2020春英语必修4(人教版)习题:单元质量评估(一) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020春英语必修4人教版习题:单元质量评估一 WORD版含解析 2020 英语 必修 人教版 习题 单元 质量 评估 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家单元质量评估(一)时间:100分钟分数:120分第一部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。AWhen high school student Chen Yifan crashed his bicycle into a parked BMW, he could have just picked himself up and ridden away.Nobody had seen him hit the car.The damage he had cause
2、d would surely be expensive to fix.But instead of running away, Chen wrote a letter of apology and put 311 yuan in the envelope.It was all the money he had from working parttime during the winter vacation.When the cars owner, 52yearold Xue Zhanmin, discovered the damage the next morning, he was very
3、 angry.But Xues attitude changed when he spotted the letter and began to read.“I read the letter and was moved by the students honesty,”he said.“Everyone makes mistakes, but whats important is that you take responsibility for those mistakes.”Xue wanted to find Chen, but Chen had not left his name on
4、 the letter.So he turned to the police and told them his plan.He asked the police to help him look for Chen so that he could reward his honesty.It took a few days for the police to find Chen.When Chens mother learned what had happened, she offered to compensate Xue for all his losses, but the offer
5、was refused.Instead, Xue said he would give Chen 10,000 yuan to finance his further education.He appreciated the boys honesty and wanted to encourage him to continue making the right decisions in life.Chens mother said Xues reaction was sure to have a positive effect on her son.“The accident was my
6、sons fault,but it was comforting to hear he had a sense of responsibility,”she said.“He told me that,in future,he will also do his best to reward the kindness of strangers.”【语篇解读】本文是一篇记叙文,中学生骑车撞宝马留道歉信并赔311元。车主被他的诚实所感动,反送他1万元资助他上学。1.What did Chen Yifan do after crashing his bicycle into the car?A.He
7、waited for the car owner.B.He called the police immediately.C.He rode away as quickly as possible.D.He wrote a letter of apology and left all his money.解析:细节理解题。根据第一段“But instead of running away,Chen wrote a letter of apology and put 311 yuan in the envelope.It was all the money he had from working
8、parttime during the winter vacation.”可知,陈依凡在骑车撞了宝马车后没有立即骑车离开,而是写了一封道歉信并把身上所有的钱留给了车主。答案:D2.After finding Chen, Xue Zhanmin.A.wanted to give Chen a lessonB.asked Chen to call his parentsC.gave Chens money back to himD.offered to give Chen a reward解析:细节理解题。根据第三段“.so that he could reward his honesty”及第四
9、段 “Instead,Xue said he would give Chen 10,000 yuan to finance his further education.”可知,在找到陈后,薛占敏主动提出要奖励他。答案:D3.Which of the following is the theme of the passage?A.Sympathy.B.Honesty.C.Courage. D.Enthusiasm.解析:主旨大意题。本文讲述了中学生陈依凡不小心骑车撞到了一辆停着的宝马车后,没有逃走,而是给车主写了一封道歉信并将身上打工挣的所有的钱留了下来。车主被陈依凡的诚实所感动,奖励他一万元,
10、资助他的学业的故事。因此本文的主题应该是“诚实”。答案:BBTonya, Elsa and Mark are students at LaGuardia High School in New York City.Its a school with regular academic (学术的) classes, but it also gives special attention to the performing arts.Tonya likes dancing, Elsa wants to be an artist and Mark is a singer.The students are
11、 all 15, and theyre in 10th grade.They study subjects like English, maths, social studies, science and PE.They also choose a foreign language: French, Italian, Spanish or Japanese.Students have many academic classes, but during the school day they also take classes in the arts, like theatre, art, da
12、nce and music.Mark says,“I get the basic classes, but I also take a voice class and a music history class.”There is even more for LaGuardia students after school.There are more than 40 clubs for students.For example, theres a movie club, a music club and an environment club.“We have so many choices
13、here,”says Tonya.“My favourite club is the camera club.I like taking photos.Its also a great way to meet people with common interests.”Students at LaGuardia can also do many sports.For example, they can play basketball, tennis, volleyball and soccer.Elsa is on the gymnastics team.She says,“I like be
14、ing on a team.It makes me work hard and do my best.” Students practice after school.They compete against other high schools.Mark says,“At school, I study by myself.Im a singer, and I do that alone, too.Thats why I like playing on the basketball team.We work together and compete against other teams.”
