分享
分享赚钱 收藏 举报 版权申诉 / 9

类型2020版复习方略高三英语(外研版)总复习练习:必修一 高考提能练(四) WORD版含解析.doc

  • 上传人:a****
  • 文档编号:403188
  • 上传时间:2025-11-30
  • 格式:DOC
  • 页数:9
  • 大小:70KB
  • 配套讲稿:

    如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。

    特殊限制:

    部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。

    关 键  词:
    2020版复习方略高三英语外研版总复习练习:必修一 高考提能练四 WORD版含解析 2020 复习 方略 英语 外研版 练习 必修 高考 提能练 WORD 解析
    资源描述:

    1、高考提能练(四)必修Module 4A Social Survey My Neighbourhood.阅读理解A2019贵阳监测 A new library in Tianjin Tianjin Binhai Public Library recently became an online hit. The Daily Mail described it as the “worlds ultimate (终极的) library”, while the word “breathtaking” was the choice of Newsweek magazine. One look at th

    2、e library and youll see why. With its futuristic (未来派的) design and walls loaded with books, its the dream library of every book lover.But as the surprise continues, theres a burning question lying in the back of our minds: When physical bookstores are closing down one by one, what makes libraries sa

    3、fe from the wave of digitization (数字化)? And do we really still need libraries now that weve got the Internet in our hands?Reporter Ian Clark has the answer. “Libraries are not declining in importance people are simply changing the way they use them,” he wrote on The Guardian website.What Clark means

    4、 is that libraries have shifted from simply being storehouses of books to a medium to help “bridge the gap between the haves and the havenots”, according to website Libraries Are Essential. Since not everyone can afford a smartphone, a tablet or an Internet connection, and not everyone has the knowh

    5、ow to search the Internet correctly and efficiently, its public libraries that make sure that these resources and technologies are available to a larger group of people.“Nobody is trying to sell you anything in the library. There is no pressure to buy and there is no judgment of your choices,” Anne

    6、Goulding, a professor at Victoria University of Wellington in New Zealand, wrote on the Newsroom website. “There are few other spaces that you can just be in without somebody questioning your presence or your motivation.”体裁:说明文题材:文化主题:数字化时代的图书馆【语篇解读】本文主要说明了在数字化时代,图书馆存在的原因。【难句分析】Since not everyone ca

    7、n afford a smartphone, a tablet or an Internet connection, and not everyone has the knowhow to search the Internet correctly and efficiently, its public libraries that make sure that these resources and technologies are available to a larger group of people.分析:本句是一个复合句,其中包含Since引导的原因状语从句,原因状语从句中又包含由

    8、and连接的两个并列句,主句为its public libraries. people,是强调句型。译文:因为不是每个人都能买得起智能手机、平板电脑或能连接到互联网,而且不是每个人都知道正确和高效地搜索互联网的窍门,正是(有了)公共图书馆(才)确保这些资源和技术可以提供给更大的人群。1What cause book lovers to like Tianjin Binhai Public Library?ABreathtaking magazines.BWorlds ultimate buildings.CDesign and book walls.DDigitization.答案与解析:C考

    9、查细节理解。根据第一段中的“One look at the library and youll see why. With its futuristic (未来派的) design and walls loaded with books, its the dream library of every book lover”可知,让图书爱好者喜欢上天津滨海公共图书馆的是它的设计和书墙。2Where does the text most probably come from?AA fiction. BA tour guide.CA newspaper. DA book.答案与解析:C考查文章出处。

    10、根据第一段中的“A new library in Tianjin Tianjin Binhai Public Library recently became an online hit. The Daily Mail described it as the worlds ultimate (终极的) library”可知,这篇文章可能出自报纸。3Why are physical libraries necessary to exist?AEveryone has a phone with them.BSome people are still used to the old ways.CMor

