2020届浙江高考二轮英语备考:读后续写专项练习 .doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
5 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届浙江高考二轮英语备考:读后续写专项练习 2020 浙江 高考 二轮 英语 备考 后续 专项 练习
- 资源描述:
-
1、读后续写-专项练习1. 阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。I still remember it,like it was yesterday when my parents told me the news. It was the week before Christmas on Thursday morning when my parents said, “Stacy, start packing your things so we can go to Florida for the holidays.”“Okay, ”I responded.We do this
2、every year for Christmas and New Year. Its kind of a family tradition we have.We go every year because we like to visit some family members living in Florida.There has never been a year when weve missed a trip to Florida for the holidays. I was so excited to go on this trip because Christmas is my f
3、avorite holiday, but to top it off I was going to get to celebrate it with my family.The next morning,my mother entered my room.“Stacy, wake up!We need to go to the airport so that we can get our plane tickets to Florida before they sell out.”I jumped out of bed and got ready as fast as I could.When
4、 we were on our way to the airport,I couldnt stop talking and smiling because I was too excited about getting our tickets.“Arent you just excited to go to Florida?” I asked.“Yes, I am.We can finally catch up with the family and drink hot cocoa,”responded my mother.The airport was so crowded. Some pe
5、ople were leaving to other countries and others were just visiting for the holiday. There was such a huge line in the airport because so many different people were buying plane tickets.When it was our turn, my mother said,“Three tickets to Florida on Christmas Eve please.”The lady working there resp
6、onded,“Well, you guys are lucky.You got the last three tickets to Florida.”My mother and I both smiled in relief and paid for our tickets and went back home to finish packing.注意:1所续写短文的词数应为150左右;2应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:When we arrived home,we f
7、ound father wasParagraph 2:After we left for the airport to buy tickets,a man climbed into our house to steal money.【答案】When we arrived home, we found father was lying on the floor, bleeding. Though we felt very surprised, we sent him to hospital at once.With the help of doctors, my father came back
8、 to life on Christmas Eve, which made our family pleased. My parents loved each other very much, so my mother kept my father company day and night,completely forgetting the trip to Florida. After my father woke up, he said sorry to us and told us everything that happened to him.After we left for the
9、 airport to buy tickets, a man climbed into our house to steal money. My father caught him and bravely fought with him, but unfortunately the man hurt my father. Hearing the news,we were proud of him. On Christmas Eve, we held a party in hospital for my father. Everyone got together around the Chris
10、tmas tree and sang Christmas songs to him.That Christmas Eve was quite unusual and meaningful. I will never forget the time I spent with my father on Christmas Eve in hospital.2.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。At a recent 6-yearolds birthday party together with my daughter,I watched two girls playing
11、in a playroom.Three boys came over and decided they were going to drive the girls away.“No girls allowed,”said one boy.The other two boys crowded around the girls for effect. One of the girls, in fear,did as she was ordered and left the playroom. The other girl stood her ground. “We were here first.
12、 You cant kick us out,”she said.They werent my kids, so I gently told the boys that everyone was allowed to play in the playroom. The boys ignored me, and continued to push the remaining girl out of the room. The girl fell on the ground and screamed in pain. The boys went on with their nogirlsallowe
13、d game. I took the girl over to the parents at the party and explained what had happened.What followed was a lesson in how girls were schooled in male power and privilege(特权)The girls mother told her that she should have stayed away from the boys. The message to the girl was that it was her fault be
14、cause she didnt do what the boys had ordered. A father of one of the boys laughed and told me that I should have caught the girl as she fell. There were no consequences for the boys. Their violence was so much an accepted part of their behavior that it didnt even raise an eyebrow. In fact, the attit
15、ude of the father was that using physical strength to get what you wanted was to be celebrated.The message to the boys was that they could hurt girls without any consequence. Another mother said,“Its so hard for boys and girls to play together at this age.”注意:1所续写短文的词数应为150左右;2应使用5个以上短文中标有下划线的关键词语;3
16、续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;4续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。Paragraph 1:To that mothers words,my response is:No!Its not!Paragraph 2:My sixyearold daughter observed the events at the party.【答案】To that mothers words,my response is:No!Its not!We are all humans,born without any difference. Though it seems to be a smal
17、l thing,just a quarrel among children,what it shows is that girls are now suffering from prejudice. Actually,boys and girls are just like two poles of our Earth,so they cant be apart and there is nothing about who are better. Boys should have a respectful attitude to girls. I think all the parents s
18、hould teach their children that boys and girls have the same rights.My sixyearold daughter observed the events at the party. And afterwards she said,“Mom,I think those boys cant drive the girls away and even injure them.”I said,“Thats true,my dear. Girls are now being looked down upon,but you need t
19、o understand that we are equal,though some people dont think like this.” My daughter nodded and said,“I will try my best to stop violence against women and girls.”3.阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。During lunchtime,Emma suggested going to the zoo to feed the animals and her mom agreed.“Well stop by the
20、 bakery and pick some bread up. Now hurry and eat and then well go. Its going to be a lovely day. Grandma is coming with us. Shell be here any minute,”mom said.Emma ate her lunch and then ran into her room to get her shoes.The problem was that she could only find one of them. She looked under her be
21、d, but all she could see were dirty towels and pants. She moved some of her toys out of the way,but still couldnt find her shoe. After shed checked everywhere in her room,she ran into the kitchen. “Mom,I cant find my shoe.Will you wait while I look for it?”she asked.Her mom thought about how many ti
22、mes shed told Emma to clean her room up. She whispered something to Emmas grandma and then said to Emma,“You will have to stay home.Your dad and I will take Ryan to the zoo. Grandma will stay here with you.”“No!Please wait for me. I want to go to the zoo,”Emma cried. “Im sorry, Emma. Ive told you a
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023八年级语文上册 第3单元 12《与朱元思书》第1课时上课课件 新人教版.pptx
