2020-2021学年新教材人教版英语必修第三册习题:题型强化练习 WORD版含解析.DOC
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材人教版英语必修第三册习题:题型强化练习 WORD版含解析 2020 2021 学年 新教材 人教版 英语 必修 第三 习题 题型 强化 练习 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、题型强化练习.阅读理解AIf Confucius(孔子)were still alive today and could celebrate his September 28 birthday with a big cake, there would be a lot of candles. Hed need a fan or a strong wind to help him put them out.While many people in China will remember Confucius on his special day, few people in the United
2、States will give him a passing thought. Its nothing personal. Most Americans dont even remember the birthdays of their own national heroes.But this doesnt mean that Americans dont care about Confucius. In many ways he has become a bridge foreigners must cross if they want to reach a deeper understan
3、ding of China.In the past two decades the Chinese studies programs have gained huge popularity in Western universities. More recently, the Chinese government has set up Confucius Institutes in more than 80 countries. These schools teach both Chinese language and culture. The main courses of Chinese
4、culture usually included Chinese art, history and philosophy(哲学). Some social scientists suggest that Westerners should take advantage of the ancient Chinese wisdom to make up for the drawbacks of Westerners philosophy. Students in the United States, at the same time, are racing to learn Chinese. So
5、 they will be ready for life in a world where China is an equal power with the United States. Businessmen who hope to make money in China are reading books about Confucius to understand their Chinese customers.So the old thinkers ideas are still alive and well.Today China attracts the West more than
6、 ever, and it will need more teachers to introduce Confucius and Chinese culture to the West. As for the old thinker, he will not soon be forgotten by people in the West, even if his birthday is.这是一篇新闻报道。主要讲述了外国人对中国文化的兴趣越来越浓,对于孔子思想也越来越感兴趣这一社会现象。孔子思想已深入西方,成为西方人深入了解中国的桥梁。美国学生对汉语产生了浓厚兴趣,这就需要更多的老师传播孔子思想
7、和中国文化。1The opening paragraph is mainly intended to _.Aprovide some key facts about ConfuciusBshow great respect for the ancient thinkerCattract the readers interest in the subjectDprove the popularity of modern birthday celebrations答案:C解析:推理判断题。在文章第一段中,作者假设如果孔子活到现在的话,过生日一定需要很多蜡烛。从第二段开始说孔子在西方很流行等内容,由
8、此可推断作者写第一段的目的是吸引读者,故正确答案为C。2What is the best title for the passage?AForgotten Wisdom in AmericaBHuge Fans of the Chinese LanguageCChinese Culture for WesternersDOld Thinker with a Big Future答案:D解析:标题判断题。由倒数第二段“So the old thinkers ideas are still alive and well.(因此,这位古代思想家的思想仍然鲜活。)” 和最后一段“As for the
9、old thinker, he will not soon be forgotten by people in the West, even if his birthday is.(至于这位老思想家,他不会很快被西方人民遗忘,即使他的生日是。)”可知文章想要阐述的观点是古代的思想家孔子并未被忘记,并且将来在西方还会很流行,由此可知D项“有前途的古代思想家”符合文意。3The passage is likely to appear in _.Aa newspaperBa history paperCa philosophy textbookDa biography答案:A解析:文章出处题。文章主
10、要讲的是中国的思想家孔子及其所代表的东方文化仍然被西方所推崇,而并没有讲孔子这个人具体如何,也没有谈及历史或者哲学内容,由此可推断这篇文章更可能出现在报纸上,故正确答案为A。BWhen we think of leadership, we often think of strength and power. But what are these really, and how do they operate?Leadership today is not about forcing others to do things. If this is even possible, it is sho
11、rtterm, and tends to backfire. If you order someone to do something against their will, they may do it because they feel they must, but the anger they feel will do more harm in the longterm. They will also experience fear.Fear causes the thinking brain to shut down, making the person unable to funct
12、ion at his or her best. If they associate you with this emotion of fear, they will become less functional around you, and you will have succeeded in not only shooting_yourself_in_the_foot,_but possibly making a very good employee or partner unable to perform effectively. Fear has no place in leaders
