内蒙古集宁一中2019-2020学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古集宁一中2019-2020学年高一下学期第三次月考英语试题 WORD版含解析 内蒙古 集宁 一中 2019 2020 学年 一下 学期 第三次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、集宁一中20192020 学年第二学期第三次月考高一年级英语试题本试卷满分为120分,考试时间为100分钟。第卷(选择题 共70分)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。AThroughout most states of the USA, there are countless secret swimming holes, and following are 4 of them.Havasu Falls (Arizona)This attractive
2、 waterfall in the Grand Canyon is undoubtedly a destination spot requiring a 10-mile walk to the falls. You can take a guided tour to the falls, or make it on your own. The Havasu Falls are on the Havasupai Indian Reservation, which means youll need to get a permit to visit this has become increasin
3、gly difficult as more people discover this hidden place.Hamilton Pool (Austin)Hamilton Pool was created when an underground rivers roof fell down suddenly; exposing what is now the swimming hole and creating a 50-foot waterfall that flows over the above limestone(石灰岩). Youll have to reserve beforeha
4、nd to gain entry to the Hamilton Pool Preserve.Chutes and Ladders (Maui)To get to this secret swimming hole, youll have to take a rope 40 feet down the face of a cliff, and then climb down about 8 feet of lava rock to the pool. Once there, however, youll be glad you made the journey. The swimming ho
5、le is on the edge of the ocean a natural pool, you could say with a depth that invites you to jump in without crowds of people around to watch.Homestead Crater (Utah)The Homestead Crater is hidden under a rock dome(圆顶) with an opening at the top that allows for sunlight and air. It was once only acc
6、essible by that top opening, but there is now easy access through a side path for visitors. Go for a swim in this beautiful mineral water spring.1. People need an official written statement to visit _.A. Havasu FallsB. Hamilton PoolC. Chutes and LaddersD. Homestead Crater2. What do you need to get t
7、o Chutes and Ladders?A. A tour guide.B. An invitation.C. More outdoor skills.D. Reservation in advance.3. Which of the following can best describe the four places?A. They are hidden in remote areas.B. They are shaped by limestone.C. They are created by local people.D. They are accessible through a h
8、ole.【答案】1. A 2. C 3. A【解析】这是一篇应用文。文章主要介绍美国4个秘密的深水潭。【1题详解】细节理解题。由Havasu Falls介绍的那一栏最后一句“The Havasu Falls are on the Havasupai Indian Reservation, which means youll need to get a permit to visit this has become increasingly difficult as more people discover this hidden place.”可知,这个Havasu瀑布位于Havasupai印
9、第安人保留地,这意味着你将需要获得一份参观许可,这份许可随着更多的人们发现这个隐藏的地方而变的越来越困难了。由此可见,去参观Havasu瀑布,人们需要有一份官方的书面声明,即参观许可文件。结合选项可知,选项A正确。【2题详解】细节理解题。由Chutes and Ladders 介绍的那一栏第一句“To get to this secret swimming hole, youll have to take a rope 40 feet down the face of a cliff, and then climb down about 8 feet of lava rock to the p
10、ool.”可知,为了到达这个秘密的深水潭,你将不得不沿着悬崖表面抓紧绳索往下40尺,然后顺着火山岩往下爬8尺到达深水潭。由此可见,为了到达Chutes and Ladders这个深水潭,你需要掌握攀爬悬崖表面和火山岩,这些属于户外技能。结合选项可知,选项C正确。【3题详解】推理判断题。由全文可知,Havasu Falls那一栏介绍的第一句“This attractive waterfall in the Grand Canyon is undoubtedly a destination spot requiring a 10-mile walk to the falls.”表示的是这个在美国大
11、峡谷吸引人的瀑布毫无疑问是一个需要走10英里路的目的地。Hamilton Pool一栏介绍中的第一句“Hamilton Pool was created when an underground rivers roof fell down suddenly”表示的是汉密尔顿水潭是一个地下水溶洞顶部坍塌之后形成的。Chutes and Ladders一栏介绍中的第三句“The swimming hole is on the edge of the ocean a natural pool”表示的是这个深水潭是在海洋的边缘。Homestead Crater介绍那一栏的第一句“The Homestea
12、d Crater is hidden under a rock dome(圆顶) with an opening at the top that allows for sunlight and air.”表示的是这个圆坑池隐藏在一个岩石圆顶下面,这个圆顶顶部是一个开口,可以允许阳光和空气的进入。由此判断出,这4个深水潭都是位于峡谷,山洞或岩石这些偏远的地方。结合选项可知,选项A正确。BStaying connectedWhen Central Bucks South became one of the first Philadelphia-area high schools to close
13、because of the fear of novel coronavirus exposure in early March, 16-year-old sophomore Andrew Chen knew that things were not going to return to normal as quickly as some of his peers hoped.But still, the change from seeing his friends on the swim team during daily practices to learning alone at hom
14、e was jarring.“I only have three years here at South, and it pains me to see one of them being wasted,” Chen said.The coronavirus has changed everyones lives, but for students, the disruption feels particularly serious. Schools closed and graduation ceremonies were put off. Summer plans, such as cam
