广东省深圳市某发展有限公司2015届高考英语二轮(原创版)复习课件:阅读综合训练--(二).ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 广东省 深圳市 发展有限公司 2015 高考 英语 二轮 原创 复习 课件 阅读 综合 训练
- 资源描述:
-
1、(A)A.encouraged her team to win gamesB.did the service work for her teamC.carried water with her classmatesD.helped to cure the injured teammates1.Being a member of the football team,Jenny_.B 细节理解题。根据倒数第二段She carried big buckets of water to her teammates.和She was continually at their beck and call(有
2、求必应)以及Often Jenny could be seen carrying a bucket of water可得知,Jenny主要在学校橄榄球队中做后勤工作的。故选B正确。A.persuade B.condemn C.praise D.encourage2.The underlined word in Para.4 is closest in meaning to _.B 词义猜测题。根据后面的She begged.She complained.She promised.Finally the coach gave in可推知,Jenny应该是“声讨、炮轰”教练,并恳求、抱怨、许诺,说
3、服教练让她参加比赛。斟酌四个选项,包含有这一层意思的只能是B。A.a professional football player B.a disabled athlete full of ambitionsC.a different kind of athlete D.a disabled girl full of ideas3.According to the passage,Jenny was mainly described as _.C 推理判断题。通读全文可知,Jenny主要在学校橄榄球队中做后勤工作的,虽然她没有直接上场比赛,但是由于她的协助和鼓励,学校橄榄球队取得了好成绩。故可以说
4、,她是队伍中特殊的一员。符合C项。A.was very sensitive to what others thought of herB.was active but pessimistic about her misfortuneC.attached great importance to group honorD.was positive about her life and achieved a lot4.It can be inferred from the passage that Jenny _.D 推理判断题。通读全文可知,Jenny虽然身体有残疾,但是对生活非常乐观、积极向上,
5、最后获得了很多奖学金和荣誉。故选D正确。A.Jennys parent B.Jennys football coachC.a doctorD.a reporter5.The passage is probably written by _.A 推理判断题。文章第二段多次提到“我(I)”,而描写Jenny以第三人称she的角度来讲述故事。此外,从第二段I carried her和I would often hold her等我对她的帮助和亲密关系,不难推知作者应该是Jenny的母亲。故答案选A正确。heel n.脚后跟ease vi.&vt.减轻cheerleader n.拉拉队长coach n
6、.教练drag vt.拖曳bandage vt.用绷带包扎wrap vt.包裹gym class 健身课put pressure on 施加压力letter vi.赢得佩戴校名首字母标志的荣誉助读强化(B)A.There is little food wasted in Chinese restaurant now.B.Leftover can be taken away when you leave the restaurant.C.You can choose the quantity of rice in Bangladesh restaurant.D.You can only get
7、limited vegetables in Bangladesh restaurant.1.What can we learn from the second paragraph?C 细节理解题。由第二段第三句In restaurants,rice is served in a large bowl from which you take just the quantity you can eat,and you may take more if needed.可得知,故选C。A.food and resource wasting is common in our daily lifeB.en
8、vironmental pollution caused by waste is more seriousC.food and resources waste should be forbidden during the flightD.environmental resources are available to get in most situations2.The author supports the idea that _.A 细节理解题。根据第三段not only food but also environmental resources,energy,money,are was
9、ted daily,even hourly可得知,人们经常浪费食物和环境资源,即这种浪费在日常生活中很常见,故选A。A.It is wise to use plastic glass during the flight.B.Recycling the glass is helpful to save resources.C.Passenger can choose the drink on Chinese airlines.D.Many glasses are wasted on the international flight.3.What can be inferred from Para
10、graph 5?B 推理判断题。根据第五段I always have to insist on reusing the same glass.Imagine!Each flight may consume a thousand glasses!可知,“我”在飞机上坚持使用同一个玻璃杯(喝水),可以想象:(如果每个人都这么做),每一次的飞行都能节省上千的杯子,由此可推断,循环使用杯子对节约资源能起到作用,故选B。A.travel by international airlines B.ask the flight staff not to wasteC.write letters to the
11、authorities D.sent letters to the governments4.In the last paragraph,you are advised to _.C 细节理解题。由关键信息be advise to定位于原文最后一段第三句I suggest that we prepare a short letter ask the staff to send it to the concerned authorities.可得知,作者建议我们写建议信给相关部门,故选C。A.expose the behavior of waste B.offer some advice on
12、recyclingC.compare different ways to save D.call on us to be resource savers5.The purpose of the passage is to _.D 主旨大意题。根据全文大意:讲述“我”在Bangladesh(孟加拉国)看到节约的习惯随处可见,以及在中国航班上看到不必要的浪费行为,提倡大家不要铺张浪费,要节约能源。结合最后一段大意,可得知作者的写作意图是呼吁大家节约资源,故选D。slice n.切片;片let alone 更不必说napkin n.餐巾纸bottle cap 瓶盖toothpick n.牙签sepa
13、rately adv.单独地art and crafts 艺术和手工migrant worker 农民工the concerned authorities 相关部门助读强化(C)A.He attended university to experience the new life.B.It was time for him to fly the nest at his age.C.He must live with parents at 27 for economic reason.D.He felt alone to live with parents like other adults.1
14、.What was the problem of Luke?C 细节理解题。根据第二段第一句But the current economic situation forced Luke back to his mums house at the age of 27.可知答案选C。A.Over 3.3 million.B.About 4.4 million.C.About 10 million.D.About 13 million.2.According to the passage,how many young adults are there in the UK nowadays?D 细节理
15、解题。根据第二段的内容And he is not alone:a quarter of young adults in the UK now live with their parents.The Office for National Statistics said more than 3.3 million adults between the ages of 20 and 34 are living with their parents today.可知,英国目前有3.3 million青年与父母同住,大约占青年人数1/4,因此青年人数总共应该是大约13 million。故选D正确。A.
16、The employment is in a severe situation in the UK.B.The cost of living is high in the UK nowadays.C.Luke benefits a lot from living with his parents.D.Actually Luke isnt willing to live with his parents.3.Which can NOT be inferred from the third paragraph?C 推理判断题。仔细阅读第三段可知,A、B、D均能从本段推断出来,而C项却与该段Luke
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401262.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2018-2019学年高中新创新一轮复习语文通用版课件:第二板块 专题一 第2讲 文言虚词 .ppt
