2020-2021学年高中牛津译林版英语选修七同步练习:第一单元测评 WORD版含答案.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中牛津译林版英语选修七同步练习:第一单元测评 WORD版含答案 2020 2021 学年 高中 牛津 译林版 英语 选修 同步 练习 第一 单元 测评 WORD 答案
- 资源描述:
-
1、第一单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:Excuse me,could you tell me the way to the nearest hospital?M:Well,take the first turning on the left,and there is a bus stop.Bus No.18 wil
2、l take you there.Or you can walk there.Its only 15 minutes walk.W:Theres only ten minutes to go.A taxi is my only choice.1.How will the woman go to the hospital?A.By taxi.B.On foot.C.By bus.答案AM:Can I help you?W:Yes,doctor.This is my son.Hes only three years old.M:What happened to him?W:He drank som
3、e ink ten minutes ago.2.Whats the matter with the womans son?A.He drank too much.B.He drank some ink.C.He had a fever.答案BW:Excuse me,where is the Home Inn?M:Its just over there around the corner.W:Thank you.W:Youre welcome.3.Where did the conversation probably take place?A.In a hotel.B.At home.C.In
4、the street.答案CW:Why were you late for school this morning?M:I was halfway to school when I remembered that some books were left at home.So I went back to fetch them.4.Why was the man late for school this morning?A.He got up late.B.He had to return home for some books.C.He was caught in a traffic jam
5、.答案BM:That is not exactly the best choice,but youre on the right track.You need to narrow the topic down.W:You are right.I always start with topics that are too wide.5.What are the speakers talking about?A.How to choose an appropriate topic.B.How to be on the right track.C.How to correct ones answer
6、s.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:I dont know what classes to take this semester.I cant decide what I want to do with my life.Have you thought about it,Brandon?M:Yes,I
7、have.I think Id make a good journalist because I love writing.W:Maybe I could be a teacher because Im very creative.And I like working with kids.M:Oh,I wouldnt want to be a teacher.Im too impatient.W:I know one thing I could never do.M:Whats that?W:I could never be a boss because Im not good at maki
8、ng decisions quickly.6.What does the man want to do with his life?A.He wants to be a journalist.B.He wants to be a teacher.C.He wants to be a boss.答案A7.Why does the woman think she could be a teacher?A.Because she thinks she is patient.B.Because she thinks she is creative.C.Because she thinks she is
9、 knowledgeable.答案B听第7段材料,回答第8至10题。M:Hi,Amanda.W:Oh,Daniel!I was going to call you tonight.M:Whats up?W:Well,its Alberts birthday on Saturday,and Im planning a surprise party for him.M:Sounds good.W:The idea is this:Ive asked Albert to go to a movie with me at six.After the movie,we go back to his ap
10、artment to have dinner.So be at Alberts by 7:30 to wait for us and surprise him.His roommate will let you in.M:OK.Great.W:Uh,can you bring some soda?Oh,and dont say anything to Albert.M:No problem.8.Why was Amanda going to call Daniel?A.Because she wanted to plan a surprise party for Albert.B.Becaus
11、e she wanted to ask Daniel to help her with a math problem.C.Because she wanted to invite Daniel to take part in her birthday party.答案A9.What time was Daniel asked to be at Alberts?A.By 6:00.B.By 6:30.C.By 7:30.答案C10.What did Amanda ask Daniel to bring?A.Some bananas.B.Some soda.C.Some cola.答案B听第8段材
12、料,回答第11至13题。W:Did you have a good time on holiday,Tom?M:Yes.W:What did you do?M:Well,on Monday,we went shopping in the city.We bought lots of great things for the family,and we spent a lot of money.W:Oh,that always happens on holiday.M:On Tuesday,it was sunny,so we went for a long walk near the sea.
