2020-2021学年人教版英语必修3习题:UNIT1 FESTIVALSAROUNDTHEWORLD 单元测评 WORD版含解析.docx
- 1.请仔细阅读文档,确保文档完整性,对于不预览、不比对内容而直接下载带来的问题本站不予受理。
- 2.下载的文档,不会出现我们的网址水印。
- 3、该文档所得收入(下载+内容+预览)归上传者、原创作者;如果您是本文档原作者,请点此认领!既往收益都归您。
下载文档到电脑,查找使用更方便
2 0人已下载
| 下载 | 加入VIP,免费下载 |
- 配套讲稿:
如PPT文件的首页显示word图标,表示该PPT已包含配套word讲稿。双击word图标可打开word文档。
- 特殊限制:
部分文档作品中含有的国旗、国徽等图片,仅作为作品整体效果示例展示,禁止商用。设计者仅对作品中独创性部分享有著作权。
- 关 键 词:
- 2020-2021学年人教版英语必修3习题:UNIT1FESTIVALSAROUNDTHEWORLD 单元测评 WORD版含解析 2020 2021 学
- 资源描述:
-
1、高考资源网() 您身边的高考专家第一单元测评(用时:120分钟满分:150分)第一部分听力(共两节,满分30分)第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。M:When can we expect you for dinner?Can you come tonight?W:Not tonight.I promised to go to a concert with my sister.M:Well.Ho
2、w about Friday then?W:That sounds fine.1.Why does the woman refuse the invitation for tonight?A.She doesnt like the man.B.She has another appointment.C.She is too busy with her work.答案BM:What kind of music do you like?W:I like classical music.Do you?M:Well,you see,classical music always sends me to
3、sleep.2.What does the man think of classical music?A.He does not like it at all.B.He prefers it to other music.C.He enjoys it at bedtime.答案AM:Hi!Werent you two at the English Evening yesterday?W:Yes.How did you like it?M:I thought it was great!Im Jeff.What are your names?W:Im Allison and this is Mel
4、issa.M:Nice to meet both of you.3.What did the two girls do yesterday?A.They went to the English Evening.B.They went to meet Jeff.C.They became friends at the English Evening.答案AW:Can you take me to the Fairyland Railway Station quickly?Im afraid I wont be in time for my train to Manchester.M:Ill tr
5、y.But the traffic is so heavy;it will take at least 15 minutes.W:OK.In that case Ill still have another 15 minutes left for my 9:40 train.4.What time is it now?A.9:00.B.9:10. C.9:40.答案BW:How came you were absent from class yesterday morning,Henry?M:Im sorry,Madam.My cousin was coming home from Engla
6、nd,and I had to go to the airport with my father to meet him.W:Better ask for permission next time.5.What do we know about the man?A.He saw off his father at the airport yesterday.B.He was late for class yesterday morning.C.He went to meet his cousin yesterday morning.答案C第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)听下
7、面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从每题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第6段材料,回答第6至8题。W:Tell me,Jack.Do you look through the Web much?M:Well,to tell the truth,Im so busy with my work.I dont really have much time to surf the Web.Let me think.I suppose I l
8、og on a couple of times a week,for about two or three hours at a time.W:So,what do you do on the Internet when you log on?M:Well,sometimes I look up information I need for my job.It saves a lot of time when you look through books in the library.W:Yes,it sure does.6.What are the two speakers mainly t
9、alking about?A.When they surf the Web.B.What they do on the Internet.C.How they look up information online.答案B7.How often does the man probably surf the Internet?A.Once a week.B.Twice a week.C.Several times a week.答案C8.What do we know about the man?A.He has never sent email.B.He gets some help from
10、the Web.C.He shows no interest in the Internet.答案B听第7段材料,回答第9至11题。W:Oh,dear!M:Im sorry.I do hope I havent hurt you.W:Oh,no.I was just a little startled.Thats all right.Its quite all right.M:But it isnt all right.I made you drop your shopping bags.Let me pick these bags up.W:You must have been in a g
11、reat hurry.Never mind.M:I was only going to catch the bus.Im afraid I wasnt looking where I was going.I hope nothing was destroyed.W:Oh,no.Thank you very much.M:I do apologize.W:Dont worry about it.There is no need to apologize.Look!Here comes the bus.Youll catch it if you run.M:Oh,so I shall.9.Wher
12、e does this conversation take place?A.On a train.B.Near a bus stop.C.In a department store.答案B10.What did the man do?A.He hurt the woman.B.He helped the woman carry the bags.C.He made the woman drop the bags to the ground.答案C11.What is the woman like?A.She is kind.B.She is rude.C.She is proud.答案A听第8
13、段材料,回答第12至14题。M:Hello,Ms.Thomas.What can I do for you?W:Well,Ive been having bad stomach pains lately,doctor.M:Oh,Im sorry to hear that.How long have you been having them?W:Just in the last few weeks.I get a very sharp pain about an hour after having meals.M:I see.Do you get this after every meal?W:
14、Let me think.No,its usually in the afternoon,after lunch.M:Well,what do you have for lunch?W:Oh,I mostly just have a quick hamburger and rush back to the office.Were very busy at the moment.M:Well,I dont think its a serious thing.Maybe you eat too quickly.Its bad for your health.W:My husband is alwa
