2019高考英语一轮优练题Unit5Thepowerofnature含解析新人教版选修6.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 优练题 Unit5Thepowerofnature 解析 新人 选修
- 资源描述:
-
1、The power of nature李仕才(选修6Unit 5)【短文语法填空】As less people choose to make sugar paintings, the traditional Chinese folk craft might have become a 1 (distance) memory in some ways. However, a 38-year-old craftsman, Li Jiangzhong, is committed to 2 (keep) the art of sugar painting alive.Li worked as a mi
2、ner for more than ten years. After 3 mine closed down, Li turned 4 housing decoration, until he 5 (force) to give that up due to a finger injury. Earlier this year, he discovered sugar painting, something he really had an interest in.Since there was no sugar painting craftsman in his village, he stu
3、died by 6 (he) through large quantities of videos and information on the Internet. Li loved painting when he was young, and he found it easy to learn the skill in sugar painting. He soon mastered the skill and could make a 7 (vary) of sugar paintings. A sugar painting is made with 8 (melt) brown or
4、white sugar. Craftsman 9 (normal) paint animals and flowers on a stone board with the syrup(糖浆). When the sugar cools down, 10 appears is a piece of sugar art.【文章大意】本文是记叙文,讲述38岁的李健忠回到老家继承中国传统文化,学习制作糖画的故事,文章还说明了糖画的制作。1.distant【解析】考查词性转换。空格处修饰名词memory,形容词修饰名词作定语,故填distant。2.keeping3.the【解析】考査冠词。上文提到他做
5、过十多年矿工,故此处表示他所在的矿井关闭以后,为特指,故填the。4.to【解析】考查介词。句意:他转而去做房屋装修的工作了。 turn to“转而做,转向”是固定词组。故填 to。5.was forced【解析】考查动词的时态和语态。句意:直到他因为手指受伤而被迫放弃。此处讲述过去的事情,故用一般过去时,句子的主语和force之间是被动关系,应用被动语态,且主语和是第三人称单数。故填was forced。6.himself【解析】考查代词。句意:由于他的村子里没有糖画手艺人,因此他自学制作糖画。by oneself固定用法,表示“独自地,全靠自己地”,故填himself。7.variety【
6、解析】考查词性转换。句意:他很快掌握了这项技术并能制作出各种各样的糖画。a variety of“各种各样”是固定短语,故填variety。8.melted 9.normally【解析】考查词性转换。句意:手艺人们通常用糖浆在石板上画动物和花。修饰谓语动词用副词作状语,故填normally。10.what【解析】考查主语从句。分析句子结构可知,空处引导主语从句,且在从句中作主语,表示“所的东西”,what引导主语从句,作主语、宾语或者表语。故填what。.阅读理解(2016合肥第一次质检)ABlue whales are the largest animals ever known to ha
7、ve existed on the planet,and they can grow to a length of 100 feet and weigh more than 330,000 pounds.But recently researchers have found that these whales are on the move and they have migrated from California waters to areas off Canada and Alaska for the first time since commercial whaling ended i
8、n 1965.The researchers identified 15 blue whales that have appeared off the coast of British Columbia and the Gulf of Alaska since 1997.Four of these whales were recognized as ones that were once sighted off California shores,suggesting that the whales are returning to an old migration pattern betwe
9、en the coasts.Before commercial whaling began in the early 1900s,blue whales were found widely throughout the North Pacific and California waters.But from the 1920s to the 1960s,whaling severely reduced the whale populations.Blue whales never recovered in the North Pacific,making sightings in this a
10、rea rare.However,much larger groups of whales have been observed close to California since the 1970s.The scientists had previously thought that the California population was separate from the population that had historically lived in the North Pacific waters.But the current study shows that whales o
11、ff the coast of British Columbia and the Gulf of Alaska are likely part of the California population.To identify the blue whales,the researchers looked at photos of cetaceans taken in the North Pacific Ocean and compared them with a library of blue whale pictures taken along the west coast of the Un
12、ited States and Southern Pacific.Up to now,the researchers are not quite sure why the whales are changing their migration patterns,but they suspect that the whales may be following their food moving farther north by the changes in ocean conditions.1.According to the passage,blue whales are .A.follow
13、ing a fixed route of migrationB.dying out due to commercial whalingC.moving from the south to the northD.rarely found in the Southern Pacific2.The whale population in the North Pacific .A.is different from the California populationB.is probably part of the California populationC.has become the large
14、st group since the 1970sD.has lived there since the 1960s3.The underlined word “cetaceans” in Paragraph 5 probably means .A.land creaturesB.whale speciesC.ocean conditionsD.migration patterns4.What might make blue whales migrate according to the researchers?A.Commercial whaling.B.Weather conditions.