    11、e and more people use computers.DPeople can buy what they want there.答案与解析:B考查推理判断。根据第四段中的“Since not everyone can afford a smartphone, a tablet or an Internet connection, and not everyone has the knowhow. are available to a larger group of people”可知,由于并不是每个人都能通过网络获取知识,所以一些人依然在使用老方法,即去图书馆获取知识。4What d

    12、oes the text mainly talk about?ALibraries living on in the digital age.BInternet libraries nowadays.CPhysical libraries in the past.DPeoples dream libraries.答案与解析:A考查主旨大意。根据全文内容尤其是第二段中的“When physical bookstores are closing down one by one, what makes libraries. now that weve got the Internet in our

    13、hands”可知,这篇文章的主旨是在数字化时代,图书馆仍将继续存在。B2019太原模拟ShapeAccording to its website, Shape is a magazine for American women with active lifestyles. This womens health magazine covers everything from diet and exercise to psychology. What is great about Shape is that it knows that it must cover a lot more than f

    14、itness to give women all the information they need to stay healthy. Besides all the great features included in its print magazine, it also has an easily accessible website that anyone can use.Womens DayWomens Day is not only specifically a womens health magazine, but also includes a little informati

    15、on of what Shape has, along with more information on other aspects of life: family, money, travel and style. Many of the articles in Womens Day deal with specific diseases that are common to women, such as heart disease, breast cancer and others.Womens HealthFrom tips to recent health news to articl

    16、es about world affairs, Womens Health has everything that you expect in a womens health magazine. Another great feature is that Womens Health has a great website full of information, as well as articles from past magazines that you can check out. This is a great resource, since it lets you get to se

    17、e articles well at the office.FitnessThis magazine covers important topics such as physical fitness, health & beauty, and mental health. It offers something new in each issue, and its always easy to understand. The workouts are clearly presented with good photos to illustrate (说明) every movement, an

    18、d almost all can be done without making a trip to the gym.体裁:应用文题材:新闻广告主题:女性健康杂志【语篇解读】本文主要介绍了一些女性生活健康杂志。【难句分析】What is great about Shape is that it knows that it must cover a lot more than fitness to give women all the information they need to stay healthy.分析:本句是一个复合句。“What is great about Shape”是句子的主

    19、语部分,What在从句中作主语,“that it knows that it must cover a lot more than fitness to give women all the information they need to stay healthy”是that引导的表语从句,表语从句中含有that引导的宾语从句,宾语从句中含有省略了关系代词that的定语从句,省略的关系代词that在从句中充当need的宾语。译文:Shape这本杂志的伟大之处在于,它知道它必须涵盖比健康更多的内容来为女性提供保持健康所需的所有信息。5Whats the purpose of writing t

    20、he text?ATo describe some famous websites.BTo predict the bestselling writers.CTo introduce some health magazines for women.DTo advertise some fashion magazines for women.答案与解析:C考查目的意图。通读全文,根据Shape中的“According to its website, Shape is a magazine for American women with active lifestyles”,Womens Day中

    21、的“Womens Day is not only specifically a womens health magazine, but also includes a little information of what Shape has”,Womens Health中的“Womens Health has everything that you expect in a womens health magazine”,以及Fitness中的“This magazine covers important topics such as physical fitness, health & bea

    22、uty, and mental health”,我们不难发现本文是一则广告,主要介绍了一些女性生活健康杂志,故选C项。6How is Womens Day different from the others?AIt deals with many life problems.BIt provides information on family life.CIt includes many articles about women.DIt gives people a lot of health information.答案与解析:A考查细节理解。根据Womens Day中的“includes

    23、a little information of. aspects of life”可知,Womens Day不同于其他杂志的是它处理许多生活问题,故选A项。7What makes the information in Fitness easy to understand?AGood examples.BImportant topics.CInteresting stories. DIllustrative pictures.答案与解析:D考查细节理解。根据Fitness中的“The workouts are clearly presented with good photos to illus

