2019届高考英语(江苏版)一轮复习练习:必修4 3 UNIT 3知能演练轻松闯关 WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2019届高考英语江苏版一轮复习练习:必修4 UNIT 3知能演练轻松闯关 WORD版含答案 2019 高考 英语 江苏 一轮 复习 练习 必修 知能 演练 轻松 闯关 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、A卷 单项填空1(2018泗阳中学高三月考)Any help from you will be greatly appreciated.Please give me a reply at your earliest_AconvenienceBconsiderationCinterruptionDimaginationA解析:句意:你们所提供的任何帮助我们都很感激, 请在方便的时候尽早联系我们。 at ones convenience 意为“在某人方便的时候”。 2The visiting minister expressed his satisfaction with the talks, _
2、 that he had enjoyed his stay here.Ahaving addedBto addCaddingDaddedC解析:adding that “补充说”, 作伴随状语。 3(2018南京、 盐城模拟)Rainforests _ at such a speed that they will disappear from the earth in the near future.AcutBare cutCare being cutDhad been cutC解析:句意:雨林正在以如此快的速度被砍伐以至于在不久的将来它们就会从地球上消失。 从语境中可以看出此处强调目前这样的
3、动作正在进行, 那么在不久的将来就会被砍伐光。 4I feel it is your sister not you who _ for the spoiled child.Ais to blameBis going to blameCis to be blamedDshould blameA解析:be to blame 是相对固定的结构, 意思为“应该负责”。 同时, 该句的主要结构是一个强调句型, 强调主语。 注意主谓一致。5(2018无锡期中)Could you tell me what made you so upset? _ACharged with giving away state
4、 secretsBAccused of giving away state secretsCBeing charged with giving away state secretsDAccusing of giving away state secretsC解析:本句是省略句, 省略了made me so upset; 所选部分是主语, 所以用ing形式, 再根据意义 “被指控出卖国家机密”, 所以选C。 6We will_going to Egypt for sightseeing until the situation there becomes stable.Aput downBput
5、offCput outDput upB解析:考查动词短语辨析。 句意:我们将推迟去埃及游览的日期直到那儿的局势稳定下来。 put down “放下”; put off “推迟”; put out “扑灭”; put up “抬高, 使升高”。 7The news of the mayors coming to our school for a visit was _ on the radio yesterday.Aturned outBfound outCgiven outDcarried outC解析:turn out “结果是”; find out “查清, 弄明白”; give out
6、“发出, 分发, 散发”; carry out “履行, 实施”。 句意:昨天广播公布了市长要来参观我校的消息。 根据题意, 选C项。 8At least 30 workers were _in the explosion accident, eight of them seriously, including one who was taken unconscious to the hospital.AinjuredBwoundedCharmedDhurtA解析:句意:在这次爆炸事故中至少有30个工人受伤, 他们中有8个重伤, 其中一名昏迷不醒, 已被送往医院。 injure “(主要指意外
7、事故中)受伤”; hurt “伤害”; wound “(指刀、 枪、 剑)伤”; harm “伤害”。 根据句意选A项。9Seeing the coach nodding _ to her, the little dancer was no more nervous and went on with her performance.AconfidentlyBamazinglyCincreasinglyDencouraginglyD解析:考查副词辨析。 句意:看到教练鼓励地向她点头, 小舞者不再紧张, 继续表演。 confidently “自信地”; amazingly “令人惊奇地”; inc
8、reasingly “不断增加地”; encouragingly “鼓励地”。 根据句意可知, 应选D项。 10Im sorry.I _ at you the other day.Forget it.I was a bit out of control myself.Ashouldnt shoutBshouldnt have shoutedCmustnt shoutDmustnt have shoutedB解析:考查情态动词的用法。 题干中说话人讲述的是过去的事情。 道歉的人想表达的意思是: 我那天不应该对你大喊大叫。 而事实上自己已经这样做了。 shouldnt have done sth.
