新教材2020-2021学年英语译林版必修3素养课件:UNIT 4 SCIENTISTS WHO CHANGED THE WORLD 单元素养评价 .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2020-2021学年英语译林版必修3素养课件:UNIT 4SCIENTISTS WHO CHANGED THE WORLD 单元素养评价 新教材 2020 2021 学年 英语 译林版 必修
- 资源描述:
-
1、单元素养评价(四)(Unit 4)(120分钟150分)第一部分 听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。Text 1M:Oh,Mom.Why did you wake up so early?You can t be taking us to school already.School doesn t start until a quarter to seven.W:I m not takin
2、g you to school.Actually,you re skipping school today.1.When does school start?A.At 6:35.B.At 6:45.C.At 7:15.答案:BText 2M:Hello,Jess.W:Hi,Max.Welcome.Would you like some coffee and cake?M:Did you make it?W:Yes,I did.Claire made these cookies.See,the sugar cookies are all in the shape of an Easter egg
3、.2.Who made the cake?A.Jess.B.Max.C.Claire.答案:AText 3M:Mum,have you seen my schoolbag?W:It s hanging up here,with the coats.I moved it because it was on the kitchen table.Tom,remember to leave it in the living room when you come home from school.Then it won t be in my way.3.What does the woman ask t
4、he boy to do after school?A.Put away his schoolbag.B.Move the kitchen table.C.Hang up his coat.答案:AText 4M:I haven t seen Linda Rivera for a long time.Has she been away on a holiday?W:Oh,you haven t heard.She set up her own travel agency.4.What do we know about Linda Rivera?A.She went travelling.B.S
5、he started a company.C.She was fired.答案:BText 5M:That s quite a lot of books you re carrying.Let me help you with those.W:I m just going to put them on the desk just around the corner.I shall be able to manage without help.Thanks anyway.5.What does the woman mean?A.She doesn t need the man s help.B.
6、She expects the man to move the desk.C.She wants to remove the book from the desk.答案:A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。Text 6W:Hey,where is everybody?M:They took Ben to the park.Where h
7、ave you been?W:Sorry,I m late.I picked up the cake and it took me longer than I expected.When will the party start?M:Ben invited eight children from school.And they ll arrive at about 2 in the afternoon.W:OK.Then I ll put the candles on the cake and leave it in the kitchen and then I ll come and hel
8、p set the table.6.Where is Ben?A.In the kitchen.B.At school.C.In the park.答案:C7.What will the children do in the afternoon?A.Help set the table.B.Have a party.C.Do their homework.答案:B听第7段材料,回答第8、9题。Text 7M:Tracey,I want some new shoes for the party tonight.Shall we go and buy some later?W:OK,but I p
9、romised to help my granddad wash his car today.M:Why don t you do that immediately?We ll go as soon as you re finished.W:OK.And I suppose I can do my homework when we get back.I m surely doing that before we go to the partyI don t want to do it tomorrow!M:Yeah,I don t like doing it till the last day
10、 of the weekend,either.So I finished all my homework after school yesterday.8.What will the woman do first?A.Wash a car.B.Go shopping.C.Do her homework.答案:A9.When does the conversation take place?A.On Friday.B.On Saturday.C.On Sunday.答案:BText 8W:Julia and I are driving downtown this afternoon.Want t
11、o come,Tom?M:Thanks,Cathy.But I ve got to study.I m way behind in maths.W:Well,in that case,is there anything we can get for you?M:Gee,I left my watch at Gilson s the other day.It should be ready by now.W:I d be glad to pick it up.M:Well,Cathy,now that I think about it,I ve got something else to do
12、downtown.I have to buy something at the supermarket.Maybe I d better go with you.W:We ll be leaving from the parking lot.I m behind with my work so we llonly be there a couple of hours.M:Oh.If it s only a couple of hours,I can certainly go.W:Great!See you in a few minutes.10.Why doesn t the man want
13、 to go downtown at first?A.He has nothing to do downtown.B.He has a maths class to take.C.He plans to study.答案:C11.What s Gilson s?A.A supermarket.B.A watch repair shop.C.A parking lot.答案:B12.What do we know about the woman?A.She will be busy with her work.B.She is leaving in several hours.C.She wil
14、l pick up the man s watch.答案:A听第9段材料,回答第1316题。Text 9W:Oh,I don t feel so good.Maybe I should lie down.M:Let me feel your head.Oh,you re burning up.I m going to take your temperature.And I m going to email your boss and tell him you re not going to work tomorrow.W:No,don t bother.I ll just text him r
