2020-2021学年高中英语 Unit 5 Meeting your ancestors单元测评习题(含解析)新人教版选修8.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 Unit Meeting your ancestors单元测评习题含解析新人教版选修8 2020 2021 学年 高中英语 ancestors 单元 测评 习题 解析
- 资源描述:
-
1、第五单元测评(总分:150分时间:120分钟)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:When will the plane arrive?M:At 7:30,but it may be late for 15 minutes because of the foggy weather.1.When will the plane arrive probably?A
2、.At 7:30.B.At 7:15.C.At 7:45.答案CW:Its a fine day,isnt it?M:But the radio says its going to snow this evening.2.What are they talking about?A.The radio.B.The weather.C.The temperature.答案BW:Excuse me,but how do I get to Brand Theatre?M:Go one block,and then turn right.3.Whats the probable relationship
3、 between the two speakers?A.Friends.B.Strangers.C.Waiter and customer.答案BM:I heard Anna won first prize of the ecology contest.W:You are kidding! She was not interested in it at all.4.What can you learn from the dialogue?A.Anna was interested in ecology.B.Anna is kidding.C.Anna didnt win the prize.答
4、案CW:David,are you coming with us to the park?M:No,Im sorry,but I have to catch up with my homework.5.What is David going to do?A.Catch a train home.B.Do his homework.C.Go to a park.答案B第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完
5、后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6、7题。W:You know,John,Im getting quite worried about Maria.M:Why? Whats happened,honey?W:Well,I talked to her teacher today after school.She told me that Maria doesnt often finish her homework.When she does,well,the quality is often very poor.M:Maybe I should hav
6、e a word with her then.6.Whom are the speakers talking about?A.Their daughter.B.Their student.C.Their friend.答案A7.What is the man going to do?A.Check Marias homework.B.Have a talk with Maria.C.Call Marias teacher.答案B听第7段材料,回答第810题。W:Excuse me,sir.Im a stranger here and have lost my way.M:Where do yo
7、u want to go?W:I want to return to my hotel,the People Hotel.M:Oh,just walk down this road;take the first turn on the left.Then walk four blocks and youll find your hotel.W:Thank you,sir.M:No problem.Actually,you can take the subway and get off at 64th street.W:I see,but Id rather walk.By the way,wh
8、at time is it by your watch now?M:7:30,but its 3 minutes slow.W:Thank you very much.M:You are welcome.8.Where is the People Hotel?A.Four blocks away from 64th street.B.At 64th street.C.At the first turning on the left.答案B9.How will the woman go to her hotel?A.By bus.B.By subway.C.On foot.答案C10.What
9、is the correct time?A.7:30.B.7:33.C.7:27.答案B听第8段材料,回答第1113题。M:Hello,Mary.Is it true you are going to leave us for Boswell?W:Yes,you know,Tom has got a new job there.M:You are going to miss Highland Park,arent you?W:Oh,indeed.But it is a much greater opportunity for Tom.His salary will be higher.He w
10、ill manage the whole sales department.Also,there are better schools for the children.The town itself is not half as nice as Highland Park,of course.M:Yes,there are so many factories.Theres probably a lot of air pollution,isnt there?W:Yeah,and not much green area.But that is life,I guess.M:Are you go
11、ing to stop working?W:I believe I will have to at first,but I may get a job of teaching.There is a new high school there and they are looking for teachers.11.Why will the woman move to Boswell?A.Because Boswell is a nicer town.B.Because her husband has found a better job there.C.Because they will st
12、art a new company there.答案B12.What will the woman probably work as when they have settled in Boswell?A.A teacher.B.A housewife.C.A clerk.答案A13.What is the relationship between the two speakers?A.Father and daughter.B.Teacher and student.C.Friends.答案C听第9段材料,回答第1416题。W:I had to sit up all night in lin
13、e at Theatre Hall,but I did it.I got two good tickets to the Terry James concert.M:I wouldnt spend that much time to see someone like Terry James.I dont like his music.Now,if you were after tickets for an opera like TheMagicFlute,I might have joined you.W:Ive never seen an opera.Ive always thought t
14、hey were difficult to understand because theyre not usually presented in English.For that matter,I dont much like Broadway musicals,either.M:Opera isnt hard to follow.The stories are usually simple,so you dont need to know the language.Besides,you can read a summary of the story before hand.And its
