2020-2021学年高二英语上学期期中测试卷03(含解析) 牛津译林版.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
3 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年高二英语上学期期中测试卷03含解析 牛津译林版 2020 2021 学年 英语 学期 期中 测试 03 解析 牛津 译林版
- 资源描述:
-
1、2020-2021学年高二英语上学期期中测试卷03第I卷(选择题)第一部分:阅读理解(共两节,满分30分)第一节 (共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AHow intelligent can a computer be? May be you can get the answer after reading the following passage about a newly-developed US computer program called Smarter Child and the Internet.If you
2、ran into Smarter Child online, you would be surprised at this kids huge memory. It can recite many facts. For example, Smarter Child knows every baseball player in every team this season.He knows every word in the dictionary and the weather in every major city areas across the US. However, if you as
3、k Smarter Child other questions, you get strange answers. A question about Smarter Childs age returns, “One year, 11 days, 16 hours, 7 minutes, and 47 seconds!” Asking where he lives, “In a clean room in a high-tech building in California.”Smarter Child uses the huge information on the World Wide We
4、b as his memory bank. To answer questions about spelling, for instance, Smarter Child goes to American Heritage Dictionary online. For the weather, he visits .Some scientists believe that by joining the many systems of the Internet, an artificial being with the combined knowledge of, say, Albert Ein
5、stein, Richard Nixon and Britney Spears could be born. However, if Smarter Child wants to think and learn on his own like the boy-computer David in the movie AI. Artificial Intelligence, he must solve two problems.The first is that computers find it difficult to read web pages because the files are
6、sorted in different ways. Thats why programmers need to tell Smarter Child where to look for the weather. It would be a much more difficult task to let him find it himself.Another problem is that while Smarter Child can deal with information more exactly and faster than any human, he lacks(缺少) commo
7、n sensea basic grounding of knowledge that is obvious(明显的) to any young child.1From the text we can infer that is a website _.Awhich is specially designed to help Smarter ChildBwhich is about artificial intelligenceCwhere people can find Smarter ChildDwhere weather forecasts are made2It is probably
8、most difficult for Smarter Child to _.Alearn the ability to tell right behaviors from wrong ones.Btell us how the American government is runCprovide us with a famous poem by ShakespeareDtell us how to spell a difficult word3Which of the following is TRUE according to the text?ASmart Child has his ow
9、n memory bank big enough for all kinds of information.BAI. Artificial Intelligence is probably the name of a film about a boy-computer.CSmart Child can recognize different files and find information needed on his own.DWe have similar product now which has the knowledge of Einstein, Nixon and Spears.
10、【文章大意】本文是说明文,主要介绍了美国新开发的电脑程序,名为“Smarter Child”的优点,它的技术支持以及它要独立思考和学习,必须解决的两个问题。1D 推理判断题。根据第四段“For the weather, he visits .” 关于天气,他访问了。由此判断出是天气播报网站,故选D项。2A 推理判断题。根据最后一段“he lacks(缺少) common sensea basic grounding of knowledge that is obvious(明显的) to any young child.”他缺乏常识对任何小孩子来说,常识都是显而易见的知识基础。由此判断出,对S
11、marter Child来说,学习辨别正确行为和错误行为的能力可能是最困难的。故选A项。3B 细节理解题,根据倒数第三段“if Smarter Child wants to think and learn on his own like the boy-computer David in the movie A. I. Artificial Intelligence, he must solve two problems.” 如果Smarter Child 想要像电影人工智能里的小电脑大卫那样独立思考和学习,他必须解决两个问题。故选B项。BFor some years,my mother wo
12、rked for a charity as President and Secretary. Selling raffle tickets(兑奖券) was her main means of bringing in the charitys muchneeded funds. We girls would accompany her,selling tickets with great success. My father made and donated beautiful wooden toys,jewellery boxes and other lovely items as priz
13、es.Now my sister was always coming up with “good ideas”,most of which didnt work out to plan. But that didnt deter her. She had many just waiting to be tested. When she was eight and I was just five,we had a wonderful idea for a business adventure. We decided we would sell raffle tickets for charity
14、,and that charity was us!So one afternoon,we told our mother we were going to play in the park with our cousins as we did most days after school. But instead,we walked around the streets armed with a raffle book,a pen and a large cloth bag to carry the money.Wed accompanied our mother many times whe
15、n she sold tickets,so people were familiar with us when we appeared at their doors. Despite the blank looks they received when asking about the prizes on offer,they were very generous. Although there were no actual prizes,our mothers previous track record enabled us to sell nearly the whole book of
