2020-2021学年新教材北师大版大英语必修第二册模块综合检测:UNIT 4 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年新教材北师大版大英语必修第二册模块综合检测:UNIT WORD版含解析 2020 2021 学年 新教材 北师大 英语 必修 第二 模块 综合 检测 UNIT WORD 解析
- 资源描述:
-
1、模块综合检测(一).阅读理解(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)AThe UK has a whole host of things to do for free or at a low price and there are a number of websites devoted to bringing you the best.Take a look at our guide to some of our favorite UK cities.LondonIf you live in or near London and have access to the Internet,
2、youll discover many choices of free entertainment.The Londonist is an amusing website that offers daily and weekly breakdowns of the free and cheap events in the city.Categories include art,comedy,music,food and drink,theatre,festivals and talks.Head over to L for the latest schedule of affordable e
3、ntertainment.Time Outs website (T also has lots of information about free fun in the lively capital.Find out why the 60s really cemented(巩固) London as counterculture capital of the UK in our shop.ManchesterManchester is probably one of the top creative centres of England (if not the UK)If you need a
4、ny further convincing evidence,then head over to Creative Tourist,where you can find bags of daytime and nighttime entertainment thats easy on the pocketWhile youre there you can also check out Liverpool and Sheffield.Manchester is a historical city,which has shaped life in Britain.Take a look in ou
5、r shop.GlasgowIf Manchester is the creative centre of England then Glasgow has to be the creative centre of Scotland.You can visit Scotlands Centre for Design and Architecture at The Lighthouse,or go over to the Gallery of Modern Art,and then theres the wonderful and strange Hunterian Museum.For a l
6、owdown on the best free of Glasgow,take a look at VisitScotland.For a look at Glasgows picturesque qualities click here.【语篇解读】本文是一篇说明文。主要介绍了一些关于英国著名城市的网站以及这些网站中一些项目的信息。1Which website can you visit to learn about everyday events in the capital of the UK?ATime Out.BLondonist.CVisitScotland.DCreative T
7、ourist.B细节理解题。由第二段“The Londonist is an amusing website that offers daily and weekly breakdowns of the free and cheap events in the city.Categories include art,comedy,music,food and drink,theatre,festivals and talks.”可知,可以访问Londonist来获取英国首都的日常事件。故B选项正确。2What does the underlined phrase “easy on the po
8、cket” mean?AAvailable.BReasonable.CAffordable.DComfortable.C词义猜测题。由第一段“The UK has a whole host of things to do for free or at a low price.”可知,在英国有很多免费的或者低价的事情可以做。所以我们判断出“easy on the pocket” 是“能够支付得起”的意思。故C选项正确。3Where can you probably find the passage?AOn the Internet.BIn a geography book.CIn a touri
9、st brochure.DIn a fashion magazine.A文章出处题。由第一段“there are a number of websites devoted to bringing you the best.”和第二段“The Londonist is an amusing website.”以及“Glasgow”中的“.click here.”可知,这篇文章来自于因特网。故A选项正确。BWhen it comes to the most famous 20th century painters of the United States,Grandma Moses should
10、be mentioned,although she did not start painting until she was in her late seventies.As she once said to herself:“I would never sit back in a rocking chair,waiting for someone to help me.”No one could have had a more active old age.She was born on a farm in New York State,one of five boys and five g
11、irls.At 12 she left home and was in domestic service until 27 she married Thomas Moses,the hired hand of one of her employers.They farmed most of their lives,first in Virginia and then in New York State,at Eagle Bridge.She had ten children,of whom five survived;her husband died in 1927.Grandma Moses
12、 painted a little as a child and made embroidery(刺绣) pictures as a hobby,but only changed to oils in old age because her hands became too stiff(僵硬的) to sew and she still wanted to keep busy and pass the time.Her pictures were first sold at the local drugstore and at a market and were soon noticed by
