2020高考英语新课标地区专用版大二轮讲义:专题三 七选五 第三节 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语新课标地区专用版大二轮讲义:专题三 七选五 第三节 WORD版含解析 2020 高考 英语 新课 地区 专用版 二轮 讲义 专题 三节 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、第三节段尾设空题(2019全国)In an online class,developing healthy patterns of communication with professors is very important. 36 While I have only listed two of each,there are obviously many other situations that can arise.Students should be able to extend the logic(逻辑) of each to their particular circumstance
2、.Dos 37 Questions about subject content are generally welcomed.Before asking questions about the course design,read the syllabus(教学大纲) and learning management system information to be sure the answer isnt hiding in plain sight.Participate in discussion forums(论坛),blogs and other openended forums for
3、 dialogue. 38 Be sure to stay on topic and not offer irrelevant information.Make a point,and make it safe for others to do the same.DontsDont share personal information or stories.Professors are not trained nurses,financial aid experts or your best friends.If you are in need of a deadline extension,
4、simply explain the situation to the professor. 39 Dont openly express annoyance at a professor or class. 40 When a student attacks a professor on the social media,the language used actually says more about the student.If there is truly a concern about a professors professionalism or ability,be sure
5、to use online course evaluations to calmly offer your comments.AThats what they are for.BTurn to an online instructor for help.CIf more information is needed,they will ask.DRemember that online professors get a lot of emails.EBelow are some common dos and donts for online learners.FEveryone has take
6、n a notsogreat class at one time or another.GAsk questions,but make sure they are good,thoughtful questions.语篇解读本文是一篇说明文。在网络课堂上,与教授建立健康有益的互动交流模式是非常重要的,作者在文中列举了一些规矩与禁忌。36答案E解析根据文章段落结构和本段首句“In an online class,developing healthy patterns of communication with professors is very important.”可知,在网络课堂上,与教授
7、建立健康的互动交流模式是非常重要的,作者在下文中列举了一些规矩与禁忌。故选项E符合语境。37答案G解析空后一句“Questions about subject content are generally welcomed.”解释了什么样的问题是受欢迎的,由此可知,G项“make sure they are good,thoughtful questions”与之相呼应,即要提一些好的经过缜密思考的问题。故选G。38答案A解析根据前一句“Participate in discussion forums(论坛),blogs and other openended forums for dialog
8、ue.”可知,要参与论坛讨论、博客和其他开放式的对话论坛。而空格后一句说一定要紧扣主题,不要提供不相关的信息。A项“这就是它们的用途”承上启下,符合语境。故选A。39答案C解析根据本段“Professors are not trained nurses,financial aid experts or your best friends.”可知,不要分享个人信息或故事,如果需要更多的信息,他们会主动问起的。故选项C符合语境。40答案F解析通读本段,并根据本段主题句“Dont openly express annoyance at a professor or class.”可知,此处作者告诫读
9、者,每个人都可能曾经上过不太好的课,不要在社交媒体上攻击教授,不要公开表达对教授或班级的不满,要利用网络课程评价系统平静地提出你的意见。选项F符合上下文语境。一、题型解读段尾设空题常见题型有:(1)总结句:总结本段内容。(2)过渡句或细节句。二、解题技巧1总结句(1)找关键语句:重点阅读空前一、二句,确定关键词。(2)确定信号词:在选项中查找表结果、结论、总结等的词语,如therefore,thus,in short,to conclude等。(3)注意转折关系:利用选项中表示转折或对比的关联词确定选项内容与前文是否对立。(4)注意并列递进关系:利用选项中含有并列关系的词,与前文相似句式或词汇
10、复现等解题线索。例如:【真题感悟】中第39题就和前文形成递进关系。根据段首的中心句“Dont share personal information or stories.”及上文中“Professors are not trained nurses,financial aid experts or your best friends.”可知,教授不是训练有素的护士,不是经济援助专家,也不是你最好的朋友,不要分享个人信息或故事,如果他们需要更多信息的话,他们会主动问起的。所以选C。2过渡句如果选项中找不出与前文之间的关联,就应考虑下一段的开头句,看是否能与选项衔接。A(2019四川遂宁三诊)Co
11、ld weather during winter months may keep many people from leaving home and running in the open air.However,a new study shows that the 11drop in temperature is a good reason to run. 1 Many people say running in winter can be difficult.Two reasons are the low temperatures and 10bitter winds. 2 That co
