2020江苏高考英语二轮培优新方案:专题限时检测(二十二) 阅读理解C篇高分练(三) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020江苏高考英语二轮培优新方案:专题限时检测二十二阅读理解C篇高分练三 WORD版含解析 2020 江苏 高考 英语 二轮 培优新 方案 专题 限时 检测 十二 阅读 理解 高分 WORD
- 资源描述:
-
1、专题限时检测(二十二)阅读理解C篇高分练(三)(共3篇,限时24分钟)A(2019南通七市模拟)Australian magpies can understand what other birds are saying to each other, a new study has found.The research, published in the journal Animal Behaviour, says the magpie has learned the meanings of different noisy miner calls and essentially eavesdro
2、ps (偷听) to find out which predators (食肉动物) are near.Noisy miners a small, native honeyeater have different warning calls for groundbased and aerial (飞行的) predators. By playing both kinds of recording to a series of wild magpies, researchers observed the magpies raising their beaks (喙) to the sky, or
3、 dropping their heads to the ground.Researchers attracted the magpies with cheese, then played the noisy miner calls, videotaping the results.As a control, they also rolled a large orange ball towards the magpies to see how they ordinarily tilted (倾斜) their beaks to ground threats, and threw the bal
4、l to see how they reacted to aerial threats.The researchers recorded an average maximum beak angle of 29 degrees for the thrown ball, and an average maximum of nine degrees when it was rolled.The miners aerial warning caused an average maximum beak angle of 31 degrees, and the ground warning caused
5、an average maximum of 24.One of the studys authors, Dominique Potvin, said the magpies showed an astonishing level of insight.Magpies and miners broadly face the same types of predators and the two frequently live in the same ecosystem.Potvin said this had encouraged the magpies learned behaviour.“M
6、agpies are generally found on the ground and noisy miners are generally found up in trees. It pays for the magpie to pay attention to somebody who has a better view of predators than they do.”She said it was unclear whether other birds could do the same, but it was highly likely other magpies around
7、 Australia already did.“Magpies are a pretty smart group. Were not sure if theyre learning this from other magpies or if theyre figuring it out on their own, but the ability is there.”As part of the experiment, researchers also played a third call: a common, nonwarning call from a crimson rosella. T
8、hey found the magpies did not respond.Potvin said that we had been actively exploring animal cognition (认知) research.“Its a good piece of the puzzle,” Potvin said.“Looking at the social relationships between species that live in communities.”语篇解读:一项研究发现,澳大利亚喜鹊能理解其他鸟类的交谈。而关于动物的认知能力还有待于人类进一步的探索。1What
9、have the researchers found about Australian magpies?AThey can understand other bird calls. BThey can communicate with noisy miners. CThey have a special preference for cheeses. DThey have the ability to warn the predators.解析:选A细节理解题。根据第二段中的“the magpie has learned the meanings of different noisy mine
10、rcalls”可知,喜鹊能理解其他鸟类的叫声。2How did the researchers get their findings?ABy calculating the beak angles of aerial and ground predators. BBy comparing the magpie and the miner responses to threats. CBy monitoring the magpie responses to the miner warning calls. DBy recording the magpie louder scream for o
11、ther birds attention. 解析:选C细节理解题。第四至七段中,研究人员通过定量研究,先研究喜鹊平时的喙是怎么倾斜的,再与掘穴鸟有叫声时候的反应进行监控、对比,获得了研究结果。3The magpies cognition can help them _. Ahave a better view of the predators than the minersBbetter protect themselves from the potential threatsCcooperate with other birds to drive away the predatorsDliv
12、e in harmony with other birds in the same ecosystem解析:选B细节理解题。根据倒数第五段第二句“It pays for the magpie to pay attention to somebody who has a better view of predators than they do.”可知,喜鹊关注能够更好地观察捕食者的掘穴鸟有利于保护自身的安全。所以喜鹊的认知能力能更好地保护自己免受潜在威胁。4We can learn from the passage that _. Athe magpies are smart learners
13、 of other birds behaviourBits likely that other birds have developed the same abilityCthe findings have clarified the relationships between speciesDa lot more remains to be explored about animal cognition解析:选D推理判断题。 根据最后一段的内容,尤其是第一句“we had been actively exploring animal cognition (认知) research.Its a
14、 good piece of the puzzle”可知人类一直都在探索动物的认知能力,这是一个很好的未知。由此可见关于动物的认知能力至今还是一个谜,仍然需要进一步探索。B(2019苏、锡、常、镇模拟)Alarming headlines suggest one in four teenage girls in the UK are selfharming, motivated by sex discrimination and pressures to look good in a selfie (自拍) society. These stories come from a report b
15、y UK charity The Childrens Society, based on an ongoing survey of 11,000 children aged 14. Among the girls, 22 per cent said they had selfharmed while boys 9 per cent.But while the term selfharm improves images of teenagers cutting themselves, that may, thankfully, be only the most extreme end of a
16、broader range. In this survey, participants were merely asked if they had “hurt themselves on purpose in any way”Some could have answered yes for things like punching (击拳) a wall in dissatisfaction or deliberately getting fallingdown drunk. Others could have thought the question included mental hurt
17、. Such selfdestructive behaviour would naturally be of concern to parents, but wouldnt be that unusual for teenagers. Max Davie, a health promotion officer, does believe that selfharm among teens is somewhat on the rise but thinks the question in this survey was not specific enough to reveal its rea
18、l universality.The latest headlines join an ongoing account about a mental health crisis in todays youth. Some blame cutbacks in social services, while others point to a loosening of sexual standards putting teens at risk. For those cautious of new technologies, it is social media or the latest popu
19、lar computer games.But such reports also deserve some skepticism. Claims of high rates of depression are usually based on surveys with very loose, nonmedical criteria. Thankfully, clinical depression is still rare in this age group.In fact, a different and regularly repeated survey has found no chan
20、ge in 11to15yearolds happiness with life as a whole between 1995 and 2016. Nor did their satisfaction with their appearance change, which makes it strange to blame the selfie culture for the apparent selfharm increase. This survey, called Understanding Society, even found improvement in happiness wi
21、th family and schoolwork over that period. These more optimistic findings were also in the latest Childrens Society report but were buried at the bottom of their press release.Davie thinks the rise in selfharm may not be due to a rise in unhappiness, but simply that this age group now sees selfharm
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402327.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
一年级下册语文课件-3.《小青蛙》|人教(部编版)(2018)(15张PPT) (共15张PPT).ppt
