新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第三册 UNIT 6 NATURE IN WORDS .ppt
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 新教材2022届新高考英语外研版一轮复习作业课件:选择性必修 第三册 UNIT 6NATURE IN WORDS 新教材 2022
- 资源描述:
-
1、三十六 选择性必修 第三册 Unit 6Nature in words(限时35分钟).阅读理解AI have well travelled in Spain and visited a good number of Spanish cities.However,no city will ever quite match Cadiz,where I spent six months studying as a student.Before that,I knew very little about Cadiz but I decided to take a risk and explore i
2、t.Well,the risk certainly paid off.Cadiz,Europes oldest city,hangs off Spains southern coast on a peninsula(半岛),surrounded almost entirely by water.As you leave the shady streets of the historical old city and explore more of it,you are met with vast areas of the blue Atlantic Ocean and white sandy
3、beaches,which in my opinion are some of the best in Spain!One of the great things about Cadiz is the wonderful,rich culture of food and drink.There are little tapas(小吃)bars lining every street and most will serve tapasfor around 1.502 euros,meaning you can try a whole variety of Andalusiandishes.Cad
4、iz has also come to be known as“The Singing City”.It comes from the annual carnival(狂欢节),one of the biggest in Europe.A very large number of people go to Cadiz to see it.During those ten days,Cadizs narrow streets are filled with the sound of singing as musical groups fight for a place in the contes
5、t,which takes place on the last Saturday of carnival.The songs perfectly show the sense of humor of the Gaditanos,who,besides being so warm and welcoming,are said to have the best sense of humor in Spain!That is my experience of Cadiz:a wonderful,typically Andalusian city which is often overlooked b
6、ut well worth a visit.I am currently living in Huelva,just a short drive from Cadiz,so please pay attention to my next sharing!【文章大意】本文是一篇记叙文。文章讲述了作者体验西班牙城市加的斯的感受,着重讲述了加的斯的地理位置、自然风光、食品文化以及“歌唱城市”这个名字的由来。1.What does the word“that”underlined in Paragraph 2 refer to?A.Studying in Cadiz.B.Competing in a
7、match.C.Teaching a student.D.Becoming an explorer.【解析】选A。代词指代题。根据第一段“However,no city will ever quite match Cadiz,where I spent six months studying as a student.”可知,画线词指代“在加的斯学习”。2.What does the third paragraph mainly talk about?A.The unknown origin and long history of Cadiz.B.The beautiful life of p
8、eople living to Cadiz.C.The geographic position and scenery of Cadiz.D.The authors complex attitude towards Cadiz.【解析】选C。段落大意题。通读第三段的内容可知,该段主要介绍了加的斯的地理位置和景色。3.Why is Cadiz called“The Singing City”?A.A number of local people enjoy humorous songs.B.Singing is everywhere during a big annual carnival.C.
9、Many grand carnivals attract well-known singers.D.A lot of singing competitions take place each year.【解析】选B。细节理解题。根据第五段的内容可知,加的斯被称为“歌唱之城”是因为在一个盛大的狂欢节上到处都是歌声。4.From which is the text most probably taken?A.A post on the Internet.B.A geography textbook.C.A travel brochure.D.A biography.【解析】选A。文章出处题。根据最
10、后一句“I am currently living in Huelva,just a short drive from Cadiz,so please pay attention to my next sharing!”可推断出本文最有可能出自网上的一则帖子。BA camera,a glove,a hand tool,even a toothbrush.they are all up there,above the clouds,going around and around the Earth.There are also thousands of pieces of metal and p
11、lastic.Some of them are only about the size of a fingernail.Many are much larger.Scientists consider all these objects to be space junk and they are a problem.Since people first launched rockets into space in the 1950s,we have been leaving behind all sorts of things.Much of the space junk is made up
12、 of little pieces of things that were once bigger objects,until they struck each other and broke apart.Sometimes larger pieces survive the extreme heat through the atmosphere and hit the ground or the ocean at great speeds.But space junk falling on housetops is not the biggest worry.Scientists are c
13、oncerned about the Kessler Syndrome.It is named after the American scientist who first thought of the idea in 1978.Imagine what happens when an empty rocket strikes another while orbiting the Earth.Two big things become many smaller things.They then hit other things.The pieces get smaller and smalle
