分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 10

类型2019高考英语一轮优练题Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:401538
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:10
  • 大小:83.50KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2019 高考 英语 一轮 优练题 Unit4Makingthenews 解析 新人 必修
    资源描述:

    1、Making the news李仕才(必修5Unit 4)【短文语法填空】根据短文内容,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。Marco Polo and his father arrived in Beijing because his father wanted to trade 1.with the Chinese.That was a time 2.when China was ruled by the Yuan Dynasty Emperor Kublai Khan.Kublai Khan was pleased 3.to_meet(meet)the two fo

    2、reigners,for he was eager to learn more about Europe then.The Emperor 4.was_impressed(impress) by the young man who could speak four languages and made friends with him.In China there were many things which made Marco Polo 5.amazed(amaze), such as the Summer Palace and coal.6.What also surprised Mar

    3、co Polo was that Chinese people used paper money to pay for food and 7.valuable(value) things.In 1291 Marco Polo returned to Italy.Later a war broke 8.out and he was caught by the enemy and put into prison,where he met another 9.prisoner(prison)The prisoner wrote a book 10.called(call) The Descripti

    4、on of the World according to Marcos stories in China.阅读理解ARobert Michael Lipsyte is an American sports journalist and author.He was born on January 16,1938 in New York.Lipsytes father was a school head teacher,his mother a teacher.Instead of sharing a game of catch with his father,the two often visi

    5、ted the library and read books.One of Lipsytes children,Sam Lipsyte,is also an author and teacher at Columbia University in New York.In the first chapter of his book SportsWorld,Lipsyte points out that he did not even attend his first Major League Baseball game until he was thirteen years old.Lipsyt

    6、e says he was very disappointed with his experience at the game and went to only one more game“as a paying customer”.His third Major League Baseball game was as a sports reporter for The New York Times.As a boy,Lipsyte did play sports,but he felt acute pressure to do better than others at sports whi

    7、ch discouraged his interest.This experience later developed into a major theme in some of Lipsytes non-fiction works such as SportsWorld and novels like Jock and Jill and One Fat Summer.The main character of One Fat Summer,Bobby Marks,is an adolescent in the 1950s.He is overweight and does something

    8、 about it.In 1952,Lipsyte took a summer job as a lawn(草坪) boy and lost forty pounds,ridding himself of the youthful reputation for being fat.In 1978,Robert Lipsyte was diagnosed(诊断) with cancer.His experience with the illness led to another novel for young adults,The Chemo Kid.Fred Bauer,the main ch

    9、aracter,is an ordinary high school junior and discovers he has cancer.Amazingly,Fred acquires superpowers,apparently due to the treatments,and becomes “The Chemo Kid”,fighting for the environment and against drug dealers.Lipsyte was given a position in the New Jersey Literary Hall of Fame (名人堂) in 1

    10、993.The Margaret A.Edwards Award is an American Library Association literary award that annually recognizes an author and a specific body of his or her work for “significant and lasting contribution to young adult literature”.Lipsyte won the award in 2001,citing(表彰) four books published from 1967 to

    11、 1993.According to the citation,“Lipsytes books focus on the search for self-definition by young adults.”1.What can we learn about Lipsyte?A.He devoted his childhood to sports.B.He taught at Columbia University.C.He came from an educated family.D.He has only one child in his life.2.What did Lipsyte

    12、do the second time he went to a Major League Baseball game?A.He watched the game.B.He reported the game.C.He played the game and lost it.D.He collected material for his book.3.What do Bobby Marks and young Lipsyte have in common?A.They didnt play sports.B.They didnt like summer.C.They dealt with the

    13、ir weight problem.D.They reached adulthood in the 1950s.4.Why was Lipsyte given the Margaret A.Edwards Award in 2001?A.Because he has achieved widespread fame.B.Because he has written good books for teens.C.Because he has talked about hot topics in his books.D.Because he has published a significant

