2020届英语高考二轮专题复习与测试:题型组合练(六) WORD版含解析.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020届英语高考二轮专题复习与测试:题型组合练六 WORD版含解析 2020 英语 高考 二轮 专题 复习 测试 题型 组合 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、题型组合练(六)阅读理解完形填空.阅读理解阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。A(2019唐山质量检测)The UKs Best Theme ParksDrayton Manor Theme Park,StaffordshireThe new Tamarin Trail takes adventurers through beautiful gardens,allowing kids and adults to come facetoface with a troop of monkeys.The park is also home to Europes only
2、 Thomas Land,which last year underwent a 2.5m expansion,including new rides.There are thrilling rides,including the standup roller coaster,Shockwave,and the 54metre drop tower,Apocalypse. Adults from 15,children from 10(under2s free)Thorpe Park,SurreyAll aboard Derren Browns Ghost Train which opened
3、 in July 2016.This 1015 minute train journey includes exciting liveaction performances,4D special effects and so on.Also new is “Im a Celebrity.Maze(迷宫)”,and there are some of the highest and fastest rides in Europe here too.Adults from 28,children from 24 (under3s free)Warwick Castle,WarwickshireAl
4、though not officially a theme park,this medieval castle offers history,magic,myth and adventure to suit all ages,and is now home to the UKs first fully interactive and multisensory Horrible Histories Maze,giving visitors a fascinating experience of getting lost in time.From July,you can sleep over i
5、n the new riverside Middle Agesthemed woodland cottages of Knights Village.From 31(under3s free)Chessington World of Adventures,SurreyFollowing the Pandamonium live show in 2016,last year saw The Gruffalo River Ride Adventure open at Chessington,which has over 40 rides and attractions.Rides include
6、Dragon Falls,Safari Skyway,Toadies Crazy Cars and Runaway Train.From 29(under3s free)1Where are animalloving children probably advised to go?AWarwick Castle.BThorpe Park.CDrayton Manor Theme Park.DChessington World of Adventures.2How much should a couple with their twoyearold son pay at least in Tho
7、rpe Park?A 56.B 52.C 40. D 30.3What do the parks have in common?AChildren should be accompanied by adults.BThey have all been rebuilt before reopening.CThey all offer exciting rides in the parks.DCertain kids have free entry to the parks.体裁:应用文题材:广告主题:英国主题公园【语篇解读】本文是一篇应用文。英国有许多著名的主题公园,本文就向大家介绍了其中的四个
8、主题公园。1解析:细节理解题。根据第一则广告的首句“The new Tamarin Trail takes adventurers through beautiful gardens,allowing kids and adults to come facetoface with a troop of monkeys”,我们可以知道Drayton Manor Theme Park里有许多猴子,喜爱动物的孩子可以去那里玩。答案:C2解析:细节理解题。根据第二则广告中最后的价格说明“Adults from 28,children from 24(under3s free)”,我们可以知道,在Tho
9、rpe Park,成人票价28英镑起,而年龄在3岁以下的孩子免费。因此,这对带着两岁孩子的夫妇最低要支付56英镑的门票钱。答案:A3解析:推理判断题。综合全文的内容,特别是每则广告后面的价格说明,我们可以知道,每个主题公园都规定3岁或2岁以下的儿童可以免费入园,即某些孩子可以免费入园。因此,本题的答案为D。答案:DBTwo of the saddest words in the English language are“if only”I live my life with the goal of never having to say those words,because they con
10、vey regrets,lost opportunities,mistakes,and disappointment.My father is famous in our family for saying,“Take the extra minute to do it right.”I always try to live by the extra minute rule.When my children were young and likely to cause accidents,I always thought about what I could do to avoid an“if
11、 only”moment,whether it was something minor like moving a cup full of hot coffee away from the edge of a counter,or something that required a little more work such as taping padding(衬垫)to the sharp corners of a glass coffee table.I dont only avoid those“if only”moments when it comes to safety.Its eq
12、ually important to avoid“if only”in our personal relationships.We all know people who lost a loved one and regretted that they had forgone an opportunity to say“I love you”or“I forgive you”When my father announced he was going to the eye doctor across from my office on Good Friday,I told him that it
13、 was a holiday for my company and I wouldnt be here.But then I thought about the fact that he was 84 years old and I realized that I shouldnt miss an opportunity to see him.I called him and told him I had decided to go to work on my day off after all.I know there will still be occasions when I have
14、to say“if only”about something,but my life is definitely better because of my policy of doing everything possible to avoid that eventuality. And even though it takes an extra minute to do something right,or it occasionally takes an hour or two in my busy schedule to make a personal connection,I know
15、 that Im doing the right thing.Im buying myself peace of mind and thats the best kind of insurance for my emotional wellbeing.【语篇解读】“我”认为英语中最悲伤的两个词是“if only”,因为它们表达了遗憾。父亲在“我”小时候经常告诉我们花费额外的时间也要把事情做好来避免遗憾,“我”听从父亲的建议并认为这样做是对的。4Why does the writer regard“if only”as two of the saddest words in the Englis
16、h language?ABecause people use them when they feel sad.BBecause they express regrets and disappointment in life.CBecause they remind the writer of some sad experiences.DBecause they mean sadness in the English language.5Whats the meaning of the underlined word“forgone”in Paragraph 3?AGiven up. BCome
17、 across.CGot through. DHeld back.6The author decided to go to her office on Good Friday to_Asee a doctor Bfinish her workCjoin a celebration Daccompany her father7What is the best title for the passage?AAdvice from My FatherBAvoidance of Saying“If Only”CThe“Extra Minute”RuleDThe Importance of Emotio
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