14、r until they form a cloud of junk that may block the path of future space vehicles.Marco Castronuovo,an Italian Space Agency researcher,suggested launching a satellite into space that would get very close to some of the larger pieces of space junk.The satellite would connect a small rocket to the us
15、eless object.When the rocket explodes,it pushes the junk into a lower and slower orbit,nearer the Earth.After a time,the junk burns up in the atmosphere.Scientists have been concerned about space junk for many years.Right now,the costs of the cleanup have been too great.Mr Castronuovo says his syste
16、m could be put in place for a much more reasonable amount of money.【文章大意】本文介绍了太空垃圾及其危害,还介绍了科学家正在研究清理太空垃圾的方法。5.What does the underlined part“space junk”in Paragraph 1 refer to?A.Clouds that are made up of small objects in space.B.Small pieces of things that were once bigger objects.C.All kinds of obj
17、ects that have been left behind in space.D.Objects that survived the extreme heat through the atmosphere.【解析】选C。细节理解题。从第一段和第二段中的“Since people first launched rockets into space in the 1950s,we have been leaving behind all sorts of things.”可知,space junk指人类在太空活动中遗留在太空的所有的物体,即“太空垃圾”。6.Why do scientists
18、consider the Kessler Syndrome a big problem?A.An empty rocket might strike a spacecraft orbiting the Earth.B.Space junk might fall onto the Earth,causing damage.C.Space junk clouds are likely to block the path of spacecraft.D.Space junk becomes bigger and bigger before it is hard to get rid of.【解析】选
19、C。细节理解题。第三段介绍了Kessler syndrome,最后一句指出了其潜在的危险,即垃圾云有可能会阻碍未来太空飞行器的轨道。7.What is mainly talked about in the passage?A.Human beings are responsible for space junk.B.Smaller objects come together to form clouds of space junk.C.An Italian researcher has found a good way to remove space junk.D.Space junk is
20、a big problem human beings have to find ways to solve.【解析】选D。主旨大意题。通读全文可知,本文介绍了太空垃圾及其危害,还介绍了科学家正在研究清理太空垃圾的方法。【知识拓展】背景链接Kessler Syndrome(“凯斯勒症候群”),这个概念是美国宇航局顾问唐纳德凯斯勒提出的,它设想有一天低地球轨道上的垃圾实在太多了,以至于人造卫星和航天器经常被撞击,由此产生更多的太空垃圾,恶性循环,最后使得发射新的太空器都几近不可能,因为一发射上去就会被撞坏。.完形填空(2021山东模拟)Exercise and I have never had a
21、 good relationship due to my fear of sports.From a young age,my dad1me into a dozen sports.I didnt like any of them,2.When I entered University of Regina,my dad3telling me“You have tofind a way to stay 4”or“You dont want to get the Freshman 15,do you?”So I5to give swimming a shot,but I 6managed to g
22、o to the pool twice duringthe fall semester(学期).Worse still,I was 7to convince myself that“Yeah,thats OK.”Spring semester came.A friend of mine8me one day asking if I wanted togo to Zumba with her.All I knew about Zumba was that it was basically exercisedancing to Latin and pop songs.It didnt sound
23、too bad,but I couldnt be 9.I went,and that was it.Zumba became my10of tea.The instructor wouldalways say:“Dont worry about the steps.Have fun.Do your own thing.”Thatremoved my 11about sports.I didnt have to be 12.I didnt even have tobe good.I just need to 13the music and move.Zumba did 14me from the
24、Freshman 15,but it also did so much more.It let me make 15with myunpleasant past with physical fitness,and enjoy staying healthy.【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要讲述了作者从小开始就不喜欢运动,甚至产生了恐惧的心理,但是一次偶然的机会,作者接触到了尊巴,这种舞蹈使作者克服了对运动的恐惧,并且使身体获得了健康。1.A.expectedB.allowedC.forcedD.invited【解析】选C。考查动词辨析。句意:从很小的时候起,我爸爸就强迫我从事十几项运动。A
25、.expected期待;B.allowed允许;C.forced强迫,迫使;D.invited邀请。根据I didnt like any of them可知,作者不喜欢这些运动,都是爸爸强迫他做的。故选C。2.A.thereforeB.thoughC.insteadD.besides【解析】选B。考查副词辨析。句意:不过,我一项也不喜欢。A.therefore因此;B.though尽管;C.instead反而,代替;D.besides此外。上文提到作者从小就接触了很多项运动,再结合I didnt like any of them可知,上下文形成转折关系。故选B。3.A.avoidedB.ris
26、kedC.regrettedD.kept【解析】选D。考查动词辨析。句意:当我进入Regina大学时,我爸爸一直对我说:“你必须找到保持身材的方法”或者“你不想让一个新生增重15磅,是吗?”A.avoided避免;B.risked冒险;C.regretted后悔;D.kept保持。根据“You dont want to get the Freshman 15,do you?”可知,此处表示爸爸不停地叮嘱作者要保持体形。故选D。4.A.in shapeB.for funC.at easeD.on business【解析】选A。考查介词短语辨析。句意:当我进入Regina大学时,我的爸爸一直对我说
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403420.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2020年最新多边投资担保合同范本.pdf