12、uld be because lower temperatures reduce stress on the body.When you run in cold weather,your heart rate and the bodys dehydration(脱水) levels are lower than in warmer conditions. 3 This information comes from John Brewer,who is a professor of 1applied sport science at St.Marys.For this study,he and
13、other researchers put a group of people into a room they called an “environmental chamber”The researchers then 2recreated summer and winter weather conditions in the room. 4 Brewer says he and his team recorded biological measurements of the runners.He says that the most important thing for people w
14、ho run in cold conditions is to wear the right clothing.Wear gloves on your hands. 5 And especially wear more than one layer of clothing to keep sweat away from your skin.AYet many runners might find it easier than running in hot weather.BWe have good reasons to run in winter.CWear shoes that will k
15、eep you from falling.DMany feel nervous when running in the cold weather.EThe body needs less water on a cold day than in warm weather.FIn fact,running in cold weather helps improve ones performance.GThe test subjects were asked to run 10,000 meters under both conditions.语篇解读本文是一篇说明文。冬天的寒冷天气会阻止很多人跑步
16、。研究发现,在寒冷的冬天跑步要比在夏天更能提高人们的身体机能,文章对此项研究作了详细说明。1答案F解析该空前一句提到“然而,一项新的研究表明,气温下降是跑步的绝佳时机”,分析各选项可知,此句与F项(事实上,在寒冷的天气中跑步有利于改善身体机能)与此空意义是一致的。故选F。2答案A解析根据下文的内容“那是因为低温环境能够降低身体的压力,与温暖的环境相比,在寒冷的环境下跑步,你的心率和身体的脱水程度更低”可知,在冬天跑步比夏天更容易。分析各选项可知,A项(然而,还有许多跑步者可能发现严冬时节跑步比炎夏季节更容易)符合题意,故选A。3答案E解析根据该空上一句“与温暖的环境相比,在寒冷的环境下跑步,你
17、的心率和身体的脱水程度更低”可得出“寒冷的环境下,身体需要的水分相对来说比较少”。分析各选项可知,E项(与温暖的天气相比,寒冷的天气里身体需要的水分更少)符合题意,故选E。4答案G解析根据该空上一句“研究人员在房间里模拟夏天和冬天的天气状况”可知,G项“他们要求受试者在两种环境(冬天和夏天)下跑完10 000米”符合题意,故选G。5答案C解析根据上文“对于在寒冷的条件下跑步的人来说,最重要的是穿合适的衣服,戴上手套。”可知,C项(穿上防滑鞋以免摔倒)符合语境,故选C。B(2019湘赣十四校联考)Take Care of Your Spine(脊柱)The spine stands at the
18、 center of your health,providing your body with structure and support.12It also contains your spine cord,a massive collection of nerves conveying electric signals from the rest of your body to your brain. 6 .Maintaining good posture(姿势) is one of the most important things you can do to keep your spi
19、ne healthy.13Proper posture means standing or sitting while keeping your spine straight,except for its natural curves.Posture comes into play even when you are asleep.Sleeping on your side puts less stress on your spine than most other positions. 7 .Especially if you work at a desk most of the day,i
20、ts important to get up and 3stretch regularly. 8 .Stretch can help the muscles around your spine relax and allow bones to shift into better arrangement.Strength exercises like pushups(俯卧撑) can also help by 7strengthening the muscles around your spine.However,dont 4overdo the exercise,as repeated mot
21、ions can strain the muscles around your spine.Finally,your diet affects the health of your spine because many vitamins are necessary for bones and nerves.In particular,vitamins B and D are 8essential to keep bones healthy,so you may want to consider taking a 5supplement. 9 ,so it is also helpful to
22、do some of the back exercise outside.Many of the actions necessary to keep your spine healthy are 9identical to those used to 6preserve your health in other ways. 10 .AHowever,the latter is also absorbed from sunlightBStaying still for too long can be hard on your backCSo protect your back,the rest
23、of the body will benefitDProtecting your spine with yoga is also a necessary stepETry the following exercises to keep your spine more flexibleFExercise is also an important factor in the health of your spineGSo you should take the following factors into account to have a healthy spine6答案G解析本句位于段尾,起承
