2020版同步译林版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT 3 SCIENCE AND NATURE 单元质量检测(三) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020版同步译林版高中英语必修五培优新方案练习:UNIT SCIENCE AND NATURE 单元质量检测三 WORD版含解析 20
- 资源描述:
-
1、Unit 3 单元质量检测(三).阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。ASeek: Have you ever come across a flower or tree and wish you knew what it was? Well, this app can identify a variety of plants for you! Just take a photo with your phone, and the app will search Wikipedia for you.Seek can als
2、o identify animals.You can create a profile (文件夹) and upload (上传) all your discoveries, and the app will add them to its photo database for other users to explore.MyNature Animal Tracks: Sometimes you only spot animal tracks.This app helps you match a set of tracks with a species through seven track
3、 categories and five sound categories.Oh, Ranger! ParkFinder: Cant find where to take a hike? This app will help! Use it to find the nearest parks with the activities you want to do, whether thats hiking, bird watching or whatever.This huge database features not only every national park, state park
4、and federal public land in the country, but it also includes 50,000 local parks.With this app, theres no excuse for staying inside!iNaturalist: This app is not simply an animal identification app.Its actually a social network for naturalists.You can record your observations of plants and animals and
5、 add them to the database.You can ask the community (大众) to help you identify something, keep track of everything youve come across during hikes, build your “life list” of what youve identified, and most importantly, become a citizen scientist.By recording what youve seen with this app, youre helpin
6、g scientists keep track of whats happening with the natural world.语篇解读:本文是应用文。文章主要介绍了四款应用软件,它们可以帮助人们更好地了解大自然。1What can you do with the help of the app Seek?AFind people who share the same interest.BMake your photos more attractive.CIdentify plants conveniently.DBecome a citizen scientist.解析:选C细节理解题。
7、根据第一段的“Well, this app can identify a variety of plants for you”可知,你可以上传照片到应用软件Seek上,以便于认识某种你不认识的植物。2Which app can help you find a good place for hiking?ASeek.BiNaturalist.COh, Ranger! ParkFinder.DMyNature Animal Tracks.解析:选C细节理解题。根据第三段的内容可知,Oh, Ranger! ParkFinder这一款软件能提供各种公园的信息,你可以找到你喜欢的公园进行徒步旅行、观鸟等
8、活动。3What can only be done with the app iNaturalist?AUploading your photos.BRecognizing animal tracks.CGetting information on plants.DCommunicating with other users.解析:选D细节理解题。根据文章第四段的“Its actually a social network for naturalists”可知,应用软件iNaturalist的特别之处在于,它是一个热爱大自然的人的社交平台,你可以与其他用户交流。4Who are the app
9、s mainly designed for?ANature lovers.BSchool students.CWildlife biologists. DInexperienced hikers.解析:选A推理判断题。文章给出的四款应用软件主要针对热爱大自然的人而设计,Seek,iNaturalist和MyNature Animal Tracks可以让人们对大自然中的动植物进行更为细致的了解,Oh, Ranger! ParkFinder可以帮助人们获得户外活动的信息。BTaylor Richardson has her eyes on the universe. Ever since a yo
10、ung age, she knew she loved space and made her goal to go to Mars someday. In order to start achieving her goal, she did some reasearch and found out about Mars Generation.The Mars Generation was created so that those who love space and Mars would have a way to meet people with similar interests. In
11、 the organization, collaborative (合作的) energy and a supportive environment make sharing dreams exciting and easy. Now, Taylor is a student ambassador (大使) for the organization and it is her job to tell people about the program and its mission (任务). She once advertised a program called “Train like an
12、 Astronaut” and she hopes that her efforts will be able to excite young people and adults about space exploration.Taylors biggest service mission involves increasing the literacy (读写能力) rate in America. When she was younger, she did not read well. However, because her mother was always supportive an
13、d helped Taylor by reading aloud to her and providing her with audio books, she eventually became a good reader. So, Taylor started a program called “Take Flight with a Book”, which focuses on helping more children enjoy reading materials. Through her book drives, she has raised over 500 books. And
14、now, she is on her third book drive and is collecting books to give to various organizations in Jacksonville.Taylor lives by her belief in the possibility of change. She said, “We still live in a wonderful world where we can still make a change and do whats right for all people.” In her own way, she
15、 is spreading positivity. By sharing her love for space and books, she is guiding other kids and becoming an inspiration to all.语篇解读:本文为记叙文。泰勒希望有朝一日能够踏上火星。为了实现这个目标,她成为“火星一代”的大使,她还鼓励更多的人去探索太空。5What does the program “Train like an Astronaut” do?AIt takes people to explore space.BIt trains students to
16、be astronauts.CIt employs more student ambassadors.DIt encourages people to discover more about space.解析:选D推理判断题。根据第二段的“. she hopes that her efforts will be able to excite young people and adults about space exploration”可知,该组织鼓励更多的人去喜欢太空探索。6How does Taylor encourage more children to read?ABy offerin
17、g audio books to kids.BBy creating a practical program.CBy asking mothers to read aloud to kids.DBy visiting various organizations in Jacksonville.解析:选B细节理解题。根据第三段的“So, Taylor started a program called Take Flight with a Book.”可知,她是通过开办一个项目鼓励更多的孩子阅读。7What may Taylor do in the future?ALive in a wonder
