内蒙古集宁一中(西校区)2020-2021学年高二上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
4 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 内蒙古集宁一中西校区2020-2021学年高二上学期第二次月考英语试题 WORD版含解析 内蒙古 集宁 一中 校区 2020 2021 学年 上学 第二次 月考 英语试题 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、集宁一中西校区2020-2021学年第一学期第二次月考高二年级英语试题第一卷(选择题)第一部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题,每题2分,满分30分)AGolden Gate BridgeLocated in San Francisco, the Golden Gate Bridge started in the year 1933 to connect the San Francisco Peninsula with Marin County. It was finally thrown open to public traffic in 1937. It cost $25
2、.7 million in the construction. Till the year 1957, the Golden Gate Bridge, at a length of 2,737 meters, was the longest suspension bridge in the world.Brooklyn BridgeThe Brooklyn Bridge is located in Brooklyn. It is one of the oldest suspension bridges in the United States, having been opened in th
3、e year 1883. The length of the bridge is 1,843 meters. The bridge has been featured in several Hollywood movies.George Washington BridgeAlso known as the Hudson River Bridge and the Columbus Bridge, the George Washington Bridge which connects Fort Lee to Manhattan came into use in 1931 after a const
4、ruction period of almost 4 years. It is a two level suspension bridge that cost about $52 million to build.Mackinac BridgeThis is the third biggest suspension bridge in the world at a length of 8,038 meters. The architect of this bridge was Dr. David B. Steinman, who directed the construction of the
5、 bridge which started in the year 1954 and opened to the public in 1958. People using this bridge are charged a certain amount of money.Navajo BridgeLocated in Arizona, this bridge crosses the Colorado River and is almost 250 meters long. The construction of this bridge started in the year 1927, end
6、ing two years later, costing $390,000. In the 1990s, a second bridge was built which was opened to the public in 1994. The first bridge is now used only by pedestrians.1. What do we know about the Golden Gate Bridge?A. It consists of two bridges.B. It costs the least of the five bridges.C. It is the
7、 longest suspension bridge in the world.D. It takes about 4 years to complete the construction.2. Which of the following bridges was built the earliest?A. Golden Gate Bridge.B. Brooklyn Bridge.C. George Washington Bridge.D. Navajo Bridge.3. What will you do if you drive across Mackinac Bridge?A. Hav
8、e to pay some money.B. Use the second bridge.C. Cover nearly 250 meters.D. See the statue of Dr. David B. Steinman.【答案】1. D 2. B 3. A【解析】本文是一篇说明文,主要介绍了美国五座著名的大桥。【1题详解】细节理解题。根据第一段中的“the Golden Gate Bridge started in the year 1933 to connect the San Francisco Peninsula with Marin County.It was finally
9、 thrown open to public in 1937.”可知,金门大桥始建于1933年,连接旧金山半岛和马林县。它于1937年向公众开放。金门大桥的建筑时间约有四年,故D项正确。【2题详解】考查细节理解。根据Brooklyn Bridge中的“It is one of the oldest suspension bridges in the United States, having been opened in the year 1883. ”可知,它是美国最古老的悬索桥之一,于1883年开放。再根据文中各座大桥的建筑时间可知,布鲁克林大桥是最古老的大桥,故B项正确。【3题详解】考查
10、细节理解。根据Mackinac Bridge中的“People using this bridge are charged a certain amount of money.”可知,使用麦基诺大桥的人会被收取一定量的钱。故A项正确。BAs smog forced students to stay home, the online learning industry saw a sharp increase in consumers.During the air pollution red alert from Dec. 8 to 10 last winter, the Beijing Com
11、mission of Education ordered all kindergartens, primary schools and middle schools to suspend classes (停课). But the commission urged that, Teachers should guide students to make full use of digital materials and conduct online learning at home.According to the China Education and Research Network, t
12、he number of new users of 17zuoye. com, an online homework platform, tripled (增至三倍) on Dec. 8 compared to the previous day.Online courses companies also adopted special measures to meet students demand for Internet learning during the red alert period. For example, New Oriental offered free online E
13、nglish classes for three days for school students as well as online question answering services.Recent years have seen the popularity of online courses increase sharply in China. Massive Online Open Courses (MOOC), for example, originated in the United States but have become widespread in China sinc
