2020-2021学年高二英语上学期期中测试卷02(含解析) 牛津译林版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
7 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高二英语上学期期中测试卷02含解析 牛津译林版 2020 2021 学年 英语 学期 期中 测试 02 解析 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年高二英语上学期期中测试卷02第I卷(选择题)第一部分:阅读理解(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AWe often seek food after focused mental activity, like preparing for an exam. Researchers guess that too much thinking consumes a lot of energy from the brain. So the brain, sensing that it
2、may soon require more calories to keep going, apparently leads to bodily hunger, and even though there has been little physical movement, we eat.The researchers note that tiring activity both increases the amount of blood sugar and lactate(乳酸盐)circulating in the blood and increases blood flow to the
3、 head.Because the brain uses sugar and lactate as fuel, researchers wondered if the increased flow of fuelrich blood during exercise could feed a wornout brain and reduce the urge to overeat.Thirtyeight healthy college students were invited to determine their fitness and metabolic(新陈代谢)rates and to
4、report what their favorite pizza was. Afterward, they sat quietly for 35 minutes before being given as much of their favorite pizza as they wanted. At a later date, the volunteers returned and spent 20 minutes making selections from college and graduateschool entrance exams.Next, half the students s
5、at quietly for 15 minutes, before being given pizza. The rest of the volunteers spent those 15 minutes doing intervals on a treadmill(跑步机)two minutes of hard running followed by about one minute of walking, repeated five times. These students were then allowed to gorge on pizza, too. But by and larg
6、e, they did not overeat.When the researchers factored in(将作为因素考虑)the calories burnt on running, they determined that those students actually consumed 200 fewer total calories after their brain workouts than the resting students.The researchers do not know if the runners consumed extra calories at di
7、nner. They also cannot tell whether other types of exercise would have the same effect as running, although the researchers say they suspect that if an activity causes someone to break into a sweat, it should also increase blood sugar and lactate, feeding the brain and weakening hungers call.1What d
8、o we learn from the first paragraph?AWe eat for more physical movements.BA busy brain can make one hungry.CEnergy from the brain cant be used up.DAn exam results in caloric consumption most.2What can a physical movement do?AIncrease blood flow.BIncrease the amount of blood sugar.CUrge one to eat mor
9、e.DMake the brain tired.3What does the underlined phrase “gorge on” in Paragraph 5 mean?AEat.BPurchase.CTaste.DObtain.【文章大意】本文为说明文。研究人员猜测,过多的思考会消耗大脑的大量能量,这显然会导致身体饥饿。由于大脑使用糖和乳酸盐作为燃料,研究人员想知道,在运动过程中增加的富含燃料的血液流量,是否能让疲惫的大脑得到补充,并减少暴饮暴食的冲动。文章介绍了这项研究。1B 细节理解题。根据第一段中“Researchers guess that too much thinking
10、consumes a lot of energy from the brain. So the brain, sensing that it may soon require more calories to keep going, apparently leads to bodily hunger, ”(研究人员猜测,过多的思考会消耗大脑的大量能量。因此,大脑感觉到它可能很快就需要更多的卡路里来维持运转,显然会导致身体饥饿)”可知,忙碌的大脑会让人感到饥饿。故选B。2A 细节理解题。根据第二段“The researchers note that tiring activity both in
11、creases the amount of blood sugar and lactate(乳酸盐)circulating in the blood and increases blood flow to the head. (研究人员指出,累人的活动不仅会增加血液中循环的血糖和乳酸的含量,还会增加流向头部的血液流量)”可知,身体运动能增加血液流动。故选A。3A 词义猜测题。根据画线词上文“Next,half the students sat quietly for 15 minutes, before being given pizza.”(接下来,一半的学生安静地坐了15分钟,然后给他们吃
12、披萨)以及画线词后文“But by and large, they did not overeat.(总的来说,他们没有吃得太多)”,画线词句中的too表示“也”,可知这些学生也可以吃比萨。故画线短语意为“吃”。A. eat吃;B. purchase购买;C. taste品尝;D. obtain获得。故故选A。BLearning, Fast and DeepOver the past five years researchers in artificial intelligence have become the rock stars of the technology world. A br
13、anch of AI known as deep learning, which uses neural(神经的) networks to scan through large volumes of data looking for patterns, has proven so useful that skilled practitioners can command high six-figure salaries to build software for Amazon, Apple, Facebook and Google.The standard route into these j
14、obs has been a PhD in computer science from one of Americas top universities. Earning one takes years and requires a personality suited to academia, which is rare among more normal folk.That is changing.Last month fast.ai, a non-profit education organization based in San Francisco, kicked off the th
15、ird year of its course in deep learning. Since its foundation it has attracted more than 100,000 students around the globe from India to Nigeria. The course and others like it, come with a simple idea: there is no need to spend years obtaining a PhD in order to practise deep learning. Creating softw
16、are that learns can be taught as a craft, not as a high intellectual pursuit to be undertaken only in an ivory tower. Fast.ais course can be completed in just seven weeks.To make it accessible to anyone who wants to learn how to build AI software is the aim of Jeremy Howard, who founded fast.ai with
17、 Rachel Thomas, a mathematician. He says school mathematics is sufficient. “No. Greek. Letters,” Mr. Howard intones, pounding the table with his fist for punctuation.Some experts worry that this will serve only to create a flood of unreliable AI systems which will be useless at best and dangerous at
18、 worst. In the earliest days of the Internet, only a select few nerds, namely computerholics with specific skills, could build applications. Not many people used them. Then the invention of the World Wide Web led to an explosion of web pages, both good and bad. But it was only by opening up to all t
19、hat the Internet gave birth to online shopping, instant global communications and search. If Mr. Howard and others have their way, making the development of AI software easier will bring forth a new crop of fruit of a differentkind.4What can we learn about deep learning?AIt replaces artificial intel
20、ligence.BIt attracts rock stars to practice.CIt scans patterns for large companies.DIt helps technicians to create software.5Fast.ai is an organization that _.Aensures one to obtain a PhDBteaches craft in ivory towerCoffers a course in deep learningDrequires weeks to apply6The underlined words “No.