15、the singing that I like.You cant understand everything Terry James sings,either.There are also dramatic settings and,sometimes,good acting operas.All there at rock concerts are flashing lights and noise.W:But rock concerts are exciting.The opera seems slow and even boring.M:Sure,maybe it can be.You
16、should see one sometime.W:OK.Ill make you a deal.Come to see Terry James with me and then Ill go to an opera with you.M:Thats a deal.14.Why would the woman stay in line all night?A.For tickets for a rock concert.B.For tickets for a Broadway musical.C.For tickets for an opera.答案A15.What does the man
17、think of opera?A.It is hard to understand.B.It has good singing.C.It isnt as interesting as a Broadway musical.答案B16.What do the speakers plan to do after they see the Terry James concert?A.Have dinner.B.Meet at the theatre.C.Go to an opera.答案C听第10段材料,回答第1720题。My name is Isaac Evans.Its a very ordin
18、ary name and you wouldnt think it had a story to it,but I believe every name has a story to it.“Evans” is a very common Welsh name and Im not sure exactly what it means.There are many “Evans” in Wales and all around Britain.“Isaac” is a fairly common boys name.My parents are doctors and they named m
19、e after a famous violinist called Itzhak Perlman.Itzhak Perlman was born in Israel in 1945.Itzhak is an Israeli name.The spelling is I-T-Z-H-A-K.Its pronunciation is similar to Isaac.My parents admired Itzhak Perlman because he was a great musician and he wasnt afraid to try out new ideas in his mus
20、ic.I dont play a musical instrument,but Im a painter and I often listen to Itzhak Perlmans music when I paint.His music inspires me.I love my name Isaac Evans,for it sounds musical and friendly.17.What is the man talking about?A.The story of his name.B.His parents names.C.His grandfathers name.答案A18
21、.What does the man know about the name “Evans”?A.It has a lot of meanings.B.Its common in Wales and all around Britain.C.Its very popular among farmers.答案B19.Who was Itzhak Perlman?A.A famous musician.B.The mans father.C.The mans grandfather.答案A20.What does Isaac Evans do?A.A violinist.B.A doctor.C.
22、A painter.答案C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AMany individuals look forward to the weekend only to realize that they will not be able to do anything fun because they have to go grocery shopping for their family.However,fresh food markets provide an opportuni
23、ty to combine the two.Going to the grocery store is a hassle,and pushing through crowded aisles(过道) and waiting in line at the cashier is never any fun.To avoid those problems,many individuals want to do their shopping in the fresh air and experience atmosphere of farmer markets.While the grocery st
24、ore probably offers more goods than a fresh food market,for most,shopping for food there always feels like a tiring job.In addition to lots of tasty foods,outdoor markets will also have other activities to keep people entertained with live music,cooking contests,and games for kids to play.This means
25、 that shopping there is more likely to be a fun weekend destination.Farm markets are also a great option for anybody who is looking to eat better to lose weight.An organic farmers market will provide almost entirely foods that have not had dangerous chemicals added to them for growth or preserves.Ea
26、ting fruits and vegetables regularly as part of a diet is a must for people looking to drop a few pounds,but if they are not fresh and delicious,it can be hard to do so.This means that seizing some great goods from the outdoor market on the weekend is a good idea for anybody who is aware of health a
27、nd weight.Also,eating local foods can help support the local economy.In the unstable economic times of today,many local growers and farmers are struggling to stay alive,especially if they are competing against larger companies.So by heading to farm markets,shoppers are not only able to get great foo
28、ds and a pleasant experience,but also help out other members of their community.21.What does the underlined word “hassle” in Paragraph 1 mean?A.Trouble.B.Pleasure.C.Project.D.Step.答案A解析词义猜测题。根据画线处后一句“andpushingthroughcrowdedaislesandwaitinginlineatthecashierisneveranyfun.”穿梭于拥挤的过道,收银台前排队等待付款也都没趣。and