15、ight now.M:Fine.When did you start feeling bad?W:I felt a little headache this morning,but I thought it was just because I hadn t slept well with the new pillow last night.It just got worse and worse throughout the afternoon.M:Do you want me to call the doctor?Or your sister?W:No,that s OK.But you c
16、ould help turn the air conditioner on.M:OK.If you re sleepy,then go to bed.13.Why does the man think the woman has a fever?A.Her head feels hot.B.He took her temperature.C.She told him she was feeling cold.答案:A14.Who will the woman send a text message to?A.Her doctor.B.Her boss.C.Her sister.答案:B15.W
17、hen did she start feeling bad?A.Last night.B.This morning.C.This afternoon.答案:B16.What will the man do next?A.Turn off the light.B.Find a new pillow.C.Turn on the air conditioner.答案:C听第10段材料,回答第1720题。Text 10Good afternoon,everybody.Thank you for listening.I m Doctor Reid.Today I will discuss the eff
18、ect of sleep on school students with you.The first thing is whether a lack of sleep affects teenagers.The answer is“Yes”.Many teenagers are getting little sleep and there are concerns that this could have a serious long-term effect on their health but we don t know for sure yet.Researchers are also
19、looking into how far a lack of sleep affects young people with low spirits.But one study has clearly shown that high school students getting low grades also get on average one hour less sleep than students gettingAs.Then why aren t teenagers getting enough sleep?It s a problem thatseems to affect al
20、l teenagers,not just the ones who eat the wrong things or who don t take any exercise.I think too many teenagers watch TV in their rooms or play computer games until very late.Some students say they stay up late because they can t get to sleep if they go to bed earlier.Well,don t have any soft drink
21、s or any drink that include hot chocolate before sleeping.Reading a book you know well or listening to a story,rather than music,should help your brain to relax.So you shouldn t do your homework just before going to sleep.It would be better for schools to stay open for longer so that pupils can do t
22、heir homework before they get home.Another thing that some schools have triedsuccessfully is to begin the school day half an hour later and end the school day half an hour later,which seems like a good idea to me,and I really recommend that.17.What can be clearly affected if teenagers lack sleep?A.T
23、heir spirits.B.Their long-term health.C.Their grades.答案:C18.What is to blame for teenagers not getting enough sleep according to the speaker?A.Poor diet.B.Lack of exercise.C.Too much entertainment.答案:C19.What advice does the speaker give to teenagers who have trouble getting to sleep?A.Listen to mus
24、ic.B.Read a book.C.Drink hot chocolate.答案:B20.What does the speaker suggest schools should do?A.Start lessons later.B.Shorten the school day.C.Offer classes in the evenings.答案:A第二部分 阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D 四个选项中选出最佳选项。AThe things that kids choose to play with can
25、affect our earth.The manufacturing of toys and games can produce harmful pollution and non-biodegradable waste,which is harmful for our planet.But some toymakers are creating items for kids that aim higher.They use natural or non-harmful materials,and find ways to reuse and recycle.Toys and kits(成套工
26、具)can also teach kids about environmentally friendly solutions.Here are a few of our favorite low-impact,fun toys.Test the water Water is the earth s most precious natural resource.Many people take it for granted,but not everybody in the world has access to clean water.Learn about the science behind
27、 one solution with Thames&Kosmos Global Water Quality Experiment Kit.The kit comes with tools and instructions for conducting eight important experiments including testing the quality of water and making dirty water cleaner.($15)Plant tomatoes When communities in dry,desert regions experience drough
28、t,it impacts their agricultural practices.Learn about water preservation and grow deliciouscherry tomatoes with Back to the Roots Self-Watering Tomato Planter.It features technology that African desert farmers have been using for thousands of years:a miniature clay pot releases water,but only when t