13、It was beautiful.W:That sounds nice.M:On Wednesday,we wanted to hike up a mountain,but it was a bit rainy and windy,so we visited some museums instead.They were quite interesting.W:Nice.M:On Thursday we visited a lake.I wanted to go canoeing,but the water sports centre was closed.So we just went swi
14、mming.W:Really?Was the water cold?11.What was the weather like on Tuesday?A.Cloudy.B.Windy.C.Sunny.答案C12.What did the man do on Wednesday?A.He went shopping.B.He went hiking.C.He visited some museums.答案C13.Why did the man not go canoeing on Thursday?A.Because he wanted to go swimming.B.Because the w
15、ater sports centre was closed.C.Because he is tired.答案B听第9段材料,回答第14至16题。M:Hi,Lily,when are you going back to Xian?W:Im going back on the 20th of August.Two weeks from today.Ill go home by plane.M:When you go home,what are you going to do?W:I want to be a primary school teacher after graduation.So I
16、want to take a course on how to get along well with children.M:It sounds like you like kids very much.W:Yeah,I like to be with children and I wanted to be a teacher when I was young.M:What made you decide to become a teacher?W:My father was a teacher and he influenced me a lot.I enjoy talking to peo
17、ple and being around children and teaching,so hopefully Ill be a good teacher.14.Whats the date today?A.6th August.B.20th August.C.20th September.答案A15.What is the woman going to do?A.Start teaching in middle school.B.Go to college.C.Take a course on how to get along well with children.答案C16.Why did
18、 the woman want to be a teacher?A.His father forced her.B.His father influenced her.C.The job is well-paid.答案B听第10段材料,回答第17至20题。In present China,especially in cities,most of the younger parents have sent their children to various kinds of after-class courses,such as painting,dancing,piano playing,et
19、c.They think it will help their children a lot in their future life.Some other parents are opposed to their children taking part in such courses.They think children are children just because they are in a stage of playing freely.These colourful after-class courses are nothing but a burden for them.A
20、dults shouldnt place additional burdens on them,otherwise,their growing will be affected both mentally and physically.I agree with the former view.Society in the future will need able persons of high quality.But those parents should remember two points:dont force your child to do what he or she has
21、no interest in; dont let your child “eat” too much that he or she is not able to digest.17.According to the passage,which statement is NOT true?A.All parents tend to send their children to after-class courses.B.After-class courses include painting,dancing,piano playing,and so on.C.The future society
22、 is competitive.答案A18.Why are some parents opposed to their children taking part in such courses?A.The courses are too expensive.B.They dont have enough time to send their children to the courses.C.The after-class courses are a burden for their children.答案C19.Whats the speakers opinion about after-c
23、lass courses?A.The speaker will send his/her children to the courses.B.The speaker will not send his/her children to the courses.C.We dont know the speakers opinion.答案A20.Which of the following “dont” is not mentioned in the passage?A.Dont force your child to do what he or she has no interest in.B.D
24、ont let your child “eat” too much that he or she is not able to digest.C.Dont put much stress on them.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ADear Friend,The recent success of childrens books has made the general public aware that theres a huge market out there
25、.And theres a growing need for new writers trained to create the $3 billion worth of childrens books bought each year.plus stories and articles needed by over 650 publishers of magazines for children and teenagers.Who are these needed writers?Theyre ordinary folks like you and me.But am I good enoug
26、h?I was once where you might be now.My thoughts of writing had been pushed down by self-doubt,and I didnt know where to turn for help.Then,I accepted a free offer from the Institute to test my writing ability,and it turned out to be the inspiration I needed.The promise that paid offThe Institute mad
27、e the same promise to me that they will make to you,if you show basic writing ability:You will complete at least one manuscript(手稿)suitable to hand in to a publisher by the time you finish our course.I really didnt expect any publication before I finished the course,but that happened.I sold three st
28、ories.And I soon discovered that was not unusual at the Institute.Since graduation,I have authored 34 nationally published childrens books and over 300 stories and articles.Free test and brochureWe offer a free ability test and will send you a copy of our brochure describing our recognized home-stud
29、y courses on the basis of one-on-one training.Realize your writing dream today.Theres nothing sadder than a dream delayed until it fades forever.Sincerely,Kristi Hill,InstructorInstitute of Childrens Literature21.The first two paragraphs tell us that .A.magazines for children and teenagers have draw
30、n public attentionB.there is a growing need for writers of childrens booksC.publishers are making $3 billion each yearD.childrens books are usually bestsellers答案B解析推理判断题。根据文中的“The recent success of childrens books has made the general public aware that theres a huge market out there”和“And theres a g
31、rowing need for new writers trained to create the $3 billion worth of childrens books bought each year”可知,第一段和第二段主要说的是对儿童书籍的作者的需求正在增加。22.You are promised to publish one manuscript when you .A.show basic abilityB.finish the courseC.have sold three storiesD.have passed the test答案B解析细节理解题。根据文中的“You wil