29、为并列连词,其前后的意思应该为一致的,故选A项。22.What do most people think of grocery store shopping?A.It is easier and happier.B.It is more attractive and practical.C.It is more interesting and relaxing.D.It is more boring and less entertaining.答案D解析细节理解题。根据第二段的首句可知,在杂货店购物的乐趣比农贸市场更少。23.What can be known from Paragraph 3
30、?A.Foods in farmer markets look special.B.Farmer markets have become popular.C.Farmer markets help keep people healthier.D.Farmer markets aim at healthy customers.答案C解析细节理解题。根据第三段的全段的内容,特别是首句及末句可知,吃了农贸市场的东西能让人更健康。24.What could be the best title for the passage?A.Developmental Trends of MarketsB.Bene
31、fits of Farmer MarketsC.Disadvantages of Grocery MarketsD.Introduction of the Future Shopping答案B解析主旨大意题。全文主要讲述了农贸市场购物的好处,那里提供乐趣及农业经验,吃了那里的食物还能让人更健康。BThe Tang Dynasty was probably the period when the Silk Road was at its busiest.One important centre on the road was the city of Changan,where present-d
32、ay Xian now stands.Changan was the capital city of this dynasty and by about 750 AD it had become a strong and successful capital of around two million people.Because of the chances for trade,a number of foreigners from countries bordering China lived in the city.The markets at this time in Changan
33、were perhaps the most exciting markets anywhere in the world.They sold goods from India,Africa,Japan,Korea,Turkey,Iran and other Arab countries and many items in the markets would have been completely new to some of the buyers.Interesting animals were sold together with exotic(奇异的)plants and strange
34、 medicines.Dried animals,dried foods and dried plants were laid out for sale next to rare seeds and spices(香料).But besides the hope to trade,which drew people together,China was still largely a mysterious country to the outside world and certainly the secret of making silk was still unknown.The rout
35、e(路线)to the west followed different paths but the traders would have travelled from places to places,always looking for routes both to water and protection.However,the Ming Dynasty had its policy of isolation(闭关) and reduced the traffic along this ancient land route.Instead,sea routes became more po
36、pular and in the early 15th century there were many Chinese ships trading silk and other goods along the coasts of India,Arabia and Africa.25.This passage mainly tells us .A.the silk trade in the pastB.the rise and fall of the Silk RoadC.the hard life the traders lived on the Silk RoadD.why sea rout
37、es became popular in the early 15th century答案B解析主旨大意题。从每一段的首句可以看出,本文讲的是丝绸之路的兴衰史。26.It is probable that many dried goods were sold in the market because .A.the market traders could store them for longer time and sell them more easilyB.they could be stored and transported more easily by the traders on
38、 the Silk RoadC.they could be transported far more easily by traders from different countriesD.they were lighter for the camels to carry wherever the traders wanted to go答案B解析推理判断题。从第三段可知丝绸之路很漫长,由此可推知交易的干货多是因为干货易于贮存和运输。27.By saying “China was still largely a mysterious country to the outside world”,
39、the author refers to the fact that .A.a large part of China was mysterious to the outside worldB.China was a large country that was totally unknown to the outside worldC.to a great extent China was little known or understood by the outside worldD.most of China was misunderstood by the outside world答
40、案C解析句意理解题。这句话指的是当时在很大程度上中国对于外面的世界来说是很神秘的这样的一个事实。28.What does the underlined word “mysterious” mean?A.ampleB.wonderfulC.livelyD.secret答案D解析词义猜测题。从“Chinawasstilllargelyamysteriouscountrytotheoutsideworldandcertainlythesecretofmakingsilkwasstillunknown.”看出此处mysterious是“神秘的”之意。CIn 1974,the Chinese made
41、an amazing discoverythe stories about Emperor Qin and his great army.An army of more than 8000 soldiers made of terra cotta(赤土陶器),baked reddish clay,is buried beneath the earth not far from the tomb where Emperor Qin is believed to be buried.Farmers digging a well in a field struck the head of a ter
42、ra-cotta soldier.News of the discovery quickly spread,and archaeologists rushed to the site.After much effort was spent drilling core samples from the earth,archaeologists learned that about 8,000 terra-cotta warriors were buried beneath the ground.So far,archaeologists have dug up and pieced togeth
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408722.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2022四年级数学下册 5 三角形第3课时 三角形三边的关系课件 新人教版.pptx