9、“本不该做某事”, 故选B。11Much of the criticism has focused on the railways online purchasing system, which has been unable to _ the huge demand.Atake notice ofBattach importance toCshow preference forDkeep pace withD解析:考查动词短语辨析。 句意:很多批评集中在铁路的网上购票系统, 这个系统不能跟上巨大的需求。 keep pace with “跟上, 赶上, 与并驾齐驱”, 符合句意。 take n
10、otice of “注意到”; attach importance to “重视”; show preference for “偏爱”。 12It might have_ your notice but I am very busy at the moment.AquitBneglectedCescapedDdeniedC解析:考查动词辨析。 该句句意为: 你可能没注意到, 但是我现在确实太忙了。quit “离开; 停止; 摆脱”;neglect “疏忽; 忽略”;escape “溜走; 逃脱”;deny “否定”。 escape ones attention/notice“被某人忽视”; 故
11、该题正确答案为C。13Look, the window is so dirty.I know.It _ for weeks.Ahasnt cleanedBdidnt cleanCwasnt cleanedDhasnt been cleanedD解析:窗户看起来很脏, 说明到现在为止窗户已经很长时间没有打扫, 而且window与clean之间为动宾关系该用被动语态。 14(2018江苏如东中学高三质检)He was _of looking down upon the disabled person in public, but he turned a deaf ear to it.Acondem
12、nedBchargedCaccusedDblamedC解析:be accused of “被控告/指责”。 15I _ downtown to the shopping centre soon.Could I get you something? No, thanks.I will do eshopping.Awas just goingBam just about to goChave just goneDam just goingD解析:考查时态。 此处是进行时表示将来动作。 B项不与soon连用。 阅读理解AIf you have the opportunity to visit som
13、e places in New Zealand, then the list below is our recommendation.Fiordland National ParkThis park is part of the South Westland World Heritage Area and is New Zealands largest national park and one of the largest in the world. The scenery in Fiordland is nothing short of extremely beautiful, with
14、steep mountains, wild waterfalls, and abundant rain forests. Being able to come back and forth in its deep bay attracts most of the visitors.The area has some of the worlds greatest walks including the world famous Milford Track, which was described as the finest walk in the world in the early twent
15、ieth century.Abel Tasman National ParkAbel Tasman may be New Zealands smallest national park, but the attractions are huge. Located in one of New Zealands sunniest spots, the area also has the best beaches in the country.The popular Abel Tasman Walk is a great way to see this park. It takes 35 days
16、to complete. Sea taxis are also available and can drop you off at any number of beaches within the park.RotoruaAccessible from New Zealands biggest city, Auckland, Rotorua is famous for its volcanic activities. Rotorua is also famous for its plentiful lakes which are great for swimming and fishing.
17、The surrounding area contains plenty of native bushes and some famous walks.Rotorua is also the best area in the country to experience and learn about Maori culture.Mt Cook National ParkMt Cook as well as the surrounding area is an alpine(高山的) park within the World Heritage listed in South Westland.
18、 The biggest peaks in all of Australasia are here. The park doesnt contain many trees or plants due to the altitude. Walks range from a twohour walk to difficult tracks suitable for experienced mountaineers only.A helicopter or plane ride gives visitors excellent views of the mountains with the opti
19、on of landing at the top of Tasman Glacier, a true permanent snowcovered alpine environment. 【解题导语】本文是一篇应用文,主要介绍了新西兰值得游玩的几个地方。1The most impressive experience in Fiordland National Park may be_Arock climbsBforest campsCwater jumpsDboat tripsD解析:推理判断题。根据Fiordland National Park部分第一段尾句“Being able to com
20、e back and forth in its deep bay attracts most of the visitors.”可知,能够在它的深海湾里来回穿梭会吸引大多数的游客;据此可以判断,在Fiordland国家公园,令人印象最深刻的经历是乘船旅行,故D项正确。2If you are interested in folk customs, you can go to visit_AFiordland National ParkBRotoruaCMt Cook National ParkDAbel Tasman National ParkB解析:细节理解题。根据Rotorua部分第二段“R
21、otorua is also the best area in the country to experience and learn about Maori culture.”可知,Rotorua也是全国最好的学习毛利文化的地方;如果你对民间风俗感兴趣,可以去那里,故B项正确。3If you go to visit Mt Cook National Park, you can_Aview some amazing waterfallsBenjoy some tropical fruitsCstep on the top of Tasman GlacierDtake walks in vari
22、ous bushesC解析:细节理解题。根据文章最后一句可知,乘坐一架直升机或飞机并选择在Tasman Glacier顶部着陆,可以让游客欣赏到山区的美景,Tasman Glacier是真正的永久积雪覆盖的高山环境。据此可知,如果去Mt Cook国家公园,你可以登到Tasman Glacier顶部,故C项正确。BIt was a weeknight.We were a half dozen guys in our late teens, hanging around “the flat”as usual.The flat was poorly furnished, which, after s