24、上启下的作用。上文强调脊柱的重要性,后文为介绍保护脊柱的建议,故可推知G项“所以你应该通过考虑以下因素来拥有健康的脊柱”符合题意,故选G项。7答案B解析根据下文“Especially if you work at a desk most of the day,its important to get up and stretch regularly.(尤其是如果你一天的大部分时间都在办公桌前工作,那么有规律地站起来伸展身体是很重要的)”可知,本空应强调太长时间保持不动不利于健康,故选B项。 8答案F解析根据后文“Stretch can help the muscles around your
25、spine relax and allow bones to shift into better arrangement.(伸展可以帮助脊柱周围的肌肉放松,让骨骼进入更好的排列)”可知,本段主要强调锻炼也是保持脊柱健康的一个重要因素,故选F。9答案A解析根据上文“In particular,vitamins B and D are essential to keep bones healthy,so you may want to consider taking a supplement.(特别是维生素B和D对保持骨骼健康是必不可少的,所以你可能要考虑服用补充剂)”和后文“so it is a
26、lso helpful to do some of the back exercise outside(所以在户外做一些背部运动也是有帮助的)”可推测本空是指要通过晒太阳维生素D才能被人体吸收,故选A。10答案C解析根据上文“Many of the actions necessary to keep your spine healthy are identical to those used to preserve your health in other ways.(许多保持脊柱健康的必要措施与那些用于以其他方式保持健康的措施是相同的)”可知,C项“因此,保护你的背部,也有益于身体的其他部位
27、”符合语境,故选C。.障碍词汇突破(一)阅读下列句子,并根据句意猜测画线部分的意思1Those scientists are expected to engage in theoretical research,not applied research.应用的2The Jorvik Viking Centre uses technology to recreate sounds and smells,so visitors feel they are on a journey back to the age of the Vikings.再现3Jimmy stretched out his h
28、and to take the candy.伸开4You are supposed to work hard,but dont overdo it and make yourself ill.把做得过火5The teacher has a point when she told us that online courses are a good supplement for school education.补充6As common sense,everyone should preserve his eyes with special care.保护(二)同义词语替换7The univers
29、ity hopes to strengthen its tie with the local community.promote 8Any experience,particularly the more difficult one,is essential to ones development and growth.important/vital9The twin sisters were identical in appearance but quite the opposite in character.same(三)一词多义10bitter adj.苦涩的;痛苦的;怨恨的;寒冷的,刺
30、骨的(1)Good medicine is bitter in the mouth.adj.苦涩的(2)Losing the match was a bitter disappointment for the team.adj.痛苦的(3)She is said to be very bitter about the unfair way she was treated.adj.怨恨的(4)Outside,a bitter east wind was accompanied by the heavy snow.adj.寒冷的,刺骨的11drop v(意外地)落下;降低,减少;遗漏,不予考虑 n
31、滴;下降,减少;落差(1)The climber slipped and dropped to his death.v.(意外地)落下(2)According to the latest weather forecast,temperatures can drop to freezing at night.v.降低(3)I have been dropped from the team because of injury.v.不予考虑(4)A few drops of green food coloring were added to create a sense of environment
32、al friendliness.n.滴(5)The result of the market research showed a sharp drop in profits.n.下降(6)The water was quite shallow but where the reef ended,there was a steep drop to the sandy ocean floor.n.落差.长难句理解12It also contains your spine cord,a massive collection of nerves conveying electric signals fr
33、om the rest of your body to your brain.句式分析本句为简单句,主干是It also contains your spine cord。后面a massive collection of nerves是spin cord 的同位语,后面conveying electric signals.是现在分词短语作定语。精美译文 它还包含脊髓,一个巨大的神经集合,将你身体其他部位的生物电信号传送到你的大脑。13Proper posture means standing or sitting while keeping your spine straight,excep
34、t for its natural curves.句式分析本句是主从复合句,由连词while连接。主句中的mean doing表示“意味着做”。注意区别mean to do,表示“打算做,意图做”。whiledoing 构成状语从句的省略,省略了 you are。 except for 的含义为“除以外”,但是往往强调“排除整体中的部分”或“美中不足之处”。精美译文 正确的姿势意味着站着或坐着的同时保持脊柱笔直,除了保持它的自然曲线。强化练(二十二) .七选五AAt the end of a long day,its all too easy to take a hot shower,brus
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-402574.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