15、LaGuardia offers many great classes, clubs and sports for students.Students at LaGuardia get a good education and they also develop their own interests.Many LaGuardia students become dancers, singers and actors!【语篇解读】本文是说明文。文章介绍了LaGuardia High School的学校生活。4.What do we know about LaGuardia High Schoo
16、l?A.Students take art classes at night.B.It places great importance on arts.C.Students have few subjects to choose from.D.It aims to develop students language skills.解析:细节理解题。根据第一段中的“Its a school with regular academic classes,but it also gives special attention to the performing arts.”可知,LaGuardia H
17、igh School注重艺术表演。答案:B5.Which club does Tonya like most?A.The movie club. B.The music club.C.The camera club. D.The environment club.解析:细节理解题。根据冬妮娅在第三段中说的“My favourite club is the camera club.”可知,她最喜欢摄影社团。答案:C6.Why does Mark enjoy playing on the basketball team?A.He likes teamwork.B.It makes him try
18、his best.C.He hopes to build up his health.D.It helps him make more friends.解析:推理判断题。根据第四段中的“Mark says,At school,I study by myself.We work together and compete against other teams.”可知,马克喜欢在篮球队打球的原因是他喜欢团队合作。答案:A7.What is the best title for the text?A.Education in New YorkB.School Life at LaGuardiaC.T
19、op Students at LaGuardiaD.LaGuardias Afterschool Activities解析:标题归纳题。根据文章对LaGuardia High School的课程及课余生活的介绍可知,B项最适合作标题。答案:BCWith millions of people visiting Chinas mountains every year, keeping them trashfree is quite difficult.Thats where Spiderman cleaners come in.Spiderman cleaners get their name f
20、rom the dangerous nature of their job.They dangle (悬荡) thousands of feet above the ground on the side of steep mountain cliffs(悬崖), supported only by ropes, as they try to collect hardtoreach trash.To show the danger of their work and make tourists think twice before littering, some of them actually
21、 exchanged their regular uniforms for Spiderman costumes.This has made them a hit with visitors, who often stop to watch these reallife versions of their favourite superhero, rewarding them with applause and cheers when they complete their task.Spiderman cleaners really risk their life every time th
22、ey go after a piece of trash left in popular scenic spots by tourists who never stop to think about the impact their deed may have on nature or the people tasked with cleaning up after them.To them, injuries are frequent and the stress is so great that they sometimes faint(晕倒)on the job.Because of t
23、he dangerous nature of the job, few people have the courage to work as Spiderman cleaners and those who do are rewarded generously.For example, the Guimeng Scenic Spot put up an ad for a Spiderman cleaner, offering 10,000 yuan a day, but also mentioned that the work was to be performed “at your own
24、risk”.Spiderman cleaners all around China pick up tons of litter from the scenic mountains every year.Some of them have been doing it for over a decade and they dont plan on stopping anytime soon.Luckily, after the job has been reported by the national media during the past few years, more people ha
25、ve begun to think twice before littering.Less and less trash has been found in recent years, which means Spiderman cleaners dont have to risk their life as often as they used to.So the next time you feel like throwing a piece of trash in a scenic spot, spare a thought for these unsung heroes(无名英雄)an
26、d how they risk their life to keep the world clean for everybody.【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了在中国景区里从事一种危险职业的人群蜘蛛侠清洁工。他们专门清理游客扔到悬崖下的垃圾。8.What is Spiderman cleaners job according to the passage?A.Collecting plastic bottles and bags for visitors.B.Cleaning rubbish in some steep mountains.C.Amusing visitors in Sp
