2020高考英语江苏专用版提分模拟卷(六) WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020高考英语江苏专用版提分模拟卷六 WORD版含解析 2020 高考 英语 江苏 专用版 模拟 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考模拟卷(六)第一部分听力(略)第二部分英语知识运用(共两节,满分35分)第一节单项填空(共15小题;每小题1分,满分15分)请认真阅读下面各题,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。21.As an American living in Tianjin for about 10 years,Chris says that it has been a to be a witness to Chinas great progress.A.privilege B.preferenceC.priority D.principle答案A解析考查名词辨析。句意为:作为一个在天津生活了大约
2、10年的美国人,克里斯说,能够见证中国的巨大进步是一种荣幸。privilege荣幸;preference偏爱;priority优先;principle原则。故A选项正确。22.Throughout its early years,what we now call hip hop without even having a name.A.evolved B.is evolvedC.had evolved D.evolves答案A解析考查动词的时态。句意为:在它的早期,我们现在所称的嘻哈音乐甚至都没有名字。根据throughout its early years可知,空处应用过去式,所以用evol
3、ved。故A项正确。23.Scarcely myself comfortable and closed my eyes when I heard the sound of the alarm.A.I got B.I had gotC.did I get D.had I got答案D解析句意为:我刚让自己舒服些,闭上眼睛,就听到了警报响起的声音。scarcely.when.是固定句型,意为“一就,刚刚就”。在该句型中,主句的谓语动词应用过去完成时,而从句谓语动词应用一般过去时;且scarcely位于句首时,主句要部分倒装,而when引导的从句不倒装。24.The relationship bet
4、ween employers and employees has been studied .A.originally B.extremelyC.violently D.intensively答案D解析originally最初地,原始地,独创地;extremely极端地,激进地;violently猛烈地,激烈地;intensively加强地,集中地,深入细致地。句意为:雇主和雇员之间的关系已经被深入细致地研究过了。故选D。25.People spend half their time dreaming of getting rich,and the rest of their time thi
5、nking about all the things they if they got rich.A.will do B.didC.do D.would do答案D解析考查虚拟语气。本句是指人们总是在梦想如果他们发财之后,他们会做什么。根据前句内容“People spend half their time dreaming of getting rich”可知叙述将来发生的事情,表示对将来的虚拟,主句用would/should/could/might do。故D项正确。26.A Chinese proverb has it that “A tower is built when soil on
6、 earth ,and a river is formed when streams come together.”A.accumulates B.acceleratesC.collapses D.loosens答案A解析考查动词辨析。句意为:中国有句谚语,“积土成塔,聚水成河。”accumulate积累;accelerate加速;collapse倒塌;loosen使变松。由“and a river is formed when streams come together”可知,前后两个句子为并列关系。所以accumulate“积累”符合句意。故A选项正确。27.That was rather
7、 a tough question.How did you get it right?To tell the truth,I just .A.burnt the midnight oilB.was left to sink or swimC.played it safeD.took a shot in the dark答案D解析考查习语辨析。句意为:那个问题是相当难的。你是怎么答对的?说实话,我只是瞎猜的。burn the midnight oil开夜车;be left to sink or swim孤注一掷;play it safe谨慎行事;take a shot in the dark瞎猜
8、。由句意知D项符合语境。28.I have to go now because I must be for class.What a pity! See you!A.modest B.punctualC.desperate D.adequate答案B解析考查形容词词义辨析。句意为:我现在不得不走了,因为我必须准时去上课。真遗憾!再见!modest谦虚的;punctual准时的;desperate绝望的;adequate充足的,充分的。根据句意可知应选B。29.It is said that the only survivor in the car crash was badly injured
9、.However,somehow the doctors managed to help him .A.pull through B.put throughC.look through D.break through答案A解析考查动词短语辨析。句意为:据说车祸中唯一的生还者受了重伤。然而,医生们还是成功地帮他康复了。pull through(大病后)康复;put through为接通电话;look through逐一查看,浏览;break through突破。根据前面的“车祸中唯一的生还者受了重伤”可推知,是重伤后的康复,故选A。30. related industries,Beijing w
10、ill also commit to promoting the Intelligent Connected Vehicle (ICV) industry,whose future market is huge.A.In virtue of B.In terms ofC.On top of D.On behalf of答案C解析考查介词短语辨析。in virtue of通过,由于;in terms of就而言;on top of除之外;on behalf of代表。句意为:除了相关产业外,北京还将致力于推动未来市场巨大的智能互联汽车产业。根据句意可知C项正确。31.What does the
11、sign over there read?“No person smoke or carry a lighted cigarette or pipe in this restaurant.”A.will B.shall C.need D.must答案B解析句意为:那边的牌子上写着什么?“任何人不得在本餐厅吸烟或手持点燃的香烟或烟斗。” shall在此处表示“规定”。32.Blog discussions may be closed to new comments, a message is displayed informing you of that.A.in what case B.in
