封面标题Complete

    32、Book of Decorative Paint Finishes。5.Im a real healthy kid and I need to try and cut 20 lbs to get to the desired fight weight that my mother wants me fighting at.Not really sure how to jump into a diet that will keep me functioning yet help me to continue cutting weight.Any advice is appreciated.C 题目关键信息cut 20 lbs,cutting weight,该学生减肥遇到的麻烦,当然想通过私人教练了解情况,匹配C封面标题Personal Coach。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(原创版)复习课件:阅读综合训练--(二).ppt
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401262.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1