14、e 2013. Some Chinese universities, including Tsinghua University and Peking University, have started their own MOOC platforms. MOOCs have enlarged the time and space of teaching, fired up learners interest, helped more people benefit from high quality educational resources and accelerated reform in
15、many aspects of teaching, an official at the Ministry of Education told China Daily.4. What were the teachers required to do during the red alert period?A. Start MOOC platform.B. Reform their way of teaching.C. Guide students to learn via the Internet.D. Work at home answering phones.5. Who offered
16、free online courses during the red alert?A. New Oriental.B. The Ministry of Education.C. Tsinghua University.D. Peking University.6. The underlined words fired up in the last paragraph can be replaced by.A. displayedB. inspiredC. explainedD. destroyed7. What may be the best title for the text?A. Tea
17、ch Online CoursesB. Stay Home, Get Online to LearnC. Take Measures Stop Air PollutionD. Speed up Education Reform【答案】4. C 5. A 6. B 7. B【解析】本文是一篇说明文。“呆在家里,上网学习”。文章叙述的是由于雾霾迫使学生呆在家里,在线学习行业的消费者急剧增加。近年来,在线课程在中国的受欢迎程度急剧上升。【4题详解】细节理解题。根据第二段中Teachers should guide students to make full use of digital materi
18、als and conduct online learning at home“教师应引导学生充分利用数字材料,在家进行网上学习”。可知,在红色警报期间,老师们被要求引导学生通过互联网学习。故选C。【5题详解】细节理解题。根据第四段中Online courses companies also adopted special measures to meet students demand for Internet learning during the red alert period. For example, New Oriental offered free online“在红色预警期间
19、,网络课程公司也采取了特殊措施来满足学生对网络学习需求。例如,新东方在网上提供免费服务”可知,New Oriental在红色警报期间提供免费的在线课程。故选A。【6题详解】词义猜测题。根据最后一段中MOOCs have enlarged the time and space of teaching, fired up learners interest, helped more people benefit from high quality educational resources and accelerated reform in many aspects of teaching“MOO
20、Cs扩大了教学的时间和空间,激发了学习者的兴趣,帮助更多的人受益于高质量的教育资源,加速了教学的多方面改革。”由此推知划线词的意思是“鼓舞”。故选B。【7题详解】主旨大意题。根据第一段As smog forced students to stay home, the online learning industry saw a sharp increase in consumers.“由于雾霾迫使学生呆在家里,在线学习行业的消费者急剧增加。”和最后一段第一句Recent years have seen the popularity of online courses increase shar
21、ply in China.“近年来,在线课程在中国的受欢迎程度急剧上升。”由此推知本文最佳主题是“呆在家里,上网学习”。故选B。CThe idea that you can use humor, laughter, and play to make you healthier probably seems too simple to be true. However, it is really true and simple. The sense of humor, laughter and play has an important part in keeping you healthy.U
22、se the best medicine to treat the blues with a sense of humor, which is closely tied to laughter. Laughter is infectious. Have you ever heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling? When laughter is shared between people, it makes them closer to each other and incre
23、ases their happiness. Smiling is the beginning of laughter and a smile is also just as infectious as laughter is. You can experience something by smiling at everyone around you, and you will feel happier just by sharing a smile, even with a stranger.Play is an important part of making sure that we s
24、tay healthy. We are often encouraged to make sure our children play, and are told of the benefits of being out playing. However, what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children. Physical play is important for the old and it c
25、ertainly helps prevent illness. While the studies are still in the early stages, the studies that have been done have shown that physical play certainly plays a part in preventing cognitive(认知的) falling.Anyway, adding humor, laughter, and play to our life will influence us mentally, physically and s
26、ocially and bring us many advantages. So we should make full use of humor, laughter and play to make our life more active, interesting and happier.8. What does the underlined word infectious in Paragraph 2 probably mean?A. Playing an important role.B. Keeping people in high spirits.C. Quickly influe
27、ncing other people.D. Preventing illness from spreading.9. What can laughter increase according to the author?A. Cognitive ability.B. Good relationships.C. A sense of humor.D. Happiness and trust.10. What does the author think the old should do?A. They should have a good rest.B. They should play lik
28、e children.C. They should prevent cognitive falling.D. They should take part in physical play.11. Which of the following would be the best title for the text?A. Humor, Laughter and Play for HealthB. Always Keep Our Body HealthyC. Have an Active and Happy LifeD. Let Our Body and Mind Relax【答案】8. C 9.