15、ps, are up in the air.But right now, many students are trying to stay connected, struggling with false information, and finding out the best ways they can help through online method.For Josh Harycki, 17, a senior student at the Shipley School in Philadelphia, the best way to help was to create a “so
16、cial distancing promise” for young people.“I saw a lot of young people not paying attention,” he said. “They were still going out, hanging out with others. I thought that there had to be a way to reach younger people, who were possibly not watching the news.”Harycki started a call to action on socia
17、l media and then built a website with a map that followed and kept the locations of people whod signed the promise. The site also shares links to accurate sources of information like the US Centers for Disease Control and Prevention.Harycki knows that his peers are worried they cant connected with t
18、heir friends in the same way so he created the social distancing promise to strengthen that although everyone might be physically distant, theyre still connected.“Part of what were showing is that you might feel like youre the only one taking this seriously, but our map shows that youre not alone,”
19、he said.4. What does the underlined word “jarring” in Paragraph 2 probably mean?A. naturalB. necessaryC. worryingD. reasonable5. Who does Harycki mainly want to reach?A. Friends who are worried and bored.B. Young people not aware of the situation.C. Younger students trying to help.D. People taking t
20、he coronavirus seriously.6. Whats Haryckis purpose in creating the “social distancing promise”?A. To order young people to stay at home.B. To follow those infected with the coronavirus.C. To tell young folks of latest news about the coronavirus.D. To show young people that they are still connected.7
21、. Why does the author describe Andrew Chens experience in the text?A. To explain what worried students most when schools closed.B. To show the different views of students toward the coronavirus.C. To show how the coronavirus affected students lives.D. To explain the proper reaction to the close of s
22、chool.【答案】4. C 5. B 6. D 7. C【解析】本文是记叙文。主要讲述在新冠病毒期间,学生在家自学期间,学生Harycki建立网站努力保持学生们相互联系,消除同龄人们担心他们不能与朋友联系的担忧,向同龄人传递虽然每个人可能在身体上是遥远的,但他们仍然是联系在一起的。【4题详解】词义猜测题。根据上文16-year-old sophomore Andrew Chen knew that things were not going to return to normal as quickly as some of his peers hoped.( 16岁的大二学生安德鲁陈知道事情
23、不会像一些同龄人所希望的那样迅速恢复正常),由But still表示转折可推断,划线词所在句为:从在日常练习中见到他的朋友到独自在家学习的变化是仍旧是令人震惊的。故划线词jarring与C项“令人担忧的”意思相近。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第七段的I thought that there had to be a way to reach younger people, who were possibly not watching the news.( 我认为必须有一种方法来联系年轻人,他们可能没有看新闻。)可知,Harycki想要联系不知道这种情况的年轻人。故选B。【6题详解】推理判
24、断题。根据倒数第二段的Harycki knows that his peers are worried they cant connected with their friends in the same way, so he created the social distancing promise to strengthen that although everyone might be physically distant, theyre still connected.(哈立基知道他的同龄人担心他们不能以同样的方式与朋友联系,因此,他创造了social distancing promi
25、se,以加强这一点,尽管每个人都可能在身体上疏远,但他们仍然是相互联系的。)可知,哈立基创建social distancing promise的目的是向年轻人展示他们仍然是有联系的。故选D。【7题详解】推理判断题。根据第一段16-year-old sophomore Andrew Chen knew that things were not going to return to normal as quickly as some of his peers hoped.(16岁的大二学生安德鲁陈知道事情不会像一些同龄人所希望的那样迅速恢复正常。)和第三段的“I only have three y
26、ears here at South, and it pains me to see one of them being wasted,” Chen said.(陈说:“我在南方只有三年的时间,其中一年被浪费让我很痛苦。),结合下文The coronavirus has changed everyones lives, but for students, the disruption feels particularly serious. (冠状病毒改变了每个人的生活,但对学生来说,这种破坏感觉特别严重。)可推断,作者描述安德鲁陈的经历使为了展示冠状病毒如何影响学生的生活。故选C。CSprin
27、g is coming, and it is time for those about to graduate to look for jobs. Competition is tough, so job seekers must carefully consider their personal choices. Whatever we are wearing, our family and friends may accept us, but the workplace may not.A high school newspaper editor said it is unfair for
28、 companies to discourage visible tattoos (纹身), nose rings, or certain dress styles. It is true you cant judge a book by its cover, yet people do “cover” themselves in order to convey certain messages. What we wear, including tattoos and nose rings, is an expression of who we are. Just as people conv