32、l complete at least one manuscript(手稿)suitable to hand in to a publisher by the time you finish our course.”可知答案。23.Kristi Hill mentions her own experience mainly to .A.prove she is a qualified instructorB.give her advice on course preparationC.show she has realized her dreamD.promote the writing pr
33、ogram答案D解析推理判断题。根据文中的The promise that paid off和作者自己经历的介绍可知,作者是为了进一步宣传这个项目。BIf you are a fruit grower -or would like to become one -take advantage of Apple Day to see whats around.Its called Apple Day but in practice its more like Apple Month.The day itself is on October 21,but since it has caught on
34、,events now spread out over most of October around Britain.Visiting an apple event is a good chance to see,and often taste,a wide variety of apples.To people who are used to the limited choice of apples such as Golden Delicious and Royal Gala in supermarkets,it can be quite an eye opener to see the
35、range of classical apples still in existence,such as Decio which was grown by the Romans.Although it doesnt taste of anything special,its still worth a try,as is the knobbly(多疙瘩的)Cats Head which is more of a curiosity than anything else.There are also varieties developed to suit specific local condi
36、tions.One of the very best varieties for eating quality is Orleans Reinette,but youll need a warm,sheltered place with perfect soil to grow it,so its a pipe dream for most apple lovers who fall for it.At the events,you can meet expert growers and discuss which ones will best suit your conditions,and
37、 because these are family affairs,children are well catered for with apple-themed fun and games.Apple Days are being held at all sorts of places with an interest in fruit,including stately gardens and commercial orchards(果园).If you want to have a real orchard experience,try visiting the National Fru
38、it Collection at Brogdale,near Faversham in Kent.24.What can people do at the apple events?A.Attend experts lectures.B.Visit fruit-loving families.C.Plant fruit trees in an orchard.D.Taste many kinds of apples.答案D解析细节理解题。由第二段第一句“Visiting an apple event is a good chance to see,and often taste,a wide
39、variety of apples.”可知,在苹果节的活动中,人们可以品尝到各种苹果。故选D项。25.What can we learn about Decio?A.It is a new variety.B.It has a strange look.C.It is rarely seen now.D.It has a special taste.答案C解析推理判断题。由第二段第二句中的“it can be quite an eye opener to see the range of classical apples still in existence,such as Decio whi
40、ch was grown by the Romans.”可推知,Decio是以前由罗马人种植的一种苹果,现在的人们能够看到这种苹果就算是大开眼界了。由此推知现在Decio苹果非常罕见。故选C项。26.What does the underlined phrase “a pipe dream” in Paragraph 3 mean?A.A practical idea.B.A vain hope.C.A brilliant plan.D.A selfish desire.答案B解析词义猜测题。由第三段第二句可知,Orleans Reinette果品上佳,但是对温度、环境、土壤的要求很高,因此,
41、对大多数喜欢种植该苹果的爱好者来说是a pipe dream (白日梦)。27.What is the authors purpose in writing the text?A.To show how to grow apples.B.To introduce an apple festival.C.To help people select apples.D.To promote apple research.答案B解析主旨大意题。通读全篇,文章主要介绍一个关于苹果的节日苹果节。故选B项。CNot having done physical exercise for some time,I
42、found myself a little low-spirited and couldnt study efficiently,so I decided to do some running the next day.At 6:15 the next morning,my alarm clock rang.Unwilling to rise from my bed,I turned it off and went back to sleep.However,5 minutes later,I struggled to get up.After washing and brushing,I h
43、ad my sneakers on and went out.Wow!The air was so fresh that I couldnt help breathing it deeply.I stretched my arms and legs,and then started to run.I found all things around me were so attractive.Look,the branches were waving,as if they were welcoming me;the blossoming flowers were bowing,with shyn
44、ess,just like girls.Listen,the wind was whispering,as if to say “come on,girl”.Whats more interesting was those two birds,perching in the tree.They were scared and flew away when I passed them.“Hey,chaps,relax.” I shouted without stopping running.“Lets enjoy the beautiful morning together!” Then a m
45、iracle(奇迹)happened.The two little creatures seemed to understand what I said.They turned back and twittered(吱吱叫)around me.“Are you singing for me?” I asked.They twittered again and again,which sounded like “Yes”.I was delighted to hear that.Ah,what a wonderful morning and how beautiful life is!Actua
46、lly,there are a lot of charming things around us.Helen Keller wrote in her famous article Three Days to See,“.the seeing see little.”Indeed,many of us ignore the beauty around us,just because we are familiar with them.They always complain that life is boring.But,I just want to say,if you live each d
47、ay with appreciation of things around,youll find life is very charming.So,lets enjoy life from now on.28.According to the passage,the writer went running with the purpose of .A.seeing the beauty of natureB.making herself more activeC.talking with birdsD.breathing fresh air答案B解析推理判断题。根据文中的“Not having
48、 done physical exercise for some time,I found myself a little low-spirited and couldnt study efficiently,so I decided to do some running the next day.”可知答案。29.Which of the following statements is NOT true according to the passage?A.The writer rose immediately after the clock went off.B.The writer en
49、joyed the singing of the two birds.C.The writer did some warm-up exercises before running.D.The writer felt refreshed after doing some running in the morning.答案A解析细节理解题。根据文中的“However,5 minutes later,I struggled to get up.”可知答案。30.What does the underlined words “the seeing see little” in the last par
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-407330.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