18、ful world.BHelp others make a change.CFigure out what is right in life.DPublish more books on space.解析:选B推理判断题。根据最后一段的“We still live in a wonderful world where we can still make a change and do whats right for all people”可知,她将继续帮助更多的人努力奋斗,从而改变这个世界。CFarmers have long relied on things that work withou
19、t their involvement bees to pollinate (授粉) flowers, earthworms (蚯蚓) to turn the soil, swallows to eat pests to make sure that crops grow the right way.Now a team of British researchers is trying to take this handsoff thinking in a hightech direction.Last October, scientists at Harper Adams Universit
20、y started a farm called the Hands Free Hectare to make the entire process of farming from sowing and fertilizing to harvest fully automatic.The project has just succeeded with five tons of robotgrown barley (大麦)“We believe the best idea is that in the future, farmers will manage groups of smaller, a
21、utonomous machines,” the researchers explained.“They will go out and work in the fields, allowing farmers to use their time more effectively instead of having to drive up and down the fields.”At the moment, agricultural machines very large and heavy can cover a lot of space quickly.But there are sho
22、rtcomings.“Fertilizer gets sprayed over entire farms, regardless of the different needs of different crops.Theyre also so heavy that theyre damaging farmers soils,” researcher Jonathan Gill said.Gill and his colleagues went smaller: a tractor, a combine and a harvester, which followed a programmed r
23、oute, using GPS.Altogether, they spent less than 200,000 on equipment, and used opensource technology and a drone (无人机)Eventually the system will be complex enough to treat different parts of a field, or even individual plants, differently.The team is quick to caution that they dont want to put farm
24、ers out of work.They said, “Instead of being busy in the fields, the farmer will manage the machines and monitor their crops.” The next stop for the barley will be a brewery.Thats not going to be completely automatic.At least not yet.语篇解读:本文是说明文。蜜蜂、蚯蚓以及燕子不需要人类的干预就可以为农业生产做出贡献。科研人员力图将这种“无为而治”的思想应用于高科技
25、的领域,改进农业机械以实现全面的农业自动化。8What feature of bees, earthworms and swallows inspired scientists?ATheir dependence on nature.BTheir special way of survival.CTheir selfless love for the earth.DTheir natural involvement in farming.解析:选D推理判断题。根据第一段的“Now a team of British researchers is trying to take this hand
26、soff thinking in a hightech direction”以及第二段的内容可知,蜜蜂、蚯蚓以及燕子不需要人类的干涉就可以使庄稼受益,研究者希望将这种“无为而治”的思想应用于科技农业的领域。9What advantage of Gills equipment is introduced in Para.4?AFreeing workers totally.BReducing the cost of harvest.CImproving the accuracy of farming.DIncreasing the output of different crops.解析:选C细
27、节理解题。根据第三段的“Fertilizer gets sprayed over entire farms, regardless of the different needs of different crops”可知,现有的农业机械设备不能精准施肥。第四段介绍了科研队选用小规模的农业设备,再加上GPS和无人机等设备的配合,可以实现精准农业的目标。10What can we infer from the last paragraph?AGills project is still at the design stage.BUnemployment wouldnt be a concern.C
28、The brewery will realize automation soon.DComplete automatic farming is unrealistic.解析:选B推理判断题。根据最后一段的内容可知,科研队并不想农民因为农业自动化而失业,农民需要控制机器并持续观察农作物。11Which of the following would be the best title for the text?AThe future of handsfree farmingBThe functions of agricultural machinesCThe development of auto
29、matic harvestDThe shortcomings of traditional farming解析:选A标题归纳题。通读全文可知,农业科研人员正努力实现农业全面自动化以解放农民的双手,如今已取得不小的成就。DBorn in London in 1825, Thomas Henry Huxley was one of the great men of the nineteenth century.In 1846 Thomas Henry Huxley was appointed assistant doctor aboard HM.S. Rattlesnake.The ship ha
30、d been asked to survey areas of the Great Barrier Reef and the neighboring seas.This gave Thomas Henry Huxley an opportunity to study animal life and was the start of his biological career.The voyage lasted four years, during which time he gathered much information on plankton (浮游生物)On his return fr
31、om the voyage, Thomas Henry Huxley was made a member of the Royal Society in recognition of his scientific work.Although he continued to publish papers about plankton, his interest was turning towards vertebrate (有脊椎的) animals.For some time Thomas Henry Huxley and his workmates had been discussing t
32、he possibility that animal species had evolved (进化), one from another.No satisfactory theories had been put forward, but in 1859 Darwins Origin of Species appeared.Thomas Henry Huxley at once realized its importance and how the theory of natural selection provided “the working hypothesis (假说) we sou
33、ght”For the rest of his life Thomas Henry Huxley struggled to ensure the full recognition of Darwins work.In 1863 Thomas Henry Huxley published Mans Place in Nature in which he compared man and great apes (猿)He clearly showed similarities.Despite his many achievements he was given no award by the Br
34、itish state until late in his life.From about 1870, Thomas Henry Huxley was too involved in other things to continue actual research.He had always been interested in education.He pioneered the teaching of biology and his method of selecting “type animals” is still followed today.He spent the last te
35、n years of his life writing essays mainly on biology.语篇解读:本文是说明文。文章介绍了英国生物学家、教育家赫胥黎的生平以及他的主要科学研究。12Why did Huxley go on the voyage?ATo explore the deep sea.BTo do research on sea animals.CTo work as a doctor on the ship.DTo gather information for his paper.解析:选C细节理解题。根据第一段的“In 1846 Thomas Henry Huxl
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403104.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2019级高一生物期末考试试卷.pdf