    24、trate (说明) every movement, and almost all can be done without making a trip to the gym”可知,说明性图片使Fitness提供的信息更容易理解,故选D项。.完形填空2019南昌模拟 The mysterious golden box was tied with ribbon and sat upon a shelf in the dining room. During my childhood, I would often _1_ where it had come from and why it was ne

    25、ver _2_. Sometimes, I would climb upon a chair to get a _3_ look, but would never _4_ it for fear I would _5_ something special. Many years passed as the box continued to sit with its _6_ contents, undisturbed. The tragic _7_ of my father happened one spring day. After my fathers funeral, my mother

    26、carefully _8_ the ribbon and opened the treasured box with _9_ in her eyes and a lifetime memory in her heart. On a yellow piece of paper were written these words:“My love, I will go _10_, but I will hold dear my love for you, so I leave you this box filled with kisses. Please wait till I return.” T

    27、hen my mother told me this story: My parents _11_ in college when their best friends set them up on a blind date. As my parents friendship _12_, also did their love. They planned to get _13_ after graduation, but my father had to _14_ to war. Before leaving, he prepared that golden box and tied it w

    28、ith the ribbon as a symbol of his everlasting _15_ for my mother. He asked that she should open the box only _16_ she knew he would not be coming home. When my father finally _17_ from the war, they married. _18_, Mom kept that box unopened as a _19_ of their love and devotion during that _20_ time

    29、in their lives until the day when Dad passed away.体裁:记叙文题材:社会生活主题:父母之间坚贞的爱情【语篇解读】本文主要通过家里一个神秘的金色盒子讲述了作者父母之间坚贞的爱情。1A.suspect BhesitateCwonder Dexplain答案与解析:C根据语境中的两个特殊疑问词,并结合上文“The mysterious golden box”可推知,作者对这个金色盒子充满了好奇,故选C。wonder“想知道”。2A.tied BopenedCfixed Dwrapped答案与解析:B根据下文“undisturbed”可推知,金色盒子从

    30、来没有被打开过(opened),由此显得非常神秘。3A.new BcontentedCquick Dclose答案与解析:D因为好奇心驱使,作者爬上椅子想近距离一探究竟,故选D项。4A.respect BadmireCtouch Ddecorate答案与解析:C结合语境以及空后的“for fear”可推知,作者当时不敢碰(touch)那个金色盒子,害怕破坏什么特别的东西,与下文的“undisturbed”形成呼应。5A.spoil BdiscoverCrelease Dexpose答案与解析:A参见上题解析。spoil“破坏”符合语境。6A.imaginable BabnormalCtypic

    31、al Dmysterious答案与解析:D根据该句中的“continued”和“undisturbed”可推知,多年过去了,金色盒子依然神秘,没有被动过,与上文“The mysterious golden box”呼应。7A.loss BfailureCillness Dpressure答案与解析:A根据下文“After my fathers funeral”可推知,作者父亲的去世(loss)对作者来说是一件悲痛的事。8A.fastened BuntiedCobserved Dtore答案与解析:B与上文“The mysterious golden box was tied with ribb

    32、on”形成呼应,并结合“opened”可推知,母亲小心翼翼地解开了金色盒子上的丝带。9A.smiles BexcitementCtears Danger答案与解析:C根据上文“After my fathers funeral”,并结合空后的“in her eyes and a lifetime memory in her heart”可推知,母亲当时心情沉重,满含泪水,故选C项。10A.far away BaroundCback Dout答案与解析:A根据“Please wait till I return”可推知,父亲说自己要远行。11A.met BworkedCserved Drecogn

    33、ized答案与解析:A根据“when their best friends set them up on a blind date”可知,此处表示父母是在大学时朋友为他们安排的相亲会上认识(met)的。12A.ended BdisappearedCweakened Dgrew答案与解析:D根据下文“they married”可推知,随着父母的友谊加深(grew),他们的爱情也愈深厚。13A.connected BmarriedCprepared Dseparated答案与解析:B父母恋爱了,计划毕业后就结婚,与下文“they married”呼应。14A.pay attention Blook

