2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit 4 Adversity and Courage单元主题训练 新人教版选择性必修第三册.doc
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
8 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2023版新教材高考英语一轮总复习 Unit Adversity and Courage单元主题训练 新人教版选择性必修第三册 2023
- 资源描述:
-
1、UNIT 4 单元主题训练.阅读理解Larry was on another of his underwater expeditions (探险) but this time, it was different.He decided to take his daughter along with him.She was only ten years old.This would be her first trip with her father on what he had always been famous for.Larry first began diving when he was
2、his daughters age.Similarly, his father had taken him along on one of his expeditions.Since then, he had never looked back.Larry started out by renting diving suits from the small diving shop just along the shore.He had hated them.They were either too big or too small.Then, there was the instructor.
3、He gave him a short lesson before allowing him into the water with his father.He had made an exception.Larry would never have been able to go down without at least five hours of theory and another similar number of hours on practical lessons with a guide.Children of his age were not even allowed to
4、dive.After the first expedition, Larrys later diving adventures only got better and better.There was never a dull moment.In his black and blue suit and with an oxygen tank fastened on his back, Larry dived from boats into the middle of the ocean.Dangerous areas did not prevent him from continuing hi
5、s search.Sometimes, he was limited to a cage underwater but that did not bother him.At least, he was still able to take photographs of the underwater creatures.Larrys first expedition without his father was in the Cayman Islands.There were numerous diving spots in the area and Larry was determined t
6、o visit all of them.Fortunately for him, a man offered to take him around the different spots for free.Larry did not even know what the time was, how many spots he dived into or how many photographs he had taken.The diving spots afforded such a wide array of fish and sea creatures that Larry saw mor
7、e than thirty varieties of creatures.Larry looked at his daughter.She looked as excited as he had been when he was her age.He hoped she would be able to continue the family tradition.Already, she looked like she was much braver than Larry had been then.This was the key to a successful underwater exp
8、edition.语篇解读:本文是一篇记叙文。文章主要讲述了一位名叫Larry的海底探险家准备带他的女儿去海底探险,并由此回忆起了他自己的第一次探险以及后来探险的经历。1In what way was this expedition different for Larry?AHis daughter had grown up.BHe had become a famous diver.CHis father would dive with him.DHis daughter would dive with him.解析:选D细节理解题。根据第一段第一、二句可知,这一次的不同之处在于他的女儿将与他
9、一起潜水。2What can be inferred from Paragraph 2?ALarry had some privileges.BLarry liked the rented diving suits.CDivers had to buy diving equipment.DTen-year-old children were permitted to dive.解析:选A推理判断题。根据第二段尤其是最后两句可知,每次潜水前都有导师指导并训练他,在他那个年龄的孩子甚至不被允许去潜水,由此可推断,他有一些特权。3Why did Larry have to stay in a cag
10、e underwater sometimes?ATo protect himself from danger.BTo dive into the deep water.CTo admire the underwater view.DTo take photos more conveniently.解析:选A细节理解题。根据第三段中的“Dangerous areas .did not bother him.”可知,让他待在笼子里应该是为了保护他。4What did Larry expect his daughter to do?ABecome a successful diver.BMake a
11、 good diving guide.CTake a lot of photos underwater.DHave longer hours of training.解析:选A细节理解题。根据本文最后一段内容可知,Larry期望他的女儿成为一名成功的潜水员。.阅读七选五How to stop life getting you downWe dont like to talk about our struggles, choosing instead to put on a brave face. _5_There are many means possible to prevent ourse
12、lves from being knocked down.Try out a new hobby.Hobbies dont just fill time, but they also help to give you a sense of purpose and something to be proud of.Try out a new sport, learn to dance or perhaps join a music club. _6_ Reach out.If youre struggling or feeling down, always remember that you d
13、ont need to be on your own. _7_Youll also find that online conferences and social media sites can provide opportunities to connect and ask for help. _8_A new view, focusing on tiny surprises in our life, can help you to feel more positive.Start to appreciate the beauty of a flower, a favourite piece
14、 of music or a simple sunny day.Go out for dinner and make efforts to truly enjoy the flavour of your meal or lie back on your bed, surrounded by total silence, and simply focus on how it feels to breathe and to relax.Do things for others. _9_Youll feel more positive knowing that youre contributing
15、to a better world, whether helping just one person or a larger group.Try doing a few random acts of kindness to brighten up your day, pay for someones dinner at a restaurant or send a nice letter to someone that you know or someone thats made a difference to your life.ATry to appreciate the little t
16、hings.BThey may do wonders for your mood.CTry not to worry about what people think of you.DFriends will be happy to help and provide support.EDo not be bothered by things affecting your mood.FFew things build self-confidence quite like doing a favor.GSo, when things start to get you down, how can yo
17、u pick yourself back up?语篇解读:本文是一篇说明文。文章就当遇到困难与挫折时,如何让自己勇敢面对困难提出了一些建议。5选G上文谈到“不愿谈论生活中遇到的困难,我们选择以勇敢的面孔去面对”,空后一句提到有多种可能的方法不让自己被压倒,G项“所以,当事情开始让你沮丧的时候,你怎么能重新振作起来呢?”符合语境,起到承上启下的作用。6选B上文“Hobbies dont just .something to be proud of.”与B项“They may do wonders for your mood.”承接自然,都讲述了爱好给人带来的好处。7选D本段主题句是“Reach
18、out.”,D项“Friends will be happy to help and provide support.”与主题句意思一致,选项中的help呼应主题句。8选A设空处为本段主旨句。根据空后一句可知,本段的建议是欣赏生活中的小事。A项“Try to appreciate the little things.”可以作为本段主旨句。9选F选项F与下文内容语境一致,符合逻辑,且选项中的“doing a favor”呼应主旨句Do things for others。.完形填空My journey to isolation (与世隔绝) in Antarctica was somewhat
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-409709.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
