2020届人教版高三英语二轮复习测试:高考仿真卷(三) WORD版含答案.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届人教版高三英语二轮复习测试:高考仿真卷三 WORD版含答案 2020 届人教版高三 英语 二轮 复习 测试 高考 仿真 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、高考仿真卷(三)(时间:100分钟满分:120分)第一部分阅读理解第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019湖北八市高三联考)CrazyCreative Traditions in SchoolsHere are a few schools crazycreative traditions that will probably have you wish to go there so you could celebrate in all the graduation fun.Learn about them all
2、 in the below.Attire(服装) and Flowers at College of CharlestonYou fashionista will love this one.During the December ceremony,women wear black dresses and men wear black tuxedos (无尾礼服)During the May ceremony,women wear white dresses and men wear summer tuxedos.Its also been a tradition since the 1930
3、s to carry flowers onto the stage: women carry bouquets of six red roses in a red bow and men wear a single red rose boutonniere(胸花)So classy!Hoop Rolling at Wellesley CollegeThis allwomens college tradition was originally held on May Day,but its now held in April.The purpose was to allow students t
4、o essentially leave all their worries behind and just participate in some fun games outdoors.Back in the day,it was said that the winner of the hoop rolling race was the first to be married,and in the 1980s she would be the first to be a CEO.Nowadays,the winner would be the first to achieve her own
5、happiness.that is,after being thrown into Lake Waban by all her classmates.Fabric and Green Grad Recycling Program at the University of New HampshireYoull absolutely love this tradition.UNHs vendor provides wrinkleresistant caps and gowns made of recycled plastic bottles. Graduates then have the opp
6、ortunity to donate their gowns to be cleaned and reused.Graduates are still able to keep their caps and tassels as keepsakes,all while helping to save the environment.1If you want to participate in the December ceremony,you can choose_ACollege of CharlestonBWellesley CollegeCUniversity of New Hampsh
7、ireDOxford University2Hoop Rolling at Wellesley College is aimed at enabling the students to_Abe a CEOBhave funCachieve happiness Dbe married3What are UNHs caps and gowns made of?AFlowers. BSilk and cotton.CLeather. DRecycled plastic bottles.体裁:应用文题材:学校生活主题:大学的疯狂创意传统【语篇解读】本文主要介绍了三所国外的学校的一些有趣的、新奇的、富有
8、创意的传统。1解析:细节理解题。根据第二段第二句中的“During the December ceremony”可知,在College of Charleston可以参加十二月的典礼。故选A项。答案:A2解析:细节理解题。根据第三段第二句“The purpose was to allow students to essentially leave all their worries behind and just participate in some fun games outdoors”可知,Wellesley College的做法是为了让学生得到乐趣。故选B项。答案:B3解析:细节理解题
9、。根据最后一段第二句“UNHs vendor provides wrinkleresistant caps and gowns made of recycled plastic bottles”可知,答案选D项。答案:DB(2019太原高三期末)Were often reminded of the importance of preserving the planet as we see it for future generationsand children at St Oswalds CE Primary School Chester certainly agree.Nineyearol
10、d Isobel Kelleher from the schools Hummingbirds class thinks adults need to take note.“Sometimes they can be busy and I dont think they think they can make a difference,but if everyone does a little bit it all adds up,”she tells HuffPost UK.“We started looking at plastic pollution in our oceans and
11、the things like plastic bags that are polluting them,”she says.“Fish can eat the plastic and they can die,or we might even eat the fish ourselves.”Mr Timms,Isobels teacher,has been spearheading a new project at the school which lets children loose creatively to raise awareness of the need to be more
12、 environmentally friendly.The entire Hummingbirds class,which is made up of 9and 10yearold pupils,has been busy writing poems and creating online video adverts to warn adults about the serious situation of our oceans and wildlife.Mr Timms thinks children have an important role to play in teaching us
13、 how to take care of the things around us. “We sometimes overlook how much we can really learn from children,”he says.“It has been really hard to believe having parents come in saying that their children have been asking them to stop using plastic,and to recycle more,and even stopping them using pla
14、stic straws.”Mr Timms is proud of his Hummingbirds class. “The message that they would like to send to the world is simple:stopping this isnt someone elses job,and it wont be OK if we just leave it.”4What can we infer about adults according to Isobel Kelleher?AThey just pretend to be busy.BThey have