13、 a businessman who bought all that she painted.Three of the pictures were exhibited(展览) in the Museum of Modern Art,and in 1940 she had her first exhibition in New York.Between the 1930s and her death,she produced some 2,000 pictures:careful and lively portrayals of the country life she had known fo
14、r so long,with a wonderful sense of color and form.“I think really hard till I think of something really pretty,and then I paint it” she said.【语篇解读】本文介绍了20世纪美国著名的画家Grandma Moses的生平及作品等具体信息。4What does Paragraph 2 mainly talk about?AMoses and her childrenBMoses and her childhoodCAn introduction to Mos
15、es lifeDAn introduction to Moses marriageC段落大意题。本段介绍了她的出生,以及随着年龄变化,她的一些基本生活情况,故C项正确。5What did Grandma Moses spent most of her life doing?AembroideringBpaintingCnursingDfarmingD细节理解题。根据第二段第三句“They farmed most of their lives,first in Virginia and then in New York State,at Eagle Bridge.”可知,她和丈夫一生都以农业为主
16、。故D项正确。6The underlined word “portrayals” in the last paragraph means AdirectionsBdescriptionsCsurveysDstagesB词义猜测题。根据本句“Between the 1930s and her death,she produced some 2,000 pictures: careful and lively portrayals of the country life she had known for so long,with a wonderful sense of color and fo
17、rm.”可知,她2 000多幅画里,主要描绘的是她所熟悉的乡村生活。“portrayals”是指对乡村生活的描述,故B项正确。7Which of the following would be the best title for the passage?AGrandma Moses and Her PicturesBGrandma Moses:A Woman Pioneer of 20th centuryCGrandma Moses and Her ExhibitionDGrandma Moses:The Best Painter of 20th centuryA标题归纳题。本文是一篇人物传记
18、类记叙文,介绍了20世纪美国著名的画家Grandma Moses的生平及作品等具体信息。B项中pioneer与文章内容不符,C项只是部分内容,D项说法错误,文章并没有说她是20世纪最好的画家。故A项正确。CSports can help you keep fit and get in touch with nature.However,whether you are on the mountains,in the waves,or on the grassland,you should be aware that your sport of choice might have great in
19、fluence on the environment.Some sports are resourcehungry.Golf,as you may know,eats up not only large areas of countryside,but also tons of water.Besides,all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses(球场) in good condition.This causes major environmental effects.For e
20、xample,in the dry regions of Portugal and Spain,golf is often held responsible for serious water shortage in some local areas.There are many environmentfriendly sports.Power walking is one of them that you could take up today.You dont need any special equipment except a good pair of shoes;and you do
21、nt have to worry about resources and your purse.Simple and free,power walking can also keep you fit.If you walk regularly,it will be good for your heart and bones.Experts say that 20 minutes of power walking daily can make you feel less anxious,sleep well and have better weight control.Whatever spor
22、t you take up,you can make it greener by using environmentfriendly equipment and buying products made from recycled materials.But the final goal should be “green gyms”They are better replacements(代替物) for traditional health clubs and modern sports centres.Members of green gyms play sports outdoors,i
23、n the countryside or other open spaces.There is no special requirement for you to start your membership.And best of all,its free.【语篇解读】本文以高尔夫球场为例,呼吁大家做一些低能耗、环境友好的体育运动。8Which of the following is the author most probably in favor of?APlaying basketball in a gym.BMotor racing in the desert.CCycling aro
24、und a lake.DSwimming in a sports centre.C推理判断题。根据最后一段第一、二句“Whatever sport you take up,you can make it greener by using environmentfriendly equipment and buying products made from recycled materials.But the final goal should be green gyms”和倒数第二句“Members of green gyms play sports outdoors,in the count
25、ryside or other open spaces.”可知,环保运动是在室外、在乡村或其他开阔地区使用环保设备进行的体育运动。因此推断C项“绕着湖泊骑自行车”是作者支持的运动。故C项正确。9What do we know about golf from the passage?AIt is popular in Portugal and Spain.BIt needs water and electricity to keep its courses green.CIt pollutes the earth with chemicals and wastes.DIt causes wate