12、that caseC.in whose case D.in which case答案D解析考查定语从句。句意为:博客讨论也许会屏蔽新的评论,在这种情况下,会有消息通知你的。句中which case指代前面一句话的内容,引导非限制性定语从句,in which case意为“在这种情况下”。选项中what不能引导定语从句,that通常不能放在介词的后面,whose的语义不搭配。故D项正确。33.The mayor, writing the report,turned off the light,closed the door and went directly to his bedroom.A.t
13、o finish B.finishedC.finishing D.having finished答案D解析句意为:写完这份报告之后,市长关了灯和门,径直朝他的卧室走去。分析句子结构可知,空处应填非谓语动词,且The mayor与finish之间是主谓关系,再结合题干中的“turned off the light,closed the door and went directly to his bedroom”可知,finish所表示的动作发生在并列的谓语动词所表示的动作之前,故空处应用现在分词的完成式。34.Try she might,Sue couldnt get the door open
14、.A.if B.when C.since D.as答案D解析as在此意为“虽然,尽管”,引导从句需用倒装语序,即把句中的形容词、副词、名词或者谓语动词提到as前面。故选D。35.So you missed the wonderful lecture given by the famous professor? .I got there 10 minutes before it finished.A.You got me there B.You said itC.I hate to say it D.Not exactly答案D解析考查情景交际。You got me there你难住我了;You
15、 said it你说对了;I hate to say it我讨厌这么说;Not exactly不全是。句意为:这么说你错过了那位著名教授的精彩演讲了? 不完全是。我在演讲结束前10分钟到达了那里。结合句意可知答案为D。第二节完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)请认真阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。They may have text,email,Facebook and Twitter,but young people are still lonelier than any other age group.The Loneliness in N
16、ew Zealand Report, 36 by Statistics New Zealand,shows under 30s are more 37 to feel lonely than older people because loneliness decreases with 38 .Loneliness and poor mental health were strongly 39 across all ages.Young people were not as likely to feel lonely because of 40 hardship,but among older
17、people,lack of money has a significant 41 on loneliness.Women were more likely to feel lonely than men.Philip Walker,spokesman 42 the General Social Survey,said because it was relatively new it was hard to know whether loneliness among young people was a new 43 .But overseas research has found that
18、44 of loneliness in youth today are growing.Mr Walker said the 45 needed more exploration,including looking 46 the role of technology and social media.“It could be that peoples 47 of connection have gone up,so we expect increased levels of connection,” he said.“While 48 like cell phones could help y
19、oung people stay 49 ,on the other hand for those who do get bullied,especially bullied online,its quite 50 .A lot of the time potentially it is a big 51 to loneliness.”Figures from online dating website FindSomeone also 52 more young people were looking for 53 .Manager Rick Davies,said younger datin
20、g hopefuls were the fastest growing 54 on the site.The Statistics New Zealand report also 55 people who didnt have face-to-face contact with family and friends were more likely to feel lonely,as were those who lived alone.语篇解读本文讲述不同年龄段的人对孤独的感受情况。研究表明,年轻人比年龄大的人更容易感到孤独;女人也比男人容易觉得孤独;与家人和朋友缺少面对面的交流的人容易感
21、到孤独。36.A.published B.announcedC.found D.written答案A解析新西兰统计局的报告用“公布”恰当。publish出版,发表,公布;announce宣布,述说,预示,播报;find发现,找到;write书写。37.A.sure B.likelyC.possible D.closed答案B解析句意为:三十岁以下的年轻人比年龄大一些的人更容易感到孤独。be likely to do意为“有可能做某事”;possible作表语时,主语不可以是表示人的单词,通常用it作表语。38.A.experience B.abilityC.age D.knowledge答案C
22、解析句意为:新西兰统计局公布的新西兰孤独报告显示了三十岁以下的年轻人比年龄大一些的人更容易感到孤独,因为孤独感随着年龄的增长而降低。根据than older people推出用age。39.A.hated B.relatedC.isolated D.cursed答案B解析孤独感和心理状况不佳在各个年龄段都有很强的相关性。related与相关的,故选B。40.A.emotional B.employableC.educational D.financial答案D解析从下一句but后的内容可知这里说的是经济问题。句意为:年轻人不大可能因为经济困难而感到孤单。emotional情绪的,易激动的;em