29、he surrounding soil has dried up.($30)Draw with veggies Wee Can Too s Veggie Sidewalk Chalk is made from fruit and vegetable powdersit s practically safe to eat!The chalk,created using environmentally friendly ingredients,has none of the chemicals found in your typical sidewalk chalk.When the rain c
30、omes and washes away your masterpiece,no harmful pollutants will be entering the environment.($12)Create with cardboard When cardboard breaks down in a landfill,it creates methane,a major greenhouse gas that contributes to global warming.Recycled cardboard can be transformed into a work of art with
31、the Cardboard Tool Kit from Uncommon Goods.The kit comes with 28 reusable parts for fastening cardboard pieces together.Now let your imagination go wild!($13)【文章大意】本文是一篇广告类应用文,主要介绍了四种环保的儿童玩具,包括玩具名称、设计特点、材料来源以及价格等。21.What is special about Back to the Roots small clay pot?A.It is very pretty.B.It is a
32、 recent invention.C.It can improve tomatoes taste.D.It uses technology against drought.【解析】选D。推理判断题。根据第三段尾句可知,该玩具的特点是使用了非洲沙漠地区的农民已经使用了数千年的技术:当周围的土壤干涸时,微型陶罐才可以放水。据此可推知,这种玩具的特点是使用了抗旱技术,故D项正确。22.Which product needs users to be imaginative?A.Cardboard Tool Kit.B.Veggie Sidewalk Chalk.C.Self-Watering Tom
33、ato Planter.D.Global Water Quality Experiment Kit.【解析】选A。细节理解题。根据尾段的内容,尤其是最后一句“Now let your imagination go wild!”可知,Cardboard Tool Kit可以充分发挥人的想象力,故A项正确。23.What do the four products have in common?A.They are hard to use.B.They are earth-friendly toys.C.They are good for kids health.D.They are great c
34、hoices for art lovers.【解析】选B。细节理解题。根据第一段第四、五句并结合四种玩具的特点介绍可知,这四种玩具的共同点是环保,故B项正确。B(2020郑州高一检测)Indian scientists have designed a new device which they hope will solve one of the biggest problems with the use of solar energy.They call the device a solar tree.Solar trees have metal“branches”extending fro
35、m a tall,central pole at different levels.Each branch holds a photovoltaic(光电的)panel,also called a solar panel.These panels are flat surfaces that collect energy from the sun and turn it into electricity.Daljit Singh Bedi is the chief scientist at the Council of Scientific and Industrial Research,or
36、 CSIR,in New Delhi,India.The CSIR laboratories arewhere the solar tree was designed.Bedi says the shape of the solar tree makes it possible to fit more photovoltaic panels in a space than traditional systems do.“It takes about 4 square meters of space to produce energy which otherwise would have req
37、uired 400 square meters of space,”he says.Scientists believe the energy a solar tree collects will be enough to power five homes.The solar trees will make it easier to provide solar energy for homes in cities,they say.The solar trees will also take less space from farmers in rural areas.And they wil
38、l collect more energy than normal photovoltaic panels on the tops of buildings,because their design helps with placement of solar panels in a way that they are exposed more to the sun.India is the world s third largest producer of greenhouse gases.The country has promised to reduce its rate of green
39、house gas production.The cost of photovoltaic panels has gone down in recent years.This has made solar power cheaper and easier to use.But it is still not clear how useful these new developments in solar power technology are.【文章大意】本文是科普说明文,主要介绍了印度科学家的一项新发明一种被称为太阳能树的新设备。24.Which picture can show the
40、solar tree in the passage?【解析】选C。细节理解题。根据第一段中的“Solar trees have metal branches.are flat surfaces”可知,这种太阳能树有从中心高杆上伸展出的高矮不一的金属“树枝”,每根树枝上都装有一个太阳能电池板。故选C。25.What does Bedi say about the solar trees?A.They are energy-consuming.B.They are space-saving.C.They are easily accessible.D.They have geographical
41、limitation.【解析】选B。推理判断题。根据第二段中的“It takes about 4 square meters.square meters of space”可知,相较于传统的太阳能设备需要占用400平方米的空间来产生能量,太阳能树仅需要大约4平方米的空间就能产生等量的能量。由此可推断出,太阳能树是节省空间的。故选B。26.What makes the solar tree collect more energy?A.The hi-tech materials built in the panels.B.The number of panels fixed on it.C.The
