四川省广安市思源中学2016高考英语完形填空一轮练习(13) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 四川省广安市思源中学2016高考英语完形填空一轮练习13 WORD版含答案 四川省 广安市 思源 中学 2016 高考 英语 填空 一轮 练习 13 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、四川省广安市思源中学2016高考英语完形填空一轮练习(13)完形填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的A、B、C和D项中,选出最佳选项。Behind our house is the start of a fascinating trail (小径). This trail is one of the old roads that wind through untold miles of forest. My 1 , Beans, and I walk the trail frequently. Normally, Beans sniffs alongside the trail t
2、o follow the smell of a deer track or 2 some cause known only to him. Beans is a white dog, quite handsome and very 3 . He not only understands what we tell him, but also often makes sounds as if he were trying to 4 back. One morning, we took a different route, which led us to an unfamiliar trail. I
3、 was sure this trail would eventually lead us to our familiar 5 . But, no. We seemed to be far off course. After two hours, I suddenly realized that Beans probably 6 the way home. So I urged, Beans, take me home. He ran down a new trail. But it merely led to an intersection (岔道口) of trails. Soon it
4、became 7 that we were getting nowhere. I began to picture the rest of the day in the 8 , without food or drink. We had walked about ten miles. But Beans seemed totally 9 . The sniffing and exploring was going well for him. Finally, we 10 a crossroad near a highway. Lady Luck suggested I should turn
5、left. We did and 11 reached a cottage beside a field. I knocked on the door and explained my situation to an old man. He laughed and then drove us home. Since our adventure, I 12 that Beans probably knew all along how to get home. He was just having too much fan exploring new trails.( ) 1. A. deer B
6、. dog C. lady D. man(B)( ) 2. A. imagine B. consider C. explore D. present(C)( ) 3. A. smart B. sweet C. slow D. shy(A)( ) 4. A. turn B. kick C. jump D. speak(D)( ) 5. A. driveway B. path C. crossroad D. highway(B)( ) 6. A. knew B. saw C. showed D. made (A)( ) 7. A, mysterious B. ridiculous C. fasci
7、nating D. apparent(D)( ) 8. A. house B. forest C. field D. cottage(B)( ) 9. A. unconcerned B. unconscious C. undecided D. uncomfortable(A)( ) 10. A. left for B. went off C. came to D. drove toward(C)( ) 11. A. punctually B. frequently C. formally D. shortly(D)( ) 12. A. regretted B. remembered C. co
8、ncluded D. confirmed(C)【语篇解读】我的狗Beans领着我沿着一条不熟悉的小路散步而迷路了,结果好不容易才回到家。但从冒险经历来看,我断定Beans可能一直知道回家的路,他只是喜欢探险新的路径罢了。1. 答案:B解析:根据第二段第一句 “Beans is a white dog”可判断选B2. 答案:C解析:根据全文最后一句 “He was just having too much fan exploring new trails.”可判断选C3. 答案:A解析:根据最后一句 “He not only understands what we tell him, but a
9、lso often makes sounds as if he were trying to 39 back.”可推断Beans的聪明与机智。4. 答案:D解析:根据句中的 “makes sounds”可判断Beans试图用言语进行回答5. 答案:B解析:根据上文 “My 36 , Beans, and I walk the trail frequently.” 和 “we took a different route, which led us to an unfamiliar trail.”可综合判断选B,即“熟悉的小径”6. 答案:A解析:根据下文 “So I urged, Beans,
10、 take me home.可以推断我突然意识到Beans可能知道回家的路,故选A7. 答案:D解析:根据上文 “He ran down a new trail. But it merely led to an intersection (岔道口) of trails.”可推断其实Beans并不知道回家的路,即:很快,我们已经迷路是很明显的事了。8. 答案B解析:由前后语境可知我们迷失在一个偏僻之处,再结合第一段“This trail is one of the old roads that wind through untold miles of forest”的提示可判断选B项。9. 答案
11、A解析:根据句中but所表示的转折关系,再结合“The sniffing and exploring was going well for him.”的提示推断,至于迷路一事我着急,但Beams并不关心,故选A项。10. 答案C解析:由前后语境可推断此处应意为“我们终于来到了离高速公路不远处的一个十字路口”,故选C项。11. 答案D解析:很快我们就来到一处村舍,故选D项。shortly意为“不久”,符合语境。12. 答案C解析:从我们的冒险经历,我断定(得出结论)Beans可能一直知道回家的路,他只是喜欢探险新的路径罢了。由此语境可判断选C项。【由2013界佛山市普通质量检测(一)改编】 完形
12、填空。阅读下面短文,掌握其大意,然后从115各题所给出的A、B、C和D项中,选出最佳选项。My friends and I had just finished lunch at a hotel when it started to pour 1 . When it became lighter, I decided to get my car, which was 2 at my office three streets away. My friends argued that I shouldnt go, mainly because I was seven months pregnant
13、then. I assured them that Id be very 3 . I walked out of the 4 and started making my way to the car. At the traffic junction, a van stopped and the passenger got off with an umbrella. Before I knew what was happening, he walked right beside me and told me hed escort(护送) me to my 5 . I was very embar
14、rassed and declined(辞谢), but he was very 6 .During our 7 , he kept telling me to walk slower, as the ground was 8 . When we got to the car park, I 9 him and we parted ways. I did not get his 10 and may not even recognise him now. Did he 11 stop for me? Ill never know.So how did I pay it forward? I w
15、as at home when I 12 two Indian construction workers walking in the heavy rain. They were probably on their way to the construction 13 near my estate, which was a long walk in. I went out and passed them an umbrella. I told them they should take the umbrella and 14 it. They were very grateful and li
16、ke me, probably wondered why a 15 was offering such kindness.文章大意:这篇文章讲述的是作者在下雨天得到陌生人的帮助,她深受感动,想把这样的好事继续传递下去。1. A. hardly B. slightly C. heavily D. slowly【答案】C【解析】考查副词及上下文语境的理解。A. hardly几乎不; B. slightly轻微地;C. heavily沉重地; D. slowly慢慢地。根据it started to pour可知雨下的大用heavily;“我”和“我”的朋友刚在旅馆吃完午饭这时天突然下起了大雨,故选
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403096.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
(安徽专版)2021秋八年级英语上册 Unit 6 Bird watching课时2 ReadingⅠ课件 (新版)牛津版.ppt