15、ys telling me that.M:Anyway,Ill give you something for it and see what happens.Take the medicine three times a day.W:After meals or before?M:After eating.W:Thank you,doctor.M:Youre welcome.12.Where does this conversation take place?A.In a restaurant.B.In a hospital.C.At the office.答案B13.When does th
16、e woman get a pain in stomach?A.About an hour after she has eaten.B.About an hour before she has eaten.C.Just when she begins to eat.答案A14.What can you conclude about the womans husband from this conversation?A.He eats very quickly.B.He doesnt eat as quickly as his wife.C.He sometimes eats more slow
17、ly than his wife.答案B听第9段材料,回答第15至17题。W:Dad,what will we have for dinner?M:I dont know.Maybe fried fish,chicken soup and.W:Oh,no,Im tired of such things now.M:Im sorry.But that is the only thing I can cook.What do you want to have then?W:I do wish Mum were at home.Why dont we go and eat out for a cha
18、nge?M:Oh,thats a good idea.I like Kentucky Fried Chicken very much.W:Dad,you always talk about fried chicken.Lets have something different.Id like to go to McDonalds this time.M:OK,then.Youll drive,wont you?W:No,Im a bit tired today.You should drive.M:OK,OK.I always do things like that.I hope your M
19、um will be back soon.Ah here we are.W:Dad,what would you like to have?Id like a hamburger.M:I want one,too.And some French fries,Jill?W:Please buy me some salad instead.And a glass of Coke.OK?M:Hamburger,salad,and a glass of Coke.Is that all for you,Jill?W:Right,and give me an ice cream,too.Ill go a
20、nd find the seats.M:And Ill get some vegetables for myself,and a coffee.15.Where did the two speakers go for dinner?A.To McDonalds.B.To KFC.C.To a Chinese restaurant.答案A16.Why didnt they eat at home?A.Because Jills mother was not in the house.B.Because Jill was tired of her fathers cooking.C.Because
21、 Jills father wanted to eat fried chicken.答案B17.What did Jill want for her dinner?A.Hamburger,salad,coffee and chicken.B.Hamburger,salad,Coke,and ice cream.C.Hamburger,vegetables and coffee.答案B听第10段材料,回答第18至20题。Many years ago,Manhattan Island,which is a part of the great city of New York,was covered
22、 with forest.Along its shores were small Indian villages.In fact,Indians were the only people on the island until 1609.In the spring of that year,Henry Hudson,a famous sea captain,arrived there.He was trying to find a short way to the Far East for Dutch traders.His ship was very small.It was only ab
23、out the size of one of the lifeboats you see on modern ocean liners today.Of course,Henry Hudson did not find a shorter way to the Far East.Instead he reached the shores of North America.He came to the mouth of the large waterway now called the Hudson River.As he came near to the shore,he saw an Ind
24、ian village.The Indians seemed friendly.They even came out to meet the ship and offered their furs to the Dutch sailor in exchange for glass beads and other small things.When Henry Hudson returned to Holland,he showed everyone the fine furs.He told of the rich soil,and the streams filled with fish.L
25、ater Dutch traders began to send many ships to the rich new world across the sea.18.What do we know about Manhattan Island?A.It used to be a small country.B.Only Indians lived there before 1609.C.It was controlled by Dutch before 1609.答案B19.Why did Henry Hudson go to Manhattan Island?A.He wanted to
26、trade with the Indians.B.He hoped to find a shorter way to the Far East.C.He wanted to find more land for his country.答案B20.How did the Indians react to Henry Hudsons arrival?A.They captured him.B.They didnt allow him to land.C.They were friendly to him.答案C第二部分阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读
27、下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。AIts not what you look at that matters; its what you see.Henry David ThoreauSlow Art Day is a global event with a simple mission: help more people discover for themselves the joy of looking at and loving art.Why slow?When people look slowly at a piece of art,they make
28、discoveries. The most important discovery they make is that they can see and experience art without an expert. And thats an exciting discovery. It unlocks passion and creativity and helps to create more art lovers.How does it work?One day each year,people all over the world visit local museums and g
29、alleries to look at art slowly.Participants look at five works of art for 10 minutes each and then meet together over lunch to talk about their experience. Thats it.Simple by design,the goal is to focus on the art. In fact,Slow Art Day works quite well this way.By the numbersOver 1,200 individual Sl