23、ployable适宜雇用的,有资格任职的;educational教育的,有教育意义的;financial金融的,财政的,财务的。41.A.influence B.harmC.disturbance D.fear答案A解析句意为:但是对年龄大的人来说,缺少金钱会对孤独感产生很大的影响。influence影响,符合题意。42.A.from B.asC.for D.by答案C解析结合语境,此处指综合社会调查部门的发言人。from意为“出自;来自;从起”,如果用from,spokesman前面需用冠词。as意为“作为;如同”,如果用as,则应该放在spokesman的前面。for意为“为;因为;代表”
24、;by意为“靠近;通过;被;经由;不迟于”。43.A.trend B.directionC.choice D.fashion答案A解析句意为:(发言人)说因为对孤独感的研究是相对较新的,很难知道年轻人中的孤独感是否是新的趋势。从下一句可以推出A选项正确。trend意为“趋势,倾向;走向”。44.A.senses B.levelsC.stories D.factors答案B解析根据growing可以推出B选项符合语境,level意为“水平;标准”。句意为:但国外研究发现,现在青年的孤独程度在上升。45.A.finding B.contradictionC.result D.experiment答
25、案A解析根据上文中的overseas research可以推出A选项正确。句意为:沃克先生说这个研究的结果需要更多的探索。finding调查(或研究)的结果;contradiction矛盾,反驳;result结果,成绩;experiment实验,试验。46.A.for B.on C.about D.at答案D解析句意为:沃克先生说这个研究的结果需要更多的探索,包括考虑科技和社交媒体的作用。look for寻找,期望;look on看作,认为是(接as);look about四下里看,环顾;look at看,考虑。47.A.expectations B.imaginationsC.civiliz
26、ation D.innovation答案A解析句意为:这可能是人们对人际关系的期待上升了,所以我们希望联系的紧密程度增加。expectation期待,预期;imagination想象,想象力;civilization文明,文化;innovation创新,革新。48.A.transport B.technologyC.information D.channels答案B解析根据第三段第一句中的“the role of technology and social media”和空后的“like cell phones”可以推出B选项为正确选项。transport运输;technology技术,工艺;
27、information信息,资料;channel通道,频道,海峡。49.A.connected B.knowledgeableC.comfortable D.informed答案A解析根据上文中的“connection have gone up”可以推出A选项为正确选项,connected意为“连接的;有联系的;连贯的”。句意为:尽管像手机这样的科技能够使年轻人处于联系当中。50.A.isolating B.usefulC.frightening D.exciting答案A解析句意为:另一方面,对于那些受到欺负的人,尤其是网上受欺负的人,这是非常孤立的。isolating孤立的,绝缘的;use
28、ful有用的,有益的;frightening令人恐惧的;exciting令人兴奋的,使人激动的。51.A.contribution B.contributorC.introduction D.help答案B解析句意为:大部分情况下,这也是人感到孤独的一个潜在原因。contribution贡献,捐献;contributor贡献者,投稿人,原因;introduction介绍,引见;help帮助。52.A.confirmed B.noticedC.informed D.expressed答案A解析由本空后的较年轻的约会者增长最快,可推知这个网站的数据证实了越来越多的年轻人在寻找爱,故选A,confi
29、rm意为“证实,确认”。53.A.comfort B.friendshipC.love D.support答案C解析参考上题解析。54.A.students B.consumersC.candidates D.group答案D解析较年轻的约会者是所有约会人员中的一个特定群体,故选D。group组,团体。55.A.showed B.toldC.disclosed D.suggested答案A解析句意为:新西兰统计局的报告还表明没与家人和朋友面对面接触的人更容易感到孤独。show表明,证明;tell告诉,辨别;disclose公开,揭露;suggest提议,建议。第三部分阅读理解(共15小题;每小
30、题2分,满分30分)请认真阅读下列短文,从短文后各题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。ABook in a BoxWhat is BIAB?Creating a book in the traditional way is painful.The process is confusing and time-consuming.At Book in a Box,we solve that problem.We have created a new process to turn your idea into a book,which only requires you to spen
31、d about 50 hours on the phone and takes about seven months.Not only that,but the book is entirely your ideas,your words and in your voice.How it worksIn short,we interview you.You use your voice to get your ideas into a book,instead of your fingers.Our process updates the ancient scribe model in a s
32、ystematic and modern way to get you a book that is entirely your ideas,in your words,and even your voicebut much easier than doing it yourself.Book in a Box Promises1.We wont work with you unless we believe in your books ideas.2.Your book will be professional.3.Your book will be your ideas,words,and
33、 voice.4.Your book will have a marketing plan.PRICING:US$25KThe Book in a Box package includes all the elements required to take your ideas and turn them into a professionally published book.1.Completed Book ManuscriptComprehensive interviews to get all your ideas out of your head.The content of you
