2020-2021学年高中英语人教版选修6习题:第二单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高中英语人教版选修6习题:第二单元测评 WORD版含解析 2020 2021 学年 高中英语 人教版 选修 习题 第二 单元 测评 WORD 解析
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第二单元测评(时间:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。W:I wonder if I could book a room for next Sunday.M:Sure,no problem.Your name and address,please.1.Where does the conversatio
2、n take place?A.In a shop.B.In a restaurant.C.In a hotel.答案CM:You look so pleased.You must have done well in the exam.W:Not really,but my parents are here to see me.2.What makes the woman so happy?A.Her own looks.B.Her exam result.C.Her parents visit.答案CM:My mother believes that our diet should conta
3、in fruit and fish as well as meat and vegetables.W:I like vegetables and fruit more than meat and fish.3.What does the woman prefer?A.Fish and vegetables.B.Meat and fish.C.Fruit and vegetables.答案CM:Now,whats the problem,Madam?W:Oh,yes.My husband bought this yellow skirt here yesterday.It is very nic
4、e,but its not the color I want.Do you have any blue ones?4.What does the woman want to do?A.She wants to buy a yellow skirt.B.She wants to get a refund.C.She wants to make an exchange.答案C W:I wonder if you have time to go to the market today.We have almost run out of bread.M:Id better not do that.My
5、 report is not finished yet,but my boss needs it tomorrow.5.Why cant the man go to the market?A.He has some work to do.B.He needs to give a report now.C.His boss is coming to see him.答案A第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;
6、听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答6至8题。M:Hi,Sue,hows it going?W:Oh,hi,Frank.Just fine.How are your grades?M:Pretty good.Im glad this is my last term here,though.W:Why is that?I thought you were enjoying school.M:I was,but now Im getting tired of it.Im ready for the real world.W:What are you pla
7、nning to do when you graduate?M:First I want to travel a little bit,and then I want to get a good job as a computer specialist.W:Sounds good.I still have three terms to go before graduation.M:Im sure youll do well!See you later.6.Who is going to graduate?A.Sue.B.Frank.C.Mike.答案B 7.What is probably t
8、he mans major?A.Computer science.B.Education.C.Physics.答案A8.What do we know about the woman?A.She majors in computer science.B.She has three terms left before graduation.C.She is getting tired of school life.答案B 听第7段材料,回答第9至11题。M:Before the end of this semester,youre supposed to hand in your researc
9、h report.I will write the deadlines on the blackboard.First of all,you have to do some basic brainstorming,and thats due by January 31,which is two weeks away.W:Do we have to have our outline by then?M:No,your outline is due on February 7,which is a week later.W:When do we have to be doing the resea
10、rch?M:That should be done over a month,basically from February to March.W:And what about the writing?M:Well,you cant really get going on your writing until youve finished the research,so thats really from March to May,with the due date on the 21st.Any more questions?W:No.Thank you.9.Which month is i
11、t now?A.January.B.February.C.March.答案A10.When should the woman finish her outline?A.By February 7.B.By January 31.C.By January 25.答案A11.What should the woman do before starting writing?A.Finish the research.B.Have group discussions.C.Talk with the man.答案A 听第8段材料,回答第12至14题。M:Hi,Linda.What are you doi
12、ng?W:Hi,Bob.Im preparing for the test tomorrow.M:But why are you here in the garden?W:Well,the library is full and the classroom is too noisy.Are you ready for the test?M:Im afraid not.I feel very nervous.We dont have much time left.W:We can prepare together.Maybe that can help.M:Good idea.How many
13、units will be included?W:Three.That is Unit Four,Unit Five and Unit Six.M:Really?I thought Unit Six would not be covered.W:It will.Now lets ask each other questions.You go first.M:All right.Name three European countries.W:Easy.France,Germany and Russia.I can even say more.M:It seems you were well-pr
14、epared.Now its your turn to ask questions.W:Okay.What are the seven continents of the world?M:Asia,Europe,Africa and.er,I really cant remember them all.W:Dont worry.You still have time.12.Where are the two speakers?A.In the library.B.In the garden.C.In the classroom.答案B13.How many units will be incl