    34、 forwardCgo off Dsettle down答案与解析:C当时父亲因为战争不得不离开(go off),与下文“Before leaving”呼应。15A.sympathy BmercyCsupport Dlove答案与解析:D根据上文“I will hold dear my love for you”可推知,此处表示父亲对母亲永恒的爱。16A.before BunlessCbecause Dif答案与解析:D根据语境可知,此处表示只有母亲得知父亲不会再回来,她才打开盒子。only if“只有”。17A.fled BreturnedCrecovered Dheard答案与解析:B根据

    35、“they married”可推知,父亲最终从战场上安全返回(returned)。18A.Otherwise BThereforeCHowever DInstead答案与解析:B根据语境可知,因为父亲回来了,所以(Therefore)母亲就一直没打开盒子。19A.reminder BwarningCconsequence Dnotice答案与解析:A根据语境可知,母亲保留那个金色盒子作为一个对他们之间爱和忠诚的纪念和提醒(reminder)。20A.spare BhardCbusy Dfree答案与解析:B根据上文父亲去参战可知,那是他们生命中艰难的(hard)时期。.语法填空2019广州检测

    36、 More than 700 years ago, a 17yearold Italian youth followed his father and uncle on a journey to the East, dreaming about the mysteries of China. The three set _1_ on a path that might have frightened even the most ambitious travellers. The young adventurer was Marco Polo.Having a talent for langua

    37、ges, Marco Polo learned to speak Mongolian language and Chinese. Later under the orders of Kublai Khan, he _2_ (travel) far and wide across China. Along the way, he stopped _3_ (record) detailed notes about the local customs, geography and values of the people, so as to report back to the Khan.Marco

    38、 Polo returned to Venice 24 years later. With _4_ (count) treasures brought back from the East, he became _5_ wealthy man overnight. _6_ he witnessed in China aroused much interest among his countrymen. Marco Polos journey to China and the contents of the _7_ (vivid) written book, The Travels of Mar

    39、co Polo, which _8_ (think) to be a fairy tale in Europe at the time, triggered a wave of European interest in the Orient.Marco Polos story is both one about an explorers search for riches and a Westerner _9_ (follow) his dream to reach China. More than 700 years later, China, the once mysterious ori

    40、ental nation, is igniting the Chinese dream of many modern Marco Polos, attracted by its rapid _10_ (develop) and its growing importance in the world.【语篇解读】本文是一篇夹叙夹议文。马可波罗在17岁时就随父亲和叔叔来到中国,看到了中国那时的发展情况。七百多年后的今天,中国以其快速的发展和在世界上日益重要的地位吸引了更多人。1答案与解析:off/out考查动词短语。该句意为:这三个人踏上了一条可能连最雄心勃勃的旅行者都害怕的道路。set off/

    41、out为固定短语,意为“启程,出发”,故可知答案。2答案与解析:travelled/traveled考查动词的时态。根据第一段第一句中的时间状语“More than 700 years ago”可知,此处讲述的事情发生在七百多年前,故用一般过去时。3答案与解析:to record考查动词不定式。一路上,他停下来详细记录当地的风俗、地理和人们的价值观,以便向可汗汇报。根据语境可知,空处表示停下来的目的,故用动词不定式作目的状语。4答案与解析:countless考查形容词。根据语境可知,他从东方带回了无数的珍宝,一夜之间成了富翁。空处修饰名词treasures,故用形容词形式,再根据语境可知,应填