29、ey messages about themselves with their appearances, so do companies. Dress standards exist in the business world for a number of reasons, but the main concern is often about what customers accept.Others may say how to dress is a matter of personal freedom, but for businesses it is more about whethe
30、r to make or lose money. Most employers do care about the personal appearances of their employees, because those people represent the companies to their customers.As a hiring manager I am paid to choose the people who would make the best impression on our customers. There are plenty of well-qualifie
31、d candidates, so it is not wrong to reject someone who might disappoint my customers. Even though I am open-minded, I cant expect all our customers are.There is nobody to blame but yourself if your set of choices does not match that of your preferred employer. No company should have to change to sat
32、isfy a candidate simply because he or she is unwilling to respect its standards, as long as its standards are legal.8. Which of the following is the newspaper editors opinion according to Paragraph 2?A. Peoples appearances carry message about themselves.B. Customers choices influence dress standards
33、 in companies.C. Candidates with tattoos or nose rings should be fairly-treated.D. Strange dress styles should not be encouraged in the workplace.9. What can be inferred from the text?A. Candidates have to wear what companies prefer for an interview.B. What to wear is not a matter of personal choice
34、 for companies.C. Companies sometimes have to change to respect their candidates.D. Hiring managers make the best impression on their candidates.10. Which of the following would be the best title for the text?A. Employees MatterB. Personal Choices MatterC. Appearances MatterD. Hiring Managers Matter
35、11. The authors attitude towards strange dress styles in the workplace may best be described as .A. enthusiasticB. negativeC. positiveD. sympathetic【答案】8. C 9. B 10. C 11. B【解析】又是一年毕业季,很多大学毕业生又要开始为寻找一份可以赖以生存的工作而奔忙了,但是,影响就业成功的因素很多,其中有一点就是面试时的着装。【8题详解】推理判断题。根据第二自然段的A high school newspaper editor said
36、it is unfair for companies to discourage visible tattoos (纹身)nose rings, or certain dress styles. It is true you cant judge a book by its cover, yet people do “cover” themselves in order to convey (传递)certain messages可知作者的意思是有纹身或戴鼻环去面试不会被公平的对待,故本题选C。【9题详解】推理判断题。通读第三自然段可知本文作者的意思是:员工的穿着不再是员工的私人问题,而是影响
37、到公司的声誉和发展的大问题。选B。【10题详解】主旨大意题。本文讨论的主要是在求职的时候,人的外貌和穿着是很重要的,因为公司都要选择一些在形象上能够代表公司的人,故本题选C。【11题详解】推理判断题。根据倒数第二段There are plenty of well-qualified candidates, so it is not wrong to reject someone who might disappoint my customersEven though I am open-minded, I cant expect all our customers are说明作者也认为那些穿着
38、奇怪的人是不能被选中的,说明他对这样的穿着是持否定的态度的,故选B。DThey say music is universal, and it seems to be true since wherever we go, we see people listening, playing or dancing to it. We tend to think that music is larger than our cultural differences and shows the deeper connections between us.But according to a recent s
39、tudy published in the journal Current Biology, music doesnt speak to everyone. There is a condition, the researchers argue, called “musical anhedonia”. They say that those who have this condition lack the ability to experience pleasure from music.For the study, 30 people listened to the same, mostly
40、 classical music pieces. They were then asked to complete a questionnaire on how they felt about the music. At the same time, the researchers measured their heart rate and skin reaction, which are considered physiological measures of emotion.According to the researchers, most of the people in the st
41、udy got pleasure from the music. They had a quicker heartbeat and sweated more. However, a small number had very little and even no pleasant feeling while they listened. These people had none or very few of the physical signs the others in the study experienced.The researchers say that this means pe
42、ople have different abilities to enjoy music and that “there are people who specifically cant enjoy music at all”, study author Josep Marco-Pallres of the University of Barcelona in Spain told Live Science.To study the condition further, another group of scientists, at Columbia University, US, resea
43、rched brain activities. They found that the key is the blood flow to the reward system in the brain.“People who got less pleasure from music had lower blood flow to areas involved in the reward system of the brain when listening to music,” reported the Daily Mail.The lower blood flow makes it more l