15、uded in the test?A.3.B.4.C.6.答案A14.What test will they have?A.Geography.B.Language.C.History.答案A听第9段材料,回答15至17题。W:Stephens a very special boy,isnt he?M:Yes,he is.In many ways,he doesnt have the normal abilities of the boys of his age.Its very difficult for him to read and write in my class,for examp
16、le.Many eight-year-old boys can do much than he can.But,of course,he has a special gift.W:In drawing?M:Yes,he has always been good at it.Stephen can look at any building for about 5 minutes and then draw it perfectly.W:Tell us about some of the drawings he has done.M:Well,he has drawn some very famo
17、us buildings like Doges Palace in Venice and the Kremlin in Moscow.They are wonderfully drawn.Some famous artists looked and said that Stephens an excellent painter.W:And he just looks at these buildings for a few minutes and then draws them?M:Thats right.Its very strange,isnt it?He has such a speci
18、al gift in one area but finds other things difficult.15.What is the probable relationship between the man and Stephen?A.Neighbors.B.Classmates.C.Teacher and pupil.答案C 16.How old is Stephen?A.12.B.8.C.5.答案B17.What did the famous artists think of Stephens drawings?A.They are very strange.B.They are we
19、ll-drawn.C.They need improvement.答案B听第10段材料,回答18至20题。Now everybody,attention,please.On Saturday evening,there is going to be a lecture given by a well-known American writer,Sarah Jones.You may have read her latest novel.Its in all the bookshops at the moment.Well,she is giving a lecture at 8:00 on S
20、aturday evening in the library.Thats the building next to Allen Hall,the English Department Building.Miss Jones has just returned from Africa and will talk about all her experiences there.She traveled through 3 different countries and met lots of interesting people.Now,Id like to remind you that the
21、 lecture is for everyone,not just for the fourth-year students.Im sure the lecture will be very interesting and I hope you all will have a great time.18.Where will the lecture be given?A.At the bookshop.B.In the library.C.In Allen Hall.答案B19.What is the lecture about?A.The writers latest novel.B.The
22、 writers success story.C.The writers recent journey.答案C 20.Whom is the talk given to?A.All the students.B.The seniors.C.The freshmen.答案A 第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AShakespeares Birthplace and ExhibitionHenley Street,Stratford-Upon-AvonTel:01789 204016S
23、hakespeares Birthplace was the childhood home of William Shakespeare.Take a step back in time and see what life was like for the young Shakespeare growing up in Stratford-Upon-Avon.The house has been exactly furnished,and includes both original and copy items similar to those which would have been t
24、here in the house when Shakespeare was a boy.Beautiful painted cloths hang on the walls,brightly colored fabrics fill the rooms and his fathers glove workshop has been recreated.At the back of the house is a beautiful garden containing many plants,herbs and flowers mentioned in Shakespeares plays.Th
25、e neighboring exhibition shows Shakespeares life and focuses on many rare local items connected with him,as well as a copy of the first edition of his collected plays published in 1623.Limited disabled access(通道)Many restaurants close to Shakespeares BirthplaceTown center parkingGift shopAllow at le
26、ast 45 minutes to visit the house and the exhibitionAdult 6.70Child 2.60Family 15.00SummerMidWinterJun.-Aug.Apr.-May.Sep.-Oct.Nov.-Mar.OpenLast EntryOpenLast EntryOpenLast EntryMonday-Saturday9:00 a.m.5:30 p.m.10:00 a.m.5:00 p.m.10:00 a.m.4:00 p.m.Sunday9:30 a.m.6:00 p.m.10:00 a.m.5:30 p.m.10:30 a.m
27、.4:00 p.m.21.What can we see in Shakespeares Birthplace?A.Old furniture.B.Ancient restaurants.C.Colored gloves.D.Shakespeares plays.答案A解析细节理解题。第一段中有“The house has been exactly furnished,and includes both original and copy items similar to those.when Shakespeare was a boy.”由furnished,original,items可知
28、,本题应选择A项。22.How much would they pay if a couple with their two children visit the exhibition?A.5.2.B.13.4.C.15.D.18.6.答案C解析细节理解题。该题很容易误选D项。其实“a couple with their two children”提示他们为一家人,应买家庭票。表格中有Family 15.00。故本题选择C项。23.What is the deadline to enter the exhibition on Friday in July?A.4:00 p.m.B.5:00 p