    42、countless,表示“数不尽的”。5答案与解析:a考查不定冠词。该处泛指“一位富翁”,且wealthy的发音以辅音音素开头,故用不定冠词a。6答案与解析:What考查主语从句。分析该句结构可知,空处引导主语从句,也在从句中作及物动词witnessed的宾语,故用What引导该主语从句。7答案与解析:vividly考查副词。空处修饰动词written,故用副词形式。8答案与解析:was thought考查时态和语态。which指代The Travels of Marco Polo,为从句的主语,且该主语和动词think之间是被动关系,故用被动语态;再根据前文时态可知,应用一般过去时。9答案与解析:following 考查非谓语动词。a Westerner和动词follow之间是主动关系,且该处作后置定语,故用动词ing形式。10答案与解析:development考查名词。空前的形容词rapid修饰空处,且空处与后面的importance并列,故空处用名词形式。

    展开阅读全文
    提示  课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
    关于本文
    本文标题:2020版复习方略高三英语(外研版)总复习练习:必修一 高考提能练(四) WORD版含解析.doc
    链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403188.html
    相关资源 更多
  • 齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(解析版).pdf
  • 齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf齐次化妙解圆锥曲线(学生版).pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试物理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试地理试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试历史试题答案.pdf
  • 黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf黑龙江省齐齐哈尔市2021-2022学年高二上学期期末考试化学试题答案.pdf
  • 黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省大庆实验中学二部2023-2024学年高二英语上学期10月阶段性考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf黑龙江省哈尔滨师范大学附属中学2022-2023学年高三英语上学期11月期中考试试卷(PDF版带答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf黑龙江省哈尔滨市第三中学2023-2024学年高三英语上学期第二次验收考试试题(PDF版附答案).pdf
  • 黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf黑龙江省哈尔滨市哈尔滨第三中学2021-2022学年高二上学期第一学段学业水平考试 英语 pdf版试卷.pdf
  • 高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx高考英语一轮复习英语语法专题复习:特殊句型讲解课件(共105张).pptx
  • 高中英语音标与口型.swf高中英语音标与口型.swf
  • 陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf陕西省西安中学2022届高三英语五月全仿真模拟考试(一)(PDF版含答案).pdf
  • 陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf陕西省汉中市2021届高三上学期12月校级联考英语试题 答案.pdf
  • 陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf陕西省榆林市第十中学2023-2024学年高一英语上学期第一次月考试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf重庆市南开中学2023-2024学年高三英语上学期12月第四次质量检测试题(PDF版附答案).pdf
  • 重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf重庆市2023-2024学年高一英语上学期期中试题(pdf无答案).pdf
  • 重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf重庆市2021-2022学年高一英语下学期期末试题(PDF版带答案).pdf
  • 重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf重庆市2022-2023学年高三英语上学期高考适应性月考卷(四)试卷(PDF版附答案).pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 真题超详解》英语(131套)试卷及答案.pdf
  • 星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf星空 2023小升初《重点中学招生 五年真题分类卷》英语及答案.pdf
  • 新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf新疆霍尔果斯市2023-2024学年高三英语上学期11月月考试题(pdf无答案).pdf
  • 二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc二年级下英语教学反思-Unit 4l苏教牛津版.doc
  • 人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt人教版高中英语必修一教学课件:UNIT 2 PERIOD 2 .ppt
  • 全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt全优课堂2016届英语高考总复习课件(人教新课标)BOOK 5 UNIT 2.ppt
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit1-Unit5 单词检测练习题汇编(Word版含答案).docx
  • 人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx人教版(2019)高中英语必修第二册Unit 1-5 全套教案(附UNIT 1-UNIT 5 共5套单元测试卷及答案).docx
  • 《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt《高考总动员》2016届高考英语(北师大版)总复习课件:必修2-UNIT4 .ppt
  • 《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt《通用》2014版英语《高考专题辅导》课件:书面表达(共148张PPT).ppt
  • 关于我们 - 联系我们 - 加入我们 - 常用工具与软件 - 公益活动

    copyright@ 2020-2024 www.ketangku.com网站版权所有

    黑ICP备2024021605号-1