21、Greek. Letters”in Paragraph 5 means doing fast.ai course is _.AeasyBdifficultCinterestingDboring7It can be inferred from the last paragraph that _.Ait is quite reliable for anyone to grasp artificial intelligenceBthe Internet has brought forth a flood of useless AI systemsCopening up to all leads to
22、 instant global search and online shoppingDsimplifying software development may result in unexpected outcomes【文章大意】这是一篇说明文。人工智能的深度学习被证明很有用,霍华德和数学家托马斯一起创办的非营利性教育机构fast.ai致力于让深度学习变得简单。4D 细节理解题。根据第一段A branch of AI known as deep learning, which uses neural networks to scan through large volumes of data
23、looking for patternsbuild software for Amazon, Apple, Facebook and Google.可知AI技术的一个分支、运用神经网络处理大量数据并从中寻找模式的“深度学习”被证明非常有用,亚马逊、苹果、Facebook和谷歌愿意开出六位数高薪,聘请熟练的专业人员编写软件。这说明深度学习能帮助编写软件,故选D项。5C 细节理解题。根据第三段的Last month fast.ai, a non-profit education organization based in San Francisco, kicked off the third ye
24、ar of its course in deep learning.可知。上月,位于旧金山的非营利性教育机构 fast.ai 进入了它开办深度学习课程的第三年。也就是说fast.ai是一个提供深度学习课程的组织,故选C项。6A 推理判断题。根据前文To make it accessible to anyone who wants to learn He says school mathematics is sufficient.可知让深度学习不再神秘是杰里米霍华德的目标,为此,他和数学家雷切尔托马斯一起创立了fast.ai,让任何想学习编写AI软件的人都能学习这门技术。霍华德说有中学数学知识就
25、足够了。这说明fast.ai的课程很简单,仅需要中学数学知识。因此霍华德说“No. Greek. Letters(没有,希腊,字母)是想说fast, ai的深度学习课程很简单。故选A项。7 D 推理判断题。根据最后一段If Mr Howard and others have their way, making the development of AI software easier will bring forth a new crop of fruit of a different kind. 如果霍华德和其他人如愿以偿,那么让AI软件开发变得更容易将会催生出一批新的不同的果实。由此推断简
26、化软件开发可能会导致意料之外的结果。故选D项。CIf your life were a book and you were the author, how would you want your story to go? Thats the question that changed my life forever.At the age of 19, I became a massage therapist(治疗师). For the first time in my life, I felt free, independent and completely in control of my
27、life. That is, until my life took a detour. I was diagnosed with bacterial meningitis. Over the course of two months, I lost my spleen(脾) , my kidneys , and both of my legs below the knees.One day, I went home. I crawled into bed and this is what my life looked like for the next few months: me passe
28、d out, escaping from reality, with my legs resting by my side. I was completely physically and emotionally broken. But I knew that in order to move forward, I had to let go of the old Amy and learn to embrace the new Amy. And that is when I began to realize that I didnt have to be small any more. I
29、could be as tall as I wanted or as short as I wanted depending on whom I was dating. And if I snowboard again, my feet arent going to get cold. And the best of all, I thought, I can make my feet the size of all the shoes that are on the sales shelf. And I did!I started snowboarding. Then I went back
30、 to work. And then I co-founded a non-profit organization for physical disabilities so that they could get involved in action sports. And just this past February, I won two World Cup gold medals, making me the highest-ranked adaptive female snowboarder in the world.Eleven years ago, when I lost my l
31、egs, I had no idea what to expect. But if you ask me today, if I would ever want to change my situation, I would have to say no, because my legs havent disabled me. Theyve forced me to rely on my imagination and to believe in possibilities, and thats why I believe that our imaginations can be used a
32、s tools for breaking through borders, because in our minds, we can do anything and we can be anything. Its belief in those dreams and facing our fears directly that allow us to live our lives beyond our limits.8What can we learn from the underlined sentence in Paragraph3?AThe author no longer wanted
33、 to make friends with Amy.BThe author realized she had to learn to accept a new “herself” gladly.CThe author wanted a new friend in her new life eagerly.DThe author felt hard to choose between the old Amy and the new Amy.9According to the passage, which of the following statements is true?AThe autho
34、r didnt like her job as a massage therapist.BThe author is still very sensitive to her disabilities.CThe author has learnt to see her disabilities as blessings.DThe author hopes to return to her old life.10What message does the author want to convey with her speech?ARoman is not built in one day.BFa