34、r book drafted with your words,revised with your changes and fully proofread.2.Published BookA beautifully designed cover and interior layout (including up to 10 images) in both paperback and e-book formats.Full rights ownership,including 100% of royalties,with the ability to order unlimited copies
35、at cost (with an initial 50-copy gift from us).3.Distribution and MarketingPrinting and distribution through all major online retailers.Marketing and promotion to become an Amazon best-seller.A scheduled podcast interview on you and your book.Major media press with content based on your interview.4.
36、Add-ons and ExtrasHardcover version (with 50 copies):US $2,500Audio book:US $5,000Multiple authors(2):US $2,000 per author56.How does BIAB help customers create a book?A.It translates their main ideas,words and voices into a book.B.It creates a system to turn the customers voice into words.C.It help
37、s them solve the problems they have in the process.D.It collects the information that they need for the book.答案A解析细节理解题。综合How it works中的内容可知,BIAB通过采访客户来得到他们的想法,然后再使用系统而现代的方式创作出一本书。故选项A符合题意。57.What services does BIAB offer?a.Editing.b.Designing.c.Reading and correcting.d.Printing.e.Arranging an inter
38、view on the book.f.Marketing.A.a,b,c,d,e B.a,b,d,e,fC.b,d,f D.a,b,c,d,e,f答案D解析细节理解题。根据Book in a Box Promises部分的内容可知,BIAB提供编辑、设计、校对、印刷、采访以及营销等服务。故选项D符合题意。BWhen its five oclock,people leave their office.The length of the workday,for many workers,is defined by time.They leave when the clock tells them
39、theyre done.These days,the time is everywhere:not just on clocks or watches,but on cell-phones and computers.That may be a bad thing,particularly at work.New research shows that clock-based work schedules hinder morale(士气) and creativity.Clock-timers organize their day by blocks of minutes and hours
40、.For example:a meeting from 9 a.m. to 10 a.m.,research from 10 a.m. to noon,etc.On the other hand,task-timers have a list of things they want to accomplish.They work down the list,each task starts when the previous task is completed.It is said that all of us employ a mix of both these types of plann
41、ing.What,then,are the effects of thinking about time in these different ways?Does one make us more productive?Better at the tasks at hand?Happier?In experiments conducted by Tamar Avnet and Anne-Laure Sellier,they had participants organize different activitiesfrom project planning,holiday shopping,t
42、o yogaby time or to-do list to measure how they performed under “clock time” vs “task time”.They found clock timers to be more efficient but less happy because they felt little control over their lives.Task timers are happier and more creative,but less productive.They tend to enjoy the moment when s
43、omething good is happening,and seize opportunities that come up.The researchers argue that task-based organizing tends to be undervalued and under-supported in business culture.Smart companies,they believe,will try to bake more task-based planning into their strategies.This might be a small change t
44、o the way we view work and the office,but the researchers argue that it challenges a widespread characteristic of the economy:work organized by clock time.While most people will still probably need,and be,to some extent,clock-timers,task-based timing should be used when performing a job that require