13、hip.The way we influence people in a lasting way is by our own character, and our understanding and use of emotion. We can order someone to do something, which may be part of the workday; or we can employ them at the emotional level, so they became fully devoted to the projects and provide some of t
14、heir own motivation (积极性). Todays workplace is all about relationships. Anyone works harder in a positive environment in which theyre recognized and valued as a human being as well as a worker. Everyone produces just a bit more for someone they like. Leaders understand the way things work. They know
15、 the pay check is not the single most motivating factor (因素) in the work life of most people.The true strength of leadership is an inner strength that comes from the confidence of emotional intelligenceknowing your own emotions, and how to handle them, and those of others. Developing your emotional
16、intelligence is the single best thing you can do if you want to develop your relationships with people around you, which is the key to the leadership skills.本文是一篇关于权利的夹叙夹议的议论文,讲述了什么是真正的权利。4The underlined phrase “shooting oneself in the foot” means _ in this passage.Athrow or walk in a specific direc
17、tion or towards a specific objectiveBto injure or harm ones own interestsCto move or pass suddenly or swiftlyDto grow forth from the ground答案:B解析:词义猜测题。根据上文If they associate you with this emotion of fear, they will become less functional around you(如果他们把你和这种恐惧的情绪联系在一起,他们在你身边就会变得不那么有用)以及下文but possibl
18、y making a very good employee or partner unable to perform effectively.(还可能会让一个非常好的员工或合作伙伴无法有效地工作。)可知当员工把领导与恐惧情绪联系在一起时,员工不仅会变得效率低下,从而损害领导自己的利益,还会让一个非常好的员工或合作伙伴无法有效地工作。可推测画线部分短语意思为“损害自己的利益”,故选B。5Which of the following is TRUE according to the passage?APeople tend to associate leadership with fear.BWo
19、rking conditions affect peoples physical health.CGood relationship is the key to business success.DSmart people are more functional in the workplace.答案:C解析:细节理解题。根据文章最后一段,尤其是最后一句Developing your emotional intelligence is the single best thing you can do if you want to develop your relationships with
20、people around you,which is the key to the leadership skills.可知好的关系是生意成功的关键,所以C选项是正确的。6To positively influence employees, a leader should first of all _.Ahide his own emotion of fearBprovide better suggestionsCgive his employees a pay raiseDdevelop his own personality答案:D解析:细节理解题。根据文章第四段第一句The way we
21、 influence people in a lasting way is by our own character,and our understanding and use of emotion.以及最后一段Developing your emotional intelligence is the single best thing you can do.可知为了积极的影响员工,领导者必须培养自己的个性,所以D选项是正确的。7Good leadership is mainly seen in a leaders ability to _.Aprovide a variety of proj
22、ects for employeesBhelp raise employees living standardsCdeal wisely with employees emotionsDgive employees specific instructions(指导)答案:C解析:细节理解题。根据文章最后一段第一句The true strength of leadership is an inner strength that comes from the confidence of emotional intelligenceknowing your own emotions,and how
23、to handle them,and those of others.可知好的领导者主要是看他是否能理智的处理员工的情感,故选C。CA black hole is created when a large star burns out. Like our sun, stars are unbelievably hot furnaces (熔炉) that burn their own matter as fuel. When most of the fuel is used up, the star begins to die. The death of a star is not a qui
24、et event. First there is a huge explosion. As its outer layer is exploded off into space, the dying star shines as brightly as a billion suns.After the explosion gravity pulls in whats left of the star. As the outside of the star sinks toward the center, the star gets smaller and smaller.The materia