    14、number of books.B(2016广州毕业班测试一)Earlier this year,the social media website Facebook announced that it would work with several news organizationsincluding The New York Times,The Guardian,and the BBCto place news stories directly into users personal Facebook webpage.Stories published using Facebook Ins

    15、tant Articles will load more quickly and keep the style of the original publisher,who will keep all the advertising income the stories earn at least for now.The deal shows how important social media has become to news organizations,and is a clear sign of how the world of news is changing and has bee

    16、n for a while.When Google News began in 2002,many saw it as the death of the newspaper.It had no human editor.Instead Google used and still uses a secret computer program that selects and displays news stories according to the readers personal interests.More recently,Associated Press and Yahoo!have

    17、been publishing computer-written articles.Both use special software to automatically produce stories about company financial results and sports reportsareas where the quality of writing is felt to be of secondary importance to the accuracy of the data.Should we be worried about such developments?I t

    18、hink we should.One concern is that Facebook,Google and other social media websites see journalism as a sideline,a way of putting people in front of advertisements.It isnt their primary functionso if it stops making them lots of money,theyre likely to stop doing it.Theres also a concern that computer

    19、-written articles are not actually journalism at all,because what a human news team produces is actually quite complex.A well-written news story puts information in context,offers a voice to each side of an argument and brings the public new knowledge.Though economics and speed of delivery mean read

    20、ers will probably choose a computer-written story over a carefully shaped articleat least for daily newsI dont think computers will be writing any in-depth articles for a while yet.5.What is the main purpose of the article?A.To report on a new computer service offered by Facebook.B.To advise readers

    21、 against reading computer-written news.C.To express concerns about recent trends in online news.D.To describe the process of online news reporting.6.Computer-written news reports have so far focused on sports and finance because .A.these are the most popular topics for online readersB.there are fewe

    22、r journalists specialising in these areasC.information on these topics is more easily availableD.writing style is less important than accuracy in these areas7.What does the underlined word “It” in Paragraph 3 refer to?A.Journalism.B.Advertising.C.Facebook.D.Business.8.In Paragraph 4,which of the fol

    23、lowing is mentioned as a characteristic of a well-written news article?A.The information presented is up-to-date.B.The authors opinion is clear.C.Different views on the topic are presented.D.The language used is vivid.CDiscovering the beauty of the science and math that shape our everyday lives,an e

    24、xperience in WonderLab will fuel your imagination and inspire you to see the world around you in new and exciting ways.Come and enjoy yourself!What to seeSpread across seven different zones,therere loads of opportunities to get hands on with real scientific phenomena.Observe live experiments at our

    25、Chemistry Bar,see lightning strike before your eyes,play with forces on giant slides or travel through space under a canopy(苍穹)of stars.You can also take part in explosive science demonstrations led by our talented team of explainers.With 50 mindblowing wonders of science to enjoy,WonderLab is an ex

    26、perience unlike any other.Besides,a selection of shows will be performed daily in WonderLabs beautiful new show space.They are free of charge and last 20 minutes.TicketsDay pass:6 per person.This ticket gives you daylong access to WonderLab,perfect whether youre planning a special trip to the Museum

    27、 or simply passing through London and want to feed your curiosity.Annual pass:10 per person.For less than the price of two visits,give yourself a year packed full of wonder,curiosity and breathtaking experiences.Opening timesOpen seven days a week,10:0018:00(last entry 17:15)WonderLab will be closed

    28、 on December 24,25 and 26 and will be open as usual from December 27.During school holidays our opening hours are 10:0019:00(last entry 18:15)Please note that in peak periods(from midday onwards)we are experiencing long queues due to the gallerys popularity.1What can you do in WonderLab?AExplore sta

    29、rs.BProduce lighting.CJoin in explosion shows.DDo chemistry experiments.2How much should two visitors pay if they visit WonderLab and enjoy the shows for one day?A12. B20.C32. D40.3When can you enter WonderLab?A9:30 on December 23.B18:30 on school holidays.C11:00 on Christmas.D10:30 on December 28.4

    30、What is the purpose of the text?ATo introduce WonderLab.BTo attract people to WonderLab.CTo explain how WonderLab works.DTo analyze why WonderLab is attractive.体裁:应用文题材:新闻广告主题:科技展【解题导语】文章介绍了WonderLab的活动、票价及时间安排等信息,吸引大家前去参观游玩。1C细节理解题。依据What to see小标题下的You can also take part in explosive science demon

    31、strations led by our talented team of explainers.可知,你可以参加爆炸演示。故选C项。2A推理判断题。从题干可知两位游客适合买第一种票,依据Day pass:6 per person.可知,两位游客游览一天需要的门票费用为12英镑。故选A项。3D细节理解题。依据Opening times小标题下的Open seven days a week,10:0018:00(last entry 17:15)WonderLab will be closed on December 24,25 and 26 and will be open as usual

    32、from December 27.以及During school holidays our opening hours are 10:0019:00(last entry 18:15)可知,平时的开放时间是10点到18点,圣诞节期间闭馆,在学校假期的开放时间是10点到19点,最后准许进入的时间是18:15,只有D项符合。4B推理判断题。文章介绍了WonderLab的活动、票价及时间安排等信息,再根据第一段末尾Come and enjoy yourself!可知,本文的写作目的是吸引人们参观WonderLab。故选B项。.七选五阅读Unusual Commute(通勤):the Freezewa

    33、yForget the train and bus:one city in Canada has decided maybe its time to stop complaining about the freezing weather.1 Soon,there will be freezeways for ice-skating commuters.With an average temperature of -10 in the heart of winter,commuting in the Canadian city of Edmonton is not always a walk i

    34、n the park.2To build a road made of ice,the city is considering a plan to flood an 11 km route.3 Inspired by a comment made in the 1990s by city councilor(议员) Tooker Gomberg to “break the fire hydrants(消防栓) open,flood the streets,and let people skate to work in the winter,”Gibbs became determined to

    35、 make this a reality.According to Edmontons 2015 Winter Cities Conference,the route would act as a walking and bike path in summer.4 Gibbs says the long ice corridor would encourage active lifestyles,create sustainable(可持续的) forms of transportation,and provide Edmonton with a much-needed tourist att

    36、raction.5Councilor Scott McKeen said that the Freezeway could be a great way to take advantage of one of Edmontons greatest natural resourceswinter.Not to mention,putting on a pair of skates and going to the office quickly would have to be the best possible way to get to work!A.To solve this problem

    37、,architect student Matthew Gibbs has suggested the Freezeway.B.Therefore,residents can ice-skate to work,school and other local attractions in winter.C.Canadians stop thinking winter as a problem and begin to take advantage of it.D.A number of Edmonton councilors have supported the Freezeway idea.E.

    38、The Freezeway idea shows how to turn a negative into a positive.F.Instead,its time to accept the ice-filled winter streets.G.While during winter,it would be used as a Freezeway.书面表达(2017合肥第一次教学质量检测)假如你是李华,来自阳光中学,你校乒乓球队应邀去澳大利亚一所中学参加中学生乒乓球友谊赛。请你给举办学校联系人Mr.Williams写一封邮件询问相关事宜。要点如下:1.接受邀请,表示感谢;2.询问食宿、交通

    39、及比赛日程等方面的安排;3.提出相关建议。注意:1.词数100左右;2.可以适当增加细节,以使行文连贯;3.开头语和结束语已为你写好,不计入总词数。Dear Mr.Williams,I am Li Hua,a student from Sunshine Middle School.Thank you for all your help and look forward to your reply.Yours,Li Hua考点规范练(必修5Unit 4).【解题导语】本文是记叙文。罗伯特迈克尔利普斯特不仅是一名体育记者,还是一名作家,他写了很多青少年读物。1.C细节理解题。根据第一段中的“Lip

    40、sytes father was a school head teacher,his mother a teacher.”可知,利普斯特来自书香门第。2.A细节理解题。根据第二段中的“.went to only one more gameas a paying customer.”可知,利普斯特第二次参与美国职业棒球大联盟比赛是作为观众,买票观赛。3.C细节理解题。根据第三段中的“Bobby Marks.is overweight and does something about it.In 1952,Lipsyte.lost forty pounds,ridding himself of t

    41、he youthful reputation for being fat”可知,鲍比马克斯和青少年时期的利普斯特都受肥胖困扰并积极解决这个问题。4.B细节理解题。根据最后一段中的“The Margaret A.Edwards Award.recognizes an author and a specific body of his or her work for significant and lasting contribution to young adult literature.”及利普斯特的表彰词“Lipsytes books focus on the search for self

    42、-definition by young adults.”可知,利普斯特获奖是因为他写的青少年读物对青少年产生了深远影响。【解题导语】本文为说明文。脸谱网启用新闻发布平台,合作媒体包括纽约时报卫报和英国广播公司(BBC)。5.C推理判断题。本文主要讲述了脸谱网启用新闻发布平台,合作媒体包括纽约时报卫报和英国广播公司(BBC)。根据第三段中的“Should we be worried about such developments?I think we should.”可知,作者写本文是为了表达对这一发展趋势的担心。故选C项。6.D细节理解题。根据第二段中的 “Both use special

    43、software to automatically produce stories about company financial results and sports reportsareas where the quality of writing is felt to be of secondary importance to the accuracy of the data.”可知,新闻之所以主要报道金融和体育运动方面,是因为它们对写作方式要求不高。故选D项。7.A代词指代题。根据“One concern is that Facebook,Google and other social

    44、 media websites see journalism as a sideline,a way of putting people in front of advertisements.”可知,作者认为它们把新闻业当副业;接下来说“它不是它们的主要功能”,故本处“It”指的是新闻业(journalism)。故选A项。8.C细节理解题。根据第四段中的“A well-written news story puts information in context,offers a voice to each side of an argument and brings the public ne

    45、w knowledge.”可知,一篇好的新闻报道会反映各方的心声,呈现不同的观点。故选C项。.【解题导语】本文是说明文。文章介绍了加拿大一条不同寻常的通勤路冰路。1.F根据上一句内容可知,位于加拿大的埃德蒙顿决定现在是时候不再抱怨寒冷的天气了,“而是该接受冰雪覆盖的冬天街道”。F项中的its time与上句句式一致。2.AA项承上启下,this problem指的就是上句冬天气温低、通勤不便的问题;the Freezeway指的就是下段中的a road made of ice。3.B根据本段中的“.flood the streets,and let people skate to work i

    46、n the winter.”可知,这条长达11千米的冰路可以使“居民们冬天滑冰去上班、上学或者去当地的其他地方”。4.G上句中的the route指的就是冰路,所以这条路在夏天的时候可以作为人行道和自行车道使用,“而在冬天,它会被用做冰路”。5.D下句以麦基恩议员为例说明“不少埃德蒙顿的议员支持冰路计划”。.Dear Mr.Williams,I am Li Hua,a student from Sunshine Middle School.We are delighted to accept the invitation to play a friendly table tennis matc

    47、h,which will no doubt strengthen our friendship.I am writing to know more about the arrangements.Since it is the first time for us to go to Australia,wed like to know the details about the accommodation so that we can make some preparations in advance.We prefer to live in host families to experience local culture.Besides,is it possible for you to pick us up at the airport after our arrival?Also,I would appreciate it if we could work out a proper schedule for both sides.Thank you for all your help and look forward to your reply.Yours,Li Hua

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2019高考英语一轮优练题Unit4Makingthenews含解析新人教版必修5.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401538.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1