2020-2021学年高中英语人教版必修5课后练习:UNIT 5 SECTION Ⅱ LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGESUMMING UP & LEARNING TIP WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
6 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语人教版必修5课后练习:UNIT 5SECTION LEARNING ABOUT LANGUAGEUSING LANGUAGES
- 资源描述:
-
1、Unit 5First aidSection Learning about Language,Using Language,Summing Up & Learning Tip课后篇巩固提升一、用所给单词或短语的适当形式填空put ones hands onambulanceceremonymake a differencepressurea number ofbraverytreatbandageapply1.It whether you will do that or not.答案:makes a difference2.Men and women must be equally in ed
2、ucation and employment.答案:treated3.You should for the post to that company in person.答案:apply4.I am glad that students and teachers are in favour of me.答案:a number of5.Though there were many people there,they couldnt any useful tools.答案:put their hands on6.Many of the farmers are living under .答案:pr
3、essure7.Someone was injured in the accident and we called an .答案:ambulance8.We admire him for his .答案:bravery9.The closing was held on the 24th.答案:ceremony10.I found his injured arm wrapped in .答案:bandages二、单句填空1.The child was looking for his textbook all the morning,but didnt put his hands it.答案:on
4、2.He is friendly to others,but his (treat)of his wife is awful.答案:treatment3.I cant pull the bush up because it is (firm) rooted in the ground.答案:firmly4.He received a medal in reward for his (brave) in the battle.答案:bravery5.It is our attitudes that make a (differ) in our life.答案:difference三、根据汉语提示
5、完成句子1.如果可能的话,我希望你能就安全规则给我们提出一些建议。 ,I would like you to give us some advice on safety regulations.答案:If possible2.毫无疑问,他的持之以恒使他最终取得了胜利。 it is his perseverance that helped him succeed eventually.答案:There is no doubt that3.近几年他向那所小学捐赠了大量的图书。In recent years he has contributed books to that primary schoo
6、l.答案:a large number of4.我父亲过去身体很好,但上星期突然病了。My father used to be in good health,but he suddenly last week.答案:fell ill5.你所做的一切会对那些需要帮助的人有所帮助。What you have done will to those in need.答案:make a difference6.他正在睡觉,突然感到有人向他走过去。He he felt somebody stepping towards him.答案:was sleeping when7.我要申请一份暑假期间的兼职工作。I
7、m a part-time job during the summer vacation.答案:applying for8.她请每个孩子吃了个冰激凌。She each of the children an ice-cream.答案:treated;to四、阅读理解AWanda Butts dropped the phone and screamed when she heard the news that her son was dead.Josh had drowned(溺亡) while sailing on a lake with friends.The 16-year-old didn
8、t know how to swim,and he wasnt wearing a life jacket.Josh was not alone in the black community.According to USA Swimming,70% of African-American children cannot swim.According to the Centers for Disease Control and Prevention,African-American children between the ages of 5 and 14 are three times mo
9、re likely to drown than white children in the same age range(范围).In 2007,Butts started the Josh Project,a non-profit(非营利组织) that provides low-cost swimming lessons for children in Toledo,Ohio.The swimming lessons take place at a local high school over four Saturdays for a total cost of $10.To date,t
10、he Josh Project has helped more than 1,000 children learn how to swim.“The public pools near our home were closed,and other places were not affordable,”said Lisa Haynes,whose 14-year-old son,Joshua,is one of 60-plus students in the Josh Project this summer.“I am less worried if Joshua is near water
11、because he has the basics of how to swim,”Haynes said.“And were thankful for that.”Butts is doing much more,however,than just providing swimming lessons.“She ups the awareness(意识),”said Shaun Anderson,a swimming coach who was so inspired by her story that he created a Josh Project swimming program a
12、t Norfolk State University.“Once these communities learn how to swim,they will pass it down,which results in future generations(代) that know how to swim.”Butts said she has two wishes for the future:One is to change the drowning numbers of African-American children,and the other is to have a swimmin
13、g center where the children can swim daily instead of just once a week.1.What led to Joshs drowning?A.He was poor in boating skills.B.He gave his life jacket to a friend.C.He was never taught swimming skills.D.He was careless when swimming in the lake.答案:C解析细节理解题。由第二段可知,因为不会游泳且未穿救生衣,Josh在湖中与朋友们乘船航行时
14、溺亡。2.Why did the author list the numbers in Paragraph 3?A.To show children under 14 are more likely to drown.B.To argue children should learn swimming at a very young age.C.To show many African-American children lack swimming skills.D.To introduce the difference between African-American and white ch
15、ildren.答案:C解析推理判断题。第三段主旨句为第一句,即Josh的情况在美国非裔群体中并不罕见。接下来作者引用两个组织提供的数据来支持这个说法,70%的非裔美国儿童不会游泳,且在5到14岁年龄段的儿童之中,非裔美国儿童溺亡的人数要比白人儿童高出几倍。因此,这些数据是为了说明非裔美国儿童当中有许多人都不会游泳。3.What can we learn about the Josh Project?A.It has its own swimming pools.B.It provides lessons only in summer.C.It serves children aged from
16、 5 to 14.D.Its swimming lessons take place once a week.答案:D解析细节理解题。由第四段中的“The swimming lessons.four Saturdays”以及最后一段中的“where the children.just once a week”可知,该组织每周六开设游泳课程,一周一次。4.What did Lisa Haynes think of the swimming lessons the Josh Project provides?A.Expensive.B.Helpful.C.Interesting.D.Difficu
17、lt.答案:B解析推理判断题。由倒数第四段中Haynes所说的话可知,她的儿子通过游泳课程学会了基本的游泳技能,她对此很感激。因此可推断,Haynes认为该公益组织开设的游泳课程很有用。BMr.Peter Johnson,aged twenty-three,battled for half an hour to escape from his trapped car yesterday when it landed upside down in three feet of water.Mr.Johnson took the only escape routethrough the boot(行
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408871.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2023届河南省郑州市高三下学期5月质量监测考试语文试题.pdf