45、s more creativity.Itll make those tasks easier,and the task-doers will be happier.语篇解读朝九晚五,这是许多单位都采用的工作模式。本文阐述了钟点式工作模式与任务完成式工作模式的好处与坏处,建议公司可以把这两种工作模式相结合,以求效益的最大化。58.What is the way many workers often do their work?A.They adopt task-based planning style.B.They follow clock-based work style.C.They cho
46、ose to do tasks to their taste.D.They prefer the most creative task on hand.答案B解析细节理解题。根据第一段第二句“The length of the workday,for many workers,is defined by time.”可以看出,许多工人执行的是由时间界定的工作方式。59.Smart companies nowadays are supposed to .A.put work efficiency above everything elseB.carry out clock-based strat
47、egies to the letterC.improve the quality of workers life at any costD.adopt more task-based practice of management答案D解析推理判断题。根据倒数第二段最后一句“Smart companies,they believe,will try to bake more task-based planning into their strategies.”可知,明智的公司会尝试在他们的策略中加入更多的基于任务的计划,因此可以推出这些公司将会更多地运用任务式的管理方式。60.What is t
48、he best title for the passage?A.Clock Time or Task Time?B.Tasks Keep Workers More ProductiveC.Keep a Balance Between Work and LifeD.Perform Happy and Creative Jobs Now答案A解析标题归纳题。综合文章大意可知,本文主要是阐述钟点式工作模式和任务完成式工作模式这两种不同的管理方式,分析了其各自的优缺点,故选项A符合文章主题。CWhales,seals and walruses stay warm in chilly water bec
49、ause they have a thick layer of blubber(鲸脂).We humans rely on something like blubberneoprene rubber(氯丁橡胶) wetsuitsto spend time in cold water.But the thick versions for really icy water are heavy and ungainly.So rather than taking after big marine mammals,what if we could learn from the little ones,
50、like beavers(海狸) and otters(水獭)?“These animals are quite small and they cant carry around a thick layer of blubber.So instead they have fur that is evolved to trap air,and this air provides a layer of insulation for them in water.”Alice Nasto is a graduate student in mechanical engineering at MIT.Sc
51、ientists have known about this air-trapping insulation mechanism for a long time,but they had not teased out the details of how it works.So Nasto and her colleagues took on the challenge.“Were creating these furry samples from these rubbery materials by laser cutting molds and casting these hairy su
52、rfaces.And through our approach we can precisely control the spacing of the hairs and the length of the hairs.”The researchers then created a system to gather data when their pelts entered and moved through a liquidin this case not water,but silicone oil,which makes it easier to see air bubbles.The
53、key is to keep the pelts air layer intact.“So when theyre crossing the air water interface,initially their hairy texture is full of air.And then you go into water.How much of the air comes down with you as youre moving in through the interface.So thats what this model will tell you.”They found that
54、the denser the hairs,the more the air get trapped,which should keep the animalor potentially the human in a future furry wetsuitwarm.The research is in the journal Physical Review Fluids.“What we would like to work on moving forward is understanding,after you dive into the water,how do you maintain
55、this air layer trapped in your fur.And theres lots of interesting properties of the fur in nature that we havent yet looked at in our model that could help explain how this mechanism might work.”So for now,cold-water divers and surfers will still emulate seals or sea lions.But the day may come when
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高三语文鲁人版选修(唐诗宋词选读)教学课件:《鹧鸪天》(彩袖殷勤捧玉钟).ppt
