2020-2021学年高中英语 综合测评(一)同步练习 牛津译林版选修7.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
1 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语 综合测评一同步练习 牛津译林版选修7 2020 2021 学年 高中英语 综合 测评 同步 练习 牛津 译林版 选修
- 资源描述:
-
1、综合测评(一)(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:I think Ill have a duck,please.M:Im very sorry,madam.Im afraid there isnt any left.1.Whats the most probable relationship between the two
2、speakers?A.Host and guest.B.Waiter and customer.C.Husband and wife.答案BW:Excuse me,visiting hours are over.Its time for you to leave.M:Im sorry.I didnt know the time or I would have left earlier.2.Where did this conversation take place?A.At the hospital.B.At the airport.C.At the post office.答案AM:How
3、does your sister go to university every day?Does she take a bus or a train?W:Oh,she always walksbecause she lives quite close.3.How does the womans sister go to university?A.On foot.B.By train.C.By bus.答案AM:I want a single room with a bath.Whats the rate?W:Its 25 a day.Your room number is 213.It is
4、on the second floor.Here is your key.4.Whats the womans job?A.She is a saleswoman.B.She is a waitress.C.She is a hotel clerk.答案CM:Youd better take your coat with you.It looks like its going to snow.W:You may be right.Thank you for mentioning this.5.How is the weather now?A.Its snowing.B.Its raining.
5、C.We dont know.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话。每段对话后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。M:What can I do for you?W:I want a skirt.Would you show me some?M:What do you think of this expensive one?W:I am sorry,but I am afraid
6、I dont like it.M:How about that one?W:Good!How much does it cost?M:Sixty-five yuan.W:Only 65 yuan!Thats very cheap.M:How many do you want?W:Ill take two.6.What did the woman want to buy?A.A cheap skirt.B.An expensive skirt.C.A cheap shirt.答案A7.How much did the woman spend?A.65 yuan.B.60 yuan.C.130 y
7、uan.答案C8.What is the two speakers relationship?A.Teacher and student.B.Salesman and customer.C.Husband and wife.答案B听第7段材料,回答第9至11题。W:Dad,can you lend Jenny and me some money?M:For what?W:We want to get tickets for a rock concert.M:How much are these tickets?W:Eighteen dollars each.M:Eighteen dollars
8、?Thats a lot of money.W:Thats not very much for this band,Dad.They are great singers,very popular.M:When will you need the money?W:Bob is also going and hes going to town tomorrow to get the tickets.M:All right.Heres a fifty.W:Thanks a lot,Dad.Ill call Bob right now.9.Why did the girl borrow some mo
9、ney from her father?A.To see a film.B.To watch a play.C.To go to a concert.答案C10.How much money did the girl need?A.Eighteen dollars.B.Thirty-six dollars.C.Fifty-four dollars.答案B11.How many children want to go to the concert?A.One.B.Two.C.Three.答案C听第8段材料,回答第12至14题。M:Morning,Alice.Did you enjoy your
10、weekend in the country?W:Yes,very much.We had a great time.And some friends went with us.M:Where did you stay?In a hotel?W:We camped in the mountains,near Snowdown.We cooked all our meals over an open fire and ate outside.M:Sounds wonderful.Was the weather good?W:The sun shone almost every day and i
11、t didnt rain once.M:Did you like the people there?W:Yes,they are great and friendly.We met some farmers and had tea in their houses.M:When did you get back?Last night?W:No.You might think we were mad.We came back this morning.I got up at 4:30,left at 5:00 and arrived here at 9:00.Im so tired.What ab
12、out you?Did you have a good weekend?M:Yes,but I didnt do much.I just stayed in.The weather was terrible.12.What is the topic of the dialogue?A.A weekend.B.Life in the country.C.Travelling with friends.答案A13.Where did Alice spend the nights in the country?A.In a hotel.B.In a farmers.C.In the open air
13、.答案C14.How long did it take Alice to come back from the country?A.Half an hour.B.Four hours.C.Five hours.答案B听第9段材料,回答第15至17题。W:Oh,hi,Fred!I didnt know whether to save you a place or not.Why are you so late?M:Its our math teacher.She always keeps us in class until ten past ten.W:Doesnt she know that
14、youre supposed to get out at ten?M:I guessed so.But she never looks at her watch.She just keeps talking.W:Dont the students complain about it?M:No.Everybody is too polite.W:Well,you should try and talk to her.M:Maybe.But Im afraid she might feel hurt.W:Well,it all depends on how and when you say it.