27、iderman costumes.D.Preventing visitors from throwing rubbish anywhere.解析:细节理解题。根据第一段内容以及第二段“They dangle thousands of feet above the ground on the side of steep mountain cliffs,supported only by ropes,as they try to collect hardtoreach trash.”可知,蜘蛛侠清洁工的工作是清理陡峭景区山上的垃圾。答案:B9.From the passage we know th
28、at Spiderman cleaners.A.take a great risk at workB.take up the occupation out of interestC.are usually looked down upon by touristsD.are ordered to dress like a real Spiderman解析:细节理解题。根据第二段“They dangle thousands of feet above the ground.try to collect hardtoreach trash.”及第三段“Spiderman cleaners reall
29、y risk their life.To them,injuries are frequent and the stress is so great that they sometimes faint on the job.”可知,蜘蛛侠清洁工在工作中要承担极大的风险。答案:A10.After Spiderman cleaners work was reported,.A.more people fall in love with the jobB.people know where to throw rubbishC.the scenic mountains are becoming saf
30、erD.the number of uncivilized tourists has decreased解析:推理判断题。根据倒数第二段“Luckily,after the job has been reported by the national media during the last few years,more people have begun to think twice before littering.Less and less trash has been found in recent years,which means Spiderman cleaners dont h
31、ave to risk their life as often as they used to.”可知,蜘蛛侠清洁工的工作被报道后,不文明游客的数量减少了。答案:D11.What is the purpose of the last paragraph?A.To cause a discussion among readers.B.To set a daily rule for rude people.C.To advise people not to litter.D.To call on people to visit a scenic spot.解析:推理判断题。根据最后一段“如果下次你
32、想在景点随手丢垃圾的话,请想一下这些无名英雄,想一下他们是如何冒着生命危险给我们带来清洁的世界”可知,作者建议人们不要乱扔垃圾。答案:CDLily MartinBabin, 16, who lives in Blenheim, New Zealand,won the nationwide Warehouse Stationery(文具)Cool Cover Competition with her design of native birds painted as sports accessories(体育用品), after seeing off competition from hundr
33、eds of other hopefuls.Her eyecatching design will appear on the front cover of school exercise books which will be sold by Warehouse Stationery.All money from the sale of books will go to the Warehouse Stationery Scholarship Fund(教育基金).The fund is a partnership between Warehouse Stationery and anoth
34、er organization, providing scholarships for six young New Zealanders who would otherwise not have been able to afford postsecondary education.Lilys design caught the eye of competition judge Kees Meeuws,who is a former Otago Highlanders coach and artist.Lily, a student from Marlborough Girls College
35、,says she came up with the idea while drawing rugby(橄榄球)balls for her entry(参赛作品).Her winning design includes a pukeko as a table tennis bat,a weka as a basketball,a kakapo as a tennis ball,a fantail as a badminton shuttlecock and a kiwi as a rugby ball.“So I built upon this rugby ball drawing and d
36、rew a kiwi and it worked surprisingly well.I then tried it with other native birds and they also turned out pretty great.I was surprised when I found out that Id won,I was so happy and immediately told my family and friends,”Lily says.“I hope to one day have a career in art.Im excited to know that t
37、he public can buy my design so my art becomes part of New Zealand school life.”Lily won an iPad and $500 as the winner of this competition.【语篇解读】本文是记叙文。新西兰一名女生在全国封面设计竞赛中获得了冠军,她的作品将被印在学生练习册的封面上。12.What do we know about Lilys design?A.It is an advertisement for the competition.B.It may be sold at a hi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022六年级英语上册 Unit 3 My weekend plan听力训练习题课件 人教PEP.pptx