29、 B 10. D 11. A【解析】【分析】这是一篇说明文。说明了幽默、笑和玩耍更加有益于人们的健康。【8题详解】词义猜测题。由第二段Have you ever heard可知,当你听到一个孩子大笑时你能忍住不笑吗?由此可推断出,infectious的意思是“有感染力的”。故C选项正确。【9题详解】细节理解题。由第二段When laughter is shared between people, it makes them closer to each other and increases their happiness 可知,人们分享了笑,彼此关系会更加亲密,会增加快乐。故B选项正确。【1
30、0题详解】推理判断题。由第三段 However, what we often forget is that it is just as important for old people to make play be part of their life as its for children. Physical play is important for the old and it certainly helps prevent illness. 可知,我们经常忘记玩对老年人和对孩子是一样重要的。运动玩耍对老年人很重要,能预防疾病。作者认为老年人应该进行身体力行的运动。故D选项正确。【11
31、题详解】主旨大意题。由第一段The idea that you can use humor, laughter, and play to make you healthier probably seems too simple to be true. However, it is really true and simple.可知,幽默、笑和玩耍会使人们更加健康。故A选项正确。【点睛】词义猜测题的解题技巧之一是根据定义或者上下文解释来判断其意义。有时短文中出现一个需要猜测其意义的词或短语,下文接着出现其定义或解释,这就是判断该词或短语意义的主要依据。例如小题1要求猜测infectious的意思
32、。下文出现的句子Have you ever heard a big laugh of a young child and been able to keep yourself from smiling?实际上就是在解释infectious 的意思。所以答案很容易被找出来了。DHave you ever spent an afternoon in the backyard,maybe grilling or enjoying a basketball game, when suddenly you notice that everything goes quiet? There is an ol
33、d phrase “calm before the storm,often used in a situationa quiet period just before a great activity or. excitement. According to our own experience, we know there is actually calm before the storm. But what causes this calm? And is it always calm before the storm? Lets hear what scientists have to
34、say.A period of calm happens in a particular kind of storm, the simplest kind of storma single-cell thunderstorm. In this type of thunderstorm, there is usually only one main updraft, which is warm, damp air and drawn from places near the ground. Storms need warm and damp air as fuel, so they typica
35、lly draw that air in from surrounding environment. Storms can draw in the air that fit their need from all directionseven from the direction in which the storm is traveling.As the warm, damp air is pulled into a storm system, it leaves a low-pressure vacuum(真 空)coming after. The rising air meets the
36、 cold dry air that has already existed in the storm clouds, thus the temperature of the warm, damp air drops, and the water vapour(水蒸汽)in it changes into tiny drops that are a precondition of rain. These drops accumulate and build on larger particles like dust, until they grow large enough to form r
37、aindrops.This warm, damp air keeps moving upwards, but it becomes cooler and drier during its trip through cloud. When it reaches the top of the cloud, the air gets spit out(被挤出)at the top. This air is sent rolling out over the big thunderclouds. From there, the air goes down. Warm and dry air is re
38、latively stable, and once it covers a region, that air, in turn, causes the calm before a storm.Most thunderstorms, though, dont start with calm. Thats because most are actually groups of storms with complex wind patterns. Theres so much air moving up and down storm groups that the calm before the s