29、.m.C.5:30 p.m.D.6:00 p.m.答案C解析细节理解题。题干中的July提示我们看表格中的Summer一栏信息。deadline对应Last Entry,且对应Monday-Saturday,为5:30 p.m.。故选择C项。BEvery year,millions of people head to Londons Trafalgar Square to see Nelsons Column,and the four lion statues that “guard” it.And last month,during the London Design Festival,a
30、bright red lion sculpture was added to the collection.But this was more than just a statue:It had a large open mouth,with an LED screen inside it.At the same time,passers-by could type in random words on a screen close to the lion,which were used to produce an AI-created poem.The most interesting pa
31、rt of the poems lay in their randomness,as the words that people chose to enter included many things,such as the time,the weather and their mood.In the daytime,the finished poem appeared on the LED screen,but at night,it was projected (投射)onto the lions body and the famous Nelsons Column,in a lovely
32、 light display.Es Devlin,the sculptures creator,was inspired by the history behind the four historic lion statues.Edwin Landseer,the designer of the lions,wanted them to look much more animated (生气勃勃的),but Queen Victoria refused his plan.This made Devlin wonder,“What if we could give a lion a poetic
33、 voice?”According to Devlin,although England has seen many poems about national identity in recent years,these works have been lacking imagination.“I wanted to make a piece that was poetic and collective,” he told BBC News.After standing for almost 180 years,the purpose of Trafalgar Square has chang
34、ed over the years.But thanks to the high-tech lion and its poetry,the square is standing the test of time.24.Why was the red lion more than just a statue?A.It had an LED screen inside it.B.It had a larger mouth than the others.C.It could produce an AI-created poem.D.Poems were projected onto the lio
35、ns body.答案C解析细节理解题。根据第二段中的“At the same time,passers-by could type in random words on a screen close to the lion,which were used to produce an AI-created poem.”可知,路人可以在狮子附近的屏幕上随意输入单词,利用人工智能可以创作出一首诗。故C项正确。25.Which of the following best explains “randomness” underlined in Paragraph 2?A.Lacking styles.B
36、.Not having regular patterns.C.Being special.D.Attraction to readers.答案B解析词义猜测题。根据画线词后面的内容“as the words that people chose to enter included many things,such as the time,the weather and their mood”可知,人们输入的单词范围很广,包括天气、时间和心情等,由此可推知画线词意为“随机”。故B项正确。26.What does the author intend to do in Paragraph 3?A.Pr
37、esent the creativeness of the statue.B.Complain the lack of creation.C.Explain the designers inspiration.D.Make a comment on English poems.答案C解析推理判断题。第三段通过设计师的评论来告诉读者,正是当初兰西尔爵士设计纳尔逊纪念柱下铜狮雕塑背后的历史故事以及近年来英国诗歌缺乏想象力才使他得到灵感设计这尊雕塑的,故C项正确。27.What can be a suitable title for the text?A.Es Devlins New Creatio
38、nB.The London Design FestivalC.A Big Event in Trafalgar SquareD.The Red Lion in Trafalgar Square答案D解析主旨大意题。通读全文,特别是根据第一段中的“And last month,during the London Design Festival,a bright red lion sculpture was added to the collection”可知,本文主要介绍了伦敦特拉法加广场引入了一尊红狮雕像,故D 项正确。CMy family and I never talked about s
39、chool as the ticket to a future.I was in the classroom,but I wasnt there to learn to write,read or even speak.When it was my turn to read,I wanted to hide.I was 13 years old,but I already hated being who I was.I had an English teacher,Mr.Creech,who knew I couldnt read.In one of my first lessons the
40、teacher said that anyone who had a reading age below six had to stand up.I felt so embarrassed.But at the same time,it made me realize that I needed to change the situation.I was determined it wouldnt happen again.Later that day,Mr.Creech encouraged me and promised he would try his best to help me l
41、earn to read.From then on,I never gave up practicing reading.Then when I was 41 years old,one day,I planned to fly back to Texas to visit my friends and family.On my way from the airport,I saw Mr.Creech buying himself a drink.I rushed over and reached into my pocket to pay for him.“Do I know you?”he
42、 asked.“Yes,sir,you do know me,” I answered excitedly.“My name is Anthony Hamilton.You taught me English.”The look on his face told me that he remembered the boy hed once encouraged.“Im so glad I had a chance to see you,” I said.“And Mr.Creech,I have great news to share.” I told him I had learned to
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-408962.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
