2020-2021学年高中英语 Unit 1 Cultural relics Language Points课时作业2(含解析) 新人教版必修2.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Cultural relics Language Points课时作业2含解析 新人教版必修2 2020 2021 学年 高中英语 Points 课时 作业
- 资源描述:
-
1、Unit 1 cultural relics Language Points课时作业高考题型练习提能力.阅读理解AMaaseik,a city in Belgium,has opened an exhibition of about 200 relics and treasures of the Tang Dynasty (618 AD907 AD),showing Chinas golden age of ancient civilization(文明)The exhibition,which opened on May 11 and will continue until Oct.20,i
2、s part of the citys effort to create a centre of Chinese culture.Belgian Princess Mathilde formally announced the beginning of the exhibition,titled “Chinas Golden Age:Treasures from the Tang Dynasty”The items,including gold plates and silver wares for royal families,Tang Dynasty tricolour glazed fi
3、gurines (小雕像) of women and paintings,have recently been on exhibit in the Dutch city of Assen.All of the exhibited items are from Shaanxi Province,China.Its provincial capital Xian was the most populous(人口多的) city in the world and once the capital of the Tang Dynasty.The Tang period is generally reg
4、arded as a high point in Chinese civilizationequal to,or better than that of the earlier Han Dynasty(202 BC220 AD),a golden age of Chinese culture.Several years ago,said Dirk Verlaak,vicemayor of Maaseik,his city and Assen teamed up to host history and culture exhibitions of Chinas first two imperia
5、l dynasties,the Qin (221 BC206 BC) and the Han.The Chinese relics and treasures attracted 350,000 visitors in Assen and 190,000 in Maaseik.“Westerners dont know much about Chinas ancient civilization and history,and we hope the new exhibition in Maaseik can attract more visitors.” said Verlaak.【语篇解读
6、】比利时城市Maaseik于5月11日至10月20日举办中国唐代文物展览。其主要目的是传播中国文化,从而让更多的西方人了解中国。1Maaseik held the exhibition in order to_Amake money Beducate peopleCattract foreign visitors Dspread Chinese cultureD细节理解题。根据第一段中的“showing Chinas golden age of ancient civilization”和第二段中的“to create a centre of Chinese culture”可知,这次展览的主
7、要目的是传播中国文化。故选D。2Which of the following statements is NOT true?ADirk Verlaak is interested in Chinese history.BAll the items in the exhibition are from China.CAssen attracted more visitors than Maaseik several years ago.DThis is the first time that Maaseik has held such an exhibition.D细节判断题。根据倒数第二段可知
8、,Maaseik在几年前曾经举办过秦、汉两代历史文化展。由此可判断出,这次并不是第一次举办这样的展览。故选D。3Whats Dirk Verlaaks attitude toward the exhibition?ADoubtful.BContent.CWorried. DDisappointed.B观点态度题。根据最后两段内容,再结合Dirk Verlaak的话可以判断出,他对本次展览是满意的。故选B。4What would be the best title for the passage?ATang Dynasty Treasures Exhibited in BelgiumBTang
9、Dynasty Treasures Discovered in BelgiumCChinese Culture Goes Around the WorldDChinese Civilization Attracts ForeignersA标题归纳题。通读全文可知,本文主要介绍的是比利时城市Maaseik举办中国文化展览,展出的都是中国唐代的文物,由此可知标题用Tang Dynasty Treasures Exhibited in Belgium合适,故选A。B(2018全国卷,B)Good Morning Britains Susanna Reid is used to grilling gu
10、ests on the sofa every morning,but she is cooking up a storm in her latest roleshowing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tight budget.In Save Money:Good Food,she visits a different home each week and with the help of chef Matt Tebbutt offers top tips on how to reduce food w
11、aste,while preparing recipes for under 5 per family a day.And the Good Morning Britain presenter says shes been able to put a lot of what shes learnt into practice in her own home,preparing meals for sons,Sam,14,Finn,13,and Jack,11.“We love Mexican churros,so I buy them on my phone from my local Mex
12、ican takeaway restaurant,” she explains.“I pay 5 for a portion (一份),but Matt makes them for 26p a portion,because they are flour,water,sugar and oil.Everybody can buy takeaway food,but sometimes were not aware how cheaply we can make this food ourselves.”The eightpart series (系列节目),Save Money:Good F
13、ood,follows in the footsteps of ITVs Save Money:Good Health,which gave viewers advice on how to get value from the vast range of health products on the market.With food our biggest weekly household expense,Susanna and Matt spend time with a different family each week.In tonights Easter special they
14、come to the aid of a family in need of some delicious inspiration on a budget.The team transforms the familys long weekend of celebration with less expensive but still tasty recipes.【语篇解读】本文是一篇新闻报道。英国独立电台(ITV)的“早安,英国”的电视节目主持人Susanna Reid新近推出了一档节目Save Money:Good Food,向观众介绍省钱又美味的食谱。5What do we know ab
15、out Susanna Reid?AShe enjoys embarrassing her guests.BShe has started a new programme.CShe dislikes working early in the morning.DShe has had a tight budget for her family.B细节理解题。由第一段中“she is cooking up a storm in her latest roleshowing families how to prepare delicious and nutritious meals on a tig
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408128.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
沪教版六年级上册语文第8课《陈太丘与友期》课件 (共30张PPT).ppt