25、l the star is made of becomes tightly packed together. A star is so dense(密集的) that a teaspoon of matter from it weighs billion of pounds.The more the star shrinks (缩小), the stronger the gravity inside it becomes. Soon the star is very tiny, and the gravity pulling it in is unbelievably strong. In f
26、act, the gravity is so strong that it even pulls light into the star! Since all the light is pulled in, none can go out. The star becomes black when there is no light. Then a black hole is born!Thats what we know about black holes. What we dont know is this: What happens inside a black hole after th
27、e star has been forced into a tiny ball? Does it keep getting smaller and smaller forever? Such a possibility is hard to imagine.But if the black hole doesnt keep shrinking, what happens to it? Some scientists think black holes are like doorways to another world. They say that as the star disappears
28、 from our universe, it goes into another universe. In other words, a black hole in our universe could turn into a “white hole” in a different universe. As the black hole swallows light, the white hole shines brightlysomewhere else. But where? A different place, perhaps, or a different timemany years
29、 in the past or future.Could you travel through a black hole? Right now, no. Nothing we know of could go into a black hole without being crushed(压碎). So far the time being, black hole must remain a mystery.Black holes are a mysterybut that hasnt stopped scientists from dreaming about them. One scien
30、tist suggested that in the future we might make use of the power of black holes. They would supply all of Earths energy needs, with plenty to spare. Another scientist wondered if a black hole could some day be used to swallow earthly wastea sort of huge waste disposal(处理) in the sky!本文主要是对黑洞进行了介绍,包括
31、什么是黑洞,以及它是如何形成的等等。8What happens when the star begins to die?AThere is no fuel left in it.BIts outer layer goes into space first.CIt doesnt give off light any longer.DA huge explosion will happen.答案:D解析:细节理解题。根据文章第二段The death of a star is not a quiet event. First there is a huge explosion可知,一颗星球的灭亡会引
32、发大爆炸,故答案为D。9Which of the following doesnt help produce a black hole?AThe gravity inside the star is very strong.BThe light cant go out of the star.CThe dying star shines very brightly. DThe star becomes smaller and smaller.答案:C解析:细节理解题。根据文章第三段The more the star shrinks(收缩), the stronger the gravity i
33、nside it becomes. Soon the star is very tiny, and the gravity pulling it in is unbelievably strong. In fact, the gravity is so strong that it even pulls light into the star! Since all the light is pulled in, none can go out. The star becomes black when there is no light恒星收缩得越厉害,它内部的引力就越大。很快,恒星就变得非常小
34、,引力把它拉进来,其强度令人难以置信。事实上,引力是如此强大,它甚至把光拉进恒星!因为所有的光都被拉进来了,所以没有一个能出去。当没有光的时候星星就变黑了,可知,当星球里的光透不出来,并变得越来越小,重力越来越大的时候,黑洞就逐渐形成了,而C选项是黑洞形成前的现象,故答案为C。10The black hole _. Acan pull in everything we know of in the worldBgoes into another universe and becomes a white holeCcontinues becoming smaller and smaller al
35、l the timeDwill appear at another place at a different time答案:A解析:细节理解题。根据倒数第二段“Nothing we know of could go into a black hole without being crushed.”可知黑洞能把世界上所有的东西吸进去,其余三项都是科学家们的猜测,故答案为A。11Whats the best title for this passage?AA New Scientific Discovery:Black HolesBHow Do Black Holes Come Into Bein
36、g?CTravel Through A Black HoleDWhat Are Black Holes?答案:D解析:标题判断题。短文主要是对黑洞进行了介绍,包括什么是黑洞,以及其如何形成等,因此最好的标题是D选项;A选项黑洞不是新的发现,B、C只是文章的两个方面,不全面,故答案为D。.七选五AEyesight plays a very important role in our daily life. Every waking moment, the eyes are working to see the world around us. Over forty percent of Amer
37、icans worry about losing eyesight, but its easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes. Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:Schedule yearly exams. _1_ Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check. The goo
38、d news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment, including eyeglasses.Protect against UV rays (紫外线). Long term stay in the sun creates risk to your eyes. No matter what the season is, its extremely important to wear sunglasses. _2_Give your eyes a break. Two
39、 thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products. _3_ Experts recommend that people practice the 20/20/20 rule: every 20 minutes, take a 20 second break and look at something 20 feet away._4_ As part of a healthy diet, eat more fruit and vegetables each da
40、y. Vitamins C and E help protect eyesight and promote eye health.Practice safe wear and care of contact lenses (隐形眼镜). Many Americans use contact lenses to improve their eyesight. While some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are breaking the rules and putting their eyesigh
41、t at risk. _5_ Otherwise, you may have problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.AEat your greens.BEye care should begin early in life.CThey can properly protect your eyes.DStay in good shape by taking more vitamins.EParents usually dont care about their own eyesight.F
42、Always follow the doctors advice for appropriate wear.GThis frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.视力在我们生活中起着一个重要的角色,专家建议父母亲在612个月的时候就带着孩子去进行眼部检查。无论什么季节,都要佩戴太阳镜有助于保护视力。三分之二的美国人花7个小时的时间使用电脑或者电子产品。没有让我们的眼睛得到休息,这样频繁地使用会增加我们眼睛疲劳的危险。多吃绿色蔬菜等食品,对眼睛有好处。另外要遵从医生建议,合理使用隐形眼镜。1B解析:本段的标题是Sched
43、ule yearly exams安排每年都检查眼睛。横线下一句:Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check.可知专家建议父母亲在612个月的时候就带着孩子去进行眼部检查。也就说眼部检查要尽可能地早进行。故选B。2C解析:长时间地在强烈的阳光下,都会伤害到我们的眼睛。所以不管是什么季节,我们都要佩戴太阳镜,因为太阳镜可能会保护我们的视力。故C项符合上下文。故选C。3G解析:本段的标题是Give your eyes a break.让眼睛休息。本段第一句
44、三分之二的美国人花7个小时的时间使用电脑或者电子产品。没有让我们的眼睛得到休息,这样频繁地使用会增加我们眼睛疲劳的危险。故G项符合上下文。故选G。4A解析:根据本段第一句As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day.可知要多吃蔬菜等绿色食品,对我们的眼睛是有好处的。故A项符合段落大意。故选A。5F解析:很多人都佩戴隐形眼镜等,但是在使用中总是没有按照使用说明,这也让他们的眼睛处于危险之中。那么我们要采纳医生的建议,合理使用这些设备。故F项符合上下文。故选F。BReading books is one of
45、the best hobbies. It not only helps you pass your time but also helps you increase your knowledge in a meaningful manner. _1_ Here we will give you a few tips that can help you. Fall into the habit of borrowing books to read. This is a very old school practice but still it can be highly effective. W
46、hen you borrow a book, there is obviously a deadline set. _2_ Read everywhere. Keep a book in your bag and read it anywhere you go. This will help you to pass your time in a very productive manner. _3_ Anyway, you can read your book 24 hours a day._4_ This can easily be described as a new school tec
47、hnique. You can read out to your brother or sister and this will enable you to finish your book as well as increase the knowledge and understanding of your brother or sister. Choose your books very carefully. _5_ Thus choose your books very carefully in order to enjoy your time and also finish your
48、book effectively. If you choose a good book that can keep you interested for a longer period of time, there is no way that you are going to leave it incomplete.ARead out to someone else.BRealize the importance of reading books.CTherefore, it is necessary to develop the reading habit.DFind an excuse
49、to read every day just by visiting book clubs.EYes, life is too short to read a book that doesnt impress you.FIt doesnt matter whether you are traveling or are about to sleep.GThis can encourage you to read it often to finish the book on time.本文主要介绍了读书是最好的爱好之一,它不仅有助于你度过时间,而且有助于你有意义地增加你的知识,所以我们有必要培养阅
50、读的习惯。1C解析:根据前文Reading books is one of the best hobbies. It not only helps you pass your time but also helps you increase your knowledge in a meaningful manner.可知,读书是最好的爱好之一,它不仅有助于你度过时间,而且有助于你有意义地增加你的知识。这里说的是阅读的好处,再根据后文说到的一些建议。按照行文逻辑可知,这里说到需要养成阅读的习惯,承上启下,因此,C项符合题意,故选C。2G解析:根据前文When you borrow a book,
51、 there is obviously a deadline (期限) set.可知,当你借书的时候,很明显是有最后期限的。G.This can encourage you to read it often to finish the book on time.(这可以鼓励你经常阅读,以便按时完成这本书。),承接上句且符合本段内容,故选G。3F解析:根据本段小标题Read everywhere.可知这里主要描述的是要随时随地阅读,F项:It doesnt matter whether you are traveling or are about to sleep.(无论你是在旅行还是在睡觉都没
52、关系。),这与标题中的everywhere呼应,符合本段内容,故选F。4A解析:根据后文You can read out to your brother or sister可知,这里说的是你可以读给你的兄弟姐妹听。以及下文说这样做的好处,可知本段讲要给别人读出来,A.Read out to someone else.(读给别人听。),符合文意,故选A。5E解析:根据后文Thus choose your books very carefully in order to enjoy your time and also finish your book effectively.可知,因此,为了更充
53、分地利用你的时间和有效地读完你的书,要认真地选择书籍。E.Yes, life is too short to read a book that doesnt impress you.(生命很短,没时间读不会给你留下印象的书。),与下句连接,讲原因,符合文段内容,故选E。CThere are lots of skiing lovers around the world. To get the most out of your time on the mountain you should think through each part of your adventureequipment, cl
54、othing, food, and travel. _1_, the more time you can spend on the slopes.EquipmentYour skiing equipmentcomposed of your skis, poles, bindings, helmet, and gogglesshould be checked over, and possibly tuned up, before you pack your bags for the mountain. _2_. Inspect your boots to make sure they fit p
55、roperly. Check your goggles and put them on with your helmet to see that they fit comfortably and offer a wide field of view.ClothingYour jacket and snow pants should be properly fitting and recently cleaned. Make sure your gloves are in good shape and offer a sense of comfort. _3_. Dont forget extr
56、a items like warm socks, neck warmers and ski masks as well.FoodAnyone who has ever purchased lunch at the ski lodge knows just how expensive it can be. Packing your own lunch saves you money and gets you back on the slopes faster. _4_, bring plenty of fluids to drink on breaks between runs._5_Know
57、your way to the mountain before you hit the road and consider writing down directions if you know youre heading into areas with spotty service. At the mountain, choose a designated meeting place in case the group becomes separateda spot near the main lift often works well. Check the forecast and cur
58、rent conditions of the mountain. Many ski resorts will have live updates on the number of open trails and lifts.ARoutes and planningBSpots and conditionsCIf you are fully preparedDThe more prepared you areEWhile bringing a bottle of water with you on the mountain isnt recommendedFBesides, long under
59、wear goes a long way in keeping your legs warm and comfortableGIf you are taking your skis onto the slope for the very first time, they may also need a fresh wax本文为说明文。本文主要介绍了滑雪时应做的一些准备。1D解析:考查对上下文的理解及推理判断能力。前句介绍滑雪出行前的准备,该空后说的是有个好的准备的结果,故本空也应该说准备,而“the more, the more”句式也是一很好的线索。分析选项可知,D项(The more pr
60、epared you are)符合题意,故选D。2G解析:考查对上下文的理解及推理判断能力。本段介绍滑雪装备。根据常识可知,设备使用前需打蜡,分析选项可知G项中的“also need”与上文“Your skiing equipmentcomposed of your skis, poles, bindings, helmet, and gogglesshould be checked”相呼应,故选G。3F解析:考查对上下文的理解及推理判断能力。从小标题可知本段介绍的是“Clothing衣物”。分析选项可知F项中“long underwear goes a long way in keeping
61、 your legs warm”中的“long underwear”就是属于衣服,这是提示字眼。因此F项符合题意,故选F。4E解析:考查对上下文的理解及推理判断能力。本段介绍的是“Food”是对吃喝的准备。分析选项可知E项(不建议你带着一瓶水上山)符合段意,且与后文相呼应,故选E。5A解析:考查对上下文的理解及推理判断能力。本小题是一段的小标题。分析最后一段的内容“Know your way to down directions if you know youre heading into areas with spotty service. At the mountain, choose a
62、 designated meeting.”可知,本段叙述的是路线及计划。分析选项可知A项(Routes and planning路线和规划)符合题意,故选A。.完形填空AThe worlds youngest DJ who is just two years old has thousands of fans thanks to his ability. Oratilwe Hlongwane, whose DJ name is AJ, is _1_ learning to put together words, but the baby is already able to _2_ and p
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403342.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022届高三统考语文一轮备考参考课件:专题十四 实用类文本阅读 3-第三节 高考真题、模拟题训练 .pptx