26、r shortages around the world.B细节理解题。根据文章第二段第二、三句“Golf,as you may know,eats up not only large areas of countryside,but also tons of water.Besides,all sorts of chemicals and huge amounts of energy are used to keep its courses(球场)in good condition.”可知,高尔夫球占地多、用水多、维护起来耗费能源多,因此推断高尔夫球场需要水电维持球场是绿色的。故B项正确。1
27、0The author uses power walking as an example mainly because Ait uses fewer resourcesBit improves our healthCit is an outdoor sportDit is recommended by expertsA细节理解题。文章第三段首先提到“There are many environmentfriendly sports.”,然后介绍power walking,结合下文“You dont need any special equipment except a good pair of
28、 shoes;and you dont have to worry about resources and your purse.”可推断,作者用power walking为例的原因是疾走锻炼不需要特殊的设备,你不必担心资源和钱包。也就是这项运动只使用很少的资源。故A项正确。11The author writes the passage to Ashow us the function of major sportsBencourage us to go in for green sportsCdiscuss the major influence of popular sportsDintr
29、oduce different types of environmentfriendly sportsB写作意图题。纵观全文可知,文章简述了资源耗费较多的运动,如:高尔夫,也讲述了一些不怎么耗费资源的运动,如:power walking,最后一段作者提到“Whatever sport you take up,you can make it greener by using environmentfriendly equipment and buying products made from recycled materials.”可知,作者写文章的目的是为了让我们选择绿色环保运动。故B项正确。
30、DHave you ever received a gift that was so clearly not your taste that you wondered if perhaps it had been handed to you by mistake? Worse,have you ever given a present and watched your friend look as though she had opened the wrong box? Maybe she responded with a polite “Why,thank you,”but you knew
31、 you had missed the markWhy do presents sometimes go wrong? And what do your choices (good and bad) reflect about your personal qualities?Choosing the right gift is an art,I believe.It calls for empathythe ability to put yourself into someone elses head and heart.Were all able to do this;in fact.Wer
32、e born with a kind of natural empathy.After the earliest period of childhood,however,it needs to be reinforced (加强)by our parents,teachers,friends.When it isnt,were not able to understand other peoples feelings as sharply.This can show in the gifts we select,and so can many other emotional (情感的) qua
33、lities.Think back to the presents youve given over the past year,the time and effort you put into your selection,how much you spent,your thoughts while you were shopping,and your feelings when the receiver opened the package.Keep in mind that what you choose displays your inner world.Of course,you m
34、ay express yourself differently with different friends,relatives,and other people you know.We live in a society where exchanging presents is an important part of communication.Ignoring the tradition wont make it go away.If you really dislike such a tradition,tell your friends ahead of time.【语篇解读】本文介
35、绍了不管是接受、送出、还是挑选礼物,礼物本身都包含了一定的信息,这个信息从送出者传递到接受者。只有了解礼物接受者的喜好,才能挑选出合适的礼物。12The underlined expression “you had missed the mark” means you had failed to Aget the expected effectBkeep your friendshipCreceive a present in returnDmake her feel betterA词义猜测题。由第一段“Maybe she responded with a polite Why,thank y
36、ou,可知,送错了礼物,她不高兴。“you had missed the mark”的着重点是分析“mark”表示的含义。送别人礼物是希望别人高兴,因此mark最可能的意思是别人高兴的表情。这个高兴的表情就是送礼者所期望的效果,送错了礼物,就没有这个期望的效果了。故A选项正确。13Which of the following is the main idea of the second paragraph?ANatural empathy needs to be reinforced.BChoosing gifts requires one to understand the receiver
37、s.CSelecting the right gift is an ability people are born with.DEmotional changes influence ones choice of gifts.B段落大意题。由第二段“Choosing the right gift is an art,I believe.It calls for empathy the ability to put yourself into someone elses head and heart .”给别人挑选礼物是一门艺术,它叫做感情移入。以及“When it isnt,were not
38、able to understand other peoples feelings as sharply.”当这种能力不能得到加强时,我们就不能了解别人的感受,所以判断出段落的大意为“挑选礼物时需要去了解接受者。”故B选项正确。14In the third paragraph,the author tells us that Aattention should be paid to the receivers responsesBone learns from what he did in the pastCthe choice of gifts reflects ones emotional
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403400.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