35、ilure is the mother of successCImagination is more important than knowledge.DIt is not what happens to you but how you respond that counts.11The tone of the passage is best described as _.Aproud but stubbornBinteresting but regretfulCoptimistic and inspiringDpessimistic and doubtful【文章大意】本文是夹叙夹议文。文章
36、作者Amy用她的故事告诉了我们:只要我们拥抱挑战,敢于想象,心怀感恩,我们依然可以给烂透了的生活绝地反击。8 B 推理判断题。根据上下文及划线句But I knew that in order to move forward, I had to let go of the old Amy and learn to embrace the new Amy.(但是我知道,为了前进,我不得不放开旧的艾米,学会拥抱新的艾米)可推出,作者意识到她必须学会快乐地接受一个新的“自己”。故选B。9C 细节理解题。根据最后一段中的Theyve forced me to rely on my imaginatio
37、n and to believe in possibilities, and thats why I believe that our imaginations can be used as tools for breaking through borders, because in our minds, we can do anything and we can be anything.(它们迫使我依靠我的想象力并相信各种可能性,这就是为什么我相信我们的想象力可以用作突破边界的工具,因为在我们的思维中,我们可以做任何事情,我们可以成为任何事情)可知,作者学会了将自己的残疾视为迫使自己前进、突
38、破自己的契机。由此可知,作者已经学会把她的残疾看作是一种福气。故选C。10D 细节理解题。根据最后一段中的Its belief in those dreams and facing our fears directly that allow us to live our lives beyond our limits.(相信那些梦想并直接面对我们的恐惧使我们能够超越自己的极限生活)可知,作者在演讲中想要告诉我们,重要的不是你身上发生了什么,而是你如何应对。故选D。11C 推理判断题。根据第三段中的And if I snowboard again, my feet arent going to
39、get cold. And the best of all, I thought, I can make my feet the size of all the shoes that are on the sales shelf. And I did!(如果我再玩滑雪板,我的脚就不会冷了。我想,最棒的是,我能使我的脚适合货架上所有的鞋的尺寸。我做到了!)可知,面对残疾作者展示出非常积极的态度。再根据最后一段中的Its belief in those dreams and facing our fears directly that allow us to live our lives beyo
40、nd our limits.(相信那些梦想并直接面对我们的恐惧使我们能够超越自己的极限生活)可知,Amy用她的故事告诉了我们:只要我们拥抱挑战,敢于想象,心怀感恩,我们依然可以给烂透了的生活绝地反击。由此可知,文章的基调是乐观的,激励人心的。故选C。DEver walked to the shops only to find, once there, youve completely forgotten what you went for? Or struggled to remember the name of an old friend? For years weve accepted t
41、hat a forgetful brain is as much a part of aging as wrinkles and gray hair. But now a new book suggests that weve got it all wrong.According to The Secret Life of the Grown-up Brain, by science writer Barbara Strauch, when it comes to the important things, our brains actually get better with age. In
42、 fact, she argues that some studies have found that our brain hits its peak between our 40s and 60s much later than previously thought.Furthermore, rather than losing many brain cells as we age, we keep them, and even produce new ones well into middle age. For years its been assumed that brain, much
43、 like the body, declines with age. But the longest, largest study into what happens to people as they age suggests otherwise.This continuing research has followed 6,000 people since 1956, testing them every seven years. It has found that on average, participants performed better on cognitive (认知的) t
44、ests in their 40s and 50s than they had done in their 20s. Specifically, older people did better on tests of vocabulary, verbal memory (how many words you can remember) and problem solving. Where they performed less well was number ability and perceptual speed how fast you can push a button when ord
45、ered. However, with more complex tasks such as problem-solving and language, we are at our best at middle age and beyond. In short, researchers are now coming up with scientific proof that we do get wiser with age.Neuroscientists are also finding that we are happier with aging. A recent US study fou
46、nd older people were much better at controlling and balancing their emotions. It is thought that when were younger we need to focus more on the negative aspects of life in order to learn about the possible dangers in the world, but as we get older weve learned our lessons and are aware that we have
47、less time left in life: therefore, it becomes more important for us to be happy.12Barbara Strauch probably agrees that _.Athe young are better at handling important thingsBwrinkles and gray hair are the only symbols of agingCaging leads to the decline of the function of the brainDpeoples brains work
48、 best between their 40s and 60s13The continuing research has found older people perform better on _.Avocabulary testsBnumber abilityCperceptual speedDbody balance14People are happier with aging because _.Athey know how to share feelingsBthey learn to value the time leftCthey cannot focus on negative
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