15、C.Life reproduction.D.Food resources.B(2016山西考前质检)Some fish seem to be capable of adapting rapidly to climate change.In fact,they might even boom in the warmer oceans of the future,growing bigger and healthier than they can at present-day temperatures.Evidence gathered over the past decades has sugg
16、ested that climate change will force fish to migrate to cooler waters,or else face extinction.Signs of such migration have already been seen.But recent studies have shown that some fish are able to adapt to warmer waters over a few generations.Earlier this month,Philip Munday of James Cook Universit
17、y,and his colleagues showed that one key tropical fish species did this by turning on and off some of its genes.Yet there are questions over the potential cost of such an adaptation.The fishs ability to swim seems to be unchanged,but as Munday noted,“Maybe well see trade-offs with growth rates.There
18、 are no free lunch in this world.”Donelson from Sydney raised several groups of maroon clownfish(小丑鱼),which live in coral reefs throughout the West Pacific.She kept one group at temperatures representing present-day conditions on the Great Barrier Reef,from where the parents of the fish were collect
19、ed.In addition,she kept another group at 1.5 warmer and a third group at 3 warmer,representing the ocean temperature rise expected by the end of the century.After a year of growing,the fish adapted to the warmer temperatures,upping their aerobic metabolism(有氧代谢),which seemed to contribute to other b
20、enefits:those raised at temperatures 3 warmer grew 8 percent larger and 29 percent heavier than fish raised at lower temperatures.Donelson says that it is hard to make predictions about how different species will cope with climate change.“But at least it wont be all negative news for all species,”sh
21、e says.5.The main idea of the first paragraph is that .A.some fish can adjust to warmer watersB.some fish can grow bigger at present-day temperaturesC.some fish may die out in cooler watersD.big fish can survive the temperature change6.One specific kind of fish adjusts to the changed surroundings by
22、 .A.switching their genes on and offB.growing quicklyC.training their ability to swimD.living in a group7.From Donelsons experiment,we know .A.the clownfish she raised are from the Great Barrier ReefB.she raised the fish in two different temperature conditionsC.after a years growing,the fish failed
23、to adjust to warmer temperaturesD.the fish raised in the warmest water grow largest and heaviest8.What can be inferred from the last paragraph?A.Different species will deal with climate change in the same way.B.Climate change has a positive effect on all the species.C.Fish is not the only species th
24、at can meet the challenge of climate change.D.Species which can adapt to climate change would survive.CKanda really doesnt like to walk alone.The scientist from a research institute of intelligent robots finds the experience so boring that hed rather driveeven though he lives close to his lab and kn
25、ows that walking is healthy.“I enjoy walking with someone,like with my wife,with my daughter,” Kanda said.“But they are not always available.”So Kanda,who specializes in humanlike bots,developed a robotic walking partner that could make small talk based on its surroundings,which,he hopes,might motiv
26、ate people to get out and exercise more.The bot rests on a persons shoulder like a boxy parrot.It weighs about a pound and a half and sits roughly 8.5 inches high,and is 3.5 inches wide and 10 inches long.A microphone,a speaker,and an internal camera allow it to communicate.Its even equipped with a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401551.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
