2020届高考英语人教版一轮复习课时作业:24 MAKING THE NEWS WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届高考英语人教版一轮复习课时作业:24 MAKING THE NEWS WORD版含解析 2020 高考 英语 人教版 一轮 复习 课时 作业 24 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、课时作业(二十四)必修Unit 4Making the news.阅读理解A2019石家庄模拟 As a teenager, I terrorized my mother. We often quarreled about whether or not I would empty the dishwasher, take out the trash, or clear the dinner plates. My brothers referred to these infamous screaming matches as World War every time a battle began
2、. The fights lasted as long as my mother could put up with my sharp tongue and snide remarks, after which I was sent to my room without dinner.Now we dont argue anymore. Its not because Ive matured, gotten married, and left my parents house, but because my mother cannot utter (发出) enough words to fo
3、rm sentences. Her brain is a mess like a room full of people speaking different languages with no interpreter that cannot communicate.At fiftyfour, she was diagnosed with earlyonset Alzheimers disease and now, four years later, she is completely dependent on my family and me to function. We feed her
4、, dress her, bathe her, drive her around, and pray that the disease progresses slowly.Alzheimers has changed both the relationship we share as a mother and daughter and the fundamental beliefs that guide my life. I now believe that I am fortunate to have the opportunity to give back to my mother wit
5、h the same love and devotion she always shared with me.I visit her as often as my schedule permits. Sometimes I share stories with her, reducing any details to basic terms that she can understand. Sometimes we sit in silence and comment every now and then about how good the coffee is. “Makes you fee
6、l good,” she tells me, talking about the coffee, and I want to say the same thing about the time spent with her. I am so grateful for these moments, for the experiences we share, and for the chance to make up for the way I treated her years earlier. The funny thing is that she may never remember tho
7、se arguments.【解题导语】该文主要讲述了母亲在得了阿尔茨海默病后,作者对母亲的细心、体贴的照顾的故事。【长难句分析】The fights lasted as long as my mother could put up with my sharp tongue and snide remarks, after which I was sent to my room without dinner.分析:本句是一个复合句。as long as此处表示“和一样(时间)长”,后一个as引导比较状语从句;which引导非限制性定语从句,在从句中和after一起作状语。译文:斗争一直持续到母亲
8、能够容忍我的尖牙利齿和挖苦的言辞,之后我就被关在自己的屋里不准吃饭了。1What does the underlined word “matches” probably refer to?AGames. BRemarks.CArguments. DMoments.答案与解析:C考查词义猜测。根据最后一段最后一句“The funny thing is that she may never remember those arguments”可推知,此处的matches是指作者和母亲当时的那些争论,与第二段第一句“Now we dont argue anymore”呼应,故选C。2What chan
9、ged the relationship between the author and her mother?AHer basic beliefs. BHer mothers disease.CHer being mature. DHer mothers devotion.答案与解析:B考查细节理解。根据第二段第二句“Its not because Ive matured,gotten married,and left my parents house, but because my mother cannot utter(发出)enough words to form sentences”可
10、知,作者之所以不再和母亲起冲突是因为母亲患病了,语言沟通上出了问题,根据第四段第一句也可知答案,故选B。3How does the author feel when telling the story?ASad. BFunny.CAnxious. DThankful.答案与解析:D考查细节理解。根据第四段中的“I now believe that.she always shared with me”及最后一段倒数第二句“I am so grateful for these moments,for the experiences we share,and for the chance to ma
11、ke up for the way I treated her years earlier”可知,作者在讲述这个故事时,对有机会报答母亲对自己的爱心存感激,故选D。B2019广东七校高三第一次联考On January 13, 2016, France became the first country in the world to pass a law requiring supermarkets to donate food that is approaching its expiration date (保质期) instead of throwing it away. The regul
12、ation that applies to supermarkets over 4,000 square feet requires stores to sign official donation agreements with local food banks.The law also makes it illegal for stores to pour water over nearlyexpired food, or store it inside locked warehouses until it is picked up by the garbage trucks. These
13、 measures are often undertaken by supermarkets to prevent the hungry from searching for food through the dustbins.Though that may appear cruel, the stores claim they do it to avoid potential food poisoning that could occur if the product is on its way past its expiry. Those who do not obey the new l
14、aw face the risk of heavy fines.Also, excess goods like yogurt or milk that are likely to go bad quickly are now allowed to be donated directly to the food banks. Though this has always been possible, the current process is long and complex, making it difficult for producers to give away the food in
15、 a timely manner.Frances food banks are of course thrilled about the possibility of receiving extra food. Jacques Bailet, who heads a network of French food banks called the Banques Alimentaires, says that of the 110,000 tons of goods received annually, only 36,000 tons come from supermarkets. Baile
16、t estimates (估计)that just a 15% increase in supermarket donations would translate to over 10 million additional meals to feed the hungry each year.Though this is a great first step, Arash Dermabarsh, the activist responsible for the grassroots movement that led to the ban, is not done. He now wants
17、to extend the law to other places like restaurants and also try to convince other countries in the European Union to pass similar regulations. These steps are necessary because of the over 9 million tons of food wasted in France, an astonishing 67% is thrown away by consumers, with supermarkets and
18、restaurants making up the rest.【解题导语】本文是一篇说明文。法国成为世界上第一个通过法律规定要求超市捐赠接近保质期食物给粮食银行而不是扔掉食物的国家。该规定有效防止了食物浪费。【长难句分析】The law also makes it illegal for stores to pour water over nearlyexpired food, or store it inside locked warehouses until it is picked up by the garbage trucks.分析:该句为主从复合句。句中第一个it为形式宾语,真正的
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-404470.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