30、ow Art Day events have taken place since its official launch in 2010. Slow Art Day events have taken place on all seven continents.700 venues(museums,galleries,artist studios,sculpture parks,public art sites,etc.)have hosted Slow Art Day events.Participants love Slow Art DayFeedback on this simple e
31、vent has been overwhelmingly positive. Heres a sample:“I loved taking the time to just be with the works,particularly pieces I might otherwise walk by. Its a much better way of visiting the art museum than the usual idle ramble.Discussion afterwards was fun,interesting,informative and eye-opening. I
32、 look forward to doing it again.”Slow Art Day 2017 is Saturday,April 8,in museums and galleries worldwide. Join us and experience art differently.21.The author quotes Thoreaus words at the beginning to .A.arouse readers interest in artB.introduce the topic of the textC.stress the importance of looki
33、ngD.illustrate the joy of art appreciation答案B解析推理判断题。根据“Whyslow?”中的“Themostimportant.seeandexperienceartwithoutanexpert”并结合全文大意可知,本文介绍慢艺术日的情况,因此文章开头引用梭罗的话是为了引入主题。22.A typical slow art activity .A.lasts about fifty minutes when people look at art works criticallyB.encourages people to see art for the
34、mselves and discuss with expertsC.organizes people to look at art on their own and talk about their experienceD.inspires people to make discoveries about art works and create their own works答案C解析细节理解题。根据“Howdoesitwork?”部分中的“Participantslookatfiveworksofartfor10minuteseachandthenmeettogetheroverlunch
35、totalkabouttheirexperience”可知,在这项活动中,参加的人先自己观看艺术作品,然后聚在一起谈论他们的体验,故选C项。23.What can we learn about Slow Art Day from the text?A.The year of 2019 will see the tenth Slow Art Day.B.It happens once a year in all museums and galleries worldwide.C.It has become an art festival celebrated on all seven conti
36、nents.D.Slow Art Day events have been held in over 1,200 different places.答案A解析推理判断题。根据“Howdoesitwork?”部分中的“Onedayeachyear”可知,该活动每年举办一次;再结合“Bythenumbers”部分中的“sinceitsofficiallaunchin2010”可知,该活动首次举办于2010年。故可推知2019年为第十届。因此A项正确。24.According to the text,the author .A.has conducted a survey on Slow Art D
37、ayB.strongly recommends Slow Art Day eventsC.sees the good and bad sides of Slow Art DayD.is frequently involved in Slow Art Day events答案B解析推理判断题。本文作者介绍了慢艺术日,结合最后一部分最后一句“Joinusandexperienceartdifferently”可知,作者推荐此活动并希望更多的人参与,故选B项。BMay Day,the first day of May,is celebrated as a spring festival in man
38、y countries.It marks the approach of summer.The English developed their May Day festival from the Roman festival called Floralia.In the festival of Floralia,the Romans gathered flowers to honour the goddess of spring,Flora.In the Middle Ages,May Day became the favourite holiday of many English villa
39、ges.People gathered flowers to decorate their homes and churches,sang spring songs and chose a king and a queen of May.Villagers danced around a tall pole fixed upright in the ground,called a maypole,each holding the end of a ribbon attached to the top of the pole.They tied the ribbons around the po
40、le until it was covered with bright colors.They collected dew(露水)on May Day morning and washed their faces with it because they believed that the dew on the day had the magic power to regain youth.Nowadays in Britain,people no longer attach great importance to the day,but in some towns and villages
41、people still celebrate it by choosing the May Queen and dancing around the maypole.May Queen is a girl selected as the most beautiful girl on May Day.She is usually crowned with flowers and often driven in procession through the street.In the United States,the day has never been celebrated with the
42、same enthusiasm as in Britain.But in many American towns and cities,children celebrate the day with dancing and singing.They often gather flowers in handmade paper baskets and hang them on the doorknobs of the homes of their friends and neighbors on May Day morning. At May Day parties,children selec
43、t May Queen,dance around the maypole,and sing May Day songs.25.What do we know about May Day in Britain in the Middle Ages?A.People dressed in bright colors.B.People celebrated it with enthusiasm.C.People presented flowers to the goddess of spring.D.People stayed at home instead of going to church.答
44、案B解析细节理解题。根据第二段内容特别是第三句之后的内容可知,在中世纪,英国人通过举行各种活动,热情地庆祝“五朔节”,故B项正确。26.Why did people wash their faces with dew on May Day?A.To bring good luck.B.To become prettier.C.To get magic power.D.To get young again.答案D解析细节理解题。根据第二段最后一句可知,人们在“五朔节”用露水洗脸,是因为他们相信当天的露水有恢复青春的魔力,故D项正确。27.Paragraph 3 is mainly develop
展开阅读全文
课堂库(九科星学科网)所有资源均是用户自行上传分享,仅供网友学习交流,未经上传用户书面授权,请勿作他用。
链接地址:https://www.ketangku.com/wenku/file-412052.html


2019届人教A版数学必修二同步课后篇巩固探究:2-1-1 平面 WORD版含解析.docx
2012届高二语文同步备课课件:1.1《钱》(粤教版必修5).ppt