44、ikely that the brains “reward system” will not be active. Thus, it will produce less of the “pleasure chemical” dopamine. As a result, people get less pleasure from music.If the research is correct, according to National Public Radio, there are simply people who just dont get music. They may get ple
45、asure from many things, but a good song isnt one of them.12. What do we know about people with musical anhedonia?A. They usually avoid listening to music.B. They like to listen to certain types of music.C. They believe cultural differences are larger than music.D. They cant feel the pleasure that mu
46、sic brings to others.13. What was the purpose of the study?A. To learn how music influences peoples emotions.B. To understand the relationship between music and the body.C. To learn what music people love the most.D. To see whether music works in the same way for all people.14. What happened to the
47、participants when they listened to music?A. Those who enjoyed music had more dopamine produced.B. Those who enjoyed music had slower blood flow.C. All of them had faster heartbeat and sweated more.D. They showed different physical signs as the music changed.15. Which is the best title of this passag
48、e?A. How people get pleasure from music?B. Why music isnt for everyone?C. What brain produces with music?D. A new research of listening.【答案】12. D 13. D 14. A 15. B【解析】这是一篇说明文。文章主要讲述一项研究显示音乐快感缺失的人不能从音乐中体会快感比并介绍了研究过程和原因。【12题详解】细节理解题。由第二段最后一句“They say that those who have this condition lack the ability
49、 to experience pleasure from music.”可知,他们说那些有这种情况的人缺乏从音乐那体验快感的能力。由此可见,音乐快感缺失的人不能感受到音乐所带来的快乐。结合选项可知,选项D正确。【13题详解】推理判断题。由第二段的第一句“But according to a recent study published in the journal Current Biology, music doesnt speak to everyone.”,第五段“The researchers say that this means people have different abil
50、ities to enjoy music and that “there are people who specifically cant enjoy music at all”, study author Josep Marco-Pallres of the University of Barcelona in Spain told Live Science.”可知,但是根据一项最近发表在现代生物学杂志上的研究,音乐并不是对每个人都适合。研究人员说这意味着人们有不同的能力享受音乐,并且有一些人明确地根本不能享受音乐。由此可见,这项研究的目的是为了研究音乐对每个人是否一样。结合选项可知,选项D
51、正确。【14题详解】推理判断题。由第八段第二句“Thus, it will produce less of the “pleasure chemical” dopamine.”和最后一句“As a result, people get less pleasure from music.”可知,所以,它会产生更少的“快乐化学物质”多巴胺。结果是人们从音乐那获取更少的快乐。由此判断出,当人们听音乐的时候,多巴胺产生的越多,人们从音乐那获取的快乐更多。结合选项可知,选项A正确。【15题详解】主旨大意题。由全文内容可知,第二段的第一句“But according to a recent study p
52、ublished in the journal Current Biology, music doesnt speak to everyone.”表达的是但是根据一项最近发表在现代生物学杂志上的研究,音乐并不是对每个人都适合。第五段“The researchers say that this means people have different abilities to enjoy music and that “there are people who specifically cant enjoy music at all”, study author Josep Marco-Pallr
53、es of the University of Barcelona in Spain told Live Science.”表达的是研究人员说这意味着人们有不同的能力享受音乐,并且有一些人明确地根本不能享受音乐。第六段的最后一句“They found that the key is the blood flow to the reward system in the brain.”表达的是他们发现这个关键之处是流向大脑奖励系统的血液。第八段倒数两句“Thus, it will produce less of the “pleasure chemical” dopamine. As a resu
54、lt, people get less pleasure from music.”表示的是所以,它会产生更少的“快乐化学物质”多巴胺,结果是人们从音乐那获取更少的快乐。由此可见,全文是在讲述音乐并不是每个人都适合,有些人就无法享受音乐的快乐以及导致其这样的原因。所短文的最佳标题为“为什么音乐不适合每个人?”,选项B正确。第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Volunteering is a great way to support an organization and make a difference
55、in your community. It can also be an opportunity to meet new people and learn new skills. _16_ And what should we plan for? Heres a guide for beginners.Step 1: _17_Do you want to help the world, or your community? Do you want to build your own skills, make new friends, and learn? Do you love what yo
56、u do? Do you want to share your gifts with others or give something back? Think about these kinds of questions. That can help you to choose the right direction for your volunteer work.Step 2: Choose an organization that is meaningful to you.If you feel strongly about literacy (读写), for instance, vol
57、unteer at your local library or find out if there is an organization of volunteer tutors in your area. There are organizations doing all sorts of work. _18_Step 3: Start small.If you already have a busy school life, volunteer your time for an hour or two a week, or perhaps one day a month._19_ Then,
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402089.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022七年级英语上册 Unit 2 This is my sister单元综合测试习题课件(新版)人教新目标版.pptx