39、torm never happens. Instead, before the storm,让 might be really windy!12. Which best fits the description of a particular kind of storm?A. A thunderstorm with a single shape.B. A thunderstorm without strong winds.C. A storm with air drawn from every directi on.D. A storm fueled by moving air from th
40、e ground.13. What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?A. Cold and dry air.B. Warm and dry air.C. Cold and damp air.D. Warm and damp air.14. Which does the writer most likely agree to?A. Presence of the calm relies on stable air.B. Not all thunderstorms start with the calm.C. The dr
41、ier the air is, the bigger the storm will be.D. Storm happens without air moving up and down.15. What is the passage mainly about?A. Causes and effects of a heavy storm.B. A brief description of a peaceful storm.C. A personal experience of a heavy storm.D. An explanation of the calm before a storm.【
42、答案】12. C 13. D 14. B 15. D【解析】【分析】本文为自然现象类说明文。文章揭秘暴风雨来临前的宁静这一神秘自然现象。【12题详解】细节理解题。第二段中特定的暴风雨指的是一种简单的单细胞雷暴。而并非指简单形状,故排除A。根据第二段最后一句Storms can draw in the air that fit their need from all directionseven from the direction in which the storm is traveling.可知雷暴能够从周围任何一个方向吸进自己所需的暖湿空气。故选C。【13题详解】代词指代题。第三段中Th
43、e rising air meets the cold dry air that has already existed in the storm clouds, thus the temperature of the warm, damp air drops, and the water vapour(水蒸汽) in it changes into tiny drops that are a precondition of rain.提到由于暖湿空气被吸进雷暴中,雷暴经过之处就形成了低气压真空带。正在上升的暖湿气流遇到雷暴云层中原本就存在的干燥冷空气,此时暖湿空气的温度下降,暖湿空气中的水分
44、凝结成小的水滴,这就是雨水形成的前提。所以可知,代词it代指“暖湿空气”。故选D。【14题详解】推理判断题。根据最后一段Most thunderstorms, though, dont start with calm.可知大多数的雷暴来临前并不是一片宁静。而当有很多气流频繁上下流动时,暴风雨来临前毫无平静可言可知C、D不正确。故选B。【15题详解】主旨大意题。根据文章第一段There is an old phrase “calm before the storm”, often used in a situationa quiet period just before a great acti
45、vity or excitement. According to our own experience, we know there is actually calm before the storm. But what causes this calm? And is it always calm before the storm? Lets hear what scientists have to say.及全文内容可知,文章主要揭秘暴风雨来临前的宁静这一神秘自然现象。故选D。【点睛】考查阅读理解主旨大意题时,需要注意排除绝对化或片面的选项,要放眼全文,从首段和末段寻找文章的主旨大意。小题
46、4就是根据文章首段第一段There is an old phrase “calm before the storm”, often used in a situationa quiet period just before a great activity or excitement. According to our own experience, we know there is actually calm before the storm. But what causes this calm? And is it always calm before the storm? Lets he
47、ar what scientists have to say.及全文内容可知,文章主要揭秘暴风雨来临前的宁静这一神秘自然现象。第二节 (共5小题,每题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选题中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Top 5 Ways to Build a Wonderful LifeLive below your means (收入).We all want to buy that new piece of technology, or take out a loan (贷款) for the expensive car we cant afford. I
48、t might feel great at the time but spending too much hurts a lot later on.Enjoy lifes simple pleasures and save as much as you can. _16_ Careful spending will bring you greater enjoyment in the long run.Put your money to work._17_ Good investments (投资) can be the difference between retiring in your
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-406900.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