42、 correct placement of the tree.D.The flexibility of its design.【解析】选D。推理判断题。根据第三段中的“they will collect more energy.exposed more to the sun”可知,太阳能树的独特设计使得太阳能电池板能更多地接触到太阳光,也就是说,太阳能树设计的灵活性使得它能收集更多的能量。故选D。27.What s the purpose of the passage?A.To introduce a new technological invention.B.To explain why s
43、cientists design solar trees.C.To describe the features of solar trees.D.To show the benefits of solar power technology.【解析】选A。写作意图题。纵观全文可知,本文主要介绍了一项新的科技发明太阳能树,所以A项最符合题意。故选A。CA research has shown that nearly 90 percent of traffic accidents are caused by human errors.So our aim is a fully autonomous(
44、自动的)car that gets rid of the cause of most accidents:the driver.Researcher Hodgson points out,“For safety,the faster you can remove humans,the better,even if there are unfortunately a few accidents from new causes.It s a question of balancing the number injured or killed by autonomous vehicles with
45、the people whose lives are potentially saved.”It s an idea that Elon Musk,chief executive of electric car company Tesla Motors,has long believed.His company is determined to be the first to delivera fully autonomous vehicle to consumers.Last year,Musk announced that Tesla s 2019 goal was“to do an ex
46、ample drive of full autonomy all the way from L.A.to New York,and have the car park itself.However,even Tesla admits that there are problems to overcomethe software needs further validation(批准生效)and the appropriate regulatory approval needs to be in place.Indeed,recent crashes of Tesla vehicles and
47、Google cars confirm that the software isn t ready yet.The UK government appears committed encouraging the development of autonomous vehicles.It s supporting four city trials,publishing the Modern Transport Bill to reduce red tape around their introduction and adapting thelegal system to take into ac
48、count problems such as insurance liability when a human isn t in control of a vehicle.The insurance industry is similarly eager to help increase autonomy in cars.As the Association of British Insurers points out,“Nearly 90 percent of road accidents are caused by human errors.”This costs motor insure
49、rs a shocking$20 million per day in claims.【文章大意】这是一篇说明文。一项研究表明,近90%的交通事故是由人为错误造成的。因此,我们的目标是完全自主驾驶的汽车能够摆脱大多数事故的原因:驾驶员。本文以此展开,主要讲述了引进技术的新发展:自动无人驾驶汽车。28.What difficulty does the company Tesla Motors have?A.The company lacks confidence to make new creations.B.New inventions may cause more injuries and
50、deaths.C.The software should be made officially acceptable.D.The traffic regulation has proved unreasonable.【解析】选C。细节理解题。根据第三段第一句可知,该公司特斯拉的困难是该软件应该被正式接受。故选C。29.What is the UK government s attitude to autonomous cars?A.Cautious.B.Positive.C.Ambiguous.D.Disapproving.【解析】选B。细节理解题。根据第四段第一句The UK governm
51、ent appears committed encouraging the development of autonomous vehicles.可知,英国政府对自动驾驶汽车的态度是支持的。故选B。30.What is the main idea of the last paragraph?A.Insurance companies would like to support autonomous cars.B.Human mistakes may be the key cause of traffic accidents.C.Traffic accidents waste insurance
52、 companies quite a lot.D.Motorists are surprised to hear about autonomous cars.【解析】选A。推理判断题。根据最后一段可知,保险业同样渴望帮助提高促进自动化汽车发展,本段主要讲述保险公司希望支持自动驾驶汽车。故选A。31.The purpose of writing the text is to _.A.amuse readers with funny examplesB.show his deep love for autonomous carsC.introduce a new development in te
53、chnologyD.provide a persuasive argument against autonomy【解析】选B。主旨大意题。阅读全文,根据文章内容可知,本文主要讲述了先进技术的新发展:自动无人驾驶汽车。故选B。D(2020青岛高一检测)Scientists are trying to save Puerto Rico s endangered Amazon parrots after Hurricane Maria destroyed the birds habitats and food sources(来源).El Yunque is a large national for
54、est on the eastern part of Puerto Rico.Just two of the 56 wild parrots that once lived there survived Maria,the Category-4 storm that struck Puerto Rico in September 2017.Scientists report other forests have seen great drops in parrot populations as well.In the 1800s,there were more than a million o
55、f the bright green parrots living in the wild in Puerto Rico.By the 1970s,the number was down to just 13 birds after years of forest clearing.A special program was started in 1972 to help increase the parrot population,which led to the creation of three breeding(繁殖)centers.Just weeks before Hurrican
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402048.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
