2020江苏高考英语二轮培优新方案:专题限时检测(十九) 阅读理解B篇保分练(二) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020江苏高考英语二轮培优新方案:专题限时检测十九阅读理解B篇保分练二 WORD版含解析 2020 江苏 高考 英语 二轮 培优新 方案 专题 限时 检测 十九 阅读 理解 篇保分练 WORD
- 资源描述:
-
1、专题限时检测(十九)阅读理解B篇保分练(二)(共4篇,限时28分钟)A(2019南京、盐城模拟)That competition keeps prices down is well known. But it is hard to measure by just how much, because prices vary for all sorts of reasons, from differences in labour costs and rents to taxes. Rising to the challenge is a new paper in The Economic Jour
2、nal by Giacomo Calzolari, Andrea Ichino, Francesco Manaresi and Viki Nellas,economists at the European University Institute, Bologna University and the Italian central bank. They looked at pharmacies (药房) and specifically at customers who may be particularly easy to rip off: new parents.Using data f
3、or 2007 to 2010 covering about a fifth of pharmacies in Italy, the researchers measured the way in which prices of hygiene products for babies changed as the number of babies varied. They took advantage of a peculiar law from the 1960s, according to which regions with at most 7,500 people are allowe
4、d just one pharmacy (supposedly to keep the quality of services high). They compared prices in places with populations just below this threshold, and just above.The products studied included some 3,000 varieties of shampoos, bath foams, baby wipes, creams and so on. Many are also used by adults on t
5、hemselves. Some people, for example, prefer suncream labelled “for children” because of its high level of protection. When raising prices for these products, even a pharmacist with a monopoly (垄断) must consider the risk that adult users will switch to products that are not aimed at children. But a r
6、ise in the number of babies, and hence buyers who are parents, could tip_the_scales_towards price increases. By contrast, the pharmacist should already be charging as much as parents are willing to pay for products without adult users, such as nappies.The scholars found that pharmacists raised price
7、s when there were more new parents but only in regions with a single pharmacy, and not for nappies. In monopoly areas a doubling of the number of babies from one month to the next (not unusual in a small population) coincided with a 5% increase in the price of the basket of babyhygiene products.The
8、study is timely. Italys government has started to loosen some of the many restrictions that stop competition in the pharmacy sector (though not yet the one that the researchers relied on). But such regulations are plentiful in many other lines of business, and not just in Italy. The consumers who pa
9、y the price are often those who find it hardest to travel to shop around for example, people with crying babies on their hands.语篇解读:研究人员发现竞争有利于降低价格。但是在一些人口比较少,只有一家垄断的药店的地方,儿童用药价格就比较高,所以文章建议政府放宽医药行业准入门槛,多增加一些药店,这样可以减轻新手父母的负担。1Whats the purpose of the study?ATo review the function of the special law f
10、or pharmacies.BTo make clear the relation between competition and prices.CTo collect the information on pharmacy business in Italy.DTo gather the data on hygiene products for babies in Italy.解析:选B细节理解题。根据第一段第一、二句“That competition keeps prices down is well known. But it is hard to measure by just how
11、 much .”可知,大家都知道竞争会导致价格下降,但是很难具体测量竞争到底影响了多少价格,所以研究的目的是为了搞清楚竞争和价格之间的关系。2The underlined phrase“tip the scales”in Paragraph 3 means “_”Apush the moveBkeep the levelCcontrol the rise Dbreak the balance解析:选A词义猜测题。根据本文的主题以及常识可知婴儿多了,家长(要扩大购买)会推动价格上涨。画线词意为“推动价格上涨”,A项与之表达的意思一致,故选A。3The governments new measur
12、es will greatly benefit _.Apharmacy owners Blocal merchantsCnew parents Dadult users解析:选C推理判断题。根据最后一段的内容可知,怀抱婴儿的家长不方便到远的地方去买儿童药品,所以在药店比较少的地方容易被欺诈。放宽一些禁止医药行业竞争的政策,同一个地方会有更多的药店,有利于降低药价,所以刚做父母的人会受益。B(2019南通七市模拟)We all have defining moments in our lives meaningful experiences that stand out in our memor