16、raffle tickets.Like a little pair of lottery(彩票) winners,we walked home and proudly showed off our takings. But our enjoyment of this sudden wealth was shortlived,and our plans for spending it quickly failed. Our angry mother took us back to every ticket buyer,making us apologise and give the money
17、back. Thankfully,our sweet neighbours didnt make a big deal of our “clever” misbehavior and thus my mothersfundraising career could continue safely. We were taught a good lesson by our mother that day. Also I remember my sisters entrepreneurial(企业家的) spirit dried up a bit after that.4What did the au
18、thors father do?AHe got prizes ready.BHe sold handmade items.CHe was in charge of a charity.DHe helped design raffle tickets.5What does the underlined word “deter” in Paragraph 2 mean?AEmbarrass.BShock.CDiscourage.DMislead.6What can be learned about the author and her sister while selling raffle tic
19、kets?AThey ran into their mother.BThey met some generous strangers.CThey got lost while walking around the streets.DThey took advantage of peoples trust in their mother.7What lesson did the author and her sister learn?AHonesty is the best policy.BWhats done cant be undone.CMisfortune never comes alo
20、ne.DGood advice is beyond all price.【文章大意】这是一篇记叙文。文章主要描述了作者和妹妹自以为的“小聪明式”售卖慈善奖券的方式受到了母亲的责备,并得到了教训:要以诚信待人。4A 细节理解题。根据文章第一段末句:My father made and donated beautiful wooden toys,jewellery boxes and other lovely items as prizes.(我父亲制作并捐赠了漂亮的木制玩具、首饰盒和其他可爱的物品作为奖品。)可知,作者的父亲准备奖品。故选A项。5C 词义猜测题。根据划线单词所在句子由but连接,
21、表转折,之前的句子:Now my sister was always coming up with “good ideas”,most of which didnt work out to plan.(现在我妹妹总是能想出“好主意”,但大多数都没有按计划实现。)以及后一句:She had many just waiting to be tested.(她有很多只是等待测试。)可知,作者的妹妹并没有受到计划失败的打击。因此划线单词deter可以理解为discourage(使气馁),故选C项。6D 推理判断题。根据文章第四段:Wed accompanied our mother many time
22、s when she sold tickets,so people were familiar with us when we appeared at their doors. Despite the blank looks they received when asking about the prizes on offer,they were very generous. Although there were no actual prizes,our mothers previous track record enabled us to sell nearly the whole boo
23、k of raffle tickets.(妈妈卖票的时候,我们陪了她很多次,所以当我们出现在门口时,大家都很熟悉我们。尽管在询问奖品时他们得到的只是茫然的表情,但他们非常慷慨。虽然没有真正的奖品,但我们母亲之前的记录使我们几乎卖出了整本书的奖券。)可知,作者母亲的信用帮助他们卖出了整本书的奖券。选项D They took advantage of peoples trust in their mother.(他们利用人们对他们母亲的信任。)属于合理推断。故选D项。7A 推理判断题。根据文章末段:Thankfully,our sweet neighbours didnt make a big d
24、eal of our “clever” misbehavior and thus my mothers fundraising career could continue safely. We were taught a good lesson by our mother that day.( 值得庆幸的是,我们可爱的邻居并没有把我们的“聪明”行为当回事,因此我母亲的筹款事业可以安全地继续下去。那天妈妈给了我们一个很好的教训。)可知,作者的母亲给与了他们的“小聪明”教训。他们小聪明就是上文提及的“Despite the blank looks they received when asking
25、 about the prizes on offer,they were very generous. Although there were no actual prizes(尽管在询问奖品时他们得到的只是茫然的表情,但他们非常慷慨。虽然没有真正的奖品)。因此可知,作者和妹妹得到的教训是要有诚信。故选A项。CA robot created by Washington State University (WSU) scientists could help elderly people with dementia (痴呆) and other limitations live independ
26、ently in their own homes.The Robot Activity Support System, or RAS, uses sensors installed in a WSU smart home to determine where its residents are, what they are doing and when they need assistance with daily activities. It navigates (定位) through rooms and around obstacles to find people on its own
27、, provides video instructions on how to do simple tasks and can even lead its owner to objects like their medication or a snack in the kitchen.“RAS combines the convenience of a mobile robot with the activity detection technology of a WSU smart home to provide assistance in the moment, as the need f
28、or help is detected,” said Bryan Minor, a postdoctoral researcher in the WSU School of Electrical Engineering and Computer Science.Currently, an estimated 50 percent of adults over the age of 85 need assistance with every day activities such as preparing meals and taking medication and the annual co
29、st for this assistance in the US is nearly $2 trillion. With the number of adults over 85 expected to triple by 2050, researchers hope that technologies like RAS and the WSU smart home will relieve some of the financial strain on the healthcare system by making it easier for older adults to live alo
30、ne.RAS is the first robot researchers have tried to incorporate into their smart home environment. They recently published a study in the journal Cognitive Systems Research that demonstrates how RAS could make life easier for older adults struggling to live independently.“While we are still in an ea
