2019高考英语一轮基础自练题Unit5FirstAid含解析新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 基础 Unit5FirstAid 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 5 First Aid李仕才一、阅读理解。According to a historian,uniforms were introduced into the United States around 1979 to deal with the problems of violence among students.Statistical reports state that only 15% of primary schools and around 10% of secondary schools in the United States have strictly carrie
2、d out the uniform policy.In recent times it has become the most debated topic among parents and educators,with many critics stating the fact that wearing uniforms has no effect on the thought process of a student nor does it considerably reduce inequality among the masses.Students are instructed to
3、follow certain rules:for boys,pants,shirts with turtlenecks,sweaters and jackets are acceptable,while in some schools,shorts are strictly forbidden;similarly,for girls,long skirts,blouses,pants and flatheeled shoes are acceptable.School uniforms in other countries such as Thailand,Indonesia,India an
4、d Pakistan were introduced during the British colonial period.In these countries,girls in senior schools usually wear broad trousers and boys wear pants and shirts.In preschool though,girls wear skirts and blouses and boys wear short pants and shirts.In other parts like New Zealand and Australia whe
5、re the British colonial rule was in effect,the uniform system was followed in the public school system.The dress sense closely resembled that of the English students.The purpose of a school uniform is to promote team spirit,discipline and increase equality among all students.Though uniforms have int
6、ended to wipe out the discrimination in the weaker section,critics have a different story to say.According to them,uniforms have no such great effect on students.This standardized dress has not helped students remove any barriers and is adding costs to the parents.In many countries,though students w
7、earing uniforms has produced some positive results,in the United States,the implementation(实施)requires a lot of efforts before we can achieve full success.1What does the underlined word “masses” in the second paragraph refer to?ASchools. BParents.CStudents. DTeachers.2What can we know about the unif
8、orm system in Australia according to Paragraph 3?AThe uniform system in the public school follows Britain.BThe Australian students dress more casually.CThe uniform system is the same as that in New Zealand.DMost Australian students wear school uniforms.3Whats the intention of school uniforms at firs
9、t?ATo encourage students to be more diligent.BTo improve students academic achievement.CTo prevent students fighting with each other.DTo promote the equality among students.4Whats the attitude of the critics towards school uniforms?ASupportive. BNeutral.CNegative. DFactual.【解题导语】本文是一篇议论文,通过介绍美国目前校服的
10、普及情况,讨论了校服的作用,最后指出在某些国家,如美国,校服制度的实施还需要努力。【难句分析】In other parts like New Zealand and Australia where the British colonial rule was in effect,the uniform system was followed in the public school system.分析:本句是复合句,其中包含了where引导的定语从句,主句运用一般过去时的被动语态。译文:在其他地区,像英国实行过殖民统治的规则(仍然)有效的新西兰和澳大利亚,公立学校的校服制度仿效英国的校服制度。1
11、C考查词义猜测。根据该词上文的“that wearing uniforms has no effect on the thought process of a student”和下文的“Students are.rules”可知此处指的是学生。2A考查细节理解。根据第三段倒数第二句“In other parts like New Zealand and Australia where the British colonial rule was in effect,the uniform system was followed in the public school system”可知,澳大利
12、亚的公立学校的校服制度是仿效英国的。3C考查推理判断。从文章第一段中的“According to a historian,uniforms were introduced into the United States around 1979 to deal with the problems of violence among students”可知,穿校服最初的目的是防止学生之间打架。4C考查观点态度。根据倒数第二段中的“Though uniforms have intended to wipe out the discrimination in the weaker section,cri
13、tics have a different story to say.According to them,uniforms have no such great effect on students”可知评论家们对于校服的态度是消极的。二、语法填空。I was driving home late at night _1_ my car lost momentum (冲力) and got slower and slower. Nothing I did seemed to make any _2_ (different). “It cant be the fuel,” I thought. T
14、he petrol gauge (汽油量表) was showing I had plenty _3_ (leave). Then my car died completely after I _4_ (manage) to roll to the side of the road. It was an extremely dark, lonely country road. Neither a single person _5_ any traffic was in sight at all. I felt like an idiot. I should not have left with
15、out charging my cell phone.The battery was dead and I was alone without any way _6_ (contact) my family. Time dripped slowly like a leaking tap.“God, help me!” I begged anxiously. “Is there someone who will be kind enough to stop and help me out?”_7_ , there was no sign of anyone. I was starting to
16、panic, _8_ (feel) completely abandoned.Suddenly I saw a faint light _9_ the distance. I waved my white scarf as hard as possible. It was a huge lorry. The driver stopped and kindly drove me to the nearest hotel, _10_ I had a rest, and then I called my family and explained what had happened. How luck
17、y I was! When he stopped for me, I felt as if I had just found a million dollars.1_ 2._ 3._ 4._ 5._ 6._ 7._ 8._ 9._ 10._ 篇章导读:本文是一篇记叙文,主要讲述了作者晚上在驾车回家的路上车子出了故障,被困在乡村马路上,最终在好心人的帮助下成功脱困的故事。1when考查连词。“be doing sth. when . ”为固定句型,意为“正在做某事,这时突然”。故填when。2difference考查词性转换。make any difference为固定搭配,意为“有任何作用,有
18、任何影响”。故填difference。3left考查非谓语动词。动词leave与plenty(指代汽油)之间存在逻辑上的被动关系,故用leave的过去分词left作后置定语,意为“剩下的,剩余的”。故填left。4managed考查动词的时态。纵观全文可知,整篇文章的时态以过去时为主,故此处也应用一般过去时,描述过去发生的事。故填managed。5nor考查固定搭配。neither . nor . 为固定搭配,意为“既不也不”。故填nor。6to contact考查非谓语动词。the way to do sth.为固定搭配,意为“做某事的方法”。故填to contact。7However考查副
19、词。根据语境可知,作者期待有人会停下来帮忙,然而,作者却看不到一个人影。空格处表示转折,且其后有逗号,故填However。注意首字母大写。8feeling考查非谓语动词。分析句子结构可知,主语I和动词feel之间为主动关系,故用feel的现在分词形式作伴随状语。故填feeling。9in考查介词。in the distance为固定短语,意为“在远处”,故填in。10where考查定语从句的引导词。分析句子结构可知,空格处引导的是定语从句,修饰先行词hotel,在从句中作状语,表地点。故填where。三、完形填空。I lost my flat by accident, and then I d
20、iscovered my car needed a new engine. That meant I would have to spend 1,000 to get the car back on the 1. I suddenly found that I needed, first, somewhere to 2and second, something to travel around3.I was trying to decide what to do when I 4the advertisement on a board: Converted(改装过的) ambulance 5,
21、 1,600. So I rang the number in the ad and 6to go and see it. It was love at first sight! I made a 7straight away. Two days later I was the 8owner of a converted camper van(野营车).At first I was 9. I wasnt sure whether I could handle it. 10, gradually Ive had feelings that I havent 11before. Living in
22、 my van is just the 12of waking up in the morning, and, for the first few seconds, not knowing 13you are. Then you look out of the window; some strange trees 14you, and some beautiful scenery makes your heart beat 15. Living in a flat in the city I missed all that.Now I begin to 16what the travelers
23、 have been telling us. Living in a van is cheap. No rent. Whats more, theres the sense of 17my new lifestyle has given me. I love being able to go where I want and when I want. Its 18to feel that the whole world is your home. It is no 19that so many people are 20their houses and going on the road.【解
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401750.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
