2020江苏高考英语二轮培优新方案:专题限时检测(十七) 阅读理解A篇送分练(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020江苏高考英语二轮培优新方案:专题限时检测十七 阅读理解A篇送分练二 WORD版含解析 2020 江苏 高考 英语 二轮 培优新 方案 专题 限时 检测 十七 阅读 理解 篇送分练 WORD
- 资源描述:
-
1、专题限时检测(十七) 阅读理解A篇送分练(二)(共5篇,限时25分钟)AELECTRICITY IS AT THE CORE OF MODERN LIFE. DESPITE THIS, THE FULL STORY OF THIS REVOLUTIONARY FORCE HAS REMAINED UNTOLD UNTIL NOW.Simply Electrifying offers the comprehensive story of one of mankinds most important journeys: from a time when only a few could even
2、imagine a world with electricity to today when, for most of us, a world without electricity would be unimaginable.Since the birth of the modern science of electricity 265 years ago, mankind has built an impressive structure to produce, deliver, and use electricity, thanks to a combination of pioneer
3、ing science, innovative technology, wise business strategy, and pervasive (到处存在的) economic and environmental regulation.Simply Electrifying brings to life the stories of the people that made it all possible from early pathfinders like Benjamin Franklin, Michael Faraday, James Clerk Maxwell, and Albe
4、rt Einstein to innovators such as Samuel Morse, Thomas Edison, George Westinghouse, and Nikola Tesla. In modern times, business strategists and economic and environmental regulation driven by many, including President Franklin D. Roosevelt, Rachel Carson, and even President Barack Obama, have shaped
5、 how we use and understand electricity in crucial ways. Today, Elon Musk and others are on the edge of again changing the way we think about and interact with it.Simply Electrifying is painstakingly researched and beautifully written, showing us how both profitmakers and policymakers must use a wide
6、angle lens to truly understand the past and predict the future.语篇解读:本文是一篇广告,主要介绍了Simply Electrifying这本书。1According to the passage, the book Simply Electrifying is written to tell us _.Apioneering science of electricityBsignificant journeys of electricityCthe people who invented electricityDthe resea
7、rch which was about electricity解析:选B细节理解题。根据第一段的“Simply Electrifying offers the comprehensive story of one of mankinds most important journeys”可知答案。2Why is President Barack Obama mentioned in the book Simply Electrifying?ABecause a policymaker is usually a top dog that can arouse the readers interes
8、t.BBecause a policymaker can help promote the better use of electricity.CBecause policymakers can decide the future of the use of electricity on the market.DBecause policymakers can take control of the economy through electricity.解析:选B推理判断题。根据第三段中的“In modern times, business strategists and economic
9、and environmental regulation . Barack Obama, have shaped how we use and understand electricity in crucial ways.”可知,由奥巴马等政要人物所倡导的商业策略以及环境管理制度已经让我们养成用关键的方式去使用和理解电力的习惯。所以这些政策的制定者能够促进人们正确地使用电。B(2019南通七市模拟)London ZooSet in the heart of Regents Park, London Zoo provides a great day out with a family frien
10、dly atmosphere. It has been entertaining visitors of all ages with a collection of over 80,000 animals as well as some fantastic shows and interactive experiences for over 150 years.From the classic penguin feeding time to the insightful talks held in an authentic living rainforest there really is s
11、omething for everyone to enjoy. There are fun and games in the kids zone including a range of special exhibits designed to be as informative as they are exciting. Children are free to explore a treetop village, a secret underground world and the “Touch Zone” which provides a safe environment for the
12、m to interact with all of their favourite creatures. There is so much to do at London Zoo you may struggle to fit it all into one day! Your ticket includes priority entry access at no extra cost giving you more time to see one of the citys premier attractions. Important Information* Disabled Access:
13、 Wheelchair access is available throughout the park; however, as the Zoo contains a lot of listed buildings some have minor restrictions.* Parking space subject to (取决于) availability. Only valid in conjunction with a paid for Zoo entry ticket.* Last admission is one hour before closing time.* Some a
14、nimal exhibits may close up to 30 minutes before closing time.语篇解读:本文是一篇应用文。文章主要介绍了伦敦动物园的一些情况。3According to the advertisement, London Zoo _. Aprovides an ideal place for families to hold talks in an rainforestBcombines entertainment and interactive experiences with creaturesCoffers unlimited access
15、to premier attractions with a little more chargeDcaters to the curiosity of children with guided exploration and interactions解析:选B推理判断题。根据London Zoo这一版块的第二段可知,在这里既可以给动物喂食也有许多适合儿童的有趣活动。由此可知伦敦动物园将娱乐和与动物互动体验结合在一起。4It can be learned from the passage that _. Avisitors will be admitted to the zoo at their
16、 convenienceBdrivers shall get parking space with a paid entry ticketClate comers may miss some of the animal exhibitsDwheelchair users can have access to any building解析:选C细节理解题。根据全文最后一句“Some animal exhibits may close up to 30 minutes before closing time.”可知,一些动物展览可能会在闭馆前30分钟关闭,所以迟到的人可能会错过一些动物展览。CSe
17、condHand FindsIts hard to know what is worth buying at a garage sale. These can be of great value.LARGE FURNITUREThe key to buying big items is to wait until the end of the day. By then, the sellers are wondering how they are going to get that huge sofa back into the house.PLASTIC AND WOODEN TOYSMan
18、y oldfashioned wooden toys are solid enough to be passed from generation to generation. Clean wooden and plastic toys with a mixture of bleach (漂白剂) or vinegar and hot water. But stay clear of stuffed animals, which are always hard to clean.BICYCLES AND SCOOTERSBikes can be a great find, but its imp
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402333.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
重庆市北大附中重庆实验学校2012届高三英语语法课件:名词性从句考点归纳.ppt