23、ome time, grew tiresome.We wanted action.We got in a car, big enough for all of us to crowd intoand off we went, in search of adventure.We soon found ourselves at Blue Gum Corner, a place named after the huge old blue gum tree that stands by there, a wellknown local landmark.It stands at a minor cro
24、ssroad leading to our town.The trunk is tall and smooth with no handholds for climbing.About six metres from the ground the first branch sticks out over the road.We parked beneath the huge old tree and discussed what we might do.All of a sudden we hit upon an ideaa hanging! I was chosen as “hangee”
25、.The plan was quite simple.As I stood upon the roof of the car, the rope(绳子) was threaded down my jacket through my collar and down one leg of my jeans.I put my foot through the loop at the bottom.There I hung, still.The boys rolled about laughing until, a car, I hear a car! Before they ran to hide
26、in the nearby field, they gave me a good push so that “the body” would swing as the car drove by.To our disappointment, the car simply turned off for town without even slowing.The boys came out of their hiding places and we discussed the situation.Surely they had seen me, hadnt they? Then we heard a
27、nother car.The act was repeated, but still without any obvious reaction.We played the game about five or six times, but as no one seemed to notice, we abandoned the trick.What we did not know was that every car that had passed had unquestionably seen “the body” and each one, too scared to stop, had
28、driven directly to the local Police Station.Now at that time of the night, the local policeman was sound asleep in his bed, so the first person sent to the scene was the traffic officer that happened to be on duty that particular night.He had been informed that some person had been killed, by hangin
29、g, at Blue Gum Corner.When he arrived, the body was gone! And he was hearing “unnatural sounds” from the surrounding area.As far as he knew, some fierce animal was hiding in the field before him, possibly dragging a body behind himand we thought we were scared! He went to his radio and made a call t
30、hat really began to worry us.I lay so close that I could hear every word.He called for the “armed police” and a “dog team, better make it two” and he had a “serious situation” at Blue Gum Corner.Then the police officer arrived.After a briefing from the traffic officer he decided not to go into the f
31、ield until armed police and dog teams arrived.Now two spotlights were on the field and none of us could move.As luck would have it, police cars cannot leave their spotlights on all night without charging their batteries.So, after a time, the two officers began lightening the field by turns, allowing
32、 us the opportunity to move on our fours for freedom.One by one, we all managed to steal away and make our way home.Behind us we left what must have looked like a small city of lights, police cars, roadblocks, barking dogs, armed officers and an old rope hanging from a tree.When I think back to that
33、 night, to that tree, to what the drivers of the cars thought happened, to what police believed happened, and to what I knew happened, I am reminded of a simple truthour eyes see darkness and light, color and movement, our ears hear only vibrations(振动) in the air.It is how we explain these vivid pic
34、tures that shapes our “reality”【解题导语】这是一篇孩子们的探险小故事。 主要讲述了作者和小伙伴们小时候在玩耍时被司机们、 警察等误解的故事, 告诉我们: 事实隐藏于表面之下。 4The boys made the “hanging” plan in order to _Amake a fool of the policeBdraw public attentionCseek fun and excitementDpractise acting skillsC解析:推理判断题。 通读文章第二、 三段可知孩子们制定这样的计划就是为了寻找快乐, 玩得高兴。A.愚弄警察
35、;B.吸引公众注意;C.追求快乐和兴奋;D.练习动作技能。 故选C。 5Seeing that no car passing by stopped, the boys must have felt _AdiscouragedBproudCannoyedDconfidentA解析:推理判断题。discouraged “泄气的”;proud “骄傲的”;annoyed “感到烦人的”;confident “有信心的”。根据文章第四段的第一句话To our disappointment, the car simply turned off for town without even slowing.
36、 可知孩子们看到没有汽车停下感到很失望、 泄气。故选A。 6Why was the traffic officer sent to the scene of “hanging”? ABecause a fierce animal kept the traffic in disorder.BBecause the local policeman was not available at that time.CBecause some naughty kids ware playing a terrifying game.DBecause many scared drivers turned di
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-405557.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