15、If you tell her about it in a friendly way when shes not busy,she might be thankful.M:Really?That would be wonderful.Thanks for your advice.15.Why was the man late?A.Because he forgot to look at his watch.B.Because the math teacher kept him in her office.C.Because the math class lasted longer than i
16、t should have.答案C16.What do we know about the students?A.They dont mind the man coming late.B.They prefer to learn more math.C.They dont want to hurt the teachers feelings.答案C17.What is the man most likely to do at last?A.Refuse to go to math classes.B.Talk to the math teacher.C.Remain silent about
17、the problem.答案B听第10段材料,回答第18至20题。M:Hi,Jenny.Is it true you are moving to London?W:Yes,it is.M:What made you decide to do that?W:Work,mainly.Im sure Ill be able to find a job there.M:You are probably right.But where are you going to live?W:I hope I will find a flat to share with somebody.Thatll be ch
18、eaper.M:Yes,thats a good idea.Are you taking your dog with you?W:No,I dont think so.My parents have offered to take care of him,and I dont think hed be happy in the city.M:You are probably right.But arent you afraid of moving to such a big place,especially after living in a small village?W:Not reall
19、y.I think Ill enjoy myself.Theres so much to do there.I expect I wont miss the countryside much and I can always come back and visit.M:Well,I just hope youll invite me to stay when you get settled.W:Of course I will.18.Why is the woman moving?A.To find a nicer place to live in.B.To live together wit
20、h her parents.C.To have a better job in a new place.答案C19.Where do her parents live?A.In a big city.B.In a small village.C.In a nearby country.答案B20.Why doesnt the woman take her dog with her?A.She cant take care of it.B.Her parents dont want her to take it.C.She thinks the dog might not be happy th
21、ere.答案C第二部分阅读(共两节,满分50分)第一节(共15小题;每小题2.5分,满分37.5分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C、D四个选项中选出最佳选项。ANeither television nor radio nor magazines nor books nor any other medium can begin to match newspapers for depth and breadth of coverage(新闻报道).In fact,all these media themselves depend on newspapers to bring them inf
22、ormation that they then process and distribute as their own brand of news.Now many newspapers are locked in a struggle for survival.If they losewhich is by no means impossiblewe all lose.The great task for editors and publishers is to respond to the competitive challenge caused by online news,and at
23、 the same time use their own online news to increase their profits.As yet,they havent figured out a smooth and sure way to do that.So they cut some more to get profit.The cuts in size that they are making are in some cases risky and in others without considering the results.With every cut,publishers
24、 tirelessly argue that readers wont even know the difference.The trouble is that by the time customers do notice that they are getting less for their money,it will be too latetoo late to notice the reduction in the number of readers.The other big cuts,of course,are in staff.The victims would be the
25、oldest and most experienced workers because they are the highest paid.While there is plenty of tired deadwood among them,there is also a lot of talent.When experienced staff leave in large numbersas they often do nowthe newspaper loses great professional memory.But the real loser is the readers,who
26、are suddenly robbed of the insights(见识)that only the experienced reporters can bring.As for the future,there is at least one big,bright sign:intelligent young people will continue to flood into journalism in urgent search of jobs,despite its high demands and modest(不太高的)pay.21.The underlined word “d
27、eadwood” in Paragraph 5 may refer to “”.A.the staff who are going to retireB.people who are no longer useful or neededC.workers who are experiencedD.reporters who are tired of covering events答案B解析词义猜测题。根据语境可知裁员最大的受害者将是年纪最大和最有经验的工人,因为他们收入最高。虽然他们之中有许多无用多余的人,但是也有许多有才华的人。故选B项。22.According to the passage
28、,which of the following can best describe the authors attitude towards the ways the editors and publishers have adopted to get profit?A.The author has no objection.B.The author is against them.C.The author has not shown it clearly.D.The author regards them reasonable.答案B解析观点态度题。根据第四段第二句“The cuts in
29、size that they are making are in some cases risky and in others without considering the results.”可知,作者认为编辑和出版商通过裁员,缩减报纸版面来获利是有风险的,没有考虑后果,由此可推断作者反对他们这样做。故选B项。23.The author seems to agree with the view that .A.experienced workers are the last to be laid offB.journalism is a job offering highest pay fo
30、r high demandsC.the challenge of newspapers is that there are not enough intelligent young peopleD.it is possible that newspapers may not survive in the end答案D解析推理判断题。根据第二段可知,现在许多报社为了生存而努力奋斗,如果他们失败了,那绝不是不可能的,由此可推断作者同意这个观点,即最后许多报社无法生存是有可能的。故选D项。24.It is stressed by the passage that the most important
31、 quality for a journalist is.A.patienceB.selfishnessC.insightsD.sensitivity答案C解析细节理解题。根据倒数第二段最后一句中的“.the insights(见识)that only the experienced reporters can bring.”可知选C项。BYou surely want to take a good school yearbook photo,for you only get to do it once,and its what people remember you by for the w