15、nt done their part well.CThey can do nothing to stop pollution.DThey have started to care about the ocean.5What is the purpose of the school project?ATo help adults to learn more about their kids.BTo remind adults to be friendly to the environment.CTo persuade students to stop using plastic bags.DTo
16、 teach students how to write poems creatively.6Why does Mr Timms mention parents in Paragraph 4?ATo prove kids are creative in teaching.BTo attract people to support his work.CTo have adults care about education.DTo show the effects of the project.7What is the text mainly about?AAn inspiring school
17、project.BAn appeal to stop plastic bags.CSerious situations of our planet.DAdults ignorance of the environment.体裁:说明文题材:环境保护主题:环保【语篇解读】本文是一篇说明文,主要介绍了“蜂鸟班”积极响应一个环保教育项目。该班由9岁和10岁的孩子组成,他们通过写诗和制作在线视频广告以提醒成年人注意环保问题。4解析:推理判断题。根据第二段的内容,尤其是第一句“Nineyearold Isobel Kelleher from the schools Hummingbirds class
18、thinks adults need to take note”可知,学校“蜂鸟班”里九岁的伊泽贝尔认为成年人需要注意环保问题;据此可推知,成年人在环保问题上没有做得很好,故B项正确。答案:B5解析:细节理解题。根据第三段尾句“The entire Hummingbirds class,which is made up of 9and 10yearold pupils,has been busy writing poems and creating online video adverts to warn adults about the serious situation of our oc
19、eans and wildlife”可知,整个“蜂鸟班”由9岁和10岁的学生组成,他们一直忙着写诗和制作在线视频广告,提醒成年人海洋和野生动物所处的严重处境;据此可知,该项目旨在提醒成年人要注意环保问题,故B项正确。答案:B6解析:推理判断题。根据第四段尾句“It has been really hard to believe having parents come in saying that their children have been asking them to stop using plastic,and to recycle more,and even stopping the
20、m using plastic straws”可知,真的很难相信有父母说孩子们要求他们停止使用塑料,甚至要求他们停止使用塑料吸管;据此可推知,该段提及父母旨在说明该项目对成年人的影响,故D项正确。答案:D7解析:主旨大意题。通读全文可知,文章第三段第一句“Mr Timms,Isobels teacher,has been spearheading a new project at the school which lets children loose creatively to raise awareness of the need to be more environmentally fr
21、iendly”为全文的主题句,结合全文内容可知,本文主要介绍了“蜂鸟班”积极响应一个环保教育项目,该班由9岁和10岁的孩子组成,他们通过写诗和制作在线视频广告,提醒成年人注意环保问题。故A项正确。答案:AC(2019石家庄高三模拟)If you ever visit an English village,make sure to look out for morris dancing.Undoubtedly as one of the strangest of English culture,morris dancing is a form of folk dancing that dates
22、 back to the 15th century.If you ever get the opportunity,you really have to see it.Men and women wearing oldfashioned,tattered (破烂的)clothing dance in the street of towns and villages across the country during the holiday periods.Women wear long,frilly (有褶边的)skirts and men wear short trousers with b
23、ells attached to them.They dance to traditional folk music which is often played on traditional musical instruments.Some groups carry heavy black sticks with which they bash against each other while they dance. Other groups wave handkerchiefs in the air whilst they perform. The dances are usually pe
24、rformed near a pub so that when its over,the dancers and audience can sing some traditional folk songs over a pint of beer.The festivities will often continue long into the night,by which point most people are too drunk to think about performing again.Morris dancing is a great English tradition but
25、its facing a big crisis.As the years go by,fewer and fewer young people are joining morris dancing groups.The dancers are getting older and older and eventually,if nothing is done to change this trend,the tradition will die out within the next few decades.If youve ever had the fortune to see morris
26、dancing,you may understand why teenagers arent rushing to sign up.Putting it bluntly (直言地),its not exactly the coolest thing for an 18yearold to be doing.Why dress up in bells and funny costumes when you could be going clubbing? Or playing sports? Or doing anything else?However,it would be a great s
27、hame to lose such a fun and energetic part of Englands history and culture.Its important to look after some traditions and customs especially when its something as harmless and happy as morris dancing.So heres a toast to the next generation of wouldbe morris dancers! Lets hope they dont leave it beh
28、ind.8What is the article mainly about?AThe popularity of morris dancing in the UK.BThe origins of morris dancing in the UK.CDifferent attitudes toward morris dancing in the UK.DTraditions and development of morris dancing in the UK.9What can we know about morris dancing?ADancers usually wear long dr
29、esses with bells attached.BPeople sing traditional folk music while they are dancing.C. Dancers perform with sticks or handkerchiefs in their hands.DPeople prefer to dance till nighttime near pubs and then stop to drink beers.10What is the present situation of morris dancing?AThere is a lack of prof
