2023年高考英语一轮复习 练案10 UNIT 4 HISTORY AND TRADITIONS 新人教版必修第二册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023年高考英语一轮复习 练案10 UNIT HISTORY AND TRADITIONS 新人教版必修第二册 2023 年高 英语 一轮 复习 10 新人 必修 第二
- 资源描述:
-
1、UNIT 4HISTORY AND TRADITIONS.阅读理解A(2022辽宁省实验中学模拟)One of the most popular travel destinations in the world, England offers almost endless possibilities for vacationers seeking fun things to do and top attractions to visit.Tower of LondonBuilt in 1078 by William the Conqueror, the White Tower is home
2、to amazing exhibits, such as Line of Kings, the worlds oldest visitor attraction, established in 1652. Oilier highlights include the impressive Crown Jewels exhibition, classic Yeoman Warder Tours.If youre traveling with children, be sure to check for special events for kids, including “Knights Scho
3、ol”and other immersive programs that provide a fun insight into the castles history.StonehengeStonehenge is Europes best-known prehistoric monument. Its so popular that visitors need to reserve a ticket in advance to guarantee entry. Exhibitions at the excellent Stonehenge visitor center set the sta
4、ge for a visit explaining through audio-visual experiences and more than 250 ancient objects how the enormous stones were established between 3000 and 1500 BC., and sharing information about life during this time.The British MuseumWith collections of antiquities that are among the worlds finest, the
5、 British Museum holds more than 13 million artifacts from Egypt, Greece,the Roman Empire and China. The most famous artifacts are the Elgin Marbles from the Parthenon in Athens. Besides, the Ancient Egyptian collection is the largest outside of Cairo, and the hoard of Roman silver, unearthed in Suff
6、olk in 1942, is nothing short of impressive.Warwick CastleIf youre looking for a truly memorable English excursion for the whole family, and one that offers a fascinating insight into life through exhibitions, you couldnt do much better than visit Warwick Castle. Located in the beautiful city of War
7、wick on the River Avon, this impressive fortress has dominated the landscape and history of the region for more than 900 years.语篇解读:本文是一篇说明文。介绍了英格兰的四个受游客欢迎的旅游地。1What do we know about the destination Stonehenge?_D_AIt reflects life of different stages.BChildren can enjoy special events for them.CIt i
8、s more suitable for a family tour.DTourists had better book tickets in advance.解析:细节理解题。根据Stonehenge部分中的“Its so popular that visitors need to reserve a ticket in advance to guarantee entry.”可知,游客需要提前预订门票才能确保进入。故选D。2Where can visitors appreciate exhibits from different countries?_C_ATower of London.B
9、Stonehenge.CThe British Museum.DWarwick Castle.解析:细节理解题。根据The British Museum部分中的“With collections of antiquities that are among the worlds finest.from Egypt, Greece,the Roman Empire and China.”可知,大英博物馆收藏了世界上最好的古董,人们可以在博物馆看到来自不同国家的展品。故选C。3What do the four tourist destinations have in common?_A_AWonde
10、rful exhibits.BImpressive landscapes.CAn extremely long history.DAn audio-visual experience.解析:推理判断题。根据这四个旅游地中的“amazing exhibits, best-known.Exhibitions., The most famous artifacts.,through exhibitions”可知,它们的共同特点是人们在这四个地方都可以看到精彩的展览。故选A。B(2022南开中学质检)Theres little that can prepare an outsider for an o
11、verwhelming quantity of food in Singapore. Everyone wandering through this city enveloped in tropical heat is interrupted by open-air food centers,coffee shops and restaurants competing for your stomachs attention. Dining out is a way of life in Singapore. One in four residents say he/she eat out da
12、ily. You can choose between world-class chicken rice, prawn noodles, fish ball soup,dim sum,Indian prataa proud local cuisine and tradition put together by generations of the citys Chinese, Indian and Malay inhabitants.But Seetoh, a promoter of Singaporean food culture and founder of the Makansutra
13、food guide, spoke about an approaching crisis. The famous ranks of Singapores food vendors (小贩), known here as hawkers, are aging faster than they can be replaced. Their children have little interest in working 12-hour shifts in 10-by-10 feet hawker stands in continual heat.“Thousands of heritage ha
14、wkers who are proud, loud, humble and authenticare marching toward the cliff,” he said. Without them, Singapore wouldnt have its busy dining scene where modest food prevails and the instinct to eat elbow-to-elbow with strangers forms the basis of community.Hawkers are the descendants of moving stree
15、t food vendors before Singapores founding in 1965. After nationhood, they were licensed and housed in areas situated in or near public housing. That gave the masses access to cheap,clean and abundant food that helped power Singapores productivity. By taking away the chore of cooking, it enabled coup
16、les to work.After perhaps underselling its appeal, the Singaporean government has jumped on the hawker bandwagon in recent years. It established a hawker incubation(孵化) program that allowed applicants to rent a stall half-price for six months to encourage a new generation. And it launched a campaign
17、 to include hawker culture in UNESCOs List of Intangible Cultural Heritage alongside things such as Frances gastronomic dining and Italys Neapolitan pizza.语篇解读:本文是一篇说明文。介绍了新加坡的小贩文化以及其从业者后继无人的情况。对此,政府采取了一系列措施进行挽救。4What can we learn from Paragraph 1?_A_AYoull be greeted by tasty food wherever you go i
18、n Singapore.BSingapore is the number one destination for Western food.CSingaporean food is strongly affected by climate.DTakeout food gains popularity in Singapore.解析:细节理解题。根据第一段中的“Everyone wandering through this city enveloped in tropical heat is interrupted by open-air food centers, coffee shops a
19、nd restaurants competing for your stomachs attention.”以及“Dining out is a way of life in Singapore.”可推断,在新加坡,美食无处不在。故选A。5What does the underlined sentence in Paragraph 2 refer to?_D_AThey will be replaced by new hawkers.BThey will live with their children in retirement.CTheir experiences will make th
20、em adventurous.DTheir skills will die out due to a lack of followers.解析:词义猜测题。根据第二段中的“.hawkers, are aging faster than they can be replaced. Their children have little interest in working 12-hour shifts in 10-by-10 feet hawker stands in continual heat.”可知,小贩们的年纪越来越大,却没有人接替,这些小贩的子女们不愿意从事这么辛苦的工作,由此可以推知
21、,他们的技能会因后继无人而消失。故选D。6How did the hawkers contribute to Singapores ecomomic development?_C_AThey built people up by providing nutritious food.BThey carried forward the tradition to sell food on the road.CThey freed people of cooking to make them devoted to work.DThey kept social order by running busi
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-403939.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