32、hole school year.Learn how to look good and look natural in your yearbook photo with these simple tips.1.Practice smiling in a mirror. It sounds crazy,but figuring out how to make a natural looking smile for the camera does need a little preparation.Dont be shy!Just imagine you are in front of a cam
33、erahold your head high,look straight into the mirror and smile.Keep practicing until you find out your most attractive smiling face.2.Choose your color wisely.In yearbook photos,lots of people look good in darker colors because they draw attention to the face.Generally,white often isnt the best choi
34、ce because it can make your skin look a bit gray,especially if youre pale.Besides,stay away from super(超级的)-bright colors(bright yellow,bright blue)unless youre really sure they make you look perfect.3.Avoid unnecessary details.Busy patterns draw attention to themselves in yearbook photos,not to you
35、r face and smile.Save them for your everyday fashion experiments.Besides,have your clothes prepared for the day when the yearbook photo is taken.The last thing you want to do is pick out the perfect thing to wear,only to find that its in the laundry.4.Avoid big changes to your appearance.Big changes
36、 may not turn out the way you hope.Leave some time to do your hair,such as combing(梳头)it up right before the yearbook photo is taken.Dont overdo it,since you want your hair to stay in one place and your face to draw all the attention,but go for the “less is more” approach.25.The best title of this p
37、assage is .A.How to Make Yourself Look GoodB.How to Do When Taking a School PhotoC.How to Get Ready for Your School Photo-takingD.How to Make a Good School Photo Book答案C解析主旨大意题。根据第一段中“Learn how to look good and look natural in your yearbook photo with these simple tips.”一句可知本文为大家提供了一些关于如何制作好学校年鉴册的建议
38、,故C项正确。26.A bright yellow shirt is not a good choice for taking photos because .A.it reflects light with the brightnessB.it makes people look gray and paleC.it draws more attention than the faceD.it suits nobody in front of a camera答案C解析推理判断题。根据第二条建议“.lots of people look good in darker colors becaus
39、e they draw attention to the face”一句,可知深些的颜色有助于把注意力集中在脸上,那么过于鲜艳的颜色作用恰恰相反,故选C项。27.The underlined part “less is more” in the last paragraph means .A.common hair style is more attractive than the over-doneB.simple hair style makes your face more attractiveC.spending less time on hair makes you look mor
40、e attractiveD.combing the hair up right costs less time but means more答案B解析推理判断题。根据最后一段中“Dont overdo it,since you want your hair to stay in one place and your face to draw all the attention,but go for the less is more approach.”一部分可知不要让你的发型“喧宾夺主”,故less is more意为“不要在发型上花费太多心思,这样就会更有吸引力”。故B项正确。28.Duri
41、ng the preparation for photo-taking .A.a camera is neededB.clothes should be in the laundryC.fashion should be perfectly showedD.big changes are not needed答案D解析细节理解题。根据最后一段中“Big changes may not turn out the way you hope.”一句可知,不要在外表上做太大改动。故D项正确。CThere is some unwelcome news for students preparing for
42、 exams you dont need the break as much as you may think that makes you feel less tired.Scientists have long assumed that willpower is a limited resource,which is why you feel the need to have a rest,have a snack and come back to a task when youre feeling better.They argued that the only way to resto
43、re willpower was by rest,food or entertainment.But psychologists have challenged this theory,saying weak willpower is all in your head.They found that peoples beliefs in willpower determine how long and how well theyll be able to work on a tough mental exercise.“If you think of willpower as somethin
44、g thats limited,youre more likely to be tired when you perform a difficult task,” said Prof.Veronika Job.“But if you think of willpower as something that is not easily used up,you can go on and on.”The researchers designed four experiments to test students beliefs in willpower.After a tiring task,th
45、ose,who believed or were led to believe that willpower is a limited resource,performed worse on standard concentration tests than those who thought of willpower as something they had more control over.They also found that leading up to final exam week,students who believed the limited resource theor
46、y ate junk food 24 percent more often than those who believed they had more control in resisting temptation.Mr.Job said.“The theory that willpower is a limited resource is interesting,but it has had unintended consequences.Students who may already have trouble studying are being told that their powe
47、r of concentration is limited,and they need to take frequent breaks.But a belief in willpower as a non-limited resource makes people stronger in their ability to work through challenges.”The findings could help people who are battling temptation.Willpower isnt driven by a biologically based process
48、as much as we used to think.The belief in it is what influences your behavior.29.The theory that willpower is limited supports that .A.people must eat snacks when they feel tiredB.people do need a break to restore their willpowerC.theres no way to strengthen peoples willpowerD.weak willpower doesnt
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
建构主义口译教学观:从口译能力到译员能力的口译教学实践路径探析.pdf