30、essional dancers.BIt is losing appeal among young people.CIt is accused of lacking fun and variety.DIts traditions and customs have been forgotten.11What does the author think about morris dancing?AIt is a good way for people to stay healthy and positive.BIt is a cultural heritage that deserves more
31、 attention.CIt is too oldfashioned and needs to be improved.DIt is fun and vibrant and every teenager should learn to do it.体裁:说明文题材:社会文化主题:莫里斯舞面临危机【语篇解读】本文是一篇说明文,介绍了一种传统的舞蹈以及这种舞蹈面临的现状。8解析:主旨大意题。根据第一段中的“.morris dancing is a form of folk dancing that dates back to the 15th century”可知,莫里斯舞是一种民间舞蹈,可以追溯
32、到15世纪,并由此引出文章内容。下文对这种舞蹈进行了介绍,所以选D。答案:D9解析:细节理解题。根据第三段中的“Some groups carry heavy black sticks with which they bash against each other while they dance.Other groups wave handkerchiefs in the air whilst they perform”可知,有些团体举着黑色的棍子,在跳舞的时候互相拍打,其他团体在表演的时候在空中挥动手帕,所以选C。答案:C10解析:细节理解题。根据第四段中的“As the years go
33、 by,fewer and fewer young people are joining morris dancing groups”可知,随着岁月的流逝,越来越少的年轻人加入莫里斯舞蹈团,所以选B。答案:B11解析:推理判断题。根据最后一段中的“.it would be a great shame to lose such a fun and energetic part of Englands history and culture.Its important to look after some traditions and customs especially when its som
34、ething as harmless and happy as morris dancing”可知,作者认为莫里斯舞是文化遗产,值得被关注,故选B。答案:BD(2019长沙高三一模)When she first started learning about the climate change from one of her elders,Fawn Sharp was invited on a helicopter flight over the Olympic Mountains to survey the Mount Anderson glacier.But the glacier was
35、 gone,melted by the warming climate.Sharp had a deep sense of loss when she discovered the glacier wasnt there anymore.Loss is a growing issue for people working and living on the front lines of climate change.And that gave Jennifer Wren Atkinson,a fulltime lecturer at the University of Washington B
36、othell,US,an idea for a class.This term,she taught students on the Bothell campus about the emotional burdens of environmental studies.She used the experiences of Native American tribes (部落),scientists and activists,and asked her 24 students to face the reality that there is no easy fixthat “this is
37、 such an intractable problem that theyre going to be dealing with it for the rest of their lives.”Student Cody Dillon used to be a climate science skeptic (怀疑论者)Then he did his own reading and research,and changed his mind.Dillon wasnt going into environmental workhe was a computerscience major.Yet,
38、the potential for a worldwide environmental catastrophe seemed so real to him five years ago that he quit his job and became a fulltime volunteer for an environmental group that worked on restoration(恢复) projects.Six months into the work,he decided that Atkinsons class was just what he was looking f
39、ora place where he could discuss his concerns about a changing climate.Atkinson said she hopes the class helped her students prepare themselves for the amount of environmental loss that will happen over their lifetimes.“We are already changing the planetso many species are going to be lost,displaced
40、 or massively impacted,”she said.“The future isnt going to be what they imagined.”12Why did the author mention the case of Fawn Sharp?ATo lay a basis for Fawn Sharps further research.BTo prove Fawn Sharps work is similar to Atkinsons.CTo lead into the issue of loss caused by climate change.DTo show
41、scientists concern about the Mount Anderson glacier.13Whats the main purpose of Atkinsons class?ATo explore how different people deal with climate change.BTo get students more concerned about the environmental issue.CTo find solutions to the environmental issue of Olympic Mountains.DTo teach student
42、s how to conduct research about environment.14Which of the following best explains “intractable” underlined in Paragraph Three?ASimple. BDifficult.CCommon. DInteresting.15How did Atkinsons class influence Dillon?AIt made him work as a parttime volunteer for restoration projects.BIt made him realize
43、a planetwide climate disaster would happen. CIt encouraged him to be more involved in environmental protection. DIt discouraged him to work on restoration projects for the environment. 体裁:夹叙夹议文题材:环保主题:冰川融化,环境亟待保护【语篇解读】Fawn Sharp通过一次搭乘直升机飞行的经历认识到了冰川融化和环境污染问题的严重性,同时Jennifer Wren Atkinson决定给学生开设课程,教学生如
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
高考英语二轮复习精品课件:专题六 第4讲如何解答推理判断题(大纲版湖北专用).ppt