31、rly stage of development, our initial results with RAS have been promising,” Minor said. “The next step in the research will be to test RAS performance with a group of older adults to get a better idea of what prompts, video reminders and other preferences they have regarding the robot.”8How does RA
32、S serve elderly people?AThrough sensors.BThrough objects.CThrough a mobile robot.DThrough their daily activities.9What can we know about RAS?AIt is the first robot used in daily life.BIts function remains to be tested.CIt can locate people and do any task.DIt can cook for owners on its own.10Whats M
33、inors attitude toward the future of RAS?ADoubtful.BNegative.COptimistic.DUncertain.11What can be a suitable title for the text?AElderly people leave the nursing home.BSmart Home Tests first elder-Care robot.CRAS, the first robot to make home smart.DOlder adults have benefited from RAS.【文章大意】这是一篇说明文。
34、本文介绍了一款由美国华盛顿州立大学的科学家们研发的机器人,可以帮助那些痴呆或有身体缺陷的老年人在家里过上自立的生活。8A 细节理解题。根据文章第二段 The Robot Activity Support System, or RAS, uses sensors (传感器)equipped in a WSU smart home to determine where its residents are, what they are doing and when they need assistance with daily activities可知机器人活动支持系统(RAS)使用WSU智能家居中
35、配备的传感器(传感器)来确定其居民在哪里,他们在做什么以及何时需要日常活动的帮助,说明传感器起到了重大的作用,故选A项。9B 推理判断题。根据文章最后一段中的The next step in the research will be to test RAS performance可知,这台机器人的表现还要经过进一步的测,说明正在测试阶段,故选B项。10C 推理判断题。根据文章最后一段 While we are still in an early stage of development, our initial results with RAS have been promising可知,Mi
36、nor对这款机器人的未来发展充满信心、非常乐观,故选C项。11B 主旨大意题。文章介绍了一款由美国华盛顿州立大学的科学家们研发的机器人。由最后一段中The next step in the research will be to test RAS performance 可知,机器人目前还在华盛顿州立大学的智能屋里进行测试,故选B项。DYoure enjoying a quiet evening at home when suddenly your neighbors dog starts barking(吠叫)and doesnt stop. Sure, dogs need to bark
37、every now and then, but if the barking is getting in the way of your daily life, you need to do something.Before you take action, make records of when the dog is disturbing. Record the dates and times when the barking appears to find out the features of the barking. Check them carefully and get your
38、 facts straight. You might notice the barking only happens when the owners are at work, or during thunderstorms.After two to three weeks, visit your neighbors with the facts, your neighbors might not even realize the barking is a problem, for the worst noise may happen when they are gone.Explain the
39、 times when the barking gets bad, then suggest a way to solve the problem. Ask if the dog can stay inside during storm, or suggest a dog training class. Be open to compromise(妥协)because the owners might have other ideas about how to deal with the noise.Befriending the dog could help. Have your neigh
40、bors introduce you to their dog. If they become more comfortable in your presence, theyre less likely to bark when they see you or when they are in the backyard. You might even be able to use commands such as “quiet” once the dog trusts you.Avoid gossiping(流言輩语)with other neighbors about the dog. “T
41、hats when things escalate.” After all, most people will want to solve the problem.12What can you do first when your neighbors dogs barking influences your life?ABring the dog to a training class.BDrive it out of your neighborhood.CRecord the dates and times of the barking.DShow your complaint to you
42、r neighborhood.13Why are your neighbors less likely to realize the barking problem?AThey may like dogs barking.BThey all think their dogs are friendly.CThey have been used to the barking of the dogs.DThey may be out when the worst barking happens.14What does the underlined word escalate in the last
43、paragraph probably mean?ABecome better.BBecome worse.CRemain unchanged.DBecome more personal.15What can be inferred from the text?ALove me, love my dog.BBarking dogs seldom bite.CGood communication is a must.DTreat violence with violence.【文章大意】这是一篇说明文。短文就被邻居家的狗的叫声打扰时,应该如何去做提出了一些建议。12C 细节理解题。由第二段Reco
44、rd the dates and times when the barking appears to find out the features of the barking.可知,记录狗叫声出现的日期和时间,找出狗叫声的特征。所以当邻居的狗叫声影响到了你的生活时,你首先能做的是记录狗叫的日期和时间。故选C项。13D 细节理解题。由第三段your neighbors might not even realize the barking is a problem, for the worst noise may happen when they re gone.可知,你的邻居甚至可能没有意识到狗
45、叫声是个问题,因为最糟糕的噪音可能发生在他们不在家的时候。所以为什么你的邻居不太可能意识到狗叫的问题是因为当狗叫时,它们不在家。故选D项。14B 词义猜测题。根据最后一段Avoid gossiping(流言輩语)with other neighbors about the dog.可知,避免和其他邻居谈论狗。所以判断出和其他邻居谈论狗时会使问题恶化。故通过上下文可以判断出,划线词的意思是“变得更糟”。故选B项。15C 推理判断题。根据第二段Before you take action, make records of when the dog is disturbing.在你采取行动之前,记录
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
四川省树德中学2023届高一上学期11月阶段性测试 化学.pdf
