2019高考英语一轮基础达标练题Unit1GreatScientists含解析新人教版必修5.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019 高考 英语 一轮 基础 达标 Unit1GreatScientists 解析 新人 必修
- 资源描述:
-
1、Unit 1 Great Scientists李仕才一、阅读理解。Life satisfaction is the way persons evaluate their lives and how they feel about their directions and options for the future. Its a measure of well-being and may be evaluated in terms of mood, satisfaction with relations with others and with achieved goals and self-
2、concepts to cope with daily life. Its having a favorable attitude towards ones life as a whole rather than just an evaluation of current feelings. Life satisfaction has been measured in relation to economy, education, experiences, and residence, as well as many other topics.Life satisfaction can ref
3、lect experiences that have influenced a person in, a positive way. These experiences have the ability to motivate people to pursue and reach their goals. As a matter of fact, in these experiences there are two kinds of emotions that may positively influence how people understand their life. Hope and
4、 optimism both consist of emotional processes that are usually directed towards the reaching of goals. People who have higher life satisfaction are always full of hope for a better future; additionally, optimism is linked to higher life satisfaction, while pessimism is related to symptoms in depress
5、ion.The psychologist, Yuval Palgi, studied the old-old-people who were primarily in their nineties. This subject group was found to have thought highly of their past and present, but they thought lower of their future. A large factor that was talked about in life satisfaction was intelligence. The e
6、xperiments talk of how life satisfaction grows as people become older because they become wiser and more knowledgeable, so they begin to see that life will be better as they grow older and understand the important things in life more. But when they step into their nineties, future becomes a luxury t
7、o them.According to Seligman, the happier people are, the less they are focused on the negative. Happier people also have a greater tendency to like other people, which promotes a happier environment, which then correlates to a higher level of the persons satisfaction with their life.1.What can we l
8、earn about life satisfaction from Paragraph 1?A. It can be easily measured through income and education.B. It includes a positive attitude towards peoples entire life.C. It merely determines peoples attitude towards the future.D. It has nothing to do with the evaluation of current feelings.2.What em
9、otions have a positive effect on life satisfaction?A. Motivation and dream.B. Hope and depression.C. Optimism and pessimism.D. Hope and optimism.3.What was the attitude of most old-old towards their future?A. They were less hopeful about it.B. They thought highly of it.C. They felt satisfied with it
10、.D. They were scared of it.4.What may be the best title for the text?A. Old People Have Much More Life SatisfactionB. Life Satisfactionthe Key to a Happier LifeC. Optimism Ensures Life SatisfactionD. Emotions Affect Life Satisfaction【文章大意】本文为议论文。讲述的是生活满足感是人们的生活更加幸福的关键。1.B 【解析】细节理解题。根据第一段第三句话中的“Its h
11、aving a favorable attitude towards ones life as a whole”可知生活满足感包括对人们整个生活的积极肯定的态度,故选B。3.A 【解析】推理判断题。根据第三段第二句话中的“but they thought lower of their future.” 可知大多数old-old对他们的未来不太乐观,故选A。4.B 【解析】主旨大意题。纵观全文可知本文讲的是生活满足感是人们的生活更加幸福的关键,故选B。二、单句语法填空1Only when he arrived _the meeting begin.答案:did“only状语(从句)”位于句首,句
12、子要部分倒装。由时间状语从句when he arrived可知,应用一般过去时,故填did。2Neither I nor John _(be) tired of the speech. It is interesting.答案:isneither . nor . 连接两个并列主语,谓语动词的数遵循“就近一致”原则,故填is。3_(absorb) in writing a letter, he didnt even look up when I came in.答案:Absorbedbe absorbed in .“全神贯注于”,此处为分词作状语,故填Absorbed。4That you _(e
13、xpose) to the sunlight for too long will be harmful to your skin.答案:are exposedbe exposed to .“暴露于;接触”。5There is no sense in _(worry) about the future.答案:worryingThere is no sense in (doing) sth. “(做)某事是没有意义的”。6While _(attend) to the central task, we should unfold the work in other fields.答案:attendi
14、ngattend to “处理;照料”,从句的主语和主句主语一致,且谓语部分含有be动词的相应形式时,可省略从句中的主语和be动词,补充完整为:While we are attending to .,故填attending。7The bank manager was really _(blame), though he tried to put it on a clerk.答案:to blamebe to blame “应受责备;应承担责任”,为主动形式表示被动意义。8Mr Reed made up his mind to contribute all he had to _(set) up
15、some schools for poor children.答案:settingcontribute . to .“为奉献”,其中to为介词,其后应用名词、代词或动名词形式,故填setting。9My parents tend to accept any idea _(put) forward by experts on TV.答案:putput forward “提出”,此处应用过去分词短语作后置定语,修饰名词idea。10I recognized her voice _moment I picked up the receiver.答案:thethe moment “一就”。三、完形填空
16、。阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可能填入空白处的最佳选项。After living near Madrid for a year as an au pair (以帮做家务事等换取食宿的人) three years ago, it was nice to _1_ this weekend. I felt like I was at home and thought how _2_ one can be to feel like this in a place that isnt _3_ your home. I now refer to this town as
17、one of my homes from home and have learnt how home is where your _4_ is.A lot of people get homesick and it is a very _5_ feeling when away from _6_ ones and home comforts. _7_, I have learnt that you can feel at home when you are _8_ in that place with people who _9_ you.Through simply embracing ev
18、ery moment, _10_ friends and enjoying a new _11_, you can feel settled in a short amount of time. I did exactly this when moving to Spain for the first time, as positive thoughts tend to bring positive experiences. Luckily enough, I was _12_ with a host family that were very _13_, which helped to ea
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-401768.html


鄂教版七年级语文下册第8课《诗两首》精题精练.doc
2023年新教材高考数学一轮复习 高考新题型(一)~(五)课件.pptx