13、y. Many of them owe a great deal to chance: a lucky encounter (相遇) with someone who becomes the love of your life. A new teacher who spots a talent you didnt know you had. These moments seem to be the product of fate or luck. We cant control them.But is that true? Not necessarily. Defining moments s
14、hape our lives, but we dont have to wait for them to happen. We can be the authors of them. It is possible to create defining moments if we understand more about them. Our research shows that they all share a set of common elements. We start by asking: why do we remember certain experiences and forg
15、et others? In the case of big days, such as weddings, the answer is pretty clear its a celebration that is grand in scale and rich in emotion. No surprise that its more memorable than a maths lesson. But for other experiences in life from holidays to work projects its not so clear why we remember wh
16、at we do.Consider an experiment in which participants were asked to submerge (浸入) their hands for 60 seconds in buckets filled with 14 water. (Remember 14 water feels much colder than 14 air.) They were then asked to submerge their hands for 90 seconds instead of 60, but during the final 30 seconds,
17、 the water warmed up to 15. The participants were then given a choice: would you rather repeat the first trial or the second?Psychologists have explained the reasons for this puzzling result. When people assess an experience, they tend to forget or ignore its length. Instead they seem to rate the ex
18、perience based on two key moments: the best or worst moment, known as the peak, and the ending.In the participants memories, what stood out for them was that the longer trial ended more comfortably than the shorter one. So when we assess our experiences, we dont average our minutebyminute feelings.
19、Rather, we tend to remember flagship moments: the peaks, the pits (低谷) and the transitions. What we dont remember are the bits in between sometimes there is little to distinguish one week from the next.Partly this is because there may be only a dozen moments in your life that show who you are those
20、are big defining moments. But there are smaller experiences, too, in the context of a memorable holiday, romantic date or work achievement. Once we understand how we remember certain moments and why, we can start to create more moments that matter.语篇解读:本文主要阐述了人生的关键时刻最容易被记住,对一个人的影响也是最大的。对于这些关键的时刻,我们不
21、应被动地等,而是可以积极地去创造的。4How does the author understand defining moments?AWe can create defining moments in our lives. BDefining moments are just out of our control. CNo similarities exist between defining moments.DDefining moments consist of smaller experiences.解析:选A推理判断题。根据第二段的内容,尤其是第四、五句“We can be the
22、authors of them. It is possible to create defining moments if we understand more about them.”可知,作者认为决定性的时刻不必等待,我们自己可以创造这样的时刻。5We can learn from the experiment that _. Athe striking moments are more likely to be rememberedBthe length of an experience determines our memory of itCit is meaningful to di
23、stinguish the pits in between flagship momentsDall the components of an experience should be equally remembered解析:选A细节理解题。根据第五段第三句“Rather, we tend to remember flagship moments: the peaks, the pits (低谷) and the transitions.”可知,我们倾向于记住最重要的时刻:人生巅峰、低谷和转折点。the striking moments与flagship moments含义一致,都是指人生最
24、重要的时刻。6What would probably be discussed in the following part of the text?AWhat to prepare for lifes trials.BWhy to create defining moments.CWhom to owe our good fates to.DHow to create lifes big moments.解析:选D推理判断题。最后一段指出当我们知道了如何记住那些确定的时刻,我们就可以去创造更多重要的时刻,由此可推测,接下来就应该要说怎么去创造重要的时刻。C(2019南京模拟)Like a lo
25、t of healthcare professionals, Dr. Brian Goldman finds it extremely difficult to draw boundaries between his work and personal lives.“Theres this view that you should suck it up and do one more thing,” says the ER physician and host of CBCs White Coat, Black Art. But that “one more thing” often come
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402335.